Direktlänk till inlägg 21 april 2008

Äntligen målat!

Av Persilja - 21 april 2008 06:37

Så har jag ÄNTLIGEN lyckats måla taket i dotterns rum som stått still i veckor! Törs inte räkna efter hur många veckor!!!

Man kanske ser att det behövdes. Taket var alldeles nikotingult. Det sög också så en burk färg som skulle räcka till två varv tog nästan slut. Efter att ha rollat hela taket, var jag tvungen att stå på stege och måla alla de där springorna med pensel. Plus runt alla kanter längs väggen dit rollen inte når. Så det tog sina timmar. Jag måste dessutom måla ett varv till. I rummet står fem garderober varav tre ska ut därifrån. Det är bara det att dörren till rummet är ovanligt smal. Så garderoberna är för stora. De måste skruvas isär...Eller slås sönder. När jag målade taket var jag alltså tvungen att baxa runt de där garderoberna för att komma åt. Så det var rena styrketräningen.

Men nu är det snart gjort! Hurra!

Ute på Storheden var det utförsäljning på Hemtex som ska läggas ner därute. Jag brukar mycket sällan hitta nåt jag skulle vilja ha på Hemtex. Men nu hittade jag faktsikt nåt. De två till vänster såldes med 50 procent rabatt. Det är tyg utanpå och plast inuti och de ska vara sådär knöliga.

Där i har vi nu vantar, mössor, halsdukar och annat. Jag har helt sonika sågat bort hattknopparna på hatthyllan som bara var i vägen. Visst var det vackert med en gammal hatthylla, men det måste vara praktiskt.


Idag undrar jag förstås om jag ska få Mama med posten. Håller tummarna!

 
 
therre

therre

21 april 2008 07:16

Oj, en sån skillnad på taket! :O

Ska Hemtex där lägga ner? Nåja... Detär ju iofs nog med ett i stan, men ändå :P Det är så mkt lugnare att handla där på Storheden ;)

http://www.therre.se

 
Mynta

Mynta

21 april 2008 08:41

Hey - I´m back!
Varit en ytterst dålig "kommentatör" ett tag.
Tiden har inte funnits, liksom!
Nu inväntar jag morgondagen (tisdag) för att kunna kasta mig till affären och inhandla Mama! Är sååå nyfiken efter alla skriverier här!
Håller fullständigt med om "Äntligen hemma".
Slutade faktiskt titta helt när Lulu gjorde entré. Klarar inte av henne. Man skulle ju kunna ägna ett helt program (serie??) åt hennes egen kroppsliga "inredning". Hon är bara fööör mycket.
Herr Timell har det liksom gått inflation på. Han var ju med i vartannat program på fyran ett tag. Trädgårdbosse kan gömma sig i komposten.

Vilket jobb du har lagt ner (än så länge) i dotterns rum. Får empatiskt ont i nacke, överarmar och rygg när jag tänker på hur din arbetsställning sett ut...dessutom har du baxat tunga garderober!! Var rädd om din lilla kropp! Du ser väl till att pausa mellan varven? (Då menar jag inte pauser som innehåller matlagning, hundpromenader, tvätt & städning eller väsksömnad - jag menar pauser med VILA!!)

Kramar från en brydd skånska...

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

21 april 2008 08:59

Therre: Jag tror de ska lägga ner, fast de har hållt på länge nu, så det kanske bara är ett sätt att få kunder?

Mynta: Saknat dig! Men du har rätt till ett liv irl! ;D
Vila, ja, det kanske jag borde försöka mig på, hehe. Jag sover gott om natten, faktiskt är det väldigt värdefullt. Så jag får nog bra vila. Tack för omtanken! Jaså du är inte förtjust i Lulu heller. Hon försöker väl leva upp till sitt namn...men alltså, fattar inte tv4 att de förlorar tittare. Man undrar ju om de tappat omdömet helt? Eller är hon trots allt en publikmagnet? Kanske männen kommer till soffan i större omfattning????? Näää, då blir jag besviken. Fast hon är ju Porrig!

 
Ingen bild

charlotte

21 april 2008 09:33

mailat dig :-)

Det var jättesnygga förvaringsburkar du köpt till din hall! Lycka till med dotterns rum, måla tak är ingen höjdare.

 
Jenny

Jenny

21 april 2008 12:37

Nu måste jag göra dig beviken... Min äldste son gungar också på stolarna och... de håller! Än så länge kanske är bäst att tillägga...*haha* Han är ju "bara" 9 år så det kanske blir värre när han är tonåring, då kanske benen viker sig! Nä, de är faktiskt väldigt stadiga och gedigna. Så du får nog sätta upp dom på önskelistan trots allt! ;)

Förstår att det blir stor skillnad i dotterns rum när taket blir vitt. Men vissa målningsjobb är verkligen inge kul... så det är skönt när man är klar!

Hoppas solen skiner uppe hos dig också!

http://www.mywhitecottage.blogspot.com

 
Killfröken

Killfröken

21 april 2008 13:27

Att måla är verkligen något av det tråkigaste ajg vet. Det är något emd detaljer som gör att ajg aldrig kan lyckas riktigt bra. Förresten har vi likadana skoställningar. Freaky...

//Killfröken

http://www.killfroken.se

 
Lisa

Lisa

21 april 2008 14:21

Måla tak är ju det j-ligaste. Men vilken skillnad det blir. Ljust och fint, som det ska vara! Du är såå duktig!

http://mittlillahus.blogspot.com

 
lilla my

lilla my

21 april 2008 19:38

Tak är inte roliga att måla.Vad snyggt det är med vitt.Vilken ordning ni har i hallen.Snyggt

http://myslivochhem.blogspot.com

 
synne

synne

21 april 2008 20:06

Grattis. Äntligen började du måla. Visst är det jobbigt, men när man väl är igång så går det skapligt fort.
Hatthyllan blev nästan finare utan hattknopparna tycker jag. Vad ska man ha dom till idag, nästan ingen använder ju hatt....
Kram Synne :D

http://nabolandet.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

22 april 2008 11:46

Jenny: Attans oxå! :D Nu kan jag inte lura mig själv längre...men skrapar de inte sönder golvet väldigt och slamrar och är kalla i rumpan och.....?????

Killfröken: Ikea, inte särksilt freaky alltså...finns i var man hem...;D

Lisa: Tack! Duktig jag. Jäpp!

Lilla My: Haha, gammal städad bild...

Synne: Nä, precis...

 
Susanne

Susanne

24 april 2008 08:48

hm kanske för sent med garderoberna men smart är att lyfta ut dom genom fönstret och bära runt dom... så slipper ni skruva i sär elendet...

http://supermamman.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se