Direktlänk till inlägg 30 maj 2008

Lite bilder från växthuset.

Av Persilja - 30 maj 2008 22:08

Ja, då var det dags för lite bilder från växthuset. Det är väldigt färglöst och grått och mycket behagligt. En färglös oas i jämförelse med vårt hem. Förmodligen dock inte länge till.

Sen jag fotade har en ljuskrona kommit dit samt ett flaggspel. Snart ska växterna in också och då blir det mera grönt om inte annat!

Först lite närbilder på materialen vi använt:

Gammalt handslaget tegel som följt med huset. De har vi använt som ben till hyllorna. Hyllorna är gamla grånade kraftiga brädor.


Vi har murat en liten tegelmur för vinrankan som ska i jorden imorgon. En baltisk blå vindruva som ska tåla -35 grader.

På den smackade vi dit mitt buddhahuvud som suttit på en älskad buddhafigur som tyvärr kraschat. Men som den ekorre jag är sparade jag den. Jag visste att den skulle komma till användning. Nu har huvudet en hedersplats. Nästan som ett altare! Här ser man gruset som vi skottat in. Förr var det jord på golvet och massvis med ogräs såsom brännässlor och vildhallon. Gruset är ljusgrått och väldigt vackert mot den murade grunden.

Här ser man bockbordet från härbret. Visst är det fint!!! Det tycker iallafall jag men så älskar jag ju prylar som varit med ett tag. Det här bordet går att lyfta fram om man vill äta middag i växthuset...och det vill man ju!

De här gamla ljusstakarna hade jag och maken i vår första lya på tidigt 80-tal. De har stått på vinden i vårt förra hus och bara med tur klarat sig från att bli utrensade. Men nu kom de till heders igen. När vi tömde huset hittade jag dem och blev så nostalgisk. De har gått sönder i fötterna, det är som att mässingen pulveriserats, så jag får sätta fast dem med murbruk. Det blir ju också mer brandsäkert.

Här är maken och jag...


Och en detalj av det gjutna betonggolvet. Här ser man mer av golvet.

Hyllorna för alla tomma krukor är av gamla brädor och tegelstenar.


Och den gamla korgstolen passar onekligen in, men den är så oskön (även med tjock dyna) så jag letar efter andra sittplatser.

Har inte kommit på vad jag ska ha ännu...

Jag får göra räder på loppisar och återvinningsmarknaden. Något gammalt måste det vara! Dessutom får inte fötterna vara smala så att de sjunker ner i gruset.

Det är inte klart därinne. Detta är bara grunden. Basen. Det är nu piffet kommer till; alla växter, lite lyktor, textilier, sköna sittplatser. Så det kommer mera. 
 
kardemomme

kardemomme

30 maj 2008 22:36

Persilja du har en helt egen evne til å gjøre ting til DINE!!!! Det er jo fantastisk vakkert!!!! Jeg har gledet meg sinnsykt til å få flere bilder av verdens fineste vexthus (ditt)og du skuffer ikke som vanlig!!! Du har et øye for detaljer som få mennesker har!!! Jeg er så glad i naturmaterialer og gamle ting selv også, og det er en fornøyelse å se hvordan du finplukker ting slik at alt blir 100 % riktig!!! Boken Persilja!!! Når??? Jeg venter!!!!!! :)Tusen klemmer fra Kardemomme

http://husetvedbekken

 
Ingen bild

Persilja

30 maj 2008 22:44

Kardemomme: Tack min vän! Det värmer med ditt beröm! Jag suger i mig! Jag är väldigt road av att göra såna här saker så det kanske är därför det blir bra, det är gjort med lust. Godnattkram!

 
Charlotte

Charlotte

30 maj 2008 22:59

Vad fint det blir, gillar det avslagna buddhahuvudet. Jag ser fram emot fler bilder när det kommit växter och annat i huset. Du, bordet är det gammalt bakbord tro? Tänkte på det eftersom du hittade det i häbret, eller missförstod jag nu? Jag har en moster som äger ett häbre och jag tror det var bagarstuga från början innan hon fick det i sin ägo. Jag väntar också på boken, när kommer den? För det behövs verkligen en Persiljabok i denna värld!! En bok att bli glad av för alla oss som gillar det gamla och loppisar och kanske ett och annat symönster till någon speciell Persiljagrej!! Skriv den nu!! Tror ditt växhus skulle passa alldeles utmärkt som afternoonteahus :-)

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

30 maj 2008 23:10

Charlotte: Tack snälla goa vän. Jag skulle gärna göra en sån bok ,men hur gör man? Måste nog ta tanken på allvar...hihi!

 
Jenny alias only

Jenny alias only

30 maj 2008 23:22

Jag väntar oxå på en Persiljabok!!! Den kommer snart va? :-) Jag lever ut min dröm om ett stort hus på landet och stoooort växthur genom dig tills jag fått fästmannen att komma på att han mer än allt annat i världen vill flytta ut på landet och absolut måste ha ett stooort växthus :-)

http://inredningpagar.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

30 maj 2008 23:31

Jenny: Va? REDAN? DET var snabbt jobbat. Eller så är han väldigt lättpåverkad? ;D

 
Storeflittig

Storeflittig

30 maj 2008 23:33

hei du! hvordan går det? håper det er bra:) tenker på deg, vettu:)

dette blir virkelig vakkert, jeg elsker teglsten og gjenbruksvirke, det er usannsynlig vakkert. heldiggris som har hage og pusle med:)

klem på en fredag!

http://flittiglisene.blogspot.com

 
Peace

Peace

30 maj 2008 23:40

jag tycker att det ser mycket vackert, stilla rofyllt ut! Men vad heter vinrankan?/ Hälsningar Peace

http://peace.bloggagratis.se

 
miri

miri

31 maj 2008 07:40

Hvor er det fint! Det er et helt særligt sted, det kan jeg mærke :-)
Ideen med, at det er dig og din mands projekt, sammen, er meget smuk :-)

http://kærlighed,sagde Losarinas mor

 
synne

synne

31 maj 2008 08:36

Helt underbart spör du meg....
Så där vill jag ha det med.
Muren med budha huvudet var liksom pricken över i.
Tänk att sitta där inne en regnvädersdag och avnjuta en bättre middag....
Suck, jag vill ha.....
Kramen Synne :D

http://nabolandet.blogspot.com

 
Maria

Maria

31 maj 2008 08:40

Hej
Ser framemot att följa växthuset. Det är helt underbart och det lät så kul om ni kan hitta på något där, som café eller något...

http://mariasrum.blogspot.com

 
Maria

Maria

31 maj 2008 09:32

Så fint det är. Jag är stor fan av gammalt och använt och också naturliga färger som ni har i grus och tegelstenar. Självklart kommer du hitta mer passande piff. Ser fram emot att se mer...för det vill jag...se mer...hela tiden!!!

Angående sittplats...jag ser framför mig en väderbiten Adirondackfötölj med tillhörande fotpall och ett litet trevligt bord bredvid....där jag..nä jag menar du..kan sitta i lugn o ro och läsa och dricka vino!

I ett av sommartorpets gamla program med Ernst gjorde han om en gammal hederlig sommarfotölj t en liknande adirondack. Han bytte då brädorna i rygg så att de gick högre upp och ärmstöden så de blev bredare och svängda. Skitsnyggt!

http://galtoroad

 
malin

malin

31 maj 2008 12:32

Helt underbart!

http://pillris.blogg.se

 
Tiina

Tiina

31 maj 2008 14:28

Dendär romantikaftonen låter inte alls illa, men avståndet till er avskräcker mig lite... Så jag får nöja mig med att följa ert arbete i bilder. Pst, kom ihåg att testa konceptet själva när huset är till belåtenhet, barnen ställer säkert gärna upp och leker serveringspersonal (men kom ihåg at påminna dem om att låta "gästerna" få sin privata tid mellan serveringarna...

http://alandsskargard.blogspot.com

 
Lotten

Lotten

31 maj 2008 19:21

Men såå fint det kommer bli när det är klart - det ser jag med en gång! Lova att visa mer bilder varefter färdigställandet.... men det vet jag ju att du gör ;-) Ha det gott! Kram Lotten

http://ornnastet.blogspot.com

 
Mynta

Mynta

31 maj 2008 20:22

Hej!!

Vilka fina bilder från växthuset!! Vilken bra grund för fortsatt donande!!
ÄÄÄÄlskar det silvergråfärgade GAMLA träet i hyllplan & möbler!! Gör sig sååååå fantastiskt tillsammans med det handslagna teglet och den gråfärgade singeln!! Skitsnyggt!!
Älskar också när du hittar nya uppgifter för saker som slit-och-släng-människor hade kasserat utan vidare...(buddhahuvudet, t ex)
Älskar också symboliken med de två fåglarna; känns som om de har fått en alldeles speciell plats...
Ljusstakarna är också heeelt ljuvliga!!
Du har lyckats skapa en alldeles magisk grundstämning! Vilken fröjd det måste vara att få fortsätta vara kreativ därinne!!
Underbart!!
"Betongblomman" är också jättefin. Tycker om när man gör personliga avtryck . sm vår trollspegel vi hittade under golvet - 100 år senare!?Var ute och fotade i "min" verkstad för att visa dig MITT signum...
Lycka til med din dröm - du är ju nästan DÅR; eller hur? Vägen dit är liksom halva grejen...
Kramar från Mynta

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Tove

Tove

1 juni 2008 01:13

Fy så fint det blir! Og du er så flink med detaljer, buddhahodet på muren var jo genialt!! Gleder meg til flere bilder, og i det hele tatt få lov til å følge med på at du pusser opp et drivhus:)

http://lykkeoglykkeliten.blogspot.com

 
therre

therre

1 juni 2008 12:07

Kul att se! Man ser ju att det händer grejer :)

http://www.therre.se

 
maloppa

maloppa

1 juni 2008 22:16

Ditt växthus är "one of a kind" det finns bara ett och det är underbart. Mitt växthus ver ju helt opersonligt eftersom det var en ny byggsats, för att få den genuina känslan som du fått gratis har jag plockat in gamla grejor, vackra grejor och mycket trä och jag älskar det framförallt för att det är mitt!
Om jag ska tolka in lite Feng Shui i dina bilder ser det gynnsamt ut för er relation med två ljusstakar o två ankor. Se till att barnen håller sig inne en kväll, duka i växthuset med levande ljus o lite vin och dra med maken ut dit så håller jag tummarna...
Längtar efter pyntet med spänning....

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
A

A

2 juni 2008 12:44

Det ser verkligen fint och lovande ut.

http://minsoffa.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se