Direktlänk till inlägg 28 mars 2008

He is back!

Av Persilja - 28 mars 2008 15:57

Nu är lillvännen hemma.

Han var så TRÖTT när han kom med sköterskan från klinikens baksida dit inga hussar och mattar får komma. Han orkade inte hälsa, bara luta sig mot mig och när jag kliade honom somnade han stående med huvudet tungt i mina händer.

Det var en pärs att få honom in och ut ur bilen, så trött var han och jag orkade ju inte lyfta honom. (Han väger 36 kilo.) Men nu ligger han slocknad mitt på köksgolvet, lyckligt hemma, och lär nog sova ett tag till.

Stickan då?

Var den stor?

Ha! De hittade inget! De ringde mig och frågade vart stickan åkt in och efter min beskrivning hittade de iallafall såret och tryckte ut en del vätska. Men förmodligen har han lyckats pillra ut stickan själv i morse. Jag såg hur han höll på slicka och bita vid tassen.

1350 kronor kostade kalaset och då har vi inte hämtat ut hans antiflammatoriska medicin ännu.

Den ska han äta i minst fem dagar. Biverkningarna är kräkningar och diarée...Jippi! Not! Jag hatar när han har diarée eftersom det fastnar hur mycket som helst i pälsen vid baken. Det brukar han komma in med och sätta sig på mattorna och torka av. Får ta bort all mattor några dar nu.

Nåja, allt väl.

Vi har härdats en aning allihopa. Nästa gång vet vi hur det går till. Och efter sex timmar ensam på kliniken kanske han inte alls går dit med samma glada humör som idag. Efter det här kanske han också börjar darra som ett asplöv av att känna veterinärdoften.

Hade vi haft mer is i magen tror jag faktiskt att han fixat det här själv. Men det man vet ju aldrig.

Skönt att ha honom hemma igen. Nu känns allt bra!

Tänk så tomt det kändes när han var borta!




 
 
Ingen bild

Anki

28 mars 2008 16:24

Så bra att allt gick bra. Men 1350:- hu...
hutlöst. Om det skulle hända nå liknande igen så vill jag tipsa om Öjebyn. det kan bli billigare även om man räknar med bensinkostnaderna. Ha en skön fredagskväll
Anki

 
Charlotte

Charlotte

28 mars 2008 17:06

Å vad skönt att allt gick bra för lilla vovven på 36 kg (min labbe vägde 45). Det var inte precis billigt...

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Lisa

Lisa

28 mars 2008 19:37

Men ååh, så skönt det slutade ändå. Och det var bra att ni for dit, för tänk så hade den inte farit ut och han hade fått blodförgiftning eller nått annat skit. Så dom pengarna är han värd! Det kostar att ha djur och ni är riktiga djurägare som tar det på allvar!

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Lisa

Lisa

28 mars 2008 19:41

Måste bara säga att Mollys blog är ju för underbar. Jag sitter här och stor-ler! Ska genast länka till henne på min blog!

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Charlotte

Charlotte

28 mars 2008 19:53

Tänk att en så liten flicka kan sprida så stor glädje, din dotters blogg är så härlig. Jag tror hon är väldigt väldigt lik sin mor i det fallet.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

28 mars 2008 20:55

Anki: Ja, det är svettigt men undrar om det är stor skillnad?

Charlotte: 45...ja, han är på god väg ;D

Lisa: Ja, jag hade inte vågat chansa! Tack vad fint sagt om Mollys blogg, den är så sööt. Hoppas hon orkar fortsätta. Hon älskar det just nu. Kollar flera ggr per dag (som mor sin) om hon fått ngn kommentar och ler med hela aniktet när hon fått nån!

Charlotte: Vad gulligt sagt!

 
Ingen bild

polarn A-K

28 mars 2008 21:18

Jadu, Pernilla, tårarna rinner av skratt när jag läser detta, och mina fyra barn undrar "vad det är för fel med mamma"?! Vill bara berätta att Chris & Hamlet (settrarna) fick tusen stickor vardera under magen och i ljumskar samt armhålor efter att de sprungit lösa på en stor odlad (säd av ngt slag) äng i Skråmträsk utanför Skellefteå (hos min syster). Vi fick plocka stickor i flera dygn och till slut, när magarna, ljumskarna och armhålorna var fulla med stora knölar, var det bara att besöka farbror doktorn. Tur att jag inte minns vad kalaset kostade! Och du....spya och diarré på mattor är härligt. Senast Pepsi sket diarutta på mattan i vardagsrummet var jag på sjuksköterskepraktik på äldreboendet Midskogen. Dottern Fanny ringde lite halvt uppgiven, då hon och hennes kompisar inte visste vad de skulle ta sig till. Det bara sprutade skit. Och det luktade as, flickorna höll på att spy. Med tillåtelse av min handledare cyklade jag hem i 190 km/h. Och det luktade verkligen vedervärdigt illa, mattan hamnade i grovsoporna och golvet skurades med klorin fem ggr om. Har man inte nog med jobb, så skaffar man sig hund...

 
Ingen bild

Lucia

28 mars 2008 22:01

Gud så skönt att allt gick bra med Pommac! Hann läsa ditt första inlägg som hastigast på jobbet och har tänkt på den stackarn under eftermiddagen. Jag är precis som du när det gäller djur, ruggigt blödig och grinar för ingenting. Hade en katt i min ungdom när jag bodde ensam. Han sov på egen kudde i min säng och var ruskigt bortskämd : ) Jag kan bara hålla med övriga, dotterns blogg är underbar!

 
IT-mamman

IT-mamman

28 mars 2008 22:10

Vad mycket som hänt semn jag var här sist! Pommac in på sjukhus, dottern har börjat skejta och blogga, du är med i reportage + massor av annat.
Och så vill du bli hipp! Va?! Du är hipp. Fika på Åhlens och köp vilka böcker du vill så är du hur hipp som helst. Dumsnut!

http://itmamman.wordpress.com

 
Ingen bild

Persilja

28 mars 2008 23:13

A-K; Men hallå! Har du hittat hit! Kul att du kommenterar!!! Jag hoppas han slipper diaréen, det är såååå äckligt!!!

Lucia: Jag är nog alldeles för blödig att ha djur egentligen, men å andra sidan gör det väl oss till bra djurägare, eller?

IT-mamma: Haha! Mitt totally händleslösa liv tycker du är öööhh? hippt! ? Haha!

 
Maria / Frøken Fryd

Maria / Frøken Fryd

28 mars 2008 23:15

Det var godt at høre, at han har det godt igen. Eler i hvert fald får det, når han kommer til kræfter igen :-)

Kan du have en forrygende weekend - jeg kommer pludselig i tanke om at jeg har en award til dig... Ved ikke om du tager imod sådanne ? Den er i hvert fald til dig :-)

Klem Maria

http://marias-sted.blogspot.com

 
Maria / Frøken Fryd

Maria / Frøken Fryd

28 mars 2008 23:31

ha ha ha, jamen det skal du ikke undskylde, for det er virkelig forfærdentligt. Det er sådan et man kan få mareridt af !

Glæder mig til at se dit bedst & pest - men er sikker på at mit pest er det værste i hele blogglandia - hvilken ære... (sagt ironisk)

http://marias-sted.blogspot.com

 
synne

synne

29 mars 2008 14:42

Skönt att ha honom hemma igen kan jag tro.
Hoppas att tassen läker bra nu.
Ge den kraken en skål med vatten och låt honom vila.
Ha en fin lördag.
Kram Synne :D

http://nabolandet.blogspot.com

 
IT-mamman

IT-mamman

29 mars 2008 20:01

Yes box, det tycker jag!

http://itmamman.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards