Direktlänk till inlägg 24 mars 2008

Kissränder och ljusslingor.

Av Persilja - 24 mars 2008 18:44

Har gjort en välbehövlig upprensning av badrummet. 30 kilo rena kläder som stod i svajande staplar...

Lika mycket skitiga kläder som låg i ett berg på golvet som man till slut använde som badrumsmatta. (En väldigt knölig sådan...) Sen när alla textilier var borta kunde jag dammsuga och DET behövdes. Skurade efteråt bort kisslukten som var det som fick mig att äntligen ta tag i det (ärligt: två-tre?) veckogamla snusket. Med fyra killar i familjen kan jag lova att det skulle vara praktiskt med gult golv...fy fanken för toaletter med kissrinn längs sidorna!!!

Vad är det de gör när de inte prickar toan? Speglar sig? Jonglerar?

Jag bara undrar!

NU är det rent för stunden. Önskar jag orkade hålla snyggt där för det är verkligen dötrist med en sunkig toa, men det gror ju igen så förbenat fort!!!

På coop hittade jag så snygga tandkrämstuber. Var ju tvungen att köpa dem!

Jag har ingen aning hur de smakar! Hoppas de är goda. Jag tror min mormor hade Vademecum och om jag inte minns fel var de lite torra och konstiga. Inte så skummmiga. Men det var ju många år sen.

När jag ändå var i farten fick hallen sig en genomkörare också. Det första man ser när man kommer in och det andra man ser är badrummet. Så nu kan folk gärna öppna dörren och kika in. Annars brukar jag svimma av förlägenhet när de öppnar dörren och möts av den öppna badrumsdörren med bergen av tvätt och allmäna sunket. Jag brukar alltid fort putta igen dörren och hoppas att de såg nåt annat blickfång istället.

Här är Pommacs spånkorg med koppel, bajspåsar och liknande. De där snidade fötterna på väggen hängde, när vi flyttade in, i vedbon och den första ägaren som bodde här år 1800 var byns skomakare. Så jag tror att de där barnmodellerna är från hans tid.

Tur att inte förra ägarna eldade upp dem!

Min gamla skåp har fått sig en ljusslinga. Ljusslingor finns lite varstans i vårt hem året runt. Kanske inte så miljövänligt som någon skrev (var det du Mynta?) Denna har legat i en låda några veckor och inväntat en passande plats. Den får väl hänga tills maken eller någon annan får spader för att de fastnar i den när de ska ta en tallrik.

Jag upptäckte också plötsligt att man kan använda sidorna på skåpen som skrivtavla! En revolutionernande upptäckt! Här har jag haft skåpen i en massa år och så har en sån fiffig funktion undgått mig!


Dottern var den enda som inte fick träningsgrejor i påskpresent. Hon fick istället ett gäng små sammetsklädda djur som var så oemotståndligt söta! Jag kunde helt enkelt inte motstå dem! Här har hon bäddat ner dem. Så har ännu en dag snart lagts till handlingarna i mitt sällsynt händelsefattiga liv.

 
 
Gry

Gry

24 mars 2008 19:19

Måste kommentera tandkrämen först, ha,ha...Jag har köpt den flera gånger, just pga designen (rodnar), MEN den är jättebra. Vademecum är så fräscht!

Något som inte är fräscht är toaletterna när man har pojkar....Vet inte heller vad de håller på med när de står där. Egentligen skulle jag vilja dressera dom att sitta, vet flera som gör det och varför inte! Lite sent med han som är 39 och sonen på 12 kanske, men lilleman på snart 6, där kanske jag ska sätta in en stöt! Vi har också gult golv, ha,ha... inte helt fel ;-)

På nyårsafton träffades vi fyra tjejkompisar till et glas vin på stan sådär på förmiddagen. Vi satt där och kom givetvis in på temat städning. Då säger två av vännerna att de städar toaletterna VARJE DAG!!! Varpå jag och den tredje kompisen bara tittar på varandra och börjar döskratta. I mungiparna signalerar vi till varandra att kanske en gång i veckan, på sin höjd (skäms igen...). Men ärligt, varje dag....Inte friskt säger jag bara, fniss...
Så Persilja, du hör till i min kategori om det är någon tröst!

Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

24 mars 2008 19:24

Gry; Jo, jag vet att en del gör det. Jag gör det mest när jag vet att någon ska komma...(skäms!)
Men det är ju så otacksamt!!!!

 
Mynta

Mynta

24 mars 2008 19:24

Så fräscht med rött & vitt i badrummet! Faktiskt inte så vanliga färger att ha där, eller har jag fel?? Gillar det jättemycket, i alla fall.
Jo, jag har också undrat hur toan kan bli så snabbt ofräsch (kissmässigt sett). Har kommit på sonen ett par morgnar med att stå och halvsova "handsfree" - fick nog mitt svar där. Luktar pissoar emellanåt.
Vademecum!! Min favvetandkräm tillsammans med Stomatol! Vet inte om de olika färgerna på dina tuber motsvarar olika smaker. Har i alla fall alltid hållt mig till originalet...
Jo, det var jag som var sugen på att sätt ljusslinga i ditt kök; men i den där infällda hyllan...det blev i varje fall jättefint på skåpet också. Smart idé med "griffeltavla" på skåpssidan. Hoppas bara det inte är en sådan där hörna som man gillar att luta sig mot när man pratar i telefon - i så fall är det risk att du går omkring med inköpslistan på ryggen... ;D

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Anitha

Anitha

24 mars 2008 19:26

Personligen tror jag pojkarna står och gör helikoptern när de kissar. Jag är heligt övertygad. Antingen det, eller också ställer de sig så långt ifrån som möjligt och försöker pricka (och misslyckas, givetvis). Det är vad jag tror.

Vi hyser samma förkärlek för ljusslingor, har jag märkt. Just nu sörjer jag att min stjärnljusslinga i sovrummet sjunger på sista versen - jag måste hitta en ny! Och så har jag gröna löv på verandan, som ska bäddas in i den vildvuxna humlen, är det tänkt. Men ljusslinga i skåpet...hm...kanske vore nåt i mitt hysteriskt tråkiga kök. Slita bort en skåplucka eller två, och hysta dit en ljusslinga...mjo, det skulle nog kunna bli riktigt snyggt - jag tror jag helt fräckt snor den idén! ;-)

http://femman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

24 mars 2008 19:27

Mynta: Jamen jag testade där i nischen, men det blev rörigt och fult. För mycket helt enkelt. Om jag hade annat innehåll i hyllan skulle det vara fint, typ bara några vackra vita skålar eller liknandne. Men nu funkar det så bra med alla pennor och sudd och pennvässare och linsgrejor osv så det får vara kvar. Men hyllan trivdes med ljusslingan. Den har haft det förr också så den är van...
Nej, hyllan står så till att det nog inte är favoritlutasigplatsen precis...

 
Ingen bild

Persilja

24 mars 2008 19:29

Anitha: Välkommen att sno-men lova att visa på bloggen!!! Blir skoj att se! På bluebox.se har de den vita blomslingan jag har, om du ville ha en ersättare för din stjärnslinga. Grön slinga i humlen-det lät bara sååååå snyggt!

 
/B

/B

24 mars 2008 21:02

När det gäller pojkar och toaletter så är jag en stenhård kommendörkapten. Kan man inte pricka får man sitta. Och när det ändå kommit utanför (jag synar toaletterna flera ggr om dan. Ja, jag är rabiat)så tvingar jag dem i turordning från maken ner till den yngste att komma och torka kiss under mitt överinseende. Jag säger åt dem att de nog ska lära sig att pricka rätt om de får torka själva. Och det funkar! Alltmer sällan kissas det fel här hos oss. *morr*
/B

http://lyckligagatans.blogg.se

 
Ingela

Ingela

24 mars 2008 21:36

Självklart ska alla sitta och kissa! Inte bara av hygieniska skäl och av respekt för de som måste sitta. Det är hälsosammare eftersom blåsan töms bättre om man kissar i sittande ställning.

http://www.kuoksik.blogspot.com

 
Frøken Fryd / Maria

Frøken Fryd / Maria

24 mars 2008 21:57

Hændelsesfattigt er dit liv i hvert fald ikke !
Jeg er helt vild med de billeder du har lagt på idag. Det ser så hyggeligt og varmt ud. Jeg også har en forkærlighed til lyskæder, de gør ligesom noget ekstra.
Og smart ide du fik med at bruge siden af skabet til tavle - det er en ide jeg godt kunne finde på også at bruge.
Til slut, sådan en tandpasta vil jeg også ha!

http://marias-sted.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

24 mars 2008 22:36

B: Jamen det visste jag ju om dig! En kvinna som får sina män att sitta på toan hon kan det där med tydligt ledarskap!!! Kan du hålla kurs månne? Nej, jag skäms att säga det men varje dag...nej, det blir inte så ofta jag kollar toan...

Ingela: Ja, men hur får man dem att göra det och samtidigt behålla sin (manliga) värdighet? ;D

FrökenFryd: Kul att du gillade dagens bildskörd!

 
Lisa

Lisa

24 mars 2008 23:24

Jamen, det är ju därför som jag bara ska ha döttrar. Eller så ska jag bli som IB! Eller så ska jag ha en karl som är som IB. Ja, så får det nog bli! :) Ps. Jag städar överhuvudtaget bara då det ska komma folk!

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

24 mars 2008 23:36

Lisa: Frågan är om det finns en karl som är som B som vill ha en kvinna som bara städar när det kommer gäster? ;D Alltså han kanske tycker att ni passar för dåligt ihop...
Fast du kan annonsera "Sökes: Man som sitter och pinkar och bara har y-kromosomer." (viisst är väl y flick...öööh?)

 
Ingen bild

Persilja

24 mars 2008 23:37

Lisa: Nej det var PRECIS tvärtom, x är flickan.

 
Charlotte

Charlotte

25 mars 2008 08:57

Hemma hos oss är det bara maken som står upp och kissar! Båda sönerna har alltid suttit. Men maken skyller på dem att det är kiss på väggar och toalett och golv!! Ja se karlar... dessutom påstår han att det är farligt att sitta ner om man är MAN!! Han är rolig han. Kom just på att jag nog måste ta ett tag i badrummet idag. Jag tror de markerar revir, kan de inte gå ut på gatan och göra det är väl badrummet ett bra alternativ kan jag tro, här ska det inte komma några gäster och sno min familj tänker han nog... för de flyr nog fältet när de möts av denna toalett...

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

25 mars 2008 09:01

Charlotte: Hohoho! Jo, så kan det vara. Fast deras revirpink har motsatt effekt. aLdrig längtar jag efter att vara ensamstående så mycket som när jag skurar toaletter!

 
Ingela

Ingela

25 mars 2008 21:06

Det är inget vi diskuterat. Han har valt det själv för han tycker det är bekvämast. Kanhända att det spelar in att han städade sitt eget badrum själv till 33 års ålder...

Gossen (den numera utflyttade) fick inget val.

http://www.kuoksik.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

25 mars 2008 21:17

Ingela: Ska visst vara bra för prostatan att sitta också har ajg hört!

 
/S.

/S.

31 juli 2008 16:04

Hej, jag undrar vart du köper ljusslingor, jag letar för fullt. och jag hittar inga,
jag skulle uppskatta om du berättade!
ha en bra dag!

http://sagaliii.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards