Direktlänk till inlägg 18 mars 2008

Inredning för hela slanten!

Av Persilja - 18 mars 2008 15:36

Om det var apelsinerna, giraffen eller att maken reste bort får vara osagt, men nåt slags energiryck fick jag iallafall. Har hunnit massor senaste timmarna. Har bara två barn hemma, de två mellersta. Dottern åkte till kompis med buss direkt efter skolan och äldste sonen är ej hemma ännu. Han skulle in till stan för att köpa ett par skor med ett par kompisar. Premiär för honom! Att åka på stan med kompisarna här och att handla skor själv. Hurra! För båda!

Det är så underbart med alla kompisframsteg att jag har lust att dansa en piruett varje gång!

Dottern ringde när hon kom fram till kompisen och berättade att det gick bra att åka skidor! Hurra för det också! Det visste jag, men att hon själv känner det är ju dubbelbonus. Ett trappsteg på utvecklingsstegen!

Jag har äntligen fått till matplatsen som jag tror att jag vill ha den. Först nu, efter att ha bott här i ca 10 månader känns det som att jag hittat det ultimata sättet att utnyttja rummet. Det är många funktioner som ska klämmas in och helst ska det inte se övermöblerat ut.

Kökssoffan står med ryggen mot fönstret och så bordet rakt ut från det.

På vänster sida om bordet är nu datorhörnan, som faktiskt funkar bäst att ha i köket.

Barnen kan vara på datorn medan vi vuxna är i köket. Dessutom ser man ut genom fönstret där och ser vem som kommer till ytterdörren. Känns bra.

Till höger om bordet ser det ut så här:

Mitt gamla porslinsskåp står perfekt där som ett vackert blickfång. I slatten som blir till vänster har jag gjort en laddningsstation:

För alla mobiltelefoner, kamerabatterier, tandborstladdare osv. De sitter i en grenkontakt som man kan slå av med en strömbrytare så att man inte behöver dra ur dem efter varje laddning. Nu ska vi försöka samla mobilerna där! De två översta hyllorna är ännu tomma-härligt! På sidan om porslinsskåpen har jag satt ett annat skåp som hyser finglas, kaffekoppar, glöggmuggar, tårtfat och assietter osv. Och ovanpå alla kokböcker. De kanske får en hylla så småningom...Fast jag gillar att fylla tomma ytor för annars fylls de bara med annat skräp!


Den inbyggda hyllan hyser pennor, sudd, pennvässare och annat läxmaterial och även linsgrejor osv.

På motsatta sidan har jag ytterligarre möbler; inget less is more här tyvärr, nej varje yta utnyttjas maximalt:

Den blå hyllan är praktisk att samla alla papper som vandrar runt, betalda räkningar, kvitton, rabattkuponger, ritpapper, teckningar, telefonkatalog (som jag aldrig använder, det finns ju eniro.se) kortlekar, och diverse andra mysko prylar som inte har annan plats än korgar och lådor i denna hylla.

Ja varje kvm har jag använt upp.

Designduon Simon och Tomas skulle pika mig för de udda stolarna vi har runt bordet:

Ingen är den andre lik.

Men jag gillar det! Det är medvetet valt så! Det är de som inte fattat att det är snyggt! Ha!

Ja, nu blev det inredningsfrosseri! Och det är så kul att ha en blogg och kunna visa precis så många bilder man ha lust med!

 
 
Liz

Liz

18 mars 2008 15:58

Gillar den rosa väggfärgen du har, vi har lila i vårt kök ...

http://www.metrobloggen.se/lizwennberg

 
Ingen bild

Persilja

18 mars 2008 16:03

Liz: ja, jag vet att du har lila, skitsnygg lila!

 
Gry

Gry

18 mars 2008 16:10

Du har ett så varmt och ombonat hem, jag skulle kunna byta på direkten!! Det sterila och praktiska (tror man bara) är inget att ha, fniss... Har provat och det enda som hände (för min del) var att ALLT syns... En liten pappersbit blir störande i den bilden- funkar inte bra för vår familj i alla fall.

Smart med egen laddningsstation, för prylar som ska laddas verkar växa på träd...

Åter igen, jag gillar ditt hem! Honestly ;-)

Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

18 mars 2008 16:14

Gry: Tack ! Honestly! ;D

 
Ingen bild

lisan

18 mars 2008 16:32

åhh, vilket mysigt kök! Du får komma till mig å inreda vilken dag du vill.

 
Johanna

Johanna

18 mars 2008 16:45

Wow, vad mysigt! Harmoniska färger. Jag gillar särskilt det blåa porslinsskåpet och det lilla vita på väggen med ett datum på.
LÄNGTAR tills jag har ett eget hus att inreda! Nu bor jag på 40 kvm, inte så mycket att inreda på...

Ha det bäst!

http://pantarholmskajen.bloggagratis.se

 
therre

therre

18 mars 2008 16:58

Åh, vilka härliga färger!

http://www.therre.se

 
Ingen bild

Persilja

18 mars 2008 19:22

Lisan; Å, det skulle vara jättekul! Det kliar ofta i fingrarna att få göra det hos kompisar!

Johanna: Blå porslinskåpet är min egen favorit. Det vita är min bröllopsgåva till min man...
Men 40kvm är en härlig utmaning!!!! Min första lägenhet var på 16 kvm. Sen har det sakta men säkert ökat...Nu har vi 169 Men då är vi sex plus hund så det känns mest stort när det ska städas!

Therre: Tack.

 
Ingen bild

Lucia

18 mars 2008 20:59

Ååå vilket härligt inredningsreportage : )nu blev jag jätteinspirerad. Du har så många fina saker överallt och jag älskar det ljusblå och rosa ihop, riktigt karamelligt. Vi har också olika stolar vid vårt köksbord. Inte fem olika men tre olika sorter. Det är chaaaaarmigt ju!! Vi skiter i Simon och Tomas : )

 
Lisa

Lisa

18 mars 2008 23:15

F-n vad snyggt med de rosa väggarna till allt annat! Linda borde komma och ta nya bilder, ni har ju hunnit ändra så mycket. Och skit i S&T, jag gillar inte alls deras stil, du borde göra program istället!

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Mynta

Mynta

19 mars 2008 08:07

Instämmer med alla föregående...
Du lyckas liksom skapa rum med färg och värme, men ändå är de samtidigt ljusa och "rena". (Svårt att förklara vad jag menar...)
Gillar speciellt den inbyggda hyllan. Både utseendemässigt och rent praktiskt - inga hyllkanter att slå sig på, och så blir hyllan nästan som en "tavla" på väggen. Med ram. Blir du inte sugen på att klämma in en liten ljusslinga i den...? Blir jag. En av mina svagheter: ljusslingor. Små "ljuspunkter" överhuvudtaget. Försöker leva miljömässigt rätt på bästa sätt, men när det kommer till lampor (du vet "släck ljuset i de rum som inte används..."),så är jag nog en liten (stor?) syndare. Går och tänder små ljuskällor överallt i huset varje kväll.
Måste säga att det känns lite fnissigt när man plötligt spårar ängeln & duken i dina bilder. Kul att de passade in. Men det kände jag ju på mig...

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
A

A

19 mars 2008 08:39

Du har så fint och hemtrevligt.
Gillar hyllan med alla plåtburkar och skålar.

Jag tycker ju och Simon och Tomas, fast inte så mycket för just deras inredning. Men jag gillar deras sätt, deras babbel.
Och så steg Simon i graderna när jag läste en intervju med honom där han sa att det värsta som finns inredningsmässigt är alla dessa vita hem med total avsaknad av personlighet. :D

Men jag håller med Lisa. DU borde göra inredningsprogram!

http://minsoffa.bloggagratis.se

 
Charlotte

Charlotte

19 mars 2008 08:39

Ditt hem är ett drömhem! Jag vill också har det ombonat och mysigt, men jag får inte till det... du har ju en mormorsfilt i kökssoffan, en sådan har jag också. Fast vi har kökssoffan i hallen. Hur gör man för att få det mysigt? Tror du ska ta och skriva en bok om det så vi som inte klarar av att få till det lär oss. Simon och Thomas har nog aldrig hört talas om återvinning!! Skit i dem du. De har sin stil och den är väl ok, men jag skulle ALDRIG släppa in dem till mig. Bygglov är bättre!!!

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persiilja

19 mars 2008 09:37

Lucia: Ja, du vet ju att jag älskar ditt hem!

Lisa: Thank you girl!!!

Mynta: Jag är likadan. Små myslampor överallt och ljusslingor är verkligen inget som man bara har på jul! Nej, hos oss hänger de uppe året om. Men du gav mig en idé. Har blivit lite blind för en ljussllinga, som ajg alltid glömmer att tända så det är nog dags att den frå ett nytt ställe att hänga på! Så varför inte runt hyllan som du så finurligt påpekade! Måste genast testa. Enda kruxet är att det inte finns nån kontakt på nära håll...
Och dina gåvor är högst centrala och påminner mig dagligen om underbara bloggare, klart symbolvärde!!! Och glädjespridare!



A: Jag gillar också Simon och Tomas för deras mysgnabb mellan varann. Och håller med dem i mycket som att gardinkappor stjäl ljus och vitt vitt är sååå tråkigt, men det är en del grejer de har som jag tror kanske är lite Stockholmsfenomen(?) att man ska ha 12 av varje när det gäller tallrikar, glas osv, och sex likadana stolar osv. Fast jag förstår dem. Har man inte förmågan att blanda så att det ändå har en röd tråd, att det passar ihop på nåt sätt så kanske det bara ser rörigt ut. De ser säkert vansinnigt mycket tråkiga dåligt inredda hem så de utttalar sig säkert i lite utbildande syfte och på så sätt är det väl bra råd. Ha hellre bara vita handdukar istället för en salig blanding. Sånt tjatar de om. Fast min blandning är noga utvald och håller en viss stil trots sina olikheter. Men jag gillar dem, de är söta och roliga (S&T alltså)!

Charlotte: Nej, risken att jag skulle bli missnöjd är mindre med Bygglov! Ja, vilken dröm att skriva en inredningsbok...

 
pjöller maja

pjöller maja

19 mars 2008 13:24

pling plång!! får jag dricka kaffe i ditt kök1! VILKET HÄRLIGT KÖK!!! och spännande med mama reportaget, jag är ju prenumenant så jag väntar med iver. Jag vill oxå! ha hemma reportage, bara för att se hemmet ur ett annat perspektiv =)

http://pjollermaja.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards