Direktlänk till inlägg 22 mars 2008

En känsla av frid.

Av Persilja - 22 mars 2008 21:20

Just nu i detta nu är allt så perfekt som det bara kan bli.

Alla mår bra.

Alla pular på med sitt.

Dagen har varit bra med god mat, trevliga gäster, lagom mycket motion och noll stress.

Jag mår bra.

Ingen huvudvärk.

Inga spända axlar.

Inga måsten.

Inga som helst måsten.

Jag kan bara vara.

Dottern har somnat på soffan.

11-årige sonen sitter och slötittar på teve efter flera timmars skejtande i skatehallen. 13-årige sonen spelar dator och 9-årige sonen ritar.

Pommac lade sig på min jacka och jag lät honom eftersom den ändå ska in i tvättmaskinen och där på golvet med min doft i nosen somnade han tungt och djupt.

Det är sällan han sover så tungt. Annars vaktar han noga så att inte jag ska försvinna. Men nu känner han sig trygg på min jacka. Ja! Han har antagligen räknat ut att jag inte kan gå nånstans utan jackan! Haha. Smart dog!

Själv har jag suttit i min sköna läsfåtölj och bläddrat i inredningstidningar och druckit ett glas vin.

Tänkte snart se en DVD om teven blir ledig.

Eftersom jag tänkte se en romantisk film blir jag ensam vid teven! Höhöhö! Världens bästa trick!!! (Om man nu vill se filmen ensam och det ville jag ikväll.) Är på "önskar jag vore singel i liten etta" humör!

Det får man vara ibland även om man är en mamma i en stor och stökig kåk med både hund och karl och fyra barn.


 
 
Ingen bild

Lucia

22 mars 2008 22:46

Det låter ju alldeles underbart! Och vilken god mat sen! Nu vill jag genast ha receptet på de där tonfiskcrustaderna du skrev om tidigare. Jag är ett stort fan av tonfisk och det där lät bara så gott. Hoppas du får gråta en skvätt också i din ensamhet till den romantiska filmen. Det vore väl pricken över i:et : ). Kram på dig!

 
Ingen bild

Persilja

22 mars 2008 23:05

Lucia: Haha! Jag är ingen receptmänniska. Lagar all mat på "känn" så det kan bli svårt. Men jag kan förmedla att jag slängde i två burkar tonfisk, en stor gul rå lök, (hackad förstås) lite majonäs, en matlagningsyoughurt, lite chili flingsalt och lite svartpeppar. Inga konstigheter eller märkvärdigheter men det blir gott. Man kunde haft i hackade ägg också eller purjolök eller nåt annat man har hemma!

 
Dockmamman

Dockmamman

23 mars 2008 08:28

Mm, visst är det underbart att få ibland sitta där och snyfta och snörvla för sig själv med en romantisk film.

Min gubbe han kör igång en skräckfilm då han vill att jag ska gå och lägga mig *Ler*
Jag HATAR dessa skräckisar så jag låter han hållas men sedan får han minsann lägga sig nästa kväll*Ler* Ha det gott

http://stickmonster.bloggagratis.se

 
Miri

Miri

23 mars 2008 09:00

Åh, dit velvære strømmer ud gennem skærmen
:-)

http://kærlighed,sagde Losarinas mor

 
Gry

Gry

23 mars 2008 09:20

Just den där känslan är så skön, alltså den när alla är nöjda, metta, lite trötta och lugnet sänker sig över hemmet. Låter som en klischa men det är guld värdt!

Satt framför brasan med ett glas vin och en bok jag "kämpat" med ett tag och läste ut den i går kväll. Jag och de två yngsta barnen var hemma själva (? konstigt uttryckt, ha,ha...) och hade det sååå skönt.

Boken "Vindens skugga" som jag rekommenderat på min blogg, är verkligen läsvärdt. Jag fick lägga bort den ett tag, för jag behövde en paus mitt i. Ibland blir det liksom fel läge eller vad jag ska säga. För vissa böcker måste jag ha rätt sinnesstämning för att vilja läsa. Den här boken ville jag läsa och blev fast i boken tidigt.
Har hört flera som är storslukare av böcker att den här är den bästa dom läst, och jag håller med om att det är en av de bästa...

Ha en skön dag! Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
UGGLAN

UGGLAN

23 mars 2008 09:27

ÅH, vad gott det ser ut!!!
Tror jag ska försöka med ditt "trick" idag, en romantisk film framför tv:n. (Skulle vilja vara singel för några timmar, i en liten etta, bara för att få lite space tack!)
Kram Ugglan

http://ugglan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

23 mars 2008 18:44

Dockmamman: Hade det varit min gubbe hade han fått sällskap-jag gillar skräckisar, hehe. Jag gillar faktiskt att se film själv så att jag får böla i fred!!!!;D

Miri: Vad bra! ;D

Gry: Ja exakt! Den är GULD värd. För om de inte är hemma finns ändå en oro för dem, men är de hemma (inom lås och bom!) så kan man vara avspänd!
Jag måste ge mig på den boken! Absolut!!!

Ugglan: Visst är det skönt att få vara "fri" ett tag!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards