Alla inlägg under maj 2008

Av Persilja - 18 maj 2008 12:04

Gry har gett mig en award "Kreativ Blogger" och jag tackar ödmjukast! 

Jag ger denna vidare till alla som bloggar för jag tror att alla  som bloggar har kreativitet!!!


Kreativitet ja, det har jag haft massor av i helgen.


Till exempel detta-en frigolitskiva och ett tyg:

förvandlades lätt som en plätt till en finfin anslagstavla:

Det var verkligen enkelt! Jag satte fast tyget på baksidan med häftstift och för att få fast tavlan på väggen satte jag bara några dyckert (spik med minimalt huvud) i väggen och tryckte fast frigolittavlan. Det var så enkelt att jag gjorde tre stycken. Det bästa av allt var att frigolitskivorna kostade endast 19.50 styck och tyget hade jag redan.

Jag har även gjort några andra kreativa saker men det visar jag sen. Det har varit en lördag i kreativitetens tecken verkligen.

Kommer ni ihåg bilden som gav mig inspiration?

Den gav mig det där flowet som man kan känna när allt känns rätt. Jag ville inte kopiera rummet rakt av, det är inte kreativitet, utan jag försökte återskapa den magiska känsla som bilden gav mig. Ni som funkar på samma sätt fattar säkert hur jag menar.

Man får en känsla liksom.

Här är min känsla nedplöjd i dotterns rum.

I väntan på riktig säng fick en tältsäng bli stand-in. Idén från family livings stylister med mattorna huller om buller är snodd rakt av. Det gav mig en sån glad känsla och raka mattor har aldrig gett mig samma känsla. Har alltid haft för många mattor för mina golv och nu är ju det "problemet" löst!

Henners rum blev busigt, mysigt och lekvänligt. Hon älskar det. Det är inte ens klart. Vi har kvar lite att göra och det är inte alls säkert att det ska se ut så här länge. Det växlar mycket. Därför är det så bra att ha en vit bas. Hennes rum kan bli så mycket annat och det är så skoj! Hon är som jag, tycker om att ändra så det är garanterat inte likadant om några veckor/månader...

Nästa grej som ska dit är den där giraffen på väggen.Den jag har är i rosa retrotapet...

Sen ska dörren målas vit och så var det röda prickar på den enligt planen. Fast planen har hela tiden reviderats. Eftersom jag alltid gör allt på känsla för stunden är en plan egentligen inget att ha. Plötsligt kommer jag på nåt annat som omkullkastar något i planen och en ny ingrediens gör att det som var självklart förut inte alls passar in nu...

Men, dottern älskar sitt rum precis som det är nu, och hon leker och leker och leker. Så då är det ju perfekt!


Idag leker hon hunddagis.

Med agilitybana.

Det är verkligen kreativitet!

Av Persilja - 17 maj 2008 23:52

Det ÄR vår, det ÄR vår, det ÄR inte kallt, det ÄR varmt...

Näe, det spelar ingen roll hur många besvärjelser jag använder. Det ÄR inte vår. Det ÄR inte varmt. Det är KALLT. Att sitta ute och fika är inte ett dugg skönt. Så bilderna här är bara fejk. Vi gick in.

Men snart kanske vi kan sitta på alla grupper jag satt upp i trädgården. Grannarna tror väl att jag är knäpp. Jag har satt ut hängmattor och hängstol och alla trädgårdsmöbler. Men vi är ju iallafall beredda när det nu väl inträffar att temperaturen stiger över 10 grader...

Men i väntan på solen; visst uppfann jag ett smart trädgårsbord! Det var lite jobbigt att rulla den där kubben från bodan där jag hittade den. Men jag såg precis framför mig vad det skulle bli. Ett perfekt fikabord.

Nu vill jag inte verka tjatig men nu är det bara SOOOOLEN vi väntar på. Allt är klart! Vi är redo! Kom igen nu!!!

Av Persilja - 16 maj 2008 19:35

Idag har jag shoppat loss för 185 kronor.

Kolla vad jag fick för pengarna:

Två stycken solstolar. De var rödavitrandiga i begynnelsen men nu solblekta till en härlig ceriserosa färg. Hela, rena och fina! Endast gamla.

Nänänä, det är inte slut än! Jag fick dessutom den här:

Jag föll pladask för blommorna och den var också hel och ren och precis en sån som jag velat ha. Jag ska solbada i den om ni nu undrar...

Det är bara den där FÖRBENADE solen som vägrar värma. Idag var det 3 grader på morgon och visserligen har solen skinit med vindarna har innehållit is.

Nu är inte dessa sol-besvärjelser allt jag fick för de där 185 kronorna. Närå, jag köpte även detta kolijox:

Skräp?

Nä! Vänta bara ska ni få se!

Burkarna är modell större och behöver bara diskas. Lampskärmen är visserligen nött men kommer att bli så fin i den skrud den ska få av mig och det där i trä där längst bak, ja det var till och med gratis. Jag såg direkt vad det skulle bli. Vänta får ni se! Det är så självklart, haha!

Av Persilja - 16 maj 2008 19:31

Undrar varför matte lagt ut alla mattor?Jamen-nu fattar jag! Najs!

Av Persilja - 16 maj 2008 09:07

Från senaste Family Living. Den gröna sängen ÄLSKAR jag! Och mattorna huller om buller som i ett beduintält! Måste genast testa! Varför lägger jag alltid mattor rakt och en och en???

Av Persilja - 15 maj 2008 22:08

Efter en maxfylld dag var jag tvungen att möblera om lite. Andra varvar ner med ett glas vin eller lite tv-tittande. För mig är en ändring av något som inte funkar mest avkopplande OCH samtidigt uppiggande.

Så jag baxade ut bordet från köket in i 9-årige sonens rum och lyfte äntligen in slagbordet i köket, något som jag velat göra hur länge som helst. Det är mitt absoluta favoritbord som jag den senaste tiden haft som mitt sybord. Nu fick det äntligen tillbaka sitt ordinarie jobb som köksbord. Så nu har jag slagbord och kökssoffa i köket-precis som det "ska vara" i mitt drömkök!

Efter bordrockaden blev det ett skrivbord över. Jag började bära det ut ur huset när jag plötsligt fick en idé att prova sätta det i hallen. Vem har sagt att ett skrivbord inte kan stå i hallen? Och inte behöver man använda det som skrivbord heller!

Perfekt! Hurtsarna rymmer en massa och mellan hurstarna kan pallen stå som en del äldre besökare vill ha för att sätta på sig skorna. Sen tycker jag det blev snyggt också till min nyfyndade Röda Korset spegel.

Och ljusslingan fick komma tillbaka till hallen igen, där den en gång började sin karriär. Jag blev jättenöjd med mitt ändringsarbete här i kväll. Skivan ska eventuellt få sig någon piffning i form av ett tyg eller en vaxdux eller en tapet. Så nu har jag plötsligt skrinlagt min idé om skoskåpen jag skulle sätta i hallen. Vad bra! Då sparade jag både miljön och pengar...

Inte illa för en vanlig torsdagskväll... 

Nu har alla "fotografer" gått och lagt sig så någon väskfotografering blev det inte av ikväll. Och själv är jag sååå sömnig.  

Av Persilja - 15 maj 2008 11:50

Jag har baxat fram utemöblerna trots att värmen inte riktigt vill sig. Det gäller att vara positiv. Vår stora tomt är ett blåshål. Jag gillar det. Det är bra att det är öppet och att man ser fria nejder och att det sen blåser lite mer, det känns bara sunt. MEN, vid en uteplats vill man ha lä. Kring huset finns inga bra sittplatser. Överallt omges huset av enorma hundraåriga björkar som ger massor av skugga. Så man måste söka sig en bit från huset för att finna solen. Jag tror att jag hittat det bästa stället nu. The Magic Spot. (Visst syns det hur kk-kkallt det är?) Nu gäller det bara att testa platsen och se om den är optimal så får vi väl bygga nåt plank som skydd för vinden.

Det där planket kunde dessutom fungera som insynsskydd mot grannen eller vi kanske ska säga utsiktsskydd...

På baksidan av ladan som skymtar där samlas nämligen deras bråte och det kan man ju gärna radera bort från den annars urvackra utsikten.

Jag tror att den platsen jag "hittat" är perfekt. En stor rönn står också till vänster där jag hängt sittstolen från Indiska och mera till vänster står studsmattan. Till höger uppe i backen står vårt härbre och det blir perfekt att kasta in dynor och annat i när vädret inte är så gynnsamt.

Så nu VÄDER, kom igen nu! Bjud på lite varma vindar tack! Vi är beredda nu!

Av Persilja - 14 maj 2008 21:46

Alla människor känner sig säkert kreativa då och då.

För mig är det en viktig ingrediens i livet. En slags motor.

När jag känner kreativitet är jag som lyckligast. Det är en sån härlig känsla när det kommer ett "anfall". Det liksom sveper över mig, tar mig i besittning. Jag blir glad, euforisk, lycklig. Endorfinerna sätter igång att snurra runt i kroppen och tack vare det ökar kreativiteten ännu mer. Jag vill sätta igång genast med något kreativt. Det kan vara att skapa något i tyg eller andra material, laga mat, städa, möblera om, gräva i trädgården eller förverkliga någon idé jag har.

Ibland tar jag till knep för att öka kreativiteten. Bläddrar i alla mina inspirationsmappar där jag samlat bilder genom åren. MASSOR av bilder. Eller så bläddrar jag i någon av alla mina böcker med inredning, konst, arkitektur, trädgård eller hantverk.

Ibland vaknar lusten till liv när jag ser ett tvprogram eller en film. Eller när jag är ute i livet och möter nya intryck och människor. På nätet, bland bloggare och hemsidor finns också en oändlig källa inspiration.

Men ibland kommer inspirationen med posten!

Som idag! Från Norge kom det mest fantastiska paket. På det var det klistrat snygga inredningsbilder och jag skulle så gärna velat visa det men det går inte utan att avslöja både min och avsändarens adress och det känns lite onödigt. Bloggagratis tar inte emot mina photoshoppade bilder. Det blir fel format. (Det lilla jag kan i photoshop...)

Men inuti paketet var det lika fint. Där låg denna söta påse med ett lika sött kort. Påsen hölls ihop med en liten söt tvättklämma med ett hjärta.

I påsen fanns detta: Förstår ni så glad jag blev???

Det kom en sån våg av kreativitet över mig att jag gick omkring i ett rus hela dagen innan jag kunde sätta mig vid symaskinen. Jag visste precis vad jag skulle sy. Det bara kom. Brumbrum sa maskinen och så bidde det en väska. Tack goaste Kardemumma! You made my day!

En annan väska blev det också, för tro´t eller ej, inspirationen kom med posten igår också! Jag har tur som en tokig som stöter på goa bloggvänner överallt! Det var Mynta som återigen varit i farten! Lyckofén som strör sitt guldpuder över mig! Förutom en fantastisk broderad bonad som jag fick ärva efter att hon tagit bort den ur en ram som hon så fint klädde i ljusslinga och hängde på väggen, fick jag två ursöta disktrasor som förgyller min vardag med råge! Tack söta du! You made my day too!

Och dessa kvinnors givmildhet och omtanke skänkte mig massor av kreativitet som jag sa. Se vad det blev av kvällens "anfall".

Här ser man ena sidan av väskan med damen, och här kommer herrns sida:

Dessa väskor ska läggas ut på Verktstan. Men jag är för trött ikväll, så det blir under morgondagen.

På Rusta, en affär jag egentligen inte vill handla tapeter på har jag fått för mig, köpte jag häromveckan en tapetrulle. Kunde inte motså! Den var dessutom på rea, den enda som var kvar så jag betalade kanske 35 kronor eller nåt.

Får se vad jag lyckas göra med en rulle!

Men ser ni färgskalan-den passar in här eller hur!? Nåt kul blir det npg så småningom. Den får ligga till sig i lådan med andra udda tapetrullar som jagsamlat på mig genom åren...

Det finns en sak som jag verkligen skulle vilja ha. Som ger mig habegär.

Dessutom behöver vi ett nytt parasoll eftersom fjolårets åhlénsköp tyvärr blåste sönder. Kolla så vackert!!!

Detta parasoll kom ifjol och jag har trånat sen dess. Det grämer mig att jag slösade en massa hundralappar på ett parasoll som snabbt gick sönder en blåsig dag...

Jag skulle ha väntat istället, sparat pengarna och köpt det där som jag verkligen ville ha istället. Men jag har så svårt att betala dyrt ibland. Det har blivit en livsstil att försöka köpa begagnat eller på rea eller göra själv eller lika väl avstå.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se