Direktlänk till inlägg 9 maj 2008

Kärleken till ett växthus.

Av Persilja - 9 maj 2008 21:27

Har spenderat några timmar i växthuset. Städat det från gammal jord och sorterat krukor. Växthuset är mitt sommarprojekt i år. Jag har världens finaste växthus! Jag får nypa mig i armen ibland! Det är mitt! Jag har önskat mig ett växthus i hela mitt vuxna liv och nu har jag ett som överträffar alla mina drömmar.

Jag har berättat det förr, när maken åkte ner på första husvisningen med kameran med sig med mig pirrigt väntande i Kiruna. Han skulle göra den första bedömningen. Fick huset hans godkännande skulle jag åka ner på en andra visning. Vi gjorde så eftersom jag kan se fördelar med i princip alla hus. Jag ser möjligheterna och blundar för svårigheterna. Han är kritisk av naturen men nu kom han hem och var positiv och med kameran fulladdad av bilder. Han hade berättat om allt han sett och jag satte mig att se på bilderna. Plötsligt dök det upp som från ingenstans! Det mest fantastiska växthus jag skådat. Inte ett ord hade han sagt om det. Jag tror knappt han hade märkt det. Han hade sett garaget och vedboden och alla förråd och härbret och huset. Men växthuset, det hade han bara fotat utan att reflektera. I mäklarens beskrivning stod inte heller ett ord om växthuset. (Vad är det med karlar och växthus? Är det för mycket glas så de inte ser det eller? Nä, förlåt, det var väl en fördom!?)

När jag såg växthuset på bild i datorn skrattade jag högt rakt ut! Det var verkligen det vackraste huset jag sett. När jag såg bilden kändes det som att jag inte brydde mig ett skvatt om resten. Det fick se ut hur det ville. Växthuset avgjorde saken för mig. Ser ni så stiligt det är???

Nu är det inte särskilt stiligt inne. Men det ska bli! Jag ska skotta ut alla ogräsbäddar som finns därinne (vildhallonen har tagit över-världens kraftigaste vildhallon) och en massa vattugräs. Jag ska skotta ut jord, skotta in sand och enligt planen ska jag lägga tegelstensgolv. Helst gamla tegelstenar som är olika färger av ålder och nötning. Jag har spanat in en grannes stora hög med gamla stenar som verkar ha legat i många år. Ska ta mod till mig och fråga om jag får köpa dem av honom. Nu kan planen ändras under vägen. Jag ska känna mig fram. Det kan bli grus också! Älskar ljudet av knastrande grus.

Men det kan vara svårt om man vill sopa ur det nån gång. Det vlir ju en del jordspill.

Idag 9/5.


Växthuset ska bli lättjobbat. Hyllor för krukodlingar och frölådor. Några små odlingplättar för tomater och liknande. Men mest golv och naturligtvis plats för en liten sittgrupp. Gärna till och med plats för ett slagbord som man kan fälla ut och ha sensommarfest med kandelabrar och myspys.

Visst ser ni framför er hur underbart det ska bli?Denna bild visar lite känslan jag är ute efter, den är inte från mitt växthus.


I fjol hann jag inte med växthuset. Vi flyttade in för ganska precis ett år sen och jag har inte landat riktigt ännu. Ganska mycket har jag väl fått ner fötterna men några rotskott har det inte blivit ännu. Men jag tror att om jag lägger ner min själ i denna växthusdröm så kommer nog rottrådarna att skjuta iväg.

Växthuset ska vara magiskt! Mina julkulor hänger där. De passar in.Det ska vara vackert, vilsamt, meditativt!

Där ska bara vara vackra saker.

Samtidigt ska det främja odlingslusten. Men det där går hand i hand. Man bara drabbas av odlingslust så fort man går in där!

Så jag har mycket jobb framför mig, men det känns bara roligt. Hoppas jag hinner! Sommaren går fort och det är sååå mycket annat som lockar. Och livet,det där vardagslivet, det bara pågår.  



 
 
Ingen bild

Annika

9 maj 2008 22:35

Mot en veckas mat och husrum kan jag komma och jobba hårt både i och utanför ditt vackra växthus! :-) Kram!

 
Maria / Frøken Fryd

Maria / Frøken Fryd

9 maj 2008 22:37

Oiii - det vækshus ER virkelig vakkert ! Der kan jeg også sagtens forestille mig masser af hygge, med planter, siddeplads og lysestager. Muuums altså :-)

Klem Maria.

Ps: idag indvidede jeg pakken fra dig, jeg fik ros for vesken/tasken, og må lige huske at give dig den rosen som du har fortjent. Mine kolleger synes den er "helt vild fed" (dansk for stilig / kul )

http://marias-sted.blogspot.com

 
Mynta

Mynta

9 maj 2008 22:50

Ett växthus står numera ÖVERST på min önskelista vad gäller trädgården.
Funderar på att bygga till min verkstad med en grund bestående av ca 5o cm gammalt tegel, sedan gamla fönster ovanpå det...men det lär nog dröja innan det skulle kunna bli genomfört...

Lyckliga du som redan HAR ett fantastiskt växthus! Ett växthus som inte liknar nåt annat jag sett. Hur många kvadrat är det på, egentligen??

Kommer jag någonsin så långt norrut som till Luleå, så är en afton med tända ljus i ditt växthus ett måste!! Om jag kommer med en kaka (vinbox) eller nåt; får jag komma till dig och ditt växthus då??
Kan ha nån rolig skånsk växt med mig, då också - du kanske hade kunnat göra ett bonsaiträd av ett skånskt bokträd??

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Moster mjölgumpa

Moster mjölgumpa

9 maj 2008 22:57

Det var allt ett fantastiskt vackert växthus.Ett sådant hade jag inte tackat nej till, fast om det hade blivit så mycket planterat vet jag inte;-)

http://www.mjolgumpa.blogspot.com

 
Kardemomme

Kardemomme

9 maj 2008 23:58

Skulle egentlig slå av pc en og legge meg nå!Skal på loppis i Askerhallen i morgen tidlig kl.09.00 gjeeesp og det er en times kjøring herfra, men kunne ikke la være å sjekke om det var noe nytt på din blogg. Og hva dukker opp som som første bilde..jo, det mest fantastiske drivhus!!! Jeg har alltid drømt om ett eget drivhus! Har sett det for meg! At jeg skal fylle opp egne frøposer, illustrert med egne akvareller, puslende rundt med potter og kar!Åå! jeg skulle hatt ett eget hjørne hvor staffeliet mitt skulle stå...osv.osv!! Drømmen min om drivhus har ingen ende og jeg kan spinne tanker om det i timesvis!! Du er så heldig!!! Alle pottene, og de vakre julekulene som passer perfekt! Så utrolig vakkert alt sammen!!! På Rosendal spiser man i det gamle drivhuset! Fra gamle langbord med kandelabre på! Da jeg var der i høst var det pyntet med gresskar på bordene og det var bundet lysekroner av fletter med innhøstet kepaløk Alt er økologisk dyrket..Harmoni overalt!! Det gjør noe med mennesker å få lov til å være på slike vakre steder! Jeg faller til ro bare av å betrakte bildene dine. Gjett hva jeg kommer til å drømme om i natt :)

http://h

 
Ingen bild

Persilja

10 maj 2008 07:35

Annika: Så gärna så!!!

Maria: Vad skojigt att den uppskattades!

Mynta: Det behövs inga mutor! Skulle du komma till Luleå skulle jag blir upprörd om du inte kom hit först! Jag kanske får ordna bloggträff i växthuset! Haha! Det är fler som har en stående inbjudan att dricka vin i mitt växthus. Men det blev inte klart förra sommaren, får se hur det går i sommar!

Moster Mjölgumpa: Man kan ju använda det till så mycket annat!

Kardemomma: Du verkar ha samma passion som jag för växthus. Nästan sådär att när jag nu har det blir jag handlingsförlamad-rädd att drömmarna inte ska finnas kvar om jag blir klar. Vad ska jag då drömma om? TÄn k om jag skulle börja måla jag också! Vilken bra idé att använda det så! Kram!

 
kardemomme

kardemomme

10 maj 2008 08:26

Jeg må øyeblikkelig løpe!Er sent ute men jeg bare MÅTTE se drivhuset ditt en gang til!!Det var det første jeg tenkte på da jeg våknet i dag :) Skjønner hva du mener om drømmer som ikke alltid slår til som planlagt, men kos deg kjære deg uten å stresse med noe! Jeg ble altså så inspirert at jeg skal finne fram malesakene mine igjen! Jeg maler både med akvarell og olje, men har ikke rørt penslene mine på flerer år! Har ikke tatt meg tid.Dumt hva? Det er slike ting man BURDE sette av tid til! Det er rene kontemplasjonen...og det gir så mye å holde på med farger!! Nå MÅÅÅ jeg løpe! Ha en fin dag :)

http://husetvedbekken

 
Anna

Anna

10 maj 2008 08:39

Persilja, jag har drömt om dig inatt. Och om dina väskor!!!! Jag har nämligen köpt ett färgglatt lakan som jag ska sy en kläninng av. För att hämta lite inspiration kikade jag in i din verkstad. Sedan gick jag och la mig. Och drömde om alla vackra detaljer på dina väskor, och om dig.
Kram.

http://www.annastilla.blogspot.com

 
Charlotte

Charlotte

10 maj 2008 09:11

Det är det vackraste växthus jag någonsin sett, bara känslan av att äga ett sådant och får göra det iordning... jag kan se afternoon tea serveras i det. Julkularna tycker jag speglar den viktorianska drömmen.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
/B

/B

10 maj 2008 10:42

Jag är så otroligt avundsjuk på ditt växthus! Vet du hur många kvadrat det är?
/B

http://lyckligagatans.blogg.se

 
Liz

Liz

10 maj 2008 12:18

Min nya inredningsblogg, den gamla , good for you gäller inte längre...

http://anglagardsdrom.blogspot.com/

Jag vill väldigt gärna ha ett växthus, det inser jag nu då jag ser ditt. Lyllo dej! :)

//Liz

http://www.anglagardsdrom.blogspot.com

 
anna

anna

10 maj 2008 12:24

Ser bilder framför mig då du beskriver, kommer att bli hur fint som helst, tänk ett varcker dukat bord lagom till kräftfesten därinne med lyktor som hänger och lyset osv...

http://salhuset.blogg.se

 
Tiina

Tiina

10 maj 2008 14:57

Detdär växthuset kommer att bli lysande efter du gått fram. Världens trevligaste uterum kan du bjuda till kalas i! Det har varit sååå mycket trevliga, inspirerande bilder i diverse tidningar från växthus som används till mer än för växter att växa i, så jag väntar med spänning att få se dina bilder!

http://alandsskargard.blogspot.com

 
Anki

Anki

10 maj 2008 18:04

Vad spännande att se hur ditt växthus utvecklas. Sommarens bästa följetong!
Ha det bra

http://hundgarden.zoomin.se

 
synne

synne

10 maj 2008 18:10

Vilket växthus! Ett sånt vill jag ha....
Tänk att få odla sina egna tomater och gurkan....
Förstår du gillar det, eller ska jag säga älskar det....
Ha en fin lördagskväll.
Kram Synne :D

http://nabolandet.blogspot.com

 
Anna*

Anna*

10 maj 2008 18:17

Det var verkligen ett underbart växthus!!!
Önskar att jag hade ett sådant själv!
Det är dig väl unnt =)

http://dagensbibelord.bloggagratis.se

 
Carola m 7

Carola m 7

10 maj 2008 22:30

Men vilket helt underbart växthus!!
Ja, jag ser framför mig hur magiskt det kommer att bli, och ser fram emot att få se bilder:)

http://wetterholm.bloggagratis.se

 
Gry

Gry

11 maj 2008 00:20

Trädgård är inte min grej.....men ditt växthus skulle jag inte tackat Nej till!! Skulle också göra en oas för samvaro. Krukor med vackra blommor och odlingar till nytta. Suck. Jag väntar in Mynta här en bit på vägen, sen flyger vi upp till dig ;-)

Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Ozzy - med röda fingrar?

Ozzy - med röda fingrar?

11 maj 2008 10:24

Fifan va skoooooj! Jag blir helt sjukt avundsjuk, trots att jag tycker att det är dödligt trist med odling. Men hade jag haft ett sånt växthus hade jag nog typ... bott där.

http://clownozzy.blogspot.com

 
peace

peace

11 maj 2008 21:50

Vilket underbart stort och härligt växthus!! Tänk att sitta där och mysa långt in på hösten lyckliga dig:)

http://peacebloggagratis.se

 
A

A

12 maj 2008 07:32

Kan bara instämma med alla andra. Vilket fantastiskt växthus. Önskar mig genast hus, stor tomt OCH växthus jag med. :)

http://minsoffa.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards