Direktlänk till inlägg 9 maj 2008

När form och funktion går hand i hand.

Av Persilja - 9 maj 2008 08:32

Inredning är för mig tämligen meningslöst om det inte har någon funktion. Men funktionen blir meningslös om den är FUL. Så för mig är det en viktig kombination som måste samsas. Inte det ena utan det andra. När funktion och form går hand i hand, ja då får det vara kvar. Då är jag trogen. Jag byter sällan ut det som funkar.

Här kommer några bra funktioner som jag dessutom tycker om:

Vid spisen har jag samlat sånt vi använder ofta som olivolja, soja, chili, peppar osv. Perfekt att ha till hands och perfekt att bara flytta när man ska torka av bänken. De höga kanterna gör också att jag inte hur ofräscht det blir. Förut hade jag en plåtbricka och det var bra också men såg ofräschare ut fort. Och jag är lat. Vill inte skura mer än jag måste...


Det här funkar över förväntan! Det är inte länge sen jag skapade denna laddarstation, men den funkar! Där samlas alla mobitelefoner, kamerabatterier, osv och eftersom det är nära matbordet ryms även en del grytunderlägg, tandpetare osv där. En multihylla som funkar! Sällan och aldrig samlas nåt som INTE hör dit och DET är ovanligt!



I köksfönstret, det utan gardin, hänger en korg för lök, tomater och annat som jag dagligen använder. Även husets saxar och tesilar. Samt några mindre användbara, men ack så tjusiga, köksattiraljer hänger där också.


Det här är också nytt, men funkar över förväntan. Alla durkslag och silar och decilitermått och rivjärn hänger här.


Brickor och skärbrädor får plats på en sån här tavelhylla från IKEA. Funkar jättebra och dessutom får jag se alla brickor som jag diggar.


Det här området hör också till det som funkar finfint. Alla pennor, sudd, pennvässare, lim, tejp, några saxar med mera står här. Även några vågar och plåsterlådan, sugrör, sonens linsattiraljer. Och jag tycker om röran av alla saker för att vi använder allt som står där. Ett tag när vi nyss flyttat in ställde jag några vackra burkar där och några ljuslyktor, men då kändes det bara dött och tomt och jag ställde till och med för nischen med skåpen för att det störde mig med det där döda området. Näe, enbart pynt göre sig icke besvär här.



Detta har också visat sig bli en grej som används flitigt hos oss. Allt som tar slut skrivs upp här. På skåpens gamla gröna lasyr. Perfekt matt yta för tavelkritor...


 I samma skåp som ovan staplar jag alla skålar och tallrikar som vi använder dagligen.

Det står alldeles vid matbordet så det är lätt för barnen att duka. Lite längre från diskmaskinen är det men vi vuxna behöver alla steg vi kan få så det är bara bra!


I skåpet med kokböcker ovanpå har jag kalasporslin.

Det vill säga assietter och kaffekoppar och kakfat och tårtfat osv.Vinglas och glöggmuggar och nubbeglas ryms också där. Mina favoritkaffekoppar är de vita som syns där med en blå logga på. På den står det "IOGT". (Lite kul tycker jag!) De köpte jag på loppis en gång för 1 krona styck och de är sköna att dricka kaffe ur och bäst av allt är att de går att köra i maskin.


Ja, det var dagens inredningskola från Persilja under temat "Form och Funktion i symbios"!



 
 
Gry

Gry

9 maj 2008 09:12

Något att tänka på. Jag tycker som du att det är bäst med form OCH funktion- kanske i omvänd följd, faktiskt. Men jag har en förmåga att börja stajla och flasha och det blir bara dött- precis som du säger. Hm...Jag har egentligen andra planer idag, men jag kanske försöker "persiljifisera" mitt hem lite under dagen ;-)

Ha en finfin dag! Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Maria

Maria

9 maj 2008 10:36

Bra förvaringstips och dyl. Jag ska ut till mina svärföräldrar idag och snoka på deras ladugård! Ska definitivt leta bra olivolja m m förvaring.

http://galtoroad

 
Andie

Andie

9 maj 2008 11:06

Du har ett så levande hem.Så skulle jag också vilja ha det hemma. Så smarta lösningar och du har verkligen hittat funktioner som funkar i ditt hem. Jag blir så inspirerad av dig.

http://www.andie.bloggagratis.se

 
A

A

9 maj 2008 13:05

Gillar verkligen din laddar-station! Måste leta efter en sån hylla.
Just nu har vi alla laddare och alla sladdar liggandes på fönsterbrädan i köket lite halvt om halvt bakom gardinen. Inte snyggt!
Och en snygg trälåda till kryddburkar, oljeflaskor mm ska jag också ha!
Tack för all fin inspiration, Persilja! :)

http://minsoffa.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards