Direktlänk till inlägg 6 maj 2008

Hatlista!

Av Persilja - 6 maj 2008 12:10

Jag HATAR:


Syntet av alla de slag. Syntetiskt tyg, syntetiskt socker, syntetisk färg.

VARFÖR när det riktiga (Bomull, siden, ull/ socker/ oljefärg) är så mycket bättre?


Halvfabrikat. Man har noll koll på vad man stoppar i sig. NOLL (zero) koll!


Hyckleri. Typ; "nej men jag vill absolut inte ha något doppa, jag bantar ändå". (samtidigt som de tänker "jävla snåljåp som inte kan bjuda på nåt att doppa".) Förstår mig inte på det där. Att det är meningen att jag ska truga egentligen och så ska de tacka ja efter ett tag? Fixar inte det. Blir känd som snål då istället.


Negativ inställning. Typ: Det går inte. Det är ingen idé. Fast det går, om man bara försöker.


Snobberi. Typ; "jag ser BARA på vetenskapskanalen för allt annat är såååå banalt".


Fördomar: Typ: "Nååårrland, där bor det bara omkring femhundra personer och alla känner varann". Eller: "Män som är pappalediga är toffelhjältar." Eller: "Rödhåriga har hett humör."


Hatlistor. Typ precis den här.



 
 
Charlotte

Charlotte

6 maj 2008 12:40

Dagens bästa lista. Lite apropå detta med att truga. Jag läste i en bok om folkseder att förr så skulle värdinnan truga den besökande att ta försig, när denne tackade nej, så skulle hon truga igen, då besökande tackade nej en gång till nu med lite tveksamhet i rösten så skulle värdinnan truga igen först då fick den besökande ta för sig av maten eller fikat. Till vilken nytta gick man denna ansträngande omväg för att få gästen att ta för sig? Men bor det inte bara 500 personer i Nååååååårland? Det är ju därför jag vill flytta dit "skrattar".

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Eva

Eva

6 maj 2008 14:02

Håller med.
Eva.

http://evaihalmstad.blogspot.com

 
Pia

Pia

6 maj 2008 15:08

Hehehe...
Gillar din hat-lista.
Har själv funderat på att skriva en, men den skulle antingen bli lång som till Norrland ;=) eller så kort att den inte finns..
Mitt hata och älska ligger så nära varann just nu, så det skulle ta mig en hel del tid att komma på vad som är vad :=/
Visst är det hääääärligt i Norrland!!!
ÄLSKAR det, fast det bitvis kan va lite glest mln kåkarna ;=)
Vi kommer upp när ungarna blitt större, just för det trevliga bemötandet man alltid får där!
Stor-kramen på dig!
//Pia.

http://www.piajonsson.bloggagratis.se

 
Andie

Andie

6 maj 2008 16:45

Det här med negativa människor är något av det jobbigaste som finns då de suger ur en all energi som man har. Snobbar har jag inte heller så mycket över för... Fördomar mot Norrland är väldigt tråkigt faktiskt. Jag är stolt över att jag är norrlänning! Det har till och med gett mig jobb för att jag säger rakt ut att jag är norrlänning. (bor i södra sverige nu) Min pappa sa att detta berodde på att norrlänningar är kända i arbetsvärlden som lojala och plikttrogna och det är ju bra egenskaper när det gäller en medarbetare.
Det är i alla fall roligt att läsa sådana här listor då och då.

http://www.andie.bloggagratis.se

 
Linda

Linda

6 maj 2008 20:22

Gillar din lista å gillar din blogg. Inspirerande och färgstark utan att vara rörig.

http://divya.bloggagratis.se

 
Gry

Gry

6 maj 2008 20:44

En hatlista att älska!

Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Anki

Anki

6 maj 2008 20:51

woaw! Snyggt! Har inte varit in här på ett tag. Fick en riktig nostalgikick när jag kikade in här hos dig. Min mamma hade gardiner i det här äppelmönstret. tror t.o.m att jag har dom kvar nånstans. Hatlistor ja, rövslickare och besserwissertyper står också högt upp på den.

http://hundgarden.zoomin.se

 
Ingen bild

Lucia

6 maj 2008 21:21

Hahahah!! Och hur dåligt humör var du när du skrev den här listan??? Jag bara undrar ; ) Vem är det som tycker att du är en "jävla snålis" och hur fel har inte den personen! Dom ska fan inte ha nåt fikabröd om dom inte kan säga ja från början. Basta! Vilken snygg omstajling du gjort på bloggen förresten. Jag tänker på en skärbräda jag sett någongång när jag ser mönstret. Känns lite 50-tal. Ursnyggt!

 
Maria / Frøken Fryd

Maria / Frøken Fryd

6 maj 2008 21:27

He he he... Elsker hade-lister !

Klem Maria.

http://marias-sted.blogspot.com

 
Killfröken

Killfröken

6 maj 2008 22:16

Håller helt med dig. Hade en diskussion kring halvfabriakt i skolmat med en kollega idag. Det Glutamatet som skolmat formligen dryper av har bevisade effekter både på människors koncentrationsförmåga och inlärningsförmåga. De blir dummare av fiskpanetterna med andra ord!

Förresten har du en riktigt fin bakgrund.

//Killfröken

http://www.killfroken.se

 
Ellasmamma

Ellasmamma

6 maj 2008 22:21

Jo hatlistor kan vara trista, men de har ibland en poäng, för man ur sig det så känns det bättre sen... Snyggt piffat på bloggen, jag förstår att det är stormönstrat som gäller nu.

http://ellasmamma.blogspot.com

 
A

A

7 maj 2008 07:32

Åh, vilken bra hat-lista.
Känner så väl igen "snobberiet" från ganska många på mitt jobb.
Jag accepterar helt, och förstår, att alla inte uppskattar underhållning och tävlingsprogram. Men ibland blir det så uppenbart att kommentarer likt "Let's Dance? Va?! Vad är det? Är det ett program?" enbart sägs för att verka "smart" eller nåt.
Och apropå fika och tacka ja; HUR många gånger ska man tacka när någon bjuder på t ex middag? Först tackar man ja till inbjudan, sen tackar man (oftast flera gånger) för mat och dryck, sen tackar man för sig när man går hem. Och sen ska man tacka för senast. Helst ska det ske så snart som möjligt (dagen efter). Hur tacksam kan man bli, liksom? :)

http://minsoffa.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

7 maj 2008 09:18

Charlotte: Det kanske är det gamla som lever kvar!!!

Pia: Jo, ibland ligger hata och älska nära varann!

Andie: Jo, fast det där med norrlänningar som bra arbetskraft är väl en fördom om än bra?

Linda: Tack!

Anki:Å, de måste du använda! (Inte nödvändigtvis till gardiner!)

Lucia: Haha, så det lyste igenom??? Haha! Dock var det ingen som var och fikade idag som var sån...snarare häromdagen...Jag är lite trögstartad, ältar först...hehe

Killfröken: Nä, det är fanimig inte klokt att det ska vara tillåtet att föda barn med rena rama gifterna!!!! Grrrr!!!!!!

Ellasmamma: Jo, man får ur sig!

A: Precis det där retar jag mig också på. Det där tydliga markerandet av att de minsann inte ser på skräp eller läser skräp eller är intreserad av banala saker osv osv. Jag säger bara de lever inte fullt ut och antagligen är de jätteintresserade av allt banalt i smyg och därför måste mata sig med "viktiga saker" för att döva sitt samvete. Eller nåt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards