Direktlänk till inlägg 16 april 2008

Vi är med i Mama nu!!!!

Av Persilja - 16 april 2008 22:24

Hjälp!

Helt oförberedd fick jag just veta att vi är med i Mamas nyaste nummer. Det som bara nått prenumeranterna ännu. Jag trodde att det skulle komma i nästa nummer så jag är minst sagt överrumplad. Känns som en krock med min "blogg och inspirationssvacka"! Jag har ju inte sytt och lagt ut nåt på evigheter!!! Måste rycka tag i den där inspirationen nu och komma igång!!!

Känns märkligt att se sitt hem presenteras som det gör där i tidningen. Som jag inte sett ännu!!! Jag har bara sett det som B visar i sin blogg. Det ser väldigt färgrannt ut. Det ser roligt ut. Jag är jättejättejättenyfiken och vill se reportaget NUUUUUUUUUU!!!!!

Men jag får ge mig till tåls!


Har sett på Rent Hus ikväll. Barnen älskar det. Undrar varför!? Kanske kul för dem att se att vårt hem inte alls är särskilt smutsigt eller stökigt. Inte om man jämför med de där lortgrisarna som visas på teve. Det är skönt att jämföra sig "neråt". Vi brukar väl annars höra till de stökigaste!

Lucia skrev för nåt tag sen om ett köksskåp hon hade där hon samlade diverse pryttlar som inte hade nån egen plats i hemmet. Såna "skåp" har vi väl alla. Eller lådor, eller korgar, eller annat. Vi har en hylla vid matbordet där allt hamnar när köksbordet ska röjas inför måltiderna. Där hamnar allt som inte får slängas men som inte kan bäras på nån plats heller. En junk hylla helt enkelt.


Mynta ville se platsen där man sitter och bloggar. Varsågod.

Det är här det händer.

Dottern håller på att dikta medan Pommac försöker hypnotisera en kycklingklubba att hoppa ner från bordet.

Blev så "glad" när jag såg den där stora Grand Danoisen i "Rent Hus" slafsa och dricka vatten. Det droppade och flög vatten i hela köket. Det gör det för Pomsi också och jag har undrat om det är normalt att spilla så mycket vatten som han gör. Han lämnar alltid vattenskålen med skägget droppande av vatten så det blir ju en mindre pöl runtom hans lilla bord.

Geggigt!!! Men tydligen vanligt.

Idag har solen verkligen gjort underverk med oss norrbottningar. Har mött människor överallt på sitt allra gladaste humör. Livsandarna återvänder när solen gjort det. Det mulna moddiga väder som legat som ett lock över nejden de senaste veckorna har verkligen förlamat trakten. Men idag har det porlat i stuprännorna och vägarna har tinat fram och blivit torra och snöhögarna har sjunkit ihop så att man sett det med blotta ögat. Härligt. Jag blir alltid grymt sugen på frukt och grönt när vårsolen börjar lysa.

Jag vet inte om det är att bikinisäsongen närmar sig eller om det är några andra ämnen i kroppen som frigörs?

Imorrn blir det ett fruktfat iallafall med skivor av kiwi, apelsiner och äpplen. Mums! Tre chilifrukter har vi redan ätit upp. Det går mycket chili i detta hus. Idag åt vi stickyrice, (ris som inte klibbar i fingrarna men som går att forma med händerna och doppa i god sås). Det är rikgtigt gott att äta med fingrarna. Kycklingklubbor, stickyrice och hot chilisås på risvinäger och fishsauce. Mums!!!

 
 
Gry

Gry

16 april 2008 23:10

Vet inte varför det gör mig så lycklig, men jag blir SÅ glad av att se och höra om att andra också måste skyffla av matbordet för att få plats med tallrikar mm..... Tror (hoppas snarare) att alla har ett junkskåp/låda/byrå/bänk/rum/hus....ja, du förstår...Det är ju omöjligt annars!! Hur skulle man annars ta hand om allt som flöder in, flyter omkring, saker som inte ska kastas, inte sparas, inte ska nånting...??

Vad kul att se att ni spelar Mastermind!! Vår 5-åring älskar det, och är hur duktig som helst. Vi försöker lösa det på max tre försök, och det är nederlag om det blir fyra,ha,ha... Tur krävs dock för att lösa uppgften redan på rad två....

Nej, nu kallar sängen och min nyinköpta kudde.... (var på IKEA och böt ut min Hästens mot en skumgummisak.... får se om det känns bättre. Fy skam Hästens om ni slås av Älmhultssjappan.... Me like IKEA ;-))

Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Anna

Anna

16 april 2008 23:32

Ett chiliminne från mig: som du vet så är jag inte svensk utan väldigt polsk. I Polen, på min tid, var paprika och majs något extra och gud vad jag älskade att äta paprika. Jag kunde köpa mig några stycken och äta det som äpple. Så kom jag till Sverige och fick fnatt när jag besökte grönsaksavdelningen på ICA. Så många paprikor de hade. Jag var i himlen. Jag köpte en påse med mitt nyfunna guld och traskade hem. Hemma satte jag glatt tänderna i paprikan. Jag tyckte att det smakade lite starkt men so what? Först efter några sekunder kände jag hur käken stelnade samtidigt som den brann. Jag hade ont i läpparna i många timmar. Jag moffade nämligen i mig chilifrukter!

http://www.annastilla.blogspot.com

 
Mynta

Mynta

16 april 2008 23:46

Köper senaste numret av Mama så fort jag bara kan!! Spännande!

Frukt- och grönsaksfatet såg verkligen inbjudande ut. Får nog fixa nåt liknande åt oss imorgon. (Powerfood?)

Stickyrice måste du ju förklara lite mer utförligt. Lät ju högst intressant (även för en som försöker begränsa sitt kolhydratintag...). Med risk för att låta tjatig; finnes recept?
Emottages tacksamt.
Middagstorka. Hushållsgöromålstorka. Blä.

Nattinatti.

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
therre

therre

17 april 2008 04:29

Ja, jag såg en liten tjuvtitt hos Lyckliga gatan på tidningen :) Kul :) Hoppas du blir nöjd :)

Skrotskåp som jag kallar det har ju alla mer eller mindre. Alla jag känner har ett skrotskåp i köket. Nu har vi faktiskt fint i vårt :P Jag storstädade det för någon vecka sedan och visade i bloggen :)

http://www.therre.se

 
MILLER MÅLARKLUDD kan skriva en del oxå

MILLER MÅLARKLUDD kan skriva en del oxå

17 april 2008 06:52

ännu ett april-skämt eller??

http://www.miller.bloggagratis.se

 
synne

synne

17 april 2008 08:32

En sån junkhylla har vi nog ett par stycken placerade øver hela huset. Vældigt bra att ha.
Sticky rice, vart får man køpt det? Det læt som en bra sak att testa. Vi æter mycket ris hær hos oss.
Din middag læt smarrig.
Ha en fin dag.
Kram Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
Mynta

Mynta

17 april 2008 08:35

Tack förresten för bilden av din (er) blogghörna. Macen är helt klart snyggare än min stora, mörka och liksom "tunga" PC.
Vår allra första dator var förresten en liten söt Mac. Vi älskade den! Den står kvar nere i källaren - vi har inte haft hjärta att slänga den. Efter den följde fler Macar.
När vi sedan fick barn var urvalet på spel till Macen så begränsat (och alla konverteringsprogram så dyra), att vi hänföll åt att köpa PC. Hade jättesvårt den första tiden att ställa om till PC. Tyckte PC:n var så onödigt omständig i alla sina kommandon...nu har man ju vant sig. Är faktiskt sugen på en Mac igen, när det blir dags att "byta upp sig".

Tror du förresten att senaste numret av Mama finns att köpa ute nu? (nu när prenumeranterna fått sina ex?) Vill ju ha ett ex. Idag!

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

17 april 2008 09:53

Gry: Hittade MasterMind på röda korset igår och mindes hur kul det var från när jag var barn så därför köpte vi det. Ska bli kul att lära barnen det!

Anna: som vanligt en alldeles underbar historia från dig!!! Väntar otåligt på boken om din flytt hit!!!!!!!!!

Mynta: Jag ska ge recepten snart! Jo, mac är bäst! Haha! Vi har gjort så att barnen fått pc men jag väääägrar att arbeta med såna!!! Fast det är lite dumt, för när/om man ska ut i verkligheten och arbeta så har ju de flesta sina system på pc och då står man där och ser dum ut...
Mama vill JAG ha NU men jag har ingen aning om när den kommer i affär.

Synne: Riset köps på special affärer, asiatiska. Det blötlägges och ångkokas men blir ljuvligt!!!!

 
m a r i a k o d e n

m a r i a k o d e n

17 april 2008 10:55

Det såg jättefint ut när man kollade på B`s blogg.....
Oj vad jag längtar, ska köpa MAMA på stört!!!!
=)

Jag är en värdelös bloggare numera.....Det är så mycket energi som går åt till skit.....å som jag hellre skulle vilja lägga på bloggen eller mina vänner......!

Hoppas allt är bra med er!
Å de där skräpställena verkar växa upp på alla möjliga ställen....=(
Skönt ibland att ta itu med dem!

Näpp, nu ska jag käka ett päron, blev fruktimponerad just nu!!!

Kram!

http://www.mariakoden.blogg.se

 
fru Pinkf

fru Pinkf

17 april 2008 13:13

Å gøy! Tror Mama finnes i Norge også, håper det:) Maten du beskrev hørtes så god ut. *sulten*

http://www.flittiglisene.blogspot.com

 
Charlotte

Charlotte

17 april 2008 15:07

Vad häftigt att vara med i tidningen. Jag ska införskaffa ett ex på tisdag. Jag har aldrig läst tidningen förr så det ska bli intressant, men såg just på deras hemsida att jag nog är fel målgrupp "skrattar".

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Susanne

Susanne

23 april 2008 18:28

lus läst nu repotaget kanon fint var det!!!

http://supermamman.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se