Direktlänk till inlägg 11 maj 2008

Dåliga områden...

Av Persilja - 11 maj 2008 12:11

Supertrist väder. Grått, mulet och kkk-kkallt.  Medan södra Sverige har högsommarvärme. Så kan det vara i detta avlånga land.

I ett tidigare inlägg skrev jag om saker i mitt kök som funkade så bra. 

Nu tänkte jag visa några saker som INTE funkar. Och jag tar tacksamt emot smarta (och snygga) förslag på era lösningar på dessa "problem".

Jag grubblar på hur jag ska lösa detta med hushållspapperen. Det är bra att ha hemma många  rullar men vart ska man förvara dem så att man lätt kan ta en ny när det behövs. Just nu har vi dem uppe på kylskåp/skafferi.

Här ser man att vi inte tapetserat köksdelen ännu. Den ska få vita tapeter så småningom. Denna lösning är opraktisk! Hatar att vara kort och behöva dra fram en stol för att ta en rulle. En ständig irritationskälla. Har funderat på kökssoffan, där finns gott om plats, men det är bökigt att lyfta locket så det är inte ett bra alternativ egentligen.


Ett annat "problemområde" är  utrymmet ovanpå överskåpen. Där har jag en massa burkar med gryn och bönor och liknande. Också irriterande att behöva stå på stol för att ta ner och på nåt sätt glömmer jag  bort vad jag har däruppe och  det blir mindre bönätande i detta hus än vad det kanske skulle bli annars.

 Men jag har inte plats nångon annanstans just nu. Dessa skåpar ska förmodligen bort och ersättas av öppna hyllor istället och då kan jag ha burkarna där tillsammans med skålar och annat porslin. Men tills vidare är det ett mindre funktionellt område.

Ja, har man inte "problem" så söker man upp dem! 

NU ska jag ta tag i det där urtrista tvätthögsproblemet...

 
 
Charlotte

Charlotte

11 maj 2008 13:08

Hade inte du köpt sådanadär påsar som IKEA har som är avsedda för trädgården? Kan man inte ha pappersrullar i dem? Jag vet hur det är att vara kort, är bara 161 cm så jag står på stolar jämt. Kan du inte byta plats med något annat som du inte använder så ofta och ha det ovanpå skåpet istället? Vi har två "torrskåp" ovanpå kylen/frysen men det samlas massor i dem som jag glömmer bort bara för att det är så högt upp. Ovanpå ett annat skåp står pizzaugnen (sonen m:s), en chokladfunduegryta etc... glömmer använda dem för att de står så högt. Nu var jag inte mycket till hjälp, låter mer som gnäll över att bara vara 161 cm ö.h Jag förvara mina pappersrullar i bandrummet, båda sorterna. Men vi köper inte så stora paket åt gången jag har helt enkelt för nära till butiken.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ellen

11 maj 2008 14:22

Hva med den der trappekrakken fra Ikea (noen som husker hva den heter??) En umalt sak som kan brukes både til trapp og krakk.

 
Ingen bild

Persilja

11 maj 2008 14:45

Charlotte: DIN idé är klart värd att provas! Har tänkt tanken att ha toarullar i den men det funkar faktiskt då jag har mycket skåp i badrummet, men hushållsrullarna kan ju vara där! Ska genast testa! Hurra vilken bra idé! Det lönar sig att kroka ut!!!
(Ps. Jag är 1 cm längre än dig...)

Ellen: Vad betyder krakk? Har inget norskt lexikon. Är det stol och trapp du menar. Jag har en sån iallafall men den är tung att lyfta och bara ivägen och så är det där med att behöva stiga upp för att nå, det är liksom det som retar mig. Jag tror jag vet vilken du menar nu, den där som är pall och trappstege i träfärg. Den är ganska fin.

 
Ingen bild

Ellen

11 maj 2008 19:49

Krakk=pall. Det stemmer.

Da er vi forresten like høye Persilja - og har like mange barn. Jeg har forsonet meg med at krakk/pall er uunnværlig. Særlig på kjøkkenet. Jeg klatrer daglig på kjøkkenbenken for å nå opp til boksene på toppen av skapet. Det er nemlig der jeg gjemmer godiset...

 
Maria / Frøken Fryd

Maria / Frøken Fryd

11 maj 2008 22:17

Woohooo - det er dælme sjældent jeg rent faktisk er højere en nogen der ikke er barn. Ha ha, jeg er nemlig 163 cm !

Løsningne blev jo super med den veske/pose fra ikea til køkkenrullerne ( køkken papir). Hmm.. Den anden er straks værre. Jeg har selv sådan en pall fra IKEA i køkkenet. Den fungerer både som ANdrea`s stol, og som stige til mig når jeg skal have noget oven på skabene. Men det hjælper jo ikke dit problem.

Har du forresten ikke et skab i køkkenet til dit gæste/fin-porcelæn ? Måske du kunne pakke porcelænet i nogle flotte trækasser. Feks træ-vinkasser. Og så stille dem ovenpå køkkenskabene, og alle glassene med gryn og div kunne komme i "porcelæns-skabet" ?

God pinse forresten,
klem Maria.

http://marias-sted.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

12 maj 2008 06:54

Ellen: Haha! Jamen sånt kan man ju klättra hur högt som helst för att nå!!!! ;D

Maria: Bra idé! Fast trälådor uppe på skåpen fyllda med porslin, njae, jag kommer aldrig att orka lyfta dem fram och tillbaka...Men de kläckte idén att porslinet faktiskt skulle kunna bo någon annanstans. Vad är det som säger att det måste bo i köket? Ska fundera om ajg har plats någonannastans. Har ju låst mig vid tanken att det ska vara i köket...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards