Direktlänk till inlägg 9 maj 2008

Rent Hus kom hit!!!

Av Persilja - 9 maj 2008 10:02

Min man jobbar mycket borta. Det kommer i skov. Denna vecka har han varit helt borta. Liksom förra.

Jag blir lite sliten.

När man är van att vara två så blir varje extra belastning kännbar. Storhandlingen till exempel. All jädrans mjölk som ska släpas hem. Den brukar han stå för.

Nu känner jag mig lite extra sliten eftersom jag ordnat sonens födelsedag så att den skulle kännas som "den bästa hittills" som vanligt. Så luften gick lite ur mig idag. Jag har massor av jobb som pockar men känner att annat också drar. (Hushållsarbete till exempel!)

Och då blir man mentalt trött. Det känner nog de flesta igen.

Plötsligt blir Pommacs förväntansfulla trampande kring mig för att få mig att fatta att han vill gå på förmiddagspromenad-som vi alltid gör kring tiosnåret-irriterande.

Jag fräser tyst åt honom "Jag veet! Vi skaaa gå...sluta följ efter mig!" 

Så nu sätter jag mig en stund och gör det som jag upplever enormt avkopplande; bloggar lite. Det brukar ge mig lite energi så att jag orkar ta itu med allt som står staplat och väntar på mig. 

Först och främst måste jag gå långpromenaden med Pommac. Det är hans stund på dagen. Resten av dagen blir det korta kisspromenixer men klockan tio går vi en riktigt lång en och det blir jag själv också pigg av.


Vad lätt det är att visa bilder från sitt hem så att det ser ut som det perfekta hemmet.

Jag tänkte nu visa hur det verkligen ser ut också. Ibland. Eller nu ljög jag, alltid. Även om jag skyfflar undan det så att det inte syns.

Just nu är det tvätten som skriker mest att jag ska komma och bry mig om den.

Framför tvättmaskinen ligger det som är på väg in härnäst. Först måste jag bara tömma torktumlaren (fy vilken miljöbov jag är!) och tömma tvättmaskinen.

Uppe i skunktoaletten på övervåningen står tre överfulla tvättkorgar och ropar. Och som om det inte räckte ligger några högar utslängda som ska sorteras inför vidare transport ner till tvättmaskinen. Jag borde ha två maskiner faktiskt!


Och som om det inte räckte står där en korg fylld med vinterkläder som måste sköljas upp inför sommarförvaringen i garaget.


Och sängarna behöver renbäddas, men jag drar mig ju för det eftersom det då blir ÄNNU mer smutsvätt!

Och för att ytterligare spä på min frustration finns det massor med ren tvätt att ta hand om också.

Som ska bäras till sina garderober......som egentligen inte finns. Hyllor, skåp och så vidare är mer rätt ord. Fast just det! Dottern har ju fått två garderober nu. Lyx! Och i sonens rum finns ju mina. Så där finns ju inga skäl till att inte bära bort kläderna...Måste ordna bättre klädförvaring åt pojkarna i familjen!!!

När jag ändå visar min smutsiga byk, kan jag ju också visa hur en del fönster ser ut.

Alla ni som har barn eller husdjur känner väl igen de flottiga avtrycken som bildas på rutorna...kom och putsa mig skirker denna ruta! 

I dotterns nyrustade rum har inte alla saker hunnit packas upp. Eller rensats bort. Men allt måste gås igenom. Så mycket står i mindre vackra papperskassar mitt på golvet i rummet. De skriker också känns det som!

Och i 9-åringens rum står fortfarande grejer kvar som ska iväg till garage, röda korset eller annan slutförvaring. När kommer du till oss, ser de ut att blänga surt...


NÄE! Ge fan i mig!

Jag har vilodag idag! Inget hushållsarbete idag. Jag är på jobb jag också!

Det är bara det att jag har mitt jobb mitt i skiten.

Jag kan inte koncentrera mig.

För allt ropar ju på mig.

Ser förebrående på mig.

Psykar mig. 

Jag tränar mig att blunda.

Gör förbi med högdragen näsa,

Ignorerar.

Ser det jag vill se.

Det fina proppskåpet.

Se så fint det är att bygga in propparna:

 Notera den söta knoppen. Den är ny. Liksom denna:

 Detta är vad jag väljer att se idag.

Jag borde kanske låtit er se samma. Låtit er slippa se skiten!

Men det känns så förljuget.

Det hjälper bara till att bygga upp den där jobbiga falska fasaden att vi har det så fint och trevligt och städat och ordnat hos oss.

Nä, vi liksom de allra flesta, har det precis lika skitigt och jävligt mellan varven som alla andra. Kanske värre. Jag bjuder på det så kanske någon annan kan få känna sig renlig och städad i jämförelse.


NU kommer jag Pommac!!! 


 
 
Gry

Gry

9 maj 2008 10:19

Du räddar min dag, Persilja! Det ser PRECIS likadant ut hemma hos mig. Har setat här och bloggat i hopp om att allt ordnat sig när jag vänder näsan från datorhörnan och ut mot verkligheten.

Men ärligt, nu är det fint väder (hoppas, hoppas att du också har...). Ska man verkligen lägga tid på husarbete då?? ÄRLIGT??

Äh, vi skiter i det ;-D

Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Maria

Maria

9 maj 2008 10:31

Ååå, va skönt med någon som gör som jag med tvätten! Sorterar framför maskinen, tömmer tumlaren när nästa lass ska in och hos mig som hos dig är inte min tvätt heller särskilt väldresserad. Förstår inte tvätten att den ska gå in i skåp och lådor?? NJUT av din dag och se de små goa detaljerna just idag. Jag hejar på dig!!

http://galtoroad

 
Emma Var Dag

Emma Var Dag

9 maj 2008 10:50

Du gör RÄTT! Blunda! Jag hade hoppats på att rent hus kunde komma till vårt hus varannan torsdag innan jag skall ta över huset. Jag HATAR att hitta huset i ett skick som jag inte vill. Han försöker,men det blir inte som jag tänkt mig. Diskbänken kladdig och full av returkartong, plåtburkar osv. Skor huller om buller och inte i hyllorna. Tvätten vikt men inte i garderoberna. Sängarna bäddade men inga lakan sträckta eller täcken istoppade ordetligt i påslakan. Blommorna vattande men dammiga. Soffan, kuddarna hänger halvvägs utanför soffan. Listan e lång...det är bara att bita ihop och se glad ut...han försöker! Kram E som har arga veckan....

http://www.emmet.bloggagratis.se

 
Helena

Helena

9 maj 2008 10:57

Ja säg det , hur kommer det sig att tvätten hopar sig . Och var kommer all denna tvätt i från. Ibland vill jag skrika sluta träna , sluta byt till rena kläder varje dag för jag vill INTE tvätta. Apropå det så är nog den första maskinen för dagen redo att hängas ut på torkvindan. Snart kommer tiden då även du slipper vara miljö bov och kan hänga ut din tvätt igen. Det är ju i alla fall lite upp piggande ....

Njut av din promenad å våga fortsätta blunda ett tag till.... Kram kram

http://minblogg-jag.blogspot.com

 
Andie

Andie

9 maj 2008 10:59

Jag vet inte om jag tyckte det var så skitigt och jobbigt men jag kan tänka mig att man blir stressad när man arbetar hemmifrån dessutom allt blir som så koncentrerat. Men några råd är ju faktiskt att lära dina äldsat barn att tvätta sina egna grejjer. Få dem att fixa med att bära iväg saker som ska ut i förrådet. Jag kan förstå att du vill vara supermamma och fixa allt själv men barn behöver lära sig att ta ansvar annars blir det som för min kompis när hon flyttade ihop med sin sambo. Han hade aldrig tvättat eller lagat mat i hela sitt liv...

http://www.andie.bloggagratis.se

 
Clara

Clara

9 maj 2008 10:59

Åhhh...vad jag älskar din "persiljeröra" :)
Love you to babe !

http://claraslinneskap.blogspot.com

 
Susanne

Susanne

9 maj 2008 11:05

ja fyyy för tvätt vet precis... medans du slänger på en maskin släng dig ut i solen!

http://supermamman.bloggagratis.se

 
jeanette

jeanette

9 maj 2008 11:48

Oh så skönt att se! Jag trode att jag var den enda som har en tvättstuga som liksom hotar att formligen explodera av överfull tvätt. Jag tassar försiktigt igenom den på vägen till garaget för klampar man i golvet är det som att utlösa en lavin och ALLT ramlar över en. Jag kan riktigt se rubrikerna i Metro " Kvinna i Malmö kvävdes under sin tvätt" . Men idag väljer jag också att blunda...solen och trädgården lockar!

Ha det härligt i röran!

Stor kram
Jeanette

PS Min fina Odd Molly väska förgyller alla mina promenader.....

http://jeanetteshandmadestuff.blogspot.com

 
Kardemomme

Kardemomme

9 maj 2008 12:19

Nå må jeg nesten le igjen..Akkurat sånn ser det ut på mitt vaskerom alltid!!!Jeg tenkte å ta noen bilder etterhvert fordi det er ommøblert der men har ventet fordi kaos råder..
Egentlig flyter huset av hverdagsrot hele tiden..Da jeg skulle ta bilder til bloggen min ryddet jeg opp før bildene ble tatt, så har jeg i hvertfall dokumentert at det HAR vært ryddig..i hvertfall EN GANG gang haha
Spesiell følelse å sette seg foran bloggen og se sitt ryddige hus og så snu seg og nesten ikke kjenne seg igjen fniiiis!!
Blir aldri lei av å se på bilder fra huset ditt!! Jeg har også mine redskap og flasker framme og det gjør huset hjemmekoselig synes jeg..Det lille nisjen i kjøkkenveggen din er super!!!Jeg vil også ha en sånn!! Den røde førstehjelpsboksen har jeg akkurat maken til!!! Og så har jeg dalahester! Funnet på loppis!Har funnet fram alle mine stoffer fordi vi bytter om på to av rommene i huset.Jeg får snart eget rom og da vil jeg ha alle stoffene mine synlige på hylla.
jeg fant bl.a et 70 tallsstoff som jeg nesten hadde glemt. Gamle gardiner fra ett loppis en gang de også..

http://husetvedbekken

 
Ingen bild

Annett

9 maj 2008 13:47

Kul att se att det finns fler som jag!!...

 
Fröken Fräken

Fröken Fräken

9 maj 2008 16:22

Jag lider med dig. Inne hos mig
bor en pedant som försöker städa jämt, men den mer kreativa ställer hela tiden till med röra. Och här snackar vi bara om en enda person, alltså jag. Men så mycket tvätt lyckas jag iaf inte producera... för mig hjälpte ett inköp av citronsåpa. Det kändes, för ett tag åtminstone, lite glamourösare att städa... Kan du inte delegera tvätten till barnen??

http://tusenideer.blogspot.com

 
Sissi i Norge

Sissi i Norge

9 maj 2008 17:57

Slik tror jeg det ser ut i ALLE hjem, dersom man har barn.
I går vasket og ryddet min datter på 15 og sønn på snart 13 hele huset da jeg var på jobb, så i dag har vi vært ute og kost oss i solen.
Dersom de IKKE hadde vasket ville jeg ALLIKEVEL ha valgt solen i dag. Den er her så sjelden, mens skittentøy og husarbeid er her når det regner også.
Ha en fin helg.

http://sissi-mor.bloggagratis.se

 
Helen

Helen

9 maj 2008 18:13

Gott........fler som jag.....det gillar jag.
Jag har faktiskt tänkt att lägga ut lite bilder på vårt hem. Men har tänkt att det gör jag nästa gång jag har städat.....men jag kommer aldrig till botten på riktigt så jag kanske bara skulle acceptera att det blir inte renare än så här hemma :-)
Det kanske blir lite bilder snart...vem vet.
Sånt här tycker jag är skönt att se.
kram

http://gussilago

 
agata

agata

9 maj 2008 18:51

Hahaha! Härligt att se som motvikt till alla cleana inredningsbloggar! Jag förstår om du blir glad av knopparna. Det är helt rätt! Se de små, fina detaljerna istället!

Nu hinner jag inte mer - jag måste tvätta. ;-)

http://agata99.blogspot.com

 
Maria / Frøken Fryd

Maria / Frøken Fryd

9 maj 2008 22:34

Nej ved du nu hvad..... Snavsetøjet løber ingen steder, så lad du det bare ligge, og tag dignden dag til afslapning som du trænger til. Husk STOP-knappen, gi den et ordentligt tryk, og nyd af livet. Det er jeg nu også sikker på at du gør :-)

Vil også lige sige at jeg nyyyyder at kigge detaljerne på alle billederne herunder. Herligt !

klem Maria.

http://marias-sted.blogspot.com

 
Mynta

Mynta

10 maj 2008 22:25

Vår tvättstuga är belägen i källaren. Vi har ingen invändig nergång till kälaren, utan man får kånka tvättkorgar ut ur huset och sedan nerför trappor...många dörrar att öppna på vägen...
Tvättstugan är ett kapitel för sig. Den delar rum med bl a vår pelletspanna som dammar och sotar lite ibland. Dessutom har jag två tredjedelar av min "garderob" hängandes därnere. Det är ont om förvaring i gamla hus! I våra rum däruppe har vi dessutom snedtak som försvårar möjligheten att förvara kläder vettigt. Att tvätta och sortera kläder, samt lägga in dem på sina rätta platser i huset känns ibland som ett helt företag!! Skulle man dessutom råka tappa ett nytvättat vått plagg på golvet i tvättstugan, får man tvätta om det igen - skitigt och grusigt betonggolv...drömde om en fin tvättstuga med klinkers på golvet och trådbackar och hela köret förut - men insett att det nog är och förblir en utopi. Vet inte om jag bryr mig längre heller, faktiskt. Det har ju funkat i 20 år - då kanske man pallar 20 till...?

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Liz

Liz

16 maj 2008 13:09

Jättefina knoppar! Nåt sånt vore ju super! Ska nog till Luleå nästa helg då jag har en optikertid ... måste fixa knoppar då!

http://www.anglagardsdrom.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards