Alla inlägg under april 2008

Av Persilja - 25 april 2008 22:11

Efter en hektisk dag är jag nu redo för min sköna säng.

9-åringen har haft basketavslutning och det innebar match mellan föräldrar och barn. Så gissa vem som spelat basket?

Moi!

Det var jätteskoj! Åååå, vad skoj det var!

Jag älskar sånt där! Det är alldeles för sällan som man får leka som vuxen! Leka med andra vuxna.

Jag är en sån som älskar sällskapsspel och kortspel och brännboll och fotboll och allt sånt. Men aldrig är det andra vuxna som vill vara med. På fester med barn inblandade blir det ju ofta lekar, men då är det jag och barnen och så sitter alla vuxna bredvid och pratar. Tråkigt. Så detta var helskoj!!!

Ni får en liten smygtitt från dotterns rum. Det är inte ens i närheten av klart. Jag har målat det sista på taket och baxat garderober och spikat lister. Allt sånt som tar tid men ej syns. Men jag har "testpyntat"...




Av Persilja - 24 april 2008 19:32

När jag har mycket om mig och kring mig hinner jag inte med Pomsi lika mycket som jag brukar. Då blir han sur. Eller kanske mera deppig. Han ser så ledsen ut! Det skär i hjärtat. Och så surar han lite. Ignorerar mig och går ifrån mig när jag vill kramas och framför allt blänger på mig! Kolla in blänget!

Äsch, hans ögon GÅR inte att fånga med en kamera. Men lita på mig, bakom all den där pälsen är det bläng! Surt bläng!

Han är suuuur. Matte har inte tid att leka och busa och gosa och gå låååånga promenader.


Men så har tapetseringen blivit klar också! Nu är väggarna klara! Här sätter tapetserarmästaren den absolut sista biten på plats.



Medan vi tapetserade kom posten. 9-årige sonen hämtade och jag fick ett spännande postpaket ända från favoritlandet Danmark.

Jag väntade ända tills pappa åkte hem innan jag öppnade postkuvertet och se vad som fanns inuti. Så vackert inslaget. Båda presentpapperen träffade precis rätt på min smak!

Helt underbart! Och som om inte det räckte var insidan ännu bättre:

Flot Skrot. En bok jag länge tänkt köpa, men blivit för snål.

Och en bok att öva danskan på-hurra!!!

Tack snällaste raraste underbaraste Fröken Fryd!!! Om du visste vilken glädje du spred ända ner från Danmark. Nu spädde du ännu mer på min kärlek till landet!!!


Idag har varit en höjdardag! Fint väder, tapetseringen klar, nu är det bara piffet kvar förutom lite bättringsmålning. Det roliga alltså.


Maten var superb trots att jag själv lagade den.

Slängde i hela chilisar så att de bara var att fiska upp sen, eftersom ene sonen klagat på att han inte gillade att tugga på chilin, och den är lite som paprika, den blir lite seg och pappersaktig i skalet. Men den släpper ifrån sig mycket smak så här också.

BÄST idag var att barnen genomdrivit en städdag. Nyp mig! Det är SANT. Så många gånger jag försökt med det och så många gånger det misslyckats. Nu kom de själva med förslaget (tre av fyra) och genomdrev det dessutom idag. Jag har städat köket, 7-åringen hallen, 11-åringen badrummet, (toastol, duschkabin och allt), 9-åringen vardagsrummet och just nu städar 13-åringen övervåningen, sitt rum och även brorsans rum där han brukar sitta och se på teve och fika. Och allt är tiptop! Nästan! Hurra!!!!!

Kan det bli så mycket bättre???

Om en stund ska jag hämta sonen på skejthallen.

Maken har varit bortrest hela denna vecka. Och här har hänt massor! Ett samband månne...? Hehe!

Av Persilja - 23 april 2008 18:41

Jag har kikat bakåt i min blogg för att se när det var jag började med dotterns rum...det var i början av mars! Det har gått en hel del veckor!!! Haha! Vilken optimist jag var då...dillade om fyra dagar. Ha! Men tappar man orken och gnistan som jag gjorde så är det ju snällt mot sig själv att inte pusha på så mycket. Det är nog hemligheten bakom att må bra, att vara lyhörd. Att lyssna på kroppen och själen. När livet redan är maxfyllt behöver man ju inte fylla på i alla ändar hela tiden. Man kan strypa ingångarna och bara cocoona ett tag. Samla kraft och inspiration. Då får man såna här trevliga energiryck istället. Visst finns det människor som orkar köra maxfart hela tiden, men långt ifrån alla. Mitt liv är fyllt av uppgifter och tankar och oro och glädje och stress och vila och jag försöker verkligen lyssna när jag känner att det bara snurrar omkring mig. Istället för att drabbas av stress och hysteri försöker jag samla mig och bida min tid. Så kommer jag rätt fort ur svackan.

Vilket jag gjort nu.

Idag har min pappa och jag börjat tapetsera! Jippi!

Det blir vitt och fint!

Alla väggar får kritvita tapeter med ett litet upphöjt mönster av en snöflinga som anas i vissa vinklar och med ljus från sidan. Annars ser den bara krispvit ut. En av de fyra väggarna ska målas röd. Ja, vi har en plan dottern och jag. Hon är mycket bestämd hur det ska se ut och jag ska göra allt för att uppfylla de önskningar hon har. (OCh vilken himla tur att hennes önskningar överenssttämmer med min smak!!!) Ni kommer väl ihåg planen?


Min pappa är effektiv när han tapetserar. Han räknar ut hur många hela våder det går, i detta fall gick det 27 stycken, så skär han till alla 27 med mönsterpassning och allt. Sen lägger han dem på detta sätt, omlott så att de fyller hela bordet. När man sen sätter upp våderna smetar han lim på dem en och en och behöver alltså inte torka av tapetbordet en endaste gång eftersom det lim som hamnar utanför hamnar på nästkommande våd som ändå står på tur att åka upp på väggen.

Jag tycker det är skitsmart!

My daddy rules!!!

Av Persilja - 22 april 2008 19:03

Så har jag haft ännu en energirik dag. Det är bara att tacka och ta emot! Oj, om jag jämt var så här vad effektivt liv jag skulle ha då.

Dottern har haft kompis här och de har lekt och haft kul.

De blev väldigt gapiga och högljudda och skrattade mycket. Så hörde jag kompisen säga hemma hos oss får vi inte skrika.

Då flög "fan" i mig. Jag sa till de (eftersom jag märkte hur kul de hade när de var högljudda och stojiga) Vet ni tjejer att det är bra för er att skrika. Ni kan gå in på toa och så skriker ni ALLT vad ni kan. Men håll för öronen så ni inte får hörselskador.

Jaaaaaa!!!! sa de båda. Fnittrande gick de in på toa och så skrek de för allt vad de var värda.

När de kom ut var de alldeles röda i ansiktet och ögonen lyste.

Vet ni vad som också är bra för tjejer? fortsatte jag.

Att slå allt vad man kan i soffan. Tjejerna boxade i soffan tills de utmattade lade sig på golvet och skrattade.

Jag vet inte om jag uppnådde något med detta (förutom att soffan blev dammad) men det var kul att se hur uppspelta de blev. Jag ville att de skulle känna att de kan bullra och busa och skrika och gapa hur mycket ville. Inte alltid förstås, men ibland. Tjejer ska definitivt inte behöva vara snälla och rara bara för att de är tjejer!!!

Annars, förutom att ingjuta lite "feminism" i tjejerna, har jag bakat matbrödoch lagat linssallad. Den är väääärldens godaste. Den ser inte särskilt god ut. Men efter att jag kokat linserna blandar jag den snabbt med fetaosten, löken och oljan och vinägern och så äter man den varm. Det är det som blir så gott!


Har investerat i en ny krok från Indiska. Har länge velat ha den, men inte vetat vart jag ska ha den. Nu satte jag den i köket och där ska jag hänga silar och durkslag. Det blir bra med en massa rostfritt mot den furufula väggen. Balans. Yin och yang och allt det där...

Av Persilja - 22 april 2008 10:19

Solen fortsätter att skina och vårkänslorna vaknar sakta till liv. Det märks på orken också. Målat tak, planterat om blommor, klippt Pommac, klippt 9-åringen. Saker bara far ur händerna på mig. Lätt som en plätt. Jag sitter inte fast längre! Hurra! Jag har haft en lista med grejer som jag velat få gjort huuuur länge som helst och det är såå skönt att få bocka av dem. Eller rättare sagt har dottern bockat av. Hon såg listan på kylskåpen och utbrast, men mamma det här har du ju gjort och det här och det här. Hurra!

Nu kan jag också stoltsera med penséer på trappen, eller bron som vi lulebor säger.

Men som ni ser är det en hel del snö kvar. Bilden är från igår och inatt var det ruggans kallt och jag glömde lyfta in dem så det kan hända att det blev lite fööör många minusgrader till och med för dem. De såg lite konsitiga ut i morse...

Plötsligt dras det in ruggigt mycket skit. Vår grusväg är en lervälling och trots att Pommac hatar vattenpölar och lera så måste han ibland gå igenom dem. Nog är det härligt med ren snö!!! 

Nu har jag infört tasskölning på bron innan han får komma in. Han gillar det INTE. Men jag tänkte vara konsekvent och skölja dem varje gång vi varit på promenad så kanske han inte reagerar längre. Han kanske stannar och doppar tassen själv i baljan...hahaha!


I en månad har 9-åringen bett om att bli klippt. Han har bett vid de sämsta tillfällena då jag absolut inte kunnat klämma in en klippning och sen har dagarna gått. ÄNTLIGEN fanns det både tid och lust. När jag klipper måste jag vara sugen. Annars blir det inte snyggt. Det är ju en konst som kräver inspiration, iallafall för en amatör.

Han blev jättenöjd när det äntligen var gjort.

På bilderna i mama syns 11-åringen två gånger och han hatar bilderna. Det ser inte alls ut som han tycker han. Det har hänt mycket på ett halvår med de två äldsta. De har förändrats mycket. Det är den åldern när utvecklingen går i rasande fart. 


Av Persilja - 21 april 2008 20:01

Har lagt ut två nya väskor på Persiljas Verkstad.Välkommen in och kika! Här är dock ett litet smakprov:

Och här ett annat.

Vill ni se mer får ni klicka här.


Och vet ni vad?


MAMA kom idag!!!!


Och jag tyckte det var jättefint! Jag är jättenöjd. När kuvertet kom byggde jag upp förväntningarna skyhögt. Tvingade mig att göra en massa saker innan jag fick öppna det. Diska undan, dammsuga, skura golvet, damma mattor, rensa tvätthögarna, ja allt möjligt. Jag höll mig i två timmar innan jag andaktsfullt satte mig vid ett renskrubbat köksbord och öppnade kuvertet. Tvingade mig att värdigt bläddra från sida ett och "artigt" läsa allt annat först. Redan vid innehållsförteckningen mötte jag en bild av Molly i vardagsrummet. Sen när jag äntligen kom fram till sidan 114 så njööööt jag. Det var ett jättefint reportage. Jag är så nöjd och stolt. Det är ju inte vardagsmat att vara med i Mama precis!

Det lustiga är ju att inget ser ut så idag. Det mesta är ommöblerat eller omgjort lite grann. Jag ändrar ju rätt ofta, det har ni som följt mig ett tag nog märkt. Men det är ju det som är kul också. Det där var ett dokument över vår familj i september 2007. Det är över ett halvår sen och rätt så länge sen.

NU måste jag skynda mig till teven, det var nåt jag skulle se klockan åtta.


Av Persilja - 21 april 2008 06:37

Så har jag ÄNTLIGEN lyckats måla taket i dotterns rum som stått still i veckor! Törs inte räkna efter hur många veckor!!!

Man kanske ser att det behövdes. Taket var alldeles nikotingult. Det sög också så en burk färg som skulle räcka till två varv tog nästan slut. Efter att ha rollat hela taket, var jag tvungen att stå på stege och måla alla de där springorna med pensel. Plus runt alla kanter längs väggen dit rollen inte når. Så det tog sina timmar. Jag måste dessutom måla ett varv till. I rummet står fem garderober varav tre ska ut därifrån. Det är bara det att dörren till rummet är ovanligt smal. Så garderoberna är för stora. De måste skruvas isär...Eller slås sönder. När jag målade taket var jag alltså tvungen att baxa runt de där garderoberna för att komma åt. Så det var rena styrketräningen.

Men nu är det snart gjort! Hurra!

Ute på Storheden var det utförsäljning på Hemtex som ska läggas ner därute. Jag brukar mycket sällan hitta nåt jag skulle vilja ha på Hemtex. Men nu hittade jag faktsikt nåt. De två till vänster såldes med 50 procent rabatt. Det är tyg utanpå och plast inuti och de ska vara sådär knöliga.

Där i har vi nu vantar, mössor, halsdukar och annat. Jag har helt sonika sågat bort hattknopparna på hatthyllan som bara var i vägen. Visst var det vackert med en gammal hatthylla, men det måste vara praktiskt.


Idag undrar jag förstås om jag ska få Mama med posten. Håller tummarna!

Av Persilja - 20 april 2008 09:37

Man ska väl inte ägna energi åt att skriva om det man INTE gillar. Det är ju knasigt- mycket bättre att visa det man GILLAR!

Så här kommer lite bilder (lånade från från olika sajter) som jag blir inspirerad av.

Detta är ägaren till Turquosie, butiken i Stockholm, som säljer underbara saker från Indien bland andra. Hennes hem är helt underbart med starka färger och väldigt enhetligt genomfört. Bilden är lånad från Aftonbladet. Den turkosa nyansen som överkastet har är så vacker!!!



Det här är kanske lite väl mycket blommor för mig, men jag älskar den vågade blandningen. Det är respektlösheten som gör att det faktiskt funkar. Hellre detta än vit lantlig stil som jag är sååå trött på.


Denna säng visade Sköna Hem för nåt tag sen. Den finns i Filippa K:s lägenhet och jag gillar skarpt idén med en säng från vägg till vägg. Synd att inte mina barn delar rum längre!!!


Massor av färg i barnrummet. Me like! Lånad av Family Living.



Bilden nedan är dock den bild som tilltalar mig allra mest! Detta går jag igång på. Lantromantik. Man tar vad man har, använder det gamla och gör nåt alldeles oemotståndligt av det. 

Här vill jag äta frukost!!!

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards