Direktlänk till inlägg 30 mars 2008

Pommac-vår kärlek!

Av Persilja - 30 mars 2008 09:29

Allting är relativt!

Träffade en hundägare som fick åka in med sin hund på långfredag pga ett mindre skärsår i tassen. Summa att betala: 4750 kr.

Pommacs medicin gick på 440 (!) så totalt överskred Pommacs nota inte ens 2000 kr. Billigt! Ja, om man jämför alltså. Sen innebär det att det inte blir några utsvävningar denna månad men det får man ta som en kvinna. 

Hm, det har varit en del överraskningar som hundägare. De flesta positiva.


  • Plocka upp varm bajs med en påse och att det smetar fast på grässtrån och annat, lukten...jag vänjer mig aldrig. ÄR väldigt kräkmagad när det gäller bajslukt.
  • Det totala ansvar man känner. Precis som för barnen, ett livslångt åtagande, iallafall i hundliv räknat. 
  • Den enorma kärleken man skulle känna var jag ju förberedd på men det kom ändå som en överrakning att han blev en så fullvärdig familjemedlem. 
  • Veterinärsräkningarna har alla varit stora överrasknigar, men nu är man väl luttrad iför nästa gång.
  • Att så många hundägare inte låter hundarna vara sociala är en stor överrasknig för mig. Jag älskar när Pommac får rumla runt med andra hundar, men det är bara ett fåtal av byns hundägare som ens stannar och låter dem hälsa. Å andra sidan de som stannar låter dem rumla runt och busa  ett tag, så det är förmodligen en tidsfråga. Alltså att folk är ute på rastning och har bråttom till jobb, dagis, teveprogram, puttrande grytor eller kanske jäsande degar.
  • Att Pommac skulle älska barnen som han gör var också en överraskning. Där ligger man i lä. Den enorma skuttglädje han visar när de kommer hem från skolan är milsvid från den lite mer fjäskande hälsning han ger mig. Det märks att jag är flockledaren och att han verkligen vill visa det, men barnen är bara total glädje för honom. Likvärdiga buskompisar!

 
   
 
Dockmamman, en liten mus i ett stort hus

Dockmamman, en liten mus i ett stort hus

30 mars 2008 10:22

Det låter som jättehärlig liten vovve men ett stort jobb.
Men de sägs att hunden är människan bästa vän och jag tror det. Jag skaffademig en ny katt nu och folk säger att katter har egen vilja och visst har dom det men vår kisse han är så god att han kan inte ens vara ensam på natten.

Är de äldsta barnen hos sin pappa så jamar han och måste sova i min säng...

Ha en bra dag och tack för din kommentar hos mig, jag visste att det inte var du men jag ville bara att andra skulle uppmärksammas. Tack för råd och tips och jag ska göra som du sagt för det låter så klokt/Kram och trevlig söndag

http://stickmonster.bloggagratis.se

 
therre

therre

30 mars 2008 10:56

Usch, är det så dyrt fastän man har försäkring?! Nåja, allt är väl egenltiegn billigt när det handlar om ens djur, om man ser det så, men ja... Du fattar :P

http://www.therre.se

 
synne

synne

30 mars 2008 12:18

Kolla med de olika bolagen vem som har den bästa försäkringen. Agria och Sleipner är två som jag vet om. Om dom finns kvar då....
Ge Pommac en go kram, han är så fin.
Kram Synne ;D

http://nabolandet.blogspot.com

 
Tone

Tone

30 mars 2008 14:49

Hei på deg!
Jeg er en norsk trebarnsmamma på 37 år som har kost meg med å se igjennom bloggen din. Du har en kjempekoselig blogg, og skriver så fint om hverdagslivets gleder og frustrasjoner. Hit kommer jeg tilbake :-)

http://http/amorvincitomnia.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

30 mars 2008 16:09

Dockmamman: Tänk vad mysigt när katterna är såna!

Therre: Vi har försäkring men självrisekn är hög.

Synne: Vi har Agria

Tone: Kul! Välkommen!!!

 
Hon som tittade in

Hon som tittade in

31 mars 2008 03:48

Jag måste bara säga att jag gillar din blogg skarpt. Du verkar vara en helmysig person, en sån som man fattar tycke för och bara tycker jättebra om liksom :)
Jag är här och smygläser allt som oftast, och tänker minsann fortsätta med det!

http://kungligtknasig.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

31 mars 2008 07:03

Du som tittade in: Du är välkommen! :D

 
Ingen bild

Anne

31 mars 2008 08:57

Oh, söta Pommac!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se