Direktlänk till inlägg 31 mars 2008

Matprat...

Av Persilja - 31 mars 2008 21:06

Fick en liten gnutta bonusenergi idag, pms:en till trots. Jag har kankse slutat ha pms? (Mouhahahaha-dagens bästa skämt!!!) Bakade bröd inspirerat av Lucia men modifierat att passa mitt skafferi för dagen. Så det blev bröd med dinkelmjöl, både fullkorn och vanligt, pumpafrön, plommon, anis, och lite chili flingsalt på toppen. Mmm, de blev asgoda!

Sen gjorde jag en sallad med kikärtor, avocado och purjolök och vanlig grön sallad så att jag fick en massa skönt grönt i mig. De andra åt korv och makaroner.

Sen räckte energin också till att mixa en massa blåbär med youghurt och lite florsocker. Yammi! Så då fick vi i oss en massa antioxidanter och c-vitamin också.


 
 
Storeflittig

Storeflittig

31 mars 2008 21:17

Så godt og sunt det der ser ut! Jeg fikk litt sånn --- dårlig samvittighet jeg nå. Burde ta meg et tak bak øret å bake brød selv.

Kanskje jeg faktisk skal løpe inn på kjøkkenet å få det gjort? Har faktisk inngått en avtale med kjæresten hvis jeg baker vasker han opp den kjipe brøddeigoppvaksen...

PMS = sinnsyk sur og effektiv energi her i gården, får gjort utrolig mye, men ikke prøv å komme i nærheten. (Da glefser jeg, hihi!)

http://flittiglisene.blogspot.com

 
Mynta

Mynta

31 mars 2008 21:21

ÅÅÅHHHHH, vad GOTT det ser ut!!
Precis min typ av mat - kan riktigt smaka hur god salladen var...
Du skulle inte kuna faxa över en bulle? Skulle suttit perfekt nu - helst tillsammans med den där yoghurten med blåbär!
Hur lyder receptet till bullarna (har jag missat det i nåt tidigare inlägg, kanske??)?

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

31 mars 2008 21:22

Storeflittig: Vilket himkans bra avtal!!! Jag får minsann både baka och diska!
Ja, jag kan blir väldigt städeffektiv (och arg) så då städar jag bättre och precis som du säger får man inte störa, jag kanske till och med bits jag! ;D

 
Ingen bild

Persilja

31 mars 2008 21:24

Mynta: Nej, det var Lucia som bakade ett gott (såg gott ut iallafall) bröd i form med bakpulver. Jag tog jäst och slängde i lite vad jag hade så jag har inget recept. Lucias recept fick man nog inte sprida via bloggen eftersom det var någon tidning eller tv-program som hade det. Hon mejlade det till mig, men jag hade inte alla ingredienser när baksuget kom. Säg till så kan jag mejla det vidare!

 
Ingen bild

Lucia

31 mars 2008 22:27

Åå herre guuud så gott det verkar! Här sitter jag nästan halv elva, färdig för bädden och blir så pigg och inspirerad att jag genast vill slänga mig in i köket för lite matlagning och bak. Jag är en stoooor beundrare av alla som kan baka matbröd utan recept och inte så lite avundsjuk! Den där måltiden gjorde nog susen för ditt PMS. Har du kollat på nätet vad gäller speciell kost vid PMS förresten? Det finns säkert något ayurvediskt som balanserar din kropp och själ. Godnatt och sov gott!

 
Louise

Louise

31 mars 2008 23:06

Tack än en gång, hej vad det går bra nu. Mycket snyggare som du sa! Tack!

http://solros.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se