Direktlänk till inlägg 5 maj 2008

Stormönstrat eller vitt, båda är så snyggt!

Av Persilja - 5 maj 2008 19:12

Se! Vår trädgård börjar tina fram!

Man ser knappt nån snö!

Men det är ju inte särskilt grönt. Mest brunt och grått. Mycket skräp har tinat fram.

Nu väntas snöblandat imorgon. Blä.

Minst sagt.

Nu vill jag ha sooool!

I brist på grönska ute får jag fixa grönska inne. Testade att hänga ett loppisfyndat påslakan på väggen. Mest för att känna hur det skulle kännas att ha en stormönstrad tapet. Det känns helt klart mest coolt!

Jag såg Lotta Kühlhorns hem i Elle. Det var så läckert! Precis i min smak!

Stormönstrade tapeter, alla möjliga färger, böcker och loppisfyndade möbler. Personligt helt enkelt! Supercoolt!

Lotta Kühlhorn (till höger på bilden) är illustratör och gör mycket bokomslag

Visst känns många igen?!

De här skrivböckerna nedan har jag aldrig sett på riktigt men de är så fina! Någon som vet var de går att köpa???

Hon gör många fina mönster!

De här på kakeldekor är favoriter!

Jag diggar det mesta hon gör.

Det här är ett av hennes senaste mönster. 

 

 
 
Charlotte

Charlotte

5 maj 2008 20:22

Jag vet att jag sett anteckningsböckerna, det kan ha varit hos Pocketshop eller Gallerix. Finns de uppe i Luleå? Jag är osäker kanske någon annan vet mer.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Kardemomme

Kardemomme

5 maj 2008 21:05

Sååå fine epler!! Lekkert stoff!!! Smart å bruke det som tapet i bloggen din!!
Elsker den grønne tapeten fra artikkelin i Elle. Eplegrønt og gult er MINE farger nå altså!! :)

http://husetvedbekken

 
Fröken Fräken

Fröken Fräken

5 maj 2008 21:10

Lotta Kühlhorn är verkligen superduktig! Anteckningsböckerna finns iaf på Pocket Shop (fullt med sådana i Luleå...) och jag har för mig att det även finns bokmärken och pennor med samma färg och form!

http://tusenideer.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

5 maj 2008 21:23

Charlotte: Hurra! Tack! Ska söka på stan i morgon! Vilken tur att jag frågade!

Kardemomme: Den "gröna tapeten" är ett påslakan jag hängde upp. Visst blev det rätt bra?

Fröken Fräken: Tack! Hurra! Ska genast till stan och söka!

 
Grly

Grly

5 maj 2008 21:45

Hej, hej- min vän ;-) Long time, no see.... Har varit på semester några dagar och har missat en hel del!!! Nypimpat blogg- jättesnyggt! Somrigt och fräscht. Kul ;-)

Vet inte hur länge jag varit inne hos dig, men jag har i alla fall läst ikapp mig på allt jag missat. Inte för att det känns som en artighet gentemot dig, utan för att jag fastnar i allt det du berättar och skriver om. Du är så skön ;-)

Finns mycket att kommentera, men jag biter mig fästa vid att ni äntligen fått våren hos er, att du fengsweiar (hi,hi..), hittar efterlängtade trädgårdsböcker hos Adlibris, har lata dagar under minilovet med mera!

Väskan du sytt idag är bara såååå fin!

Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Ingen bild

Gry

5 maj 2008 21:46

Eh...väskan du sydde i lördags, förlåt...

//kram Gry

 
Ingen bild

Persilja

5 maj 2008 21:48

Gry: Åh, you´re back! Hoppas husvagnen var till belåtenhet. Det var väl premiärturen väl?
Jag ska kika in och läsa hos dig nu, antar att du skrivit lite...?

 
Ingen bild

Gry

5 maj 2008 21:53

Suck...jag är för senil för min ålder, ha,ha... Apropå ålder: GRATTIS i efterskott ;-)

kram igen, från Gry

 
Ingen bild

Persilja

5 maj 2008 21:59

Thanx!

 
ugglan

ugglan

5 maj 2008 22:05

OJ, vad era björkar ser tråkiga ut......Menar inget illa, men här i Karlstad är de jätte gröna! Ska försöka ta kort imorgon och visa på bloggen.
Visst är det charmigt med att Sverige har kommit så olika långt i naturen...

http://ugglan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Gry

5 maj 2008 22:05

Hi,hi...jag igen ;-) Menar du att ni inte skulle kunna ha husvagn när du säger att det blir mer och mer fjärran för dig? Lite korkad jag, tror jag. Kanske jag missuppfattade dig. Pommis skulle tycka om nomadlivet, lovar (prommis Pommis, hi,hi..).

Kram Gry

 
Ingen bild

Persilja

5 maj 2008 22:17

Ugglan: Grymt! Morr! Lagom charmigt när man sitter i den sist utvecklade delen!!! Men vi kan iallafall skryta med att vi har det roliga kvar. Fast det håller ju inte heller eftersom vi blir av med det fortast också. Sist in först ut. Ingen rättvisa alls! buhubuhu! Men vi får iallafall mer snö! Om man nu gillar snö, så är ju det nåt att skryta med hahaha!

 
Ingen bild

Persilja

5 maj 2008 22:18

Gry: MOTSTÅNDET blir mer fjärran! Godnatt!!!

 
Ingen bild

Gry

5 maj 2008 22:20

Ha,ha...jag ger mig nu. MOTSTÅNDET, aha....

Godnatt ;-)

 
Mynta

Mynta

5 maj 2008 23:07

KUL att våren börjar anas hos dig! Mindre kul med snöblandat...
Superfina kakeldekorer!! Vill ha. Har dock kakel i form av stående rektangler - finns det dekor tillsådana, tro?
Alltså, de där äpplena (JÄTTEFINA!!!)känner jag igen på nåt sätt. Känns som nån kompis från sjuttiotalet hade precis såna i sitt kök...kan det vara så? Visst har dessa funnits förr, också?(På nåt porslin, också, kanske??) Är det verkligen Kühlhorns EGEN design? (Just äpplena, alltså) Annars måste jag ju säga att hon verkar vara jätteduktig. Måste kolla in henne lite närmre! Det ena kakelmönstret i rött & orange påminner om ett tyg som just nu finns på IKEA. Glömt vad tyget heter (samt designerns namn...återkommer...)
Fint & fräscht det blev med äpplena på din blogg.

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Mynta

Mynta

5 maj 2008 23:13

Förresten; skithäftigt med den gröna "tapeten"!
Noterar att du har alla dina barns dopljus framme. Då behöver du inte leta efter dem lika febrilt som jag fick göra innan sonens konfirmation... Tänder ni dem på barnens dopdagar?

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Anna*

Anna*

5 maj 2008 23:46

Jag tycker inte riktigt om de stormönstrade tapeterna, men däremot tycker jag om att ha det som gardiner eller andra färgklickar. Fin blogg du har! =)

http://dagensbibelord.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

6 maj 2008 06:42

Mynta: Jag känner också igen äpplena, så det är väl en nymodifiering hon gjort. Vi tänder dopljusen på julen. Eller de har stått i huset vi hade i Luleå medan vi bodde i Kiruna därför har de överlevt att ramla i golvet vid bus och bollek så när vi flyttade hit och slapp de dubbla boendena så kände jag mig så kär i ljusen att de får stå framme och sen dess (dvs en gång) tänder vi dem på julen. Då känner jag mig lite mer "religiöst" sinnad...

 
Mynta

Mynta

6 maj 2008 08:02

Hallåj!
NU kom jag ju på vad formgivaren till IKEA-tyget hette: Helen Trast!
Kolla in denna länk - tyget som ligger näst högst upp i "fredrika"-högen - visst är det liiite likt det orange-röda kakelmönstret av Kühlborn?? De har kanske blivit inspirerade av varandra!!?

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40120656

De där dopljusen har förresten låååång brinntid. En del församlingar erbjuder nya, gratis dopljus när de gamla brunnit ut, har jag hört.
Lite gullig tanke.
Men då försvinner kanske känslan och symboliken, liksom? Är ju inte just DET ljuset som tändes vid dopet...?

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Charlotte

Charlotte

6 maj 2008 08:37

Åh det var pocketshop, fast jag bor i "världsmetropolen" får jag ta tåget till närmaste pocketshop. Bilen är inte tal om att ta, det går inte att parkera i nämnda stad om man inte vill fickparkera förstås och det vill inte jag. Nu blev jag sugen på en ny anteckningsbok. Ha en bra dag! Idag har vi sol så idag lovar jag att inte baka.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Helena

Helena

6 maj 2008 08:44

Lugn min vän , lugn. När snön väl nu är borta går det fort... Jag lovar , du kommer hinna springa med gräsklipparen många gånger i år .. hi hi .
Läckert påslakan du fyndat. De glada 70- talet gör sig påmint..

http://minblogg-jag.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

6 maj 2008 08:45

Mynta: Oj, vad fina tyger, har inte sett dem tidigare. Likhet fanns det verkligen kanske mest färgerna. Ett annat av de där IKEAtygerna var nästan en exakt kopia av ett Åhlénstyg som fanns för några år sen. Jag har det i min senaste väska samt på pallen bredvid på den bilden med väskan. (Ilördags tror jag.) Spana in får du se så likt. Där är det nog snudd på direkt afterapning. Att vara designer är nog svårt idag. Så mycket intryck man får och så många mönster som man ser dagligen via nätet och tidningar och varor. Måste vara helt hopplöst att vara sin egen! Och hur vet man när man kopierat och inspirerats. Kanske en designer kommer på nåt som de tror att de kommit på och sen är det nästan en avbild av något de sett en glimt av i mediabruset. Ibland är det ju ren och skär kopiering, ikea är ju lite mönster och modelltjuvar faktiskt, fast man blir lite glad också eftersom en annan fattiglapp plötsligt har råd. Jag är kluven inför detta. Jag vet hur ledsen jag själv blir om någon råkopierar och samtidigt får man ju se det som smicker. Man har gjort nåt bra. Men för en designer som ska leva på sina produkter måste det ju vara hemskt när större kedjor snor rakt av och säljer för en tiondel av priset. Svår fråga!

 
Gry

Gry

6 maj 2008 08:46

Ha,ha... läste inlägget från förra året, det med tidningsbudet. Stackare- säkert någon psykolog som får höra om det traumatiska mötet med en galen fyrabarnsmamma någon gång i framtiden, ha,ha.... Sen kände jag igen allt det där emellan ;-)

kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
synne

synne

6 maj 2008 08:57

Härligt att se din trädgård. Tänk när det blommar och man går på stigen mellan prunkande växter....
Din hage vill jag gärna ha.
Tapeterna nedan i inlägget var helt klart läckra. Inte ett helt rum med sånna, men en vägg kanske.
Hoppas nu att det inte kommer för mycket snöblandat ner på dig...
Kram vännen.
Synne :D

http://nabolandet.blogspot.com

 
Kicki

Kicki

6 maj 2008 09:07

Pocketshop finns böckerna på! Har några av dem, kostar 29kr, hyfsat, men tyvärr är det inga linjerade rader, det vill jag ha, men de är fina att ha framme och skriva i!

PRECIS det där påslakanstyget skulle jag vilja ha! Har du en snutt att sälja mig? Eller du kanske ska ha hela på väggen? Det var MYCKET snyggt, me lajk!

Kram

http://iverashus,blogspot.com

 
Matilda

Matilda

22 maj 2010 01:05

KOlla in åp www.udekor.se- Beställde just en bild som skall sättas upp som panoramabild över hela min kökskakelvägg- Tror det kommer bli jätte fint!!

http://www,udekor.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se