Direktlänk till inlägg 29 maj 2008

Växthusdrömmar...

Av Persilja - 29 maj 2008 22:01

Jag och min livskamrat sen över 26 år (!) har kommit till en punkt där vi märkt att vi måste försöka hitta mer gemensamma projekt för att stärka vår relation. Vi kan inte bara ha parallella projekt utan måste försöka hitta gemensama. Fyra barn, ett hushåll, en ekonomi och ett gammalt hus med massor av renoveringsbehov är väl i och för sig gemensamma projekt, men så fort vi ska göra något mera "lustfyllt" så brukar vi sära på oss av praktiska skäl.

Nu försöker vi finna gemensamma roliga projekt. Det är viktigt för att inte tappa bort varann i allt det praktiska. (Gudarna ska veta att fyra barn som ska födas, undervisas, stärkas, fostras osv kräver sin man och kvinna.)

Så med liv och lust har vi nu startat projekt Växthuset.

Det är så roligt!

Jag kommer snart att visa bilder.

Vi har skottat in en massa grus, vi har gjutit lite betonggolv, vi har murat en rabatt för en vinranka, vi har byggt planteringsbord och hyllor för tomma krukor och annat som behövs i växthuset. Vi har fixat lättflyttade hyllor av gamla tegelstenar och gamla vackert grånade brädor. Hela växthuset präglas av återanvändning. Och det blir sååå vackert!!!

Ikväll har vi lyft in ett gammalt bockbord som följde med härbret. Jag kan ge mig sjutton på att det är från 1700-talet för det ser så gammalt ut med sina handsmidda spikar, träpluggar och sin form och träets grånade mjukhet. Det är byggt av breda plankor och grånat av ålder och bordskivan är alldeles mjuk och slät. Själv skulle jag helst ha rariteten inne i köket, men alla barn och mannen tycker att det är FÖR gammalt och åldersstiget för att tas in i huset. Så nu frossar jag i sånt och gamla plank och gammalt handslaget tegel och andra gamla ålderstigna prylar i växthuset.

En gammal dröm håller på att bli sann.

Mina drömmar om ett vackert växthusrum växer fram.

Nu spirar idéerna i min skalle. Tänk om man skulle använda detta vackra rum som ett lyxrum som man hyrde ut till romantiska aftnar. Vi kunde stå för mat, dryck och service. Även skjuts till och från byn. Det kunde bli ett romantiskt ställe för den som gjort allt/sett allt/har allt. En middag i sterarinljusets sken...i växthuset en sen afton i augusti när mörkret faller.

Typ...

Ja, varför inte...

Tjäna pengar behöver jag...

Jag har ett av världens vackraste växthus och massor av idéer, så vad är det som hindrar mig???

Egentligen.

Ja, det är det jag måste fråga mig.

Jag har tusen andra idéer.

Vad är det som hindrar mig???

När vi gjöt betonggolvet under planteringsbordet (för att lätt kunna sopa upp jorden) skulle jag göra en blomma av gammalt krossat porslin som jag sparat. Men det funkade inte. Betongen var för tunn och för hård så det gick inte att trycka ner tillräckligt mycket. Så nu har jag det kvar. Måste gjuta någon platta för att få göra min porslinsblomma...

Nu måste vi snart fundera ut ett nytt gemensamt projekt att dela. Kanske blir det ett plank i trädgården, vid nya uteplatsen där vi ställt trädgårdsmöblerna. Min man är väldigt bra på att snickra. Jag kläcker idéerna, han genomför dem. Ett plank som skydd mot vind och ful utsikt (grannbråte) det blir nog nästa projekt.


 
 
Moster mjölgumpa

Moster mjölgumpa

29 maj 2008 22:42

Det låter som att ni skapat ett perfekt rum där ni kan fortsätta att vårda er relation även efter att det blivit klart.

http://mjolgumpa.blogspot.com

 
Gry

Gry

29 maj 2008 22:46

HEY, får du va uppe såhär sent, eller??

Kram

http://www.baragry.blogspot.com

 
Gry

Gry

29 maj 2008 22:56

BARA SKOJJA´ (Lus)läste din kommentar (förtal) hos Mynta...

Det blir lätt så att man lever paralella liv. Tror det är näst intill oundvikligt att hamna där någon gång när man lever ihop länge. Styrkan är ju att först SE detta och sen GÖRA någonting åt det. Som ni gjort nu med växthuset. Mersmak gav det också, BRA!

Ha en skön helg och hoppas ni får riktigt varmt nu, det unnar jag er! (honestly)

KRAAAM

http://www.baragry.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

29 maj 2008 22:58

Moster Mjölgumpa: Ja, just det! Varför tänkte jag inte på det? Ett kontemplationsrum för oss!
(Och andra:)

Gry: ÄR du här och bryr dig nu igen??? Ja, jag SKAAA lägga ut grejorna på Verkstan! Jag ska!
(Haha! Kiss goodnight!;D)

 
Ingen bild

Gry

29 maj 2008 23:14

Nu pratar jag bara gojja, ser jag till och med själv. Eller skriver, snarare, gojja. Hahaha.... hoppade över flera tankesteg där i min kommentar om förhållanden och att man måste SE, bla,bla,bla.... Sen kommer plötsligt det med växthuset, som om det var DET ni måste SE och GÖRA någonting åt, fniss. Men SMART som du är, så har du ju redan förstått vad jag menade, eller hur?

Nu kommer jag dessutom att häcka vid verkstan i natt, bara så det är sagt!

pusselipusspusskramgodnatt (och jag är INTE barnslig, fniss)

 
Ingen bild

Persilja

29 maj 2008 23:23

Gry: Jag är så mycket smartare än vad DU tror! Mouhahahaha!
Jag fattade faktiskt perfekt innan, men nu, vet jag inte riktigt VAD du menade...? Nä, jag bara skojade...hihihi Har mejlat dig GODNATT!!!

 
winnerhorse

winnerhorse

29 maj 2008 23:38

Persilja- jag tror på din idé att låna ut växthuset, ja hyra då, när det blir klart. Klockrent. Lite av retreat, det behöver alla.

Jag har haft och har en massa ideer, mycket produktutveckling. En vacker dag ska jag haffa en finansiär och bara kläcka ideer. man ska följa sin ingivelse ända fram tills dess det har bevisats motsatsen.

idag fick jag min makee att skratta ut kaffe över duken. jag tyckte att vi kunde göra något tillsammans, till exempel börja steppa, då brast det för honom stackarn.. och jag som var seriös.

Vi reser tillsammans, faktiskt utan barnen då och då. Förra året var vi i Grekland och blev nykära efter nära 20 år, eller snarare kom vi på varför det blev just vi. Det var en häftig upplevelse!

http://www.winnerhorse.bloggagratis.se

 
Jenny alias only

Jenny alias only

30 maj 2008 00:24

Ååååh, jag drömmer oxå om ett växthus och du ger mig hopp om att jag oxå, precis som du ska få se den drömmen förverkligas. Det kan va så att jag har ett stort problem. Min fästman är inte alls särskilt intresserad av att flytta ut på landet och det kan ju vara svårt at få plats med ett sånt stoooooort växthus som jag drömmer om inne i stan. Hmmm...hur ska jag lösa detta. Det brukar funka genom att plantera en idé hos min kära fästman och sedan låta fröt gro i hans hjärna och tillslut så kommer han med det förslaget precis som om det vore hans eget, hi, hi.

http://inredningpagar.bloggagratis.se

 
therre

therre

30 maj 2008 06:04

Ja, nog är det roligare att göra grejer tillsammans, men förstår att det inte är så lätt med alla barnen ;)

Den där blomman ser ut superfin! Ta närmare bild på den? Den MÅSTE du ju gjuta in i något!!! :)

http://www.therre.se

 
synne

synne

30 maj 2008 06:38

Härligt att göra nått tillsammans. Det stärker ens realtion rejält.
Satt och funderade på hur vi skulle kunna göra nått här i huset....
Din idè var inte alls så dum.
Tack för tipset.
Väntar med spänning på bilder från ert projekt.
Tidig morgonkram från mig.

http://nabolandet.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilaj

30 maj 2008 06:51

Tack Winnerhorse för peppning. Du verkar vara en entrepenör av stora mått. Kanske skulle du öppna Nätpepping AB ? ;D

Jenny: PRECIS så där har jag fått allt jag velat! Haha! Man måste ju vara smart vettu! Min man vill inte ha några barn, ingen hund, inte bo på landet, inte resa, inte bo i ett gammalt hus, inte äta vegetariskt osv osv. Nu gör vi allt det och han tror att allt är hans egna idéer...

Therre: Ja, jag måste ju det!

Synne; Det kommer bilder snart. Kram!

 
Maria

Maria

30 maj 2008 07:22

Vad det låter roligt att göra ett sånt projekt tillsammans. Nåt sånt här skulle jag och min man också behöva! Vi går mest i varsitt livsspår för tillfället och det är så tråkigt, vi skulle ju välja samma stig! Som alltid får man bra idéer hos dig Persilja. Ska genast sätta mig ner och fundera på vad maken och jag kan hitta på. Kanske det är dags att göra det där vindskyddet/bänken/kaprifolplanteringen på utedäcket redan i år? Det gäller bara att leja ut barnen...

http://galtoroad

 
susanne

susanne

30 maj 2008 07:42

det blir såååå undebart är det redan innan.. är avis på det underbara växthuset! ... jag bokar gärna det av er när ni myst färdigt i det och påbörjar nästa projekt.. ser oss sitta där med ett gott glas vin o njuta bra affärs idé!!

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Charlotte

Charlotte

30 maj 2008 07:50

Vilket härligt projekt! Ni försöker i alla fall att hitta något gemensamt vilket är väldigt svårt hos oss, eftersom allt gemensamt ska ske på min makes villkor och hans intressen. Nej jag ska inte klaga utan lyckönska dig! Go for it.. och du idéen om att hyra ut växthuset med mat och allt låter ju toppen. Kolla med miljökontoret vad som gäller för matservering så du inte får miljönissarna på dig bara... åtminstone här kan de vara väldigt envisa av sig. Jag är ju gift med en och totalt miljöskadad vad det gäller miljö och hälsoregler... suck...

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Mynta

Mynta

30 maj 2008 07:58

Bra tänk det där med gemensamma projekt för dej och maken. Det är så lätt att hamna i "parallella världar", annars. Väldigt praktiskt, men farligt. Det är så lätt att man börjar glida ifrån varandra (utan att man vill eller märker det...)då.
Jag tror maken och jag också behöver satsa på nåt gemensamt projekt. Om det så bara handlar om att röja i källaren eller garaget...bara vi gör nåt IHOP!
Betyder det att ni är FÄRDIGA med projekt växthus, nu då? Eller är det bara med den GEMENSAMMA delen? Är det nu du liksom tar över och fixar och donar med detaljerna??
Jag menar med växter, krukor, ljuslyktor, möblering m m....
Det där slagbordet blev ju jag jättenyfiken på - verkar vara skithäftigt!!
Poslinsblomman är helt bedårande - den blir ju liksom som ditt "signum". Den MÅSTE få vara med i växthuset. Tycker idén med en egen platta till den var lysande. Kan man inte gjuta fast plattan sedan någonstans inne i växthuset - någonstans i golvet? Som en "dörrmatta" eller nåt??
Tycker mig se ansikten på några porslinsbitar - hur coolt som helst!!
Vi får se resultatet av ert växthusarbete, sen va? Vill se, vill se!!

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Gry

30 maj 2008 08:20

What the f--k!! Här har jag setat uppe hela natten och bara vaktat din verkstad- till vilken nytta??

;-) :-) :-I :-S :-( kram Gry

 
A

A

30 maj 2008 08:42

Längtar efter att få se bilder på det fina växthuset.
Idén med att ordna middagar där låter ju toppen. Bodde jag i närheten skulle jag definitivt boka en kväll. :)

http://minsoffa.bloggagratis.se

 
Emma Var Dag

Emma Var Dag

30 maj 2008 08:44

Åååååh, vad glad jag blir. Det är precis det som tog död på "mig och Dennis". Vi hade bara barnen som gemensamt projekt, vi hjälpte varandra att få till en dräglig vardag, vi pusslade och fixade så att barnen inte skulle behöva vara på fritids/dagis så mycket, vi däremot sågs aldrig och när vi sågs ville jag att vi skulle umgås med vänner, man vill ju inte tappa bort dem heller.
Men nu tappade vi bort varandra istället och sakta sakta så läks såren. Du har ju läst allt det där om process och tid på min blogg, men det är precis så det är.
Ditt växthus kommer jag att boka när jag träffat en ny kärlek, då tar vi en tur norrut och har en romantisk afton...
Kram kram och håll fast vid det som är bra nu och fortsätt med gemensamma projekt.
//E

http://www.emmet.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

30 maj 2008 08:46

Maria: Ta råd från en kvinna som ligger före i ålder och barnåldrar, gör som du säger; lej ut barnen, ta er tid, det är sååå viktigt. Att glida ifrån varann pga av all tid barnen tar gör ingen glad, inte barnen heller. Sa hon som gjort precis tvärtom och alltid låtit barnen gå först...;(

Susanne: Jag får nästan nypa mig för att fatta att det verkligen är MITT. Oj, förlåt, VÅRT: ;D

Charlotte: Tänkte just på det, får försöka komma förbi det med att man säljer nån färdig picknickkorg eller nåt...Hoppas mannen din fattar att även DU måste få välja ibland. Varannan gång kanske. Fast det är svårt att frigöra tid för nåt man inte är intresserad av så bäst är väl att hitta nåt tillsammans. Egentligen behöver det inte vara så avancerat. Promenader, cykelturer handla osv.Fast i mitt fall går nu min man in i pollenallergitiden med trötthet och undvikande av all onödig utevistelse...tyvärr.

Mynta: Tankeläsare! Precis det tänkte jag; en dörrmatta med blomman! Det är andra gången du tjuvläst mina tankar! Ansiktet är den heliga madonnan, köpte en kakelplatta med Maria och jesusbarnet utomlands som sedermera gick sönder...
Härligt att du längtar efteer bilder, gör det såå mycket roligare att publicera!

Gry: Slavdrivaren min, vad gjorde jag utan dig? Kommer under dagen. Ta dig en tupplur du i solstolen!

 
maloppa

maloppa

30 maj 2008 09:04

Vilken underbar tillsammanssysselsättning! Växthuset har vi iofs satt upp tillsammans o maken har hjälpt mig en hel del men sedan har jag helt tagit över där ute. Däremot brukar jag ofta bjuda ut maken på en kopp kaffe eller ett glas vin och lite samtal. Perfekt i en stor familj där det är svårt att få tid o ro på tu man hand.
Vi har vår hund som gemensamt "projekt" men hon har väl mer eller mindre blivit "min" sista året när maken varit dålig. Idag kom han o berättade att han tagit hem kartor från kommunen på en massa promenadstigar och hade på förslag att vi skulle testa en ny i veckan - jippi! Vet du hur länge jag kämpat för gemensamma hundpromenader....
Nä, lite vuxenegoism på tu man hand mår inte barnen dåligt av, tvärtom. Hoppas ni även i fortsättningen tar er tid att njuta i det vackra växthuset ni skapat...
Längtar såååå efter att få se bilder!

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Ingen bild

Persilja

30 maj 2008 09:11

Maloppa: Mannen din är GULD värd. Det är fan i mig det mest romantiska jag hört! Så där handfast rejält romantiskt! Håll i honom HÅRT! Att han har en DIAMANT tror jag redan att han vet! Kram!

 
Ingen bild

Persilja

30 maj 2008 09:14

A: Jag kanske får göra paketresor hit ;D? Samarbetavtal med SAS?

Emma: Det är ju ett enormt heltidsjobb att ha barn och sen har de flesta dessutom ett heltidsjobb, det är fan inte klokt. Såklart blir relationerna lidande. Du är en fantastisk kvinna och jag VET att du snart har en ny kärlek på g. Men ta det lugnt. Kasta dig inte in i nåt utan välj med omsorg. Det är du värd!

 
kardemomme

kardemomme

30 maj 2008 10:10

Sååå fint å se deg igjen!!!!! Og med ny energi merker jeg!!! :) Åh!! Nå ble jeg så glad trallalala!!! Det er så lett å falle i fellen med paralelle liv! Å ha familie er som å drive en bedrift..Og det har lett å bli slik at man bare diskuterer det praktiske..Hvor mange av oss har det ikke sånn..!!Godt å høre at dere fortsetter med "prosjekt veksthus" og endatil har planer om fremtidig bruk av det..Det bør jo være et kjempemarked for utleie av et så vakkert drivhus..Det er jo perfekt til å avholde selskaper i!! Skulle ønske at jeg bodde i nærheten!! jeg ville ha leid det hver helg!!! haha!! Som sagt er det godt å se at du har ny giv!!! Ha en super dag videre!!! Jeg titter snart innom igjen!! klem fra kardemomme

http://husetvedbekken

 
Anna

Anna

30 maj 2008 10:19

Ååååh...ett växthus...*suckar avundsjukt*

Det vill jag med ha. Är inte så sugen på hus, utan trivs bra i lägenhet...Men ett växthus...Det vore lycka det!

Förstår att du njuter!

Kram

http://anna-panna.bloggagratis.se

 
/B

/B

30 maj 2008 11:13

Härligt persiljekvisten min! Ser fram emot att göra barnrum OCH mysigt växthusknäck hos dig i augusti.
Deal?
;-)
/B - som nu ska förproducera en masse, dvs knacka ihop terminens sista texter för att från och med nästa trosdag ta ledigt i NIO ofattbart härliga veckor ... *klang och jubel*

http://lyckligagatans.blogg.se

 
Ingen bild

sylvia

30 maj 2008 11:20

Ja du är skön när andra åker på romantiska resor, äter mysiga middagar mm så fixar ni ett växthus...själv har jag "tjatat" om en altan i över 10år men om vi skulle fixa den ihop vore det nog slut på förhållandet innan altanen vore klar, hum undrar vad det säger om oss och vi har ändå hållt ihop sen -83. Ha det gott och njut av erat växthus underbart när man känner att man är på rätt väg/Sylvia

 
Ingen bild

Persilja

30 maj 2008 12:07

B: Oj vad härligt-man hör riktigt förväntningarna inför hela långa ledigheten!!!
Ja, en deal utan handslag och underskrift. En öppen deal. ÄR allt som det ska och jag känner att det är rätt då visar jag gärna mitt växthus och mina barnrum. Då är det ju dessutom ett år sen sist så det passar ju bra. "För ett år sen..."
Väntar spänt på tisdagens tidning. Antar att det kommer ett visst rosa hem? Eller?

Kardemomme: Vi syns snart, min egen energidrink!

Anna: Precis så resonerade jag när vi köpte detta hus. Brydde mig inte ett skvatt i huset när jag sett växthuset visste jag att huset kunde få se ut precis hur som helst! Jag har längtat hela mitt vuxna liv efter ett växthus! Och så fick jag THE växthus!

Sylvia: Hm, jag är kanske lite udda...host host! Men har man inte råd att åka på romantiska resor så får man skapa romantiken på närmare håll. Eller romantik var kanske att ta i, men gemenskapen iallafall. ;D


 
Lisa

Lisa

30 maj 2008 17:13

Ja, jag har funderat på att hyra det där växthuset och få skjuts in från byn. Annars så kan ni ställa in ett badkar och ligga där och se på stjärnorna nån kväll. Det skulle vara rätt romantiskt. Om inte grannarna har insyn förstås...

http://www.mittlillahus.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se