Alla inlägg under maj 2008

Av Persilja - 6 maj 2008 22:06

LYX är att få äta själv, hemma, i ett knäpptyst hus, utan teveskval, barnskrål, brus över huvud taget. Alldeles ensam, utan att behöva ta hänsyn till någon annan. Äta precis det jag är sugen på för stunden. En sån måltid har jag haft idag. Och jag njööööt!

En hederlig sallad med lök, tomat, isbergssallad och fetaost och ett glas vatten. Lite trist, javisst, men ibland är man sugen på nåt trist!


Jag åkte till Kronan för att lämna lite utrensat skräp och kunde inte motstå att titta in på möbelbutiken. (Återvinningsbutiken.)

Finner mig plötsligt komma hem med en stor trasig rödmålad spegelbyrå!

Suck!

VARFÖR kunde jag inte motstå?

Det lustiga var att för cirka en månad sen kom jag hem från samma butik med en gammal rödmålad spegel. Den skulle vara i dotterns rödvita rum var det tänkt. Denna röda byrå, som saknar sin spegel är målad i exakt samma färgnyans som spegeln. Så det var som att de bara måste bli ett par...Spegeln har jag hängt i gluggen där den ovala spegeln saknas...


Jag kan faktiskt inte riktigt bestämma mig för om jag gillar den där byrån eller inte. Eller jo, jag gillar den, men det blev liksom FÖR mycket rött därinne nu. Så nu är planen modifierad. Inget mer rött. In med andra kulörer nu! Innan ett rum är i harmoni, så att jag är nöjd, kan jag känna en stor olust. Är det inte bra, i harmoni, i balans, i min föreställningsvärld, då känner jag mig olustig och irriterad. Och så känns hennes rum just nu. I mina ögon blev det inte så som jag sett det framför mig. Så det behövs lite mer "piffning" innan jag är nöjd och i harmoni. Det är en liten irritation som gnager i mig innan det är klart. Nu låter det ju som att jag är perfektionist och det kan man ju verkligen inte tro om man besöker mig och ser röran och kaoset som råder. Men det är som att inredning är en slags konstform för mig. Min tavla, min målning, mitt konstverk, saknar den känsla jag eftersträvar. Så jag måste jobba vidare med mitt konstverk! När det är fulländat är jag beredd att visa det i sin helhet...


Av Persilja - 6 maj 2008 12:10

Jag HATAR:


Syntet av alla de slag. Syntetiskt tyg, syntetiskt socker, syntetisk färg.

VARFÖR när det riktiga (Bomull, siden, ull/ socker/ oljefärg) är så mycket bättre?


Halvfabrikat. Man har noll koll på vad man stoppar i sig. NOLL (zero) koll!


Hyckleri. Typ; "nej men jag vill absolut inte ha något doppa, jag bantar ändå". (samtidigt som de tänker "jävla snåljåp som inte kan bjuda på nåt att doppa".) Förstår mig inte på det där. Att det är meningen att jag ska truga egentligen och så ska de tacka ja efter ett tag? Fixar inte det. Blir känd som snål då istället.


Negativ inställning. Typ: Det går inte. Det är ingen idé. Fast det går, om man bara försöker.


Snobberi. Typ; "jag ser BARA på vetenskapskanalen för allt annat är såååå banalt".


Fördomar: Typ: "Nååårrland, där bor det bara omkring femhundra personer och alla känner varann". Eller: "Män som är pappalediga är toffelhjältar." Eller: "Rödhåriga har hett humör."


Hatlistor. Typ precis den här.Av Persilja - 6 maj 2008 08:56

Här kommer jag med ett boktips som jag verkligen rekommenderar till alla.

Den har äntligen kommit ut i pocketform och ni hittar den i alla ställ med pocketböcker som står lite överallt nu för tiden. Köp denna istället för Mama eller Elle eller Hemmets Veckotidning eller vad ni nu köper. För man blir verkligen inspirerad av den att göra något själv.

Vissa saker ger ett sting av dåligt samvete och vissa saker ger en fullständig aha-upplevelse. Om flera av er köper denna bok och dessutom följer några av de härliga råden han ger så kommer vi alla att hjälpas åt att vända skutan rätt. Den där skutan med elände som håller på att försätta vår jord i stor akut fara.

Man kan också få känna sig duktig om man redan gör något som han tipsar om. Det är en skön känsla. Att få känna sig klimatsmart!

Jag lovar, det är en underbar bok. Urvackra inspirerande bilder och härlig text utan pekpinnar, men med en ton som ger inspiration och lust att bli bättre på att tänka två gånger innan man använder en maskin istället för handkraft eller tar bilen istället för att cykla eller tvättar tröjan istället för att använda den en dag till.

Massor av SMÅ tips som om vi alla följer dem blir till enorma vinster för miljön!

Jag ÄLSKAR denna bok!!!Om du har två minuter över nu så kan du gå in och läsa detta. Det är ett inlägg från mig för exakt ett år sen. (Finns även i kolumnen här bredvid.)

Det är faktiskt lite kul (och inte kul för mig) att se att INGENTING blivit bättre fast jag inbillade mig det. Eller man hör väl en ironisk ton i min förhoppning där i slutet...?


Av Persilja - 5 maj 2008 19:12

Se! Vår trädgård börjar tina fram!

Man ser knappt nån snö!

Men det är ju inte särskilt grönt. Mest brunt och grått. Mycket skräp har tinat fram.

Nu väntas snöblandat imorgon. Blä.

Minst sagt.

Nu vill jag ha sooool!

I brist på grönska ute får jag fixa grönska inne. Testade att hänga ett loppisfyndat påslakan på väggen. Mest för att känna hur det skulle kännas att ha en stormönstrad tapet. Det känns helt klart mest coolt!

Jag såg Lotta Kühlhorns hem i Elle. Det var så läckert! Precis i min smak!

Stormönstrade tapeter, alla möjliga färger, böcker och loppisfyndade möbler. Personligt helt enkelt! Supercoolt!

Lotta Kühlhorn (till höger på bilden) är illustratör och gör mycket bokomslag

Visst känns många igen?!

De här skrivböckerna nedan har jag aldrig sett på riktigt men de är så fina! Någon som vet var de går att köpa???

Hon gör många fina mönster!

De här på kakeldekor är favoriter!

Jag diggar det mesta hon gör.

Det här är ett av hennes senaste mönster. 

 

Av Persilja - 5 maj 2008 13:53

Sånaa här avslappnade inredningar gillar jag. Inga regler, ingen matchning, inga trender, bara skön avspänd stil! I love it!

Bild från Elle.se

Av Persilja - 5 maj 2008 09:22

En urstressig morgon! Ojojoj så TRÖTTA alla var. Det är livsfarligt med såna här korta små lov. Ute blåser storm och inga varma vindar alls. Plöstligt fick jag leta fram vantar och mössor till alla. En miss i planeringen.

Men det beror väl endast på att jag inte hunnit fängsjiat hallen ännu eller hur?!

Allvarligt, hallen skulle behöva mer än feng shui för att komma i ordning. Den furumörka gamla pärlsponten skulle verkligen få sig ett lyft av en målning och lite mer förvaring skulle inte skada. Skåpen som fanns där tills nyss blev räddad till vardagsrummet. Räddad är verkligen ordet för den mådde inte gott där i hallen bland alla smutsiga skor och stövlar och hundpälsar, precis där bestämmer sig Pommac alltid för att ruska på sig. Så i hallen behövs det något mer tåligt än en tapetserad skåp. Denna skåp står alltså inte där i hallen längre, utan är numera flyttad till vardagsrummet där den får stå mer i värdighet...

Notera dottern som blir som en vålnad på bilden för att hon rör sig så snabbt. 

Av Persilja - 3 maj 2008 22:57

De flesta människor har en religion. En slags religion. Något de tror på, som tröstar och ger kraft.

Det kan vara vetenskap, den starka tron till att allt har en logisk förklaring, det kan vara gudstro, eller tron på ödet, på yoga och tankens fria kraft eller något annat.

Det som utmärker dessa olika trossatser är ofta att de som INTE tror på det den andre tror på , idiotförklarar den som tror. Hur kan en sansad, hyfsat intelligent person som hon gå på sån rappakalja kanske en del tänker.

Jag bjuder på det.

För min religion är Feng Shui.

Mellan varven blir jag feng shui frälst. Sen glömmer jag det ett tag, men så när det kör ihop sig i livet och allt känns tungt och svårjobbat då plockar jag fram tron sådär lagom vältajmat.

Läser och myser och tror.

Det är ganska skönt att flumma iväg. Det kunde ha blivit lite vad som helst. Det kan ändras med tiden också. Jag är inte tokfrälst, bara så där lite lagom hjärntvättad.

Jag har roligt när jag läser och lägger "bagua" över hemmet och funderar vilka symboler jag ska använda för att nå mina syften.

Jag har aldrig feng shuiat detta hus.

Men jag känner att det är dags nu.

Det bildas kaos jämt på vissa ställen och på oroande ställen enligt feng shuin. I hallen och på bron. Ingången blir belamrad med bråte och det förhindrar oss att komma vidare i livet.

Så nu måste jag röja och fundera kring detta.

(Feng shui är ett jädrans bra sätt att få städat!!!!)

Vårt hus ligger lite dåligt ur feng shui synpunkt. Det skulle vara mer vänt mot vägen som leder hit.

När man kommer in på vår lilla grusväg möts man av kortändan på huset som inte har någon ingång. Sen ligger ingången lite till vänster om mitten och alltså vänd från vägen.

Nu har vi dessutom främjat basketspelandet och skejtandet och överlåtit verandan till bollsport och streetsport så nu är infarten än mer ovälkomnande. Man måste passera basketmål och skateboardar som ligger överallt.

Här på bilden har målet precis byggts så det ska inte se fullt så illa ut som här. Stommen är redan målat med falu rödfärg och den där skivan som står lutad ska inte vara där. Jag ska fota snart hur det ser ut nu.

Men iallafall, det är svårt att hitta ingången till vår bostad och detta är det allra allra sämsta ur feng shui synpunkt. Enligt läran gör det att framgången i livet inte hittar in...typ. (Haha, det är så underbart...flummigt och skönt!!!)

Så nu ska jag göra en gång som leder en fram till dörren. En trädgårdsgång som visar vägen.

Hallen måste också ljusas upp så att man känner sig ljus och upplyft och välkommen när man kommer till oss.

Japp. Detta pysslar jag med här på lördagskvällen. Sen har jag tagit rätt på vart rikedomsområdet ligger i vårt hem så att jag kan se till att det är upplyst och upplyftande. Så att rikedomen fortsätter att strömma mot oss. Och då menar jag inte pengar, utan barn, kärlek, glädje, lust och kreativitet. Det är de största rikedomarna för mig.

Så nu måste jag skynda att sprida såna symboler i den hörnan!!!Av Persilja - 3 maj 2008 19:45

Efter några väskor i milda färger var jag bara tvungen att göra en med lite mera färgsprak...

Fick lite abstinens efter starka kulörer!

Kika in i min Verkstad! 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se