Alla inlägg under maj 2008

Av Persilja - 3 maj 2008 18:59

PLÖTSLIGT finns Tasha Tudors garden på engelska på adlibris!

När jag skrev inlägget nedan kom jag på att det var rätt länge sen jag kollade om boken fanns och sen gick jag in på Adlibris och bingo! Så nu är den snart på väg hem till mig!!! Jippi!!!


Tillägg: Det är inte hennes bok, det är en bok OM henne av två andra skribenter. Någon som sett denna, Sasha Tudors Garden av bland andra Tovah Martin?  Rescention isåfall tack!


Av Persilja - 3 maj 2008 17:45

Tasha Tudor och hennes trädgård fascinerar mig. Jag har länge varit på jakt efter hennes trädgårdsbok från 1998 men inte hittat den. Varför trycks den inte upp på nytt?????

Hon är illustratör och allt omkring henne är så fantastiskt vackert. Även hon själv är som ett sagoväsen som passar perfekt in i den sagolika trädgården. Det finns en hemsida man kan besöka för att få veta mer om henne!


Jag vill också ha en sån vacker trädgård!

Jag måste anlägga lite fler gångar i sommar!!! Slingrande gångar!

Men min trädgård måste kunna kombineras med skateboard och basket och hundlek och studsmatta och annat barnvänligt...

Det är en sann utmaning att kombinera romantiska trädgårdsdrömmar med rörigt stökigt familjeliv! Men det går!!!

Av Persilja - 2 maj 2008 12:01

Ni måste kika på en söt tjej som har fått en persiljaväska i födelsedagspresent. Se så bra den klädde henne! Eller hon den!

Av Persilja - 2 maj 2008 11:46

Visst syns det att vi också fått gosig sommarvärme hit upp?

Kolla så inspirerad jag blev!

Visst är den lite somrig!?

Kika in på min Verkstad!  

Av Persilja - 2 maj 2008 08:41

Woaw!

Dagens Nyheter tipsade om denna keramiker. Jag är en keramiksucker och älskar keramik i alla former, lika lite som jag gillar stengods. (Hatar känslan av bestick mot stengods-ajjj i tänderna liksom.) Denna keramik är ju lite ovanligare med sitt romantiska uttryck. Faller som en fura för den blå skålen! (Fast hos mig skulle den vicka omkull alldeles för fort, vi är en sån rörig familj!) Kika in hos Maria Liliegren för att se mer.

Förresten, jag är ju ganska intresserad av språk och språkliga frågor. För något tag sen handlade det i DN om nya ord som "fett" och "sucker" och så vidare. En massa författare uttalade sig om att de tyckte det lät så illa med vuxna som använde såna ord. Okej, när det används på fel sätt och i överdriven mängd, då kan jag hålla med, men jag är en sån som älskar nya uttryck. Det är ju så kul med nya ord! Jag hör dem av mina barn och innan jag vet ordet av så använder jag dem. Jag tycker det ger en krydda till språket! Jag gillar visserligen "det gamla" men jag älskar att det hela tiden kommer in nyheter i min värld också!

Av Persilja - 2 maj 2008 07:55

När jag surfade runt en stund för att kaffet skulle bli klart ramlade jag över denna godbit!

Precis i min smak!

Dansk förstås. Allt jag faller för verkar ha med Danmark att göra!Såna här fina kakelplattor hade de...

Av Persilja - 1 maj 2008 10:11

Jag älskar söndagmorgnar. Ja, nu är det ju torsdag men den är ju som en söndag. Enda nackdelen är att det inte kommer någon morgontidning. Annars kan jag inte komma på något att klaga på! Det är så lugnt och skönt. Ingen stress, alla pular på med sitt, några sover och allt andas frid. Jag blir alltid väldigt inspirerad dessa morgnar och sätter mig vid symaskinen.

Det har jag gjort denna morgon också.

Dottern har lyxat med macka framför teven. Jag tänkte säga "ligg inte i soffan och ät" men det såg så skönt och ut så jag lät bli. 

Pommac hoppades på ett mirakel...att smörgåsen skulle hoppa ner i hans mage istället. Vår hund tigger inte! Närå! Han bara studerar våra matintag väääldigt noga.

 

Dottern tar en hel hög kuddar. Lite prinsessan på ärten över henne! 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se