Direktlänk till inlägg 19 mars 2008

Våga vägra påskpynt!

Av Persilja - 19 mars 2008 14:13

Finns det nån sån rörelse?

Isåfall vill jag gå med!

Jag ORKAR inte påskpynta!!!!!

Tycker så lite om färgerna till påsk...gult och orange...kan det vara därför. Jag har aldrig gillat påskpynt.

Men påskpyntat har jag. Tidigare år...

Påskfjädrarna sätter jag nog upp i busken här ute istället för att ta in ris. Bild lånad här. Och alla kycklingar får stanna i sin låda om jag får bestämma. Fast barnen plockar nog fram dem.

Måla ägg är däremot kul. Men nuförtiden orkar jag inte blåsa ur dem utan vi målar de som ska ätas upp. Mycket bättre! Förgänglig konst är minst lika bra som bestående.

Och påskmat blir jag lite trött av.

Åtminstonen när jag står på affären i kön. Vagnar lastade upp över kanterna med skinka och hela laxsidor och äggpaket och lammstekar och påskmust och kilostunga påsar med godis och mer mat mat mat mat. Jag blir matt matt matt!

Vad är det med mig?

Själv står jag i kön med två jästpaket, en tidning (Gård och Torp) och två filpaket. Tänker att alla säkert tycker synd om mig och tänker "stackarn är ensam till påsk". För runt mig står paren med sina fullastade vagnar. Vem ska äta all den där maten tänker jag???

Åker hem och kan inte komma på en enda sak jag måste handla.

Men det måste jag väl?

Vi ska ju ha gäster en av dagarna. Och åka till stugan och grilla en annan. Så jag måste. Men jag orkar inte. Och jag orkar ännu mindre när jag ser den hysteriska shoppingen som alla ägnar sig åt.

Nej, jag skriver en lista imorgon och åker till en liten butik och handlar det vi behöver.

Suck. Det är jobbigt att vara trött. Men också på nåt vis skönt. Vill inte vara en av de där som står stirriga i kön drabbade av köphetsen.

Det är nästan lika hysteriskt som till jul!


 
 
Ingen bild

mariakoden

19 mars 2008 15:13

hallå...här är en som har NOLL påskpynt!!!
Inte en endaste lite fjäder i sikte.....orkar inte med sånt ståhej......=(

Vi får bilda en klubb.....??

 
Dubbelörnen

Dubbelörnen

19 mars 2008 15:13

Vi har aldrig pyntat inomhus o nu har jag precis varit ute o satt lite fjädrar i vår forsythia där ute. Ser ju ut som vi ändå har påsk här ;)

Handlar gör jag aldrig med en massa folk!! Åker till stora butiken vid öppningstid. Kan gå runt i lugn o ro, utan stress o utan en massa folk! Sedan använder jag mig bara Shop and Go, så vem bryr sig då vad man har i sin vagn/kassar... Tror dessutom att folk har fullt upp med sitt eget för att ens orka bry sig om andras... *skrattar*

Kramar

http://karljohansgarden.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

19 mars 2008 15:37

Mariakoden; Japp, fler medlemmar någon???

DubbelÖ: Jo de har fuuuulllt upp!!! Hahaha!

 
Hallongumman

Hallongumman

19 mars 2008 15:46

Vem har sagt att påsk bara är gult och orange ;)
Hemma hos mig är påsken alla möjliga härliga färger - om jag tycker om dem är de godkända, bara de ger mig rätt feeling :) Påskpynt tycker jag inte är ett måste, det blir påsk ändå, men visst är det härligt att sätta fjädrarna ute i en buske. Förra året när jag gjorde det så fick jag många glada kommentarer från grannarna och det är så härligt att göra folk glada! :)

http://hallongumman.blogsome.com

 
Ingen bild

Persilja

19 mars 2008 16:03

hallongumman: Nej, bilden jag visar har ju fräschare färger, enligt min smak. (Jag har sen jag var liten tyckt att gult är fult...)
Smart idé! Då blir grannarna glada!

 
Gry

Gry

19 mars 2008 17:45

Vi pyntar inte heller så mycket till påsk. I stället för påskfjädrar har vi ris med små figurer i; harar, ägg, mm. Sen är det påskägg förståss, och påskliljor och lite penséer.

Doktor Gry säger: prova akupunktur! Syrran (Aalerud stall) var tidigare plågad av bihåleinflammationer jämt och ständigt. För några år sedan, strax innan en examen, blev hon jättesjuk. Hade inte tid med detta, förståss, och fick rådet att prova akupunktur. Hon hade ingen större tro på detta, men gick ändå. På natten efter behandlingen vaknade hon av att det liksom knakade till i pannan. Allt kom ut! Jag säger inget mer.... Efter det gick det flera år utan besvär. När hon fick problem för nåt år sen gick hon iväg direkt, och har varit fri sen dess! Värt att prova, och helt penicillinfritt!

Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Anitha

Anitha

19 mars 2008 18:07

Jag anmäler mig till den där klubben! Här har inte påskpyntats ett dugg, jag har inte ens orkat gå och titta efter lådan där det bor...ja, vad var det nu egentligen? En tupp eller nåt jag köpte på rea för några år sedan. Påskriset lyser med sin frånvaro, tulpangardinerna jag gjorde som påskgardiner för några år sedan har jag inte heller orkat leta rätt på, och småbarnen ska vara hos sin far över påsk, så jag behöver inte ens engagera mig för deras skull. Så skönt. Hemma blir bara jag och storpojken, och vi tänker inte ägna "påskandet" en endaste tanke :-)

http://femman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lucia

19 mars 2008 19:23

Det verkar inte bli något påskpynteri här heller. Brukar för det mesta sätta fjädrar i ett litet träd vi har på gården men nu har det ju kommit loads and loads of snow här!!! Känner mig inte sugen på att vada i blötsnö just nu. Jag tror det är just ikväll eller imorgon som är den värsta dagen på hela året att handla mat på. Det är värre än julen eftersom den är utspridd på flera veckor. Påsken är så kort och koncentrerad och precis alla ska ut samtidigt. Jag har gjort misstaget två år på raken men har lärt mig nu. Vi har inga barn hemma i påsk så jag och maken behöver inte äta något speciellt påskigt. Men något ägg kan ju alltid slinka ner.

 
Susanne

Susanne

19 mars 2008 19:59

vägrat pynta i dag kom 6 åringen och frågade om det var nå fel på mig som inte brydde sig om att han tyckte det var fint med påsk.. man blir så glad av det sa han! JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAG hatar påsk pynta nå väl brukar fylla trappen med vårblommor men det var inge kul i år .METER MED SNÖ.. så fram med kycklingarna... suck... håller med dig p trist med all hysteri i mat väg med... jag handlade bas varor i dag endast lax ska jag grava inegn annan påsk mat ...

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Lisa

Lisa

19 mars 2008 20:08

Jag har inte påskpyntat nått, men fick nå påskblommor idag som jag satt i en skål. Får se vad de är för några då de slår ut. Såg en snygg påskduk hos Mynta, det var det enda fina jag sett i år.

http://mittlillahus.blogspot.com

 
/B

/B

19 mars 2008 20:08

Här har du ännu en antipåskpyntare.
:-)
Jag köper två tiopack vita tulpaner till min vas åsså äre färdigpyntat. På såkaftonen kör vi knytis som vanligt. Det blir första året utan mamma...
:-(
Syrran m fam, vi,min moster och en kompis med henens dotter kommer på årets sittning. Det blir lax, kycklinglår, sallad och lite till.
/B

http://www.lyckligagatans.blogg.se

 
Storeflittig Solveig

Storeflittig Solveig

19 mars 2008 20:37

Så fin blogg dette er! Dette er første gangen jeg er her inne, og jeg koser meg skikkelig med å lese godt skrevne innlegg.

Jeg kan nok ikke melde meg inn i null påskepyntklubben, men kjenner jeg er kan være sånn "skulle ønske det var meg" medlem:):)

Jeg vil veldig gjerne linke siden, hvis vi får lov?

Nå skal jeg sette meg med en god kopp kaffe, og se på resten av bloggen din. Gleder meg!

God (pyntfri) påske!

http://flittiglisene.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

19 mars 2008 21:20

Storeflitig Solveig; Vad skoj med er bloggs om ni är tre om! skoj idé!!!

 
maloppa

maloppa

19 mars 2008 22:36

Inte heller jag gillar gult o orange, blir mindre o mindre pynt varje år. Nu vet jag knappt var jag har det....
Har köpt ett pappersägg som går i blåa toner för att förvara godiset i vardagsrummet, en liten kyckling i min "vårinstallation" ute på bron men där är det nog stopp.
Jag pyntar hellre långsiktigt som tex vårblommor vid entren, det slipper man ju plocka undan efter påsk. Några fjädrar kommer nog inte in men jag har inte bestämt mig, i sådana fall blir det nog vita bara...
Ha en trevlig påskhelg!

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Mynta

Mynta

19 mars 2008 23:16

Nej, nu ser jag ju att jag måste tränga mig in här för att få lite balans!!
JAG påskpyntar, och det står jag för. Har liksom blivit som en liten vår-ritual för mig. Jag välkomnar ljuset då. Att sedan plocka fram samma förbannade tupp el höna varje år skänker lite trygghet. Barnen (som ändå är rätt stora...) vill nog också känna att det är påsk i huset igen. Årets gång; årstidernas skiftningar...
Jag pyntar inte hysteriskt, bara lite grann.
Detta blev som en (vår)dåres försvarstal...

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
synne

synne

19 mars 2008 23:32

Tråkigt att du är lite krasslig. Men som Gry sa, så är akupunktur en mycket bra behandling. Fick det efter bilolyckan, mot öresus (tinitus) och det hjälpte.
Så pröva.
Kan inte heller bli medlem i klubben, för jag har pyntat. Till och med vid postkassestativet hehe....
Ska snart krypa i säng. Maken och gästerna sover redan. Jag jobbar.
Kram Synne och du, go bedring :D

http://nabolandet.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

20 mars 2008 06:47

Gry: Woaw vad skönt det lät med knaket! Jo, jag tror på akupunktur. Har använt det vi dryggbesvär en gång. Men så fort jag tror att det ä bihålorna slutar huvudet göra ont ett tag och värken smärtan trillar ner i halsen. Nu när jag vakndad, ingen huvuvvärk göront i halsen. Fast kanske akupunktur hjälper mot det också?

Anitha: En till klubbmedlem!

Lucia: Bra analys!

Susanne: A får pynta själv!

Lisa: Vårblommor I like!

B: Mysig tradition, lyllo dig som har syskon i stan. Fast jag vet att du kommer att sakna mamma i år!

Maloppa: Det lät ju lagom.

DårenMynta: Men jag har inte sagt att de som påskpyntar är dårar! ;D Jag har bara sagt att jag inte orkar. Jag brukar pynta vajre år men i å rhar jag inte orkat. Men påsken är in tehär än så här blir säkert pyntat ändå. Barnen vill och jag är en snäll och ömsint moder, fast jag är en bloggare...

Synne:Tack ska försöka tvinga min kropp att slänga ut de där bassiluskerna nu!

 
Dockmamman

Dockmamman

20 mars 2008 07:28

Glad Påsk

http://stickmonster.bloggagratis.se

 
agata

agata

20 mars 2008 08:43

Men påsken är ju gul och lila - och det är ännu värre än gult och orange.
Jag pyntar bara med några ärvda påskägg som får hänga i lite ris. Sen får det vara nog. Fast inte i år eftersom jag åker till Njo Jååårk istället för att föräta mig på svenskt gelegodis.

http://agata99.blogspot.com

 
Ellasmamma

Ellasmamma

20 mars 2008 08:47

Jag gillar inte hller påskpynt, men ska ha lite ris med ägg och fjädrar i för barnens skull, men sen är det stopp. Hoppas att påsken blir skön, det är ju ledigt i alla fall. Kram

http://ellasmamma.blogspot.com

 
PåskTrisse

PåskTrisse

20 mars 2008 09:57

Har en annorlunda utformning av påskpynt på min blogg-bild i senaste inlägget.
Den får tala för hur vi firar Påsken....;)

http://trissemojs.bloggagratis.se

 
A

A

20 mars 2008 10:22

Sällar mig till Myntas pyntar-skara. :)
Eller skara och skara, vi kanske bara är två?!
Jag påskpyntar också, om än inte så mycket. Älskar att ha påskris med fjädrar. Kycklingar och annat är mest för barnens skull.
Började lite smått igår...ska försöka ta några bilder och lägga ut sen.
För mig är påsken knallfärgad; gul, illgrön, knallrosa, blåturkos. Bara härliga färger! :D

http://minsoffa.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards