Alla inlägg under maj 2008

Av Persilja - 14 maj 2008 09:09

Om man har drygt tvåtusen kronor över kan man investera dem i denna lampa. Lite tyll, en stålskärm, lite el, á 2000 kronor.

Jag måste lära mig att TA BETALT!!!!

Ser och lär! Det finns ju faktiskt köpare av denna lampa! Bilden är lånad från BoBedre. Det är inte ens Jonas Bohlins berömda tyllampa, (ja, berömd för oss som kan benämnas inredningsnördar då). Jag har provat att göra en sån här tyllampa och ärligt talat är det inte lika lätt som det ser ut, men ganska lätt är det. Det är mer en fråga om att hitta rätt mängd tyll så att det inte står ut för mycket.


Här kommer en annan lampa som kostar strax under 2000 kronor och den ser kanske lite mer arbetad ut. Visst skulle man kunna knåpa ihop en sån själv? Det är en jättefin idé tycker jag!

Den hittade jag också på Bo Bedres hemsida.

 Jag blir inspirerad att skapa en lampa. Det är bara det at tjag inte behöver en endaste lampa till i huset...


Min moster ska sälja sitt hus. Denna toa har jag varit på många gånger och jag har alltid älskat den. Den har överlevt alla renoveringar och den är bara såååå cool!!!  


 Jag hoppas de nya ägarna också ser det!

Av Persilja - 13 maj 2008 17:33

Usch! Jag har skrämmande låg produktion för tillfället! Men här kommer en väska i allafall! En ljus somrig väska för alla er som får känna sommarvärme. Kika in på Persiljas Verkstad!


Vi som bor här i trakten av norra Sverige har idag, snyft, buhuuu, fått se sånt här väder:

Och känt på det har jag också...

Blä!

Av Persilja - 13 maj 2008 12:33

Som jag berättat tycker jag mycket om att leka med Feng Shui. De bitar som passar mig. De delarna med trolleri tycker jag allra mest om. Är det inte något förföriskt med tanken att om jag ställer en fontän eller sätter upp bilder på flödande vatten så kanske livet flyter bättre? Jag älskar de optimistiska tongångarna. "Ge aldrig upp, livet kan vara ett helvete men med lite feng shui löser sig allt". Jag älskar det!!!

Nu har jag lagt en bagua över vårt hus och enligt den ska hallen hållas fri så att chi kan flöda fritt. Ett sätt att hjälpa chi-känslan, locka på chi, är att sätta upp bilder på önskningar, vattenfall eller fontäner.

Googlade på fontäner och hade på min näthinna såna där fula med typ lavastenar som man kan ha på bord, men hittade denna istället:


Är den inte underbar! Kitchig javisst! Men min hall och vårt hus behöver kitsch för att bli lite roligare, lite mindre allvarligt och gammalt. (Nej, jag pratade inte om mig själv nu, jag pratade om huset! Hmpff!)

Och den kommer från en rolig nätshop som heter Kitsch.se.

Tyvärr var inte priset lika underbart, 550 kronor. Inte för att det var dyrt men jag vill ju fånga in chi alldeles gratis helst. Så jag får nog lösa fontän/vattenfall frågan på annat sätt.


Av Persilja - 12 maj 2008 21:25

Jag vill ju inte vara sämre än Kicki och tjejerna på Flistigelisene så jag måste visa inspirerande bilder från andras hem.

Det här köket är ju bara sååå läckert!!!
Jag älskar det ljunglila mot det mörka golvet och den sköna avslappnade stilen. Danskt (förstås) och bilden är lånad från Bolig.

Och nästa kök är ännu läckrare!

HÄR skulle jag trivas!!! Mums! Denna bild också lånad från Bolig.

Nu kommer en bild på ett mer "normalt" kök, som jag fanns på Hemnet och det är ett hus i Kiruna som är till salu just nu som hade detta kök.

Jag diggar de RÖDA skåpluckorna! Men så har jag ju lite dille på rött just nu...

Av Persilja - 12 maj 2008 09:52

Vad rörigt vi hade för ett år sen. Och vad rörigt vi har ännu.

Tänk vad fort ett år går och vad lite man hinner...

Det är skrattretande att tänka sig hur mycket jag trodde skulle vara gjort efter ett år.

Vad har vi actually gjort då?

Bytt två fönster (under protest av mig-hatar nya fönster).

Tapetserat matplatsen.

Tapetserat dotterns rum och flyttat några garderober.

Bytt spis.

Satt nya knoppar på de udda skåpluckorna. (Vi har tre sorters luckor.)

Dragit nya vattenledningar i badrummet-förfulat-eftersom de är dragna på utsidan för säkerhets skull-ifall läckage uppstår. (Förut var de inbyggda i väggen.)

Bytt tak på härbret eftersom det gamla sticktaket var ruttet och läckte som ett såll och hela härbret från 1700-talet var på väg att gå ett ruttet öde till mötes.

Byggt innervägg i garaget. Så nu har vi en kall del för bilarna och en varm del för förråd och snickarverkstad. Där har vi installerat en värmepump.

Målat två sovrum.

Det är allt.

Kanske inte sååå lite.

Men jag trodde nog att vi skulle gjort mer.

Skulle jag göra en lista på vad som behöver göras skulle den bli så lång att jag inte skulle hinna skriva den klart i dag, så jag hoppar över det.

Konstaterar att vi trots allt skruttigt trivs bra. Huset är mysigt. Det är fyllt av skavanker och fula områden och opraktiska lösningar, men det lyckas ändå omfamna oss och göra att vi känner oss hemma. Det är ett snällt och omhuldande hus. Ett välkomnande hus. Det luktar gott. Det luktar gammalt torrt trä.

Vi skyndar långsamt.

Vi renoverar med liten plånbok.

Allt vi gör betalar vi för, dvs vi tar inga lån för att renovera.

Vi gör allt själva.

Så därför blir det som det blir. Inga stora utsvävningar, ingen lyx.

Fast i mina ögon är det lyx att ha ett gammalt hus och känna att det inte är bråttom. Att det trots det nötta, fula, ocharmiga ytskiktet, är ett trvisamt hus med en massa charm och fördelar.

Med det kommer man långt. Och med fantasi och kärlek.

Det känns skönt att känna så! 


Av Persilja - 11 maj 2008 16:00

Tack Charlotte för smart tips! Visst var det en bra lösning på hushållsrulleproblemet!

Ta-daa!!!!

 

Av Persilja - 11 maj 2008 12:11

Supertrist väder. Grått, mulet och kkk-kkallt.  Medan södra Sverige har högsommarvärme. Så kan det vara i detta avlånga land.

I ett tidigare inlägg skrev jag om saker i mitt kök som funkade så bra. 

Nu tänkte jag visa några saker som INTE funkar. Och jag tar tacksamt emot smarta (och snygga) förslag på era lösningar på dessa "problem".

Jag grubblar på hur jag ska lösa detta med hushållspapperen. Det är bra att ha hemma många  rullar men vart ska man förvara dem så att man lätt kan ta en ny när det behövs. Just nu har vi dem uppe på kylskåp/skafferi.

Här ser man att vi inte tapetserat köksdelen ännu. Den ska få vita tapeter så småningom. Denna lösning är opraktisk! Hatar att vara kort och behöva dra fram en stol för att ta en rulle. En ständig irritationskälla. Har funderat på kökssoffan, där finns gott om plats, men det är bökigt att lyfta locket så det är inte ett bra alternativ egentligen.


Ett annat "problemområde" är  utrymmet ovanpå överskåpen. Där har jag en massa burkar med gryn och bönor och liknande. Också irriterande att behöva stå på stol för att ta ner och på nåt sätt glömmer jag  bort vad jag har däruppe och  det blir mindre bönätande i detta hus än vad det kanske skulle bli annars.

 Men jag har inte plats nångon annanstans just nu. Dessa skåpar ska förmodligen bort och ersättas av öppna hyllor istället och då kan jag ha burkarna där tillsammans med skålar och annat porslin. Men tills vidare är det ett mindre funktionellt område.

Ja, har man inte "problem" så söker man upp dem! 

NU ska jag ta tag i det där urtrista tvätthögsproblemet...

Av Persilja - 11 maj 2008 08:37

Igår infriades 12-åringens önskan om att få ta med sig kompisar och åka till Skellefteå för att skejta. Dottern, som följer mig varthän jag går, var också med. Klockan åtta packade vi in oss i bilen och åkte iväg, två 12-åriga killar, en 13-årig och en 10-årig, fyra skateboards, en 46-årig mamma och en 7-årig tjej. Till Skellefteå är det 13 mil ungefär.

Nu hade vi otur först eftersom skejthallen var stängd när vi kom dit utan att det informerats om på hemsidan. MEN, en otroligt sjysst kille steg upp från sin ungdomssömn klockan 10 en lördag morgon och kom och låste upp åt oss och lät oss låna hallen hur länge vi ville.

Så vi hade hallen som bas, den låg centralt och bra och killarna skejtade ivrigt medan jag och dottern sprang på stan tills vi var jättetrötta i benen. Några större inköp blev det inte. Vi ögonshoppade mest. Det är alltid kul att gå på stan i en ny stad.

Men vad är det för staty som står mitt i Skellefteå på torget??? Vad föreställer den? I min "fantasi" såg det mest ut som en massa penisar i sten och dottern såg det också utan att jag sa något för när jag föreslog att vi skulle sitta där när vi åt en glass ville hon inte, "det är ju piiinsamt"! Hittade denna bild på google. Där ser man iallafall den största...

Vi kom hem från vår lilla resa lagom för att se Bodensonen Brolle åka ut i körslaget.

Sonen var helnöjd med sin dag.

De hann med lite streetskejting också och skellefteborna tittade förskräckt på dem när de bullrade förbi och åkte i trappor och nerför olika hopp. Det låter verkligen om skejtare och de får onekligen en del arga blickar. Jag som numera är på "andra sidan" och helt insatt i skejtarvärlden ser ju bara tjusningen med åkningen och förstår precis hur kul det är för dem att få prova olika platser att åka på. Men de är lite värsingstämplade tror jag. Det folk inte känner till så bra verkar ju alltid lite farligt och otrevligt och irriterande.


Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se