Alla inlägg under mars 2008

Av Persilja - 4 mars 2008 19:33

Seriöst nu!

Jag tror, ALLVARLIGT!, att jag kommit på ett recept mot min pms.

Jag skulle träna magen med 100 stycken såna där rullningar (ni veet sån där magtrimmare som har två handtag och hjul och lite tröghet och så står man på knä och rullar den fram och tillbaka) och för att kunna göra det var jag tvungen att sätta upp mitt flaxande hår.

Men istället för att sätta upp det som vanligt med en tofs därbak satte jag upp det med två tofsar över öronen istället.

När jag kom ut ur badrummet började dottern tooookskratta. Hon skrattade så att hon kiknade. Hon ramlade och hon skrattade ännu mer. Jag började också skratta och så har vi skrattat och fnittrat som jag minns att jag gjorde med min bästis när jag var liten. Dottern och jag behövde bara titta på varann så fnittrade vi som tokar.

Nu efter 20 minuters effektiv skratträning (oj vad bra för magmusklerna med skratt!) känns all surpms som bortblåst.

Det är sant!

Jag är tillbaka!

Så jag har kommit på det perfekta botemedlet!

En pms-frisyr!!!!!!!!!



(Men jag har lovat dottern att inte ha den i skolan så att nån ser!!!)

Av Persilja - 4 mars 2008 18:47

Här visar jag nu nåt, som jag själv besällt, fast i annan färg och mönster, och detta hoppas jag inte sprider sig på bloggarna nu'rå enligt min snobbteori i inlägget nedan. Jag vill ju vara relativt ensam om mina prylar...

Fast jag skojar lite bara. Man fååååår härma mig!

(Giraff från Lollopard.)

Jag har ju en så oklanderlig smak så man bara måste härma mig! Mouhhahaha!

Jag vet inte vad det är med mig idag det verkar som att någon annan tagit min kropp i besittning-jag känner mig lite...underlig...lite skrytig...lite galen...aaargggh, det växer ett horn ur pannan på mig just nu och jag blir grööööön!!!!!!!!Arggggggggggjhhhhhdfglfger fgerlbsjoyfdoezfspkögl

Närå.

Det är lugnt.

Jabaskoja!



---------------




Av Persilja - 4 mars 2008 18:20

Jag undrar om fler än jag märkt en sak?

Att det finns ett slags mode på bloggarna. Eller en stil kanske man mer ska säga.

En smakinriktning.

Det är ju många som bloggar om inredning och mode och barngrejor och det är som att man ser samma saker hos alla. Eller inte alla förstås men hos många. Det är tydliga trender som visas.

Så bloggvärlden är precis som samhället. Ja, konstigt vore det väl annars. Jag tror dock att vi bloggare kanske än mer än de som inte bloggar blir påverkade i olika smakriktningar.

Följer man en del bloggar som visar grejor och många visar liknande grejor, ja det är klart att man blir påverkad på det ena eller andra sättet. Jag till exempel som är som käringen mot strömmen (oj, vad det passar bra med käring på mig idag haha!) påverkas åt motsatt håll. Jag vill plötsligt inte alls ha FilippaK:s svartvita muggar, eller Rustas prickiga porslin. Jag har sett det hos för många. (Bli inte ledsen nu ni som har just de här prylarna, jag tycker de är FINA men jag vill ju vara snobbig unik och ha en alldeles egen stil och då blir jag lite anti mot det som är för vanligt.) (Snobbigt värre-jag vet! Vad ska jag göööra med mig själv???)

Så jag fastnar helt i de bloggar som visar lite mer udda och personliga saker. Som till exempel Mette eller Yvestown eller VintageLiving. Se, där fick ni några riktigt fina bloggtips. De finns i min länklista här bredvid.

Det här är såååå typiskt för min trebokstäversåkomma som börjar med P...

Jag ledsnar på allt som jag i vanliga fall brinner för.

Inredning. Det roar mig enormt i vanliga fall. Men idag; blaha blaha! Sååå ytligt, sååå tråkigt, sååå obetydligt.

Vad livet vore trist om jag vore så här hela tiden.

Men å andra sidan vad livet vore trist om jag aldrig var så här heller. Det är ju de här kasten mellan eufori och depp som verkligen gör livet värt att leva.

Eller?

Ja, det vete fan.

Men om jag inte var så här neggig en dag (eller två) vart tredje vecka då skulle jag ju inte ha nåt att jämföra med.

Det skulle heller aldrig bli ordning i leden i den här familjen. För jäääädrar anåda vad alla blir lydiga när morsan är på detta humör!

Make, hund och barn de sitter såååå vackert!

Av Persilja - 4 mars 2008 14:09

Jag har ÄNTLIGEN kunnat kopiera in en bild från nätet!!! (Skäms så jag rodnar för jag har tryckt på fel knapp...trodde ctrl var en heeeelt annan...tur 11-åringen visade...)

Men kolla vad jag vill HA!!!

Om jag skulle köpa nåt nytt nu så skulle det vara detta:

Kolla bara så vackert!

Finns på Cosas

Av Persilja - 4 mars 2008 08:40

Hm, först kändes veckans tema som ett "hån"...vadå fritid!!!???

Vem har sånt?????

Men om jag inte jämför med den svindlande mängden fritid jag hade förr, innan barnen, utan tänker fritid som den tid jag får för mig själv nån gång då och då. Inte varje dag, oh, nej, men nån gång i veckan sådär...

DÅ vill jag helst sitta här:

Och läsa sånt här:

Fast såååå mycket fritid har jag inte att jag kan sjunka in i en roman, det gör jag bara i sängen innan jag slocknar för dagen.

Oftast bläddrar jag i någon favoritbok som typ denna:

Jag MÅSTE göra något åt denna brist på fritid!!!! Jag tror det känns så här för att jobb går ihop med fritiden på ett annat sätt när man jobbar hemifrån. Det flyter liksom ihop. Man känner sig aldrig ledig för man kan alltid jobba lite till när man ändå frå FRI tid. Med ett "vanligt" arbete ser man sin fritid lättare. Kanske har jag massor av mikrofritid när jag börjar analysera. Och förresten; är blogga fritid?

Jo, det är det ju! Så jag HAAAAR ju fritid!

Alltså; sluta blogga vore en lösning på att få loss mer fritid! ;D

Av Persilja - 3 mars 2008 19:30

Jag har gnott hela dan och två rum (endast!) är snygga och rena. Vardagsrummet och hallen. Nu ids jag inget mer idag. Men jag har ju inte bara städat. Jag har lagat mat (två gånger), fyllt och tömt diskmaskinen, (två ggr) fyllt och hängt tre tvättmaskiner. Vikt och burit äckligt mycket tvätt. Ni ska bara veta! Ni vill inte veta. Det var så mycket att jag nästan lipade. Men då hade jag byggt klädtorn i någon vecka också. Det var hög på hög på hög. Det där sista momentet att få alla kläder till sina platser är såååå tråkigt! De kommer nästan aldrig så långt. Men nu var högarna farligt höga så man hittade inget och rasrisken var för stor...Och när de rasade så rasade de ju ner framför tvättmaskinen, så vem vet jag kanske tvättat samma kläder om och om igen, de har aldrig blivit använda. Där kan man snacka miljöfarlig recycling.

Sen har jag arbetat med tråååkigt pappersarbete. (Don´t like pappersarbete!) Jag har gått på promenad(er) med doggelito och flörtat med hemglasskillen (yes!) och burit sopor, och så har jag sytt lite. HUR i hela friden ska jag hinna städa övervåningen? Jag kommer mig aldrig dit. Stupar bara i sängen om kvällarna. Det är det enda jag ser av den våningen. Den finns liksom inte på dagarna...

Lika bra det. Där finns ju bara sovrum och det lär vara bra att andas in damm. Det förebygger allergier har jag hört. OJ vad motståndskraftiga vi ska bli!!!

Nu ska jag koka en kopp grönt te och sätta mig här MIN läshörna. Det är verkligen min vrå. Min egen. Ska bara lägga dit den rosa plastmattan från Indiska. Ser på bilden att jag glömt den på bron.

Några av er har skrivit så snälla ord i kommentarerna som "stackars dig" osv. Jag tror nog att idag är det på sin plats att istället säga stackars min familj...

Idag har jag inte alls varit rolig att umgås med.

Men nu känner jag mig riktigt...mja...kanske snäll är fel ord...men iallafall känns det som att jag kan ta bort munkorgen...kanske...


Av Persilja - 3 mars 2008 13:49

GRRRR! Har städhormoner idag!

Massor.

Skräp under soffan. Grrr!

Äppelskrutt under fåtöljen! Rooarrr!!!

Smutskläder ÖVERALLT! JAooagrgghhhhh!!!!

Damm, damm, damm, DAMMM!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!

Smulor, oboyfläckar, skitiga kalsingar, strumpor, strumpor, strumpor, strumpor, strumpor, strumpor!!!!!!!! IIIIIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!! 

Böcker, tidningar, teckningar, ritpapper, ritpapper, ritpapper, pennor, pennor, pennor, korkar till pennor, sudd, suddskräp.  

AAAAAAAArrrrrrrrggghhhhhh!!!!

Skor, stövlar, kängor, tio par, hundra par, tuuuuusen par!! arrrk!!!

 Jag vill vara siiiiiiiiiiiiiingel! 

Bo i en enrummare.

Själv.

Inga barn. Nope.

Ingen hund! Nope.

Ingen karl. Nope nope nope. Definitivt ingen karl!




Pms? Javisst. 

Av Persilja - 2 mars 2008 23:13

Vin är slöseri.

Min 159 kronorsflaska resulterade i följande:

Fredagkväll: En mamma och tre systrar.

Fyrabarnsmamman: "Zzzzznark zzzz zzzzzzz"

Lördagkväll: Melodifestivalen.

Fyrabarnsmamman: "Zzzzzz zzzzz zzzzzzzzznark"

Söndagkväll: Wallander Afrikanen

Fyrabarnsmamman: "Zzzzzzzzzzzzzzznarkelizzznark"



Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards