Direktlänk till inlägg 3 maj 2008

Min tro...

Av Persilja - 3 maj 2008 22:57

De flesta människor har en religion. En slags religion. Något de tror på, som tröstar och ger kraft.

Det kan vara vetenskap, den starka tron till att allt har en logisk förklaring, det kan vara gudstro, eller tron på ödet, på yoga och tankens fria kraft eller något annat.

Det som utmärker dessa olika trossatser är ofta att de som INTE tror på det den andre tror på , idiotförklarar den som tror. Hur kan en sansad, hyfsat intelligent person som hon gå på sån rappakalja kanske en del tänker.

Jag bjuder på det.

För min religion är Feng Shui.

Mellan varven blir jag feng shui frälst. Sen glömmer jag det ett tag, men så när det kör ihop sig i livet och allt känns tungt och svårjobbat då plockar jag fram tron sådär lagom vältajmat.

Läser och myser och tror.

Det är ganska skönt att flumma iväg. Det kunde ha blivit lite vad som helst. Det kan ändras med tiden också. Jag är inte tokfrälst, bara så där lite lagom hjärntvättad.

Jag har roligt när jag läser och lägger "bagua" över hemmet och funderar vilka symboler jag ska använda för att nå mina syften.

Jag har aldrig feng shuiat detta hus.

Men jag känner att det är dags nu.

Det bildas kaos jämt på vissa ställen och på oroande ställen enligt feng shuin. I hallen och på bron. Ingången blir belamrad med bråte och det förhindrar oss att komma vidare i livet.

Så nu måste jag röja och fundera kring detta.

(Feng shui är ett jädrans bra sätt att få städat!!!!)

Vårt hus ligger lite dåligt ur feng shui synpunkt. Det skulle vara mer vänt mot vägen som leder hit.

När man kommer in på vår lilla grusväg möts man av kortändan på huset som inte har någon ingång. Sen ligger ingången lite till vänster om mitten och alltså vänd från vägen.

Nu har vi dessutom främjat basketspelandet och skejtandet och överlåtit verandan till bollsport och streetsport så nu är infarten än mer ovälkomnande. Man måste passera basketmål och skateboardar som ligger överallt.

Här på bilden har målet precis byggts så det ska inte se fullt så illa ut som här. Stommen är redan målat med falu rödfärg och den där skivan som står lutad ska inte vara där. Jag ska fota snart hur det ser ut nu.

Men iallafall, det är svårt att hitta ingången till vår bostad och detta är det allra allra sämsta ur feng shui synpunkt. Enligt läran gör det att framgången i livet inte hittar in...typ. (Haha, det är så underbart...flummigt och skönt!!!)

Så nu ska jag göra en gång som leder en fram till dörren. En trädgårdsgång som visar vägen.

Hallen måste också ljusas upp så att man känner sig ljus och upplyft och välkommen när man kommer till oss.

Japp. Detta pysslar jag med här på lördagskvällen. Sen har jag tagit rätt på vart rikedomsområdet ligger i vårt hem så att jag kan se till att det är upplyst och upplyftande. Så att rikedomen fortsätter att strömma mot oss. Och då menar jag inte pengar, utan barn, kärlek, glädje, lust och kreativitet. Det är de största rikedomarna för mig.

Så nu måste jag skynda att sprida såna symboler i den hörnan!!!



 
 
synne

synne

4 maj 2008 03:53

Har läst lite om feng shui. Det är nog mycket som kan fungera där. Tror på det där med hur sängen ska stå så man sover bäst osv, eller är inte det feng shui. Hursomhelst så har jag snurrat på möbler, städat undan och öppnat upp, fixat och sett till så det är lätt att komma in. Men hjälper det? Nä, JAG finner inte ron ialla fall. Vad gör jag för fel?
Hoppas du lyckas bättre.
Kram i natten vännen.
Synne ;D

http://nabolandet.blogspot.com

 
therre

therre

4 maj 2008 03:57

Jag är också lite intresserad av Feng Shui. Inget som jag just nu utövar, men kanske i framtiden. Tycker dock det är intressant och känns ut liksom... "rent" :)

http://www.therre.se

 
Dockmamman i Jämtland stickar upp

Dockmamman i Jämtland stickar upp

4 maj 2008 09:09

Förstår inte men tycker sådant låter intressant, tycker allt som många tycker låter tokigt låter bra/Ha det gott

http://stickmonster.bloggagratis.se

 
Ozzy

Ozzy

4 maj 2008 10:15

Tycker det låter som en mycket mysig och pysslig tro!

http://clownozzy.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

4 maj 2008 12:06

Synne: Int vet jag! Jag misslyckas också! Haha!

Therre: Nä, det är som nåt att ha i bakhuvvet liksom!

Dockmamman: Det är bra cdet. Man ska va openminded!

Ozzy: Jo, det är precis så, mysigt och pyssligt!

 
Annica

Annica

4 maj 2008 12:23

Läste lite om Feng Shui för några år sedan, när vi bodde på ett annat ställe, och upptäckte då anledningen till varför vi aldrig satt i köket och åt utan alltid hamnade i vardagsrummet. Sofforna stod i den "sociala" delen, om man kan kalla den det (det var ju ganska länge sedan jag läste om det så jag kommer inte ihåg vad det kallas på Feng Shui-språk). Ställde köksbordet på "tvären" i köket och plötsligt trivdes vi bättre där!

http://www.annicapannicka.bloggagratis.se

 
hemmamamman

hemmamamman

4 maj 2008 13:11

jag är också helt såld på feng shui och har varit det ett par år nu. med jämna mellanrum drabbas jag av feng shui virus och rensar och flyttar om hej vilt. tyvärr ligger stöd i livet i garaget och barn och kärlek ligger på grannens tomt = finns inte.

http://hemmamammansliv.blogspot.com

 
/B

/B

4 maj 2008 14:28

haha, vilket sammnträffande! Har på förmiddan suttit på altanen och förklarat för makren att vi borde göra en bagua över vårt hus och rensa i röror som inte är gynnsammaa... Dock är jag inte helt på det klara med hur man gör en korrekt bagua? Hur gör man när man har ett tvåvåningshus?
/B

http://www.lyckligagatans.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

4 maj 2008 15:59

B: Med två våningar får man göra två, på övre våningen är ingången där man kommer upp. MEN jag brukar göra en för nedervåningen och sen en för varje rum däruppe...när jag nu gör vill säga...Det är viktigast på nedervåningen dock. Enligt läran kan man göra som jag!

 
Ingen bild

Persilja

4 maj 2008 16:00

B; Haha visst är det bra att kunna skylla rörorna på dålig feng shui och att kunna lura sig själv att tro att det blr bättre!!! En hoppfull tro verkligen! Never give up hope!

 
Anna

Anna

4 maj 2008 18:32

Låter härligt det här med feng shui. Hade velat veta mer om det. Men det lilla jag vet låter sunt tycker jag!

Visst är man ursugen på att greja och få till det hemma. Speciellt nu när solen skiner!

http://anna-panna.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lucia

4 maj 2008 18:43

Jag är också lite intresserad av vissa delar av Feng shui t ex hur saker och ting ska vara placerade. Själva inredningsstuket enligt Feng shui är inget för mig och det tror jag vi diskuterat tidigare. Känns som att det är en väldigt stilren lära med få grejer och "två lika" i fönstren osv. Apropå en gång till er entré så gjorde vi en stengång till vårt hus för ett par år sedan. Enligt Feng shui så ska gången mot huset inte vara rak utan slingrig. Så då gjorde vi en sån gång av sten. Blev rätt bra. Den syns i bakgrunden på bilden där E står med sin persiljeväska.

 
Ingen bild

Persilja

4 maj 2008 18:53

Anna: Ja, det är den skoningslösa solen som får igång en. Allt ser så skabbigt ut!

Lucia: Nä, jag gillar inte heller det stilrena i läran, så jag tar de delar som passar mig. Nånstans tror jag att det sägs så också att man ska gå mycket på känsla. Det som känns bra ÄR bra! Men två lika i fönstren kan det vara feng shui??? Blä! Fult!
Jag såååg ju gången men glömde kommentera den ! Skitsnygg hade jag tänkt skriva! Precis så vill jag ha det!

 
m a r i a k o d e n

m a r i a k o d e n

4 maj 2008 21:48

...menar du typ Eternal sunshine of a spotless mind eller nåt sånt....????
Den fattade jag mig inte på!!!
"knasigaste" filmen jag sett.....suck!

Denna med Sandra är mer ......åå...vill diskutera slutet med någon...men den var så himla nervpirrig.........

Har du sett The Others med Nicole Kidman?
Den var ruskigt bra å ruskigt läskig......!!

http://www.mariakoden.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

4 maj 2008 21:57

Mariakoden: Jo, just den! Eternal...hhmhmh mind... just den. Den var svåååår. Jo, jag har sett The Others...den var spooky och bra!

 
Mynta

Mynta

4 maj 2008 23:46

Som jag sa i min kommentar till dig på min blogg - jag får nog läsa lite om Feng Shui.
Vore intressant att få veta hur "rätt" eller "fel" man tänkt inredningsmässigt...
Vår källare och garage & verkstad är nog i alla fall så långt från Feng Shui som man kan komma!

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Mynta

Mynta

5 maj 2008 08:50

Hej!
Jag igen.
Har du förresten nåt bra tips på en Feng Shui-bok? Har du själv någon favorit?

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

5 maj 2008 09:01

Mynta: Feng Shui ät klart roligt att läsa om. Det låter många gånger som "rappakalja" men det finns ändå en massa som lockar mig. Tankarna är sunda många gånger och sådant som man insinktivt gjort och känt. Som att inte sitta med ryggen mot en ingång för att det känns olustigt. Och om man måste möblera med sängen under ett fönster vilket inte är så bra ur chi-synpunkt, vad man kan göra föra tt hejda flödet osv osv. Boktips: Rensa i röran med Feng Shui och Feng Shui för svenksa hem av Agneta Sjöholm Wingkvist, men det finns många andra. Den första är nog favoriten.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards