Direktlänk till inlägg 22 mars 2008

De förgyller livet!

Av Persilja - 22 mars 2008 20:31

Vilken favör och ynnest det är att få umgås med barn!!! De ser och upplever allt på ett så rikt och levnadsglatt sätt. När vi åkte bil i mörkret nyss för att plocka upp 11-åringen på skatehallen, utbrast dottern glatt de har gjort mönster!!!!

Vadå, sa jag lite disträ.

Jamen titta på lamporna det är bara varannan tänd! De har gjort jättefint mönster! säger dottern och pekar på gatubelysningen.

Ja! Tamejfanken vilket fint mönster det blev...tänkte jag glatt. Hon öppnade mina trötta ögon för ett litet "konstverk" i vardagen.


Bild lånad av faluns kommun.


Så är det jämt. Deras tolkningar av det jag ser som trist och grå vardag är oftast hur vackert och fint som helst. Ibland är man bara trött och lyssnar inte riktigt, man säger bara ummmmm lite tankspritt sådär. Men om man verkligen anstränger sig att lyssna på de små filosoferna så förgyller de vardagen till en fest alla dagar!


 
 
Maria / Frøken Fryd

Maria / Frøken Fryd

22 mars 2008 21:44

Hej Persilja :)

Masse spændene og morsom, og også ærgerlig/trist læsning her igen. Der sker meget ved dig på en uge, og det er en fornøjelse at komme indenfor og kigge med.

Børn ser det der er åbenlyst for dem, og som for os voksne er hverdag. Men det er fedt når de kommenterer det, og vi tvinges ned på niveau og ser tingene som de også kan ses. Observant af din datter med lysene, for det er da fint at de folk i "belysnings-væsenet" laver mønster i lysene for os :) Hi hi.

Jeg har tænkt længe over de grimme kommentarer du har fået, og de konsekvenser de kan have. Hvis du har lyst til at læse mine tanker om det, har jeg skrevet dem ved Gry, under hendes nyeste indlæg. Og hvorfor skriver jeg dem så ikke bare her ?! Fordi hendes blogg er "lukket". Det er jo blogging "i en nøddeskal" for min del.

Flot påskepynt. Kan rigtig godt lide de farvede fjer på træet, den ide vil jeg prøve at huske til næste år.
Påskekjärringer - det var nyt for mig. Men tror jeg har regnet den ud til at være børnene der blir klædt ud og går dør-til-dør og får godter ? Ligesom fastelavn her i Danmark vil jeg tro.

Klem Maria

Ps: blev du klar til gæsterne kom ?

http://,

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards