Direktlänk till inlägg 19 mars 2008

Önskebrunn...

Av Persilja - 19 mars 2008 09:52

Solen gassar! Måste trotsa huvudvärken och gå ut på isen och lapa sol! Det är förebyggande.

Jag gissar att huvudvärken kommer av att det är snortäppt uppe i hjässan. Nån slags bihåleansamling som gör att det blir dunkelidunk. Men solen kan nog hjälpa kroppen på traven.

Jag är motsatsen till de som ringer doktorn direkt. Jag väntar oftast i det längsta. Jag tycker att kroppen ska få en chans att försöka läka ut alla virus och förkylningar. Så får man bättre motståndskraft på längre sikt. Min man är tvärtom. Har barnen haft feber tre dar har han nästan panik och vill åka in akut. Så en blandning av oss två blir nog bra. (Jag kanske väntar liiite för länge ibland.)

Jag blir galen på folk som skriker efter pennicillin på en gång. Det är ju det som gör att vi en dag kanske inte klarar en bakterie för att de fått motståndskraft och lärt sig pennicillinets alla försvarsattacker. Jag vill ha pennicillin att ta till den dagen vi får fågelinfluensa eller annat.

Då måste man låta kroppen arbeta själv ibland. 

Jag är inte mot mediciner eller att söka läkare. Jag är ingen fanatiker. Tycker bara att man ska ta det lugnt. Använda sunt förnuft och inte springa till läkaren så fort barnen är förkylda eller annat. Försöka se helheten. Är barnet i övrigt piggt och äter och dricker så kan ma faktiskt vänta ut sjukdomen lite...

Och själv känner jag ju när det är dags att gå till doktorn. Definintivt inte för en förkylning som kommer och går.

Men klaga lite här gör jag. För det hjälper! Säger jag att jag mår kasst, så ändras det alltid inom en stund efter att jag skrivit det. Eller skriver jag att jag är deppig så ändras det också snabbt. Skriver jag att jag har stökigt så jag inte mäktar mer, ja då har jag plötsligt städat tills nästa bloggomgång.

Bloggen är på nåt sätt en önskebrunn.

Så nu önskar jag att huvudvärken flyger sin kos ute på isen! 

 
 
Ulle

Ulle

19 mars 2008 10:11

Får jag oxå önska här på din blogg? ;)

Då önskar jag:

*frisk mamma
*städat hem
*pysseltid
*personlig kock
*glada barn


*s*

Hoppas huvudvärken försvinner! Ta på solbrillor bara. Solen är stark och kan göra värken etter värre. Men dagsljuset behövs så ut med dig nu! ;) (Ja, jag borde jag med....)

KRAM!

http://bergatrollen.se

 
m a r i a k o d e n

m a r i a k o d e n

19 mars 2008 10:45

Hej...Jag hade huvudvärk en vecka å ont i bihålerna...körde med nässpray å så gick det över.....
Testa du åxå!

Glad påsk!!

http://www.mariakoden.blogg.se

 
Charlotte

Charlotte

19 mars 2008 10:51

Vet inte om jag sagt det men du har sunda tankar som är lite som mina. Min make "springer" till läkaren så fort han känner det minsta lilla fel i kroppen, jag är sådan som väntar in i det längsta... som du säger skulle en blandning till mer lagom sundhet vara bäst. Men jag har tur mina barn har fått vara friska om jag bortser från matfobi och näsblod hos den yngsta, förkylningar ibland men annars hur pigga som helst. Önskebrunnsbloggen låter som en dröm, men det är kanske så... om jag tänker riktigt efter. Nu ska jag hämta min äldsta i sporthallen. Önskar dig en trevlig dag.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Kicki

Kicki

19 mars 2008 11:46

Du skriver SÅ mycket och det är så kul att läsa ikapp(psst..du är den enda blogg jag läser ikapp på när jag inte varit inne på ett tag)Hursomhelst, jag håller med dig om Simon & Thomas.Visst blev det där köket finare än det var förut,MEN, det blir för matchigt och sådär perfekt.Gillar inte alls det.London W8, den butik som de har, är också sådär.Leopard,sammet,mörklila(hua),guldtassar och porslinshundar, går förbi den dagligen till jobbet.Vill inte heller ha det sådär, utan den stil som du t ex har är Way much better!!
Beställde du din giraff från Inke? Vill också ha en, men vet inte var..

Ha en skön påsk!

http://iverashus.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

19 mars 2008 13:43

Kicki: Tack! Vilken ära! (Att du läser ikapp! Och NU kom jag ihåg det där med tyget! ;D) Nä, fy och ussch vad fula grejor de verkar ha. Visste inte att de ägde den affären. Drifitga är de dock! Min giraff beställde jag via lollopard som hade ett extraerbjudande att man fick välja fritt ur inkes sortiment men ändå betala och handla via lollopard. Men det var bara ett kort tag. Mejla dem och kolla!

 
A

A

19 mars 2008 13:51

Håller med dig om att penicillin bör "sparas" tills det verkligen behövs.
Det känns lite trist att Sonen (1,9 år) redan är på sin andra penicillinkur. Men vad gör man vid kraftig öroninflammation?
Själv går jag helst inte till doktorn. Och när jag väl kommer dit någon gång så känner jag mig alltid som om jag ljuger och överdriver. Jag vet inte varför, men när jag sitter i ett väntrum så inbillar jag mig alltid att alla symptom helt plötsligt försvunnit.
Hm, kanske är det därför man kommit ut från läkare, mäkta förvånad, och har konstaterad lunginflammation.
Nu har jag i alla fall ringt hälsocentralen. På uppmaning från Mannen. Och kanske har han rätt, jag kan ju faktiskt knappt andas (ut) på kvällarna. Känns som någon slags astma...suck!

Hoppas i alla fall att du haft en härlig stund på isen i solen, och att din huvudvärk försvunnit.
Kram!

http://minsoffa.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards