Direktlänk till inlägg 12 maj 2008

Ett år i huset idag.

Av Persilja - 12 maj 2008 09:52

Vad rörigt vi hade för ett år sen. Och vad rörigt vi har ännu.

Tänk vad fort ett år går och vad lite man hinner...

Det är skrattretande att tänka sig hur mycket jag trodde skulle vara gjort efter ett år.

Vad har vi actually gjort då?

Bytt två fönster (under protest av mig-hatar nya fönster).

Tapetserat matplatsen.

Tapetserat dotterns rum och flyttat några garderober.

Bytt spis.

Satt nya knoppar på de udda skåpluckorna. (Vi har tre sorters luckor.)

Dragit nya vattenledningar i badrummet-förfulat-eftersom de är dragna på utsidan för säkerhets skull-ifall läckage uppstår. (Förut var de inbyggda i väggen.)

Bytt tak på härbret eftersom det gamla sticktaket var ruttet och läckte som ett såll och hela härbret från 1700-talet var på väg att gå ett ruttet öde till mötes.

Byggt innervägg i garaget. Så nu har vi en kall del för bilarna och en varm del för förråd och snickarverkstad. Där har vi installerat en värmepump.

Målat två sovrum.

Det är allt.

Kanske inte sååå lite.

Men jag trodde nog att vi skulle gjort mer.

Skulle jag göra en lista på vad som behöver göras skulle den bli så lång att jag inte skulle hinna skriva den klart i dag, så jag hoppar över det.

Konstaterar att vi trots allt skruttigt trivs bra. Huset är mysigt. Det är fyllt av skavanker och fula områden och opraktiska lösningar, men det lyckas ändå omfamna oss och göra att vi känner oss hemma. Det är ett snällt och omhuldande hus. Ett välkomnande hus. Det luktar gott. Det luktar gammalt torrt trä.

Vi skyndar långsamt.

Vi renoverar med liten plånbok.

Allt vi gör betalar vi för, dvs vi tar inga lån för att renovera.

Vi gör allt själva.

Så därför blir det som det blir. Inga stora utsvävningar, ingen lyx.

Fast i mina ögon är det lyx att ha ett gammalt hus och känna att det inte är bråttom. Att det trots det nötta, fula, ocharmiga ytskiktet, är ett trvisamt hus med en massa charm och fördelar.

Med det kommer man långt. Och med fantasi och kärlek.

Det känns skönt att känna så! 


 
 
maloppa

maloppa

12 maj 2008 10:43

Tycker det låter som ni fått gjort en hel del trots allt! Det är nog bra att fokusera på det man faktiskt får gjort än allt man vill göra....
Nackdelen med att bo i ett åttiotalshus är att skavankerna här ser inte lika charmiga ut som de säkert gör i ditt hus *ler* men vi tar oxå en sak i taget med liten plånbok. Känns som om man hinner tänka till lite mer hur man verkligen vill ha det, lite mer personligt.
Just nu håller jag på att gräva klart (hrm) min rabatt på framsidan o det varma vädret har gjort jorden stenhård!!! Pust, kanske jag får lite muskler o solbränna på köpet även om jag inte hinner klart idag.
Ha en härlig dag i norr!

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Johanna

Johanna

12 maj 2008 10:47

Jag tycker du resonerar förnuftigt, Persilja! Vi är inne på samma spår, grejar och håller på i huset utan att ta lån, det tar tid.. men det är det värt! Sedan vet jag inte om du ska snacka om att ni inte hunnit långt ;O)..ni har bara bott i huset i ett år och redan så har ni varit med i ett jätteläckert inredningsreportage!!
Nä, keep up that blogging!! Jag kikar in, ofta!

http://uglimoo.blogg.se

 
fru Pink

fru Pink

12 maj 2008 11:01

Synes det høres ut som dere har gjort mye jeg!! Vi bruker også tid på oppussing, satt opp lister i hele leiligheten nå rett før vi skulle selge (etter to år uten....!)

Datteren min er så inspirert av rommet til datteren din! Viste henne det, og nå vil hun ha rødt med polkadotter hun også! Takk:) Nå slipper jeg en rosa, en gul, en turkis og en limegrønn vegg;)

http://www.flittiglisene.blogspot.com

 
Tiina

Tiina

12 maj 2008 12:25

Ni har gjort massor! Kom ihåg det nångång när du skulle vilja gräva ner dig i hur mycket som är ogjort. Och hur mysigt som helst är det ju! Undan för undan fixar ni resten. Fast vi håller på bygger nytt har vi också ett gammalt hus som vi ska fixa "sen nångång". Huset kom på köpte då vi köpte mark för att få en dräglig tomt till det nya huset. Men jag hoppas vi kan göra som ni gör då dagen för renovering av gamla huset kommer. Haken är att guuben tycker mycket illa om att renovera (delvis allergibaserad ovilja).

http://alandsskargard.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

12 maj 2008 12:30

Maloppa: Jag var in och kikade hos dog, men det gick inte att kommentera, hoppas du läser här! Sååå fantastiskt fint ni hade gjort du och din flitige kusin!!!! Helt lovely! "Värmen har gjort allt så stenhårt" . Värmen? Öh, jag har ett svagt minne vad det är för något....

Johanna: Tack för snälla ord!

Fru Pink: Vad roligt att hon gillar dotterns rum! Snart kommer bilder på det "färdiga" resultatet, fast hos oss blir det aldrig färdigt eftersom jag gör om hela tiden. Byter tyger, möblerar om osv...

 
Ellasmamma

Ellasmamma

12 maj 2008 16:15

Ni har ju gjort massor, glöm inte att ni har fyra barn också... Det är bättre att göra listor på det man har gjort än det man inte har. Vi har ju också renoverat sista året och inte som er, utan med lånade pengar, visst går det fortare men det kostar också...problemet är att vi är otåliga, både jag och Sambon och han har inte så mycket tid för renoveringsarbete så det blir att betala någon annan istället. Men med sommarstugan ska vi göra mer själva för det gör inget om det tar tid.

http://ellasmamma.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

12 maj 2008 17:28

Ellasmamma: Man FÅR renovera med lånade pengar! Hihi! ;D
Jag menar inte att det skulle vara något fel i det, men det förklarar varför det inte går så fort för oss och också varför det inte blir "tiptop". Vi kanske aldrig sätter in ett nytt kök utna pusslar ihop ett av det som finns, plus lite nytt. Men det känns skönt att inte ha det begäret liksom.
Ni era lyllosar har ju fått världens snyggaste kök!

 
kardemomme

kardemomme

12 maj 2008 17:30

Jeg synes dere har gjort mye jeg...Når man lager lister og får det på papiret ser man hvor mye det egentlig er..Jeg forsøker også i størst mulig grad å bruke ting vi allerede har! Jeg slår ett slag for gjenbruk!! Du, jeg finner ikke vinduet i din sønns rom som du nevnte i bloggen min..?
Men jeg så dine fine mumitroll-kopper! jeg har også noen sånne og jeg er så glad i de! Vi har dessuten de fleste mumitroll-filmene. De er skjønne! Kunne du funnet fram bildet med vinduet som du nevnte når du får tid? :)

http://husetvedbekken

 
anna

anna

12 maj 2008 18:39

Man hinner inte hur mycket som helst när man har en massa barn som tar tid, sen ska man ju leva oxå, och allt kostar ju som faen oxå.

http://salhuset.blogg.se

 
Emma Var Dag

Emma Var Dag

12 maj 2008 19:31

Du, du har ju hunnit fantastiskt mycket. Och erat hus är så fantasktiskt härligt...jag e så avis på hur mysigt ni har det.
Jag har äntlgen lyckats orka med att lägga ut bilder på sovrummen i vårt hus nu...snart kanske det kommer bilder utifrån med...
Ha en härlig kväll...
Kram

http://www.emmet.bloggagratis.se

 
elaina

elaina

12 maj 2008 20:52

GRATTIS till 1årsdagen!
Underbart med eget hus oavsett om det är gammalt å skavankigt. Huvudsaken det är "hembonat"= hem3vligt+ombonat...
;0)

http://elaina.bloggagratis.se

 
Pippi

Pippi

12 maj 2008 21:07

Har det redan gått ett år sedan ni flyttade?! Tiden går verkligen fort... Det är ibland lättare sagt än gjort att inte förta sig (eller hur jag nu ska säga) med diverse renoveringsprojekt - men jag tror att det är klokt!

http://langstrump.wordpress.com

 
Anki

Anki

12 maj 2008 21:58

Grattis!

http://hundgarden.zoomin.se

 
Mynta

Mynta

12 maj 2008 22:09

Instämmer med alla föregående - ni har ett supermysigt & personligt hus!
Tycker det är bra att låta "fixandet" ta tid - man behöver tid till att "känna in sig" i sitt hus. Hur ljuset kommer in i olika rum, vilka vibbar som finns var, vilka praktiska lösningar som måste till för att vardagens ska fungera, o s v. Varje hus har som sin egen själ - man måste liksom hitta den först, och sen bygga vidare på den.
Tycker jag. Alltså. Harkel.

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards