Direktlänk till inlägg 17 mars 2008

Persiljansk filosofi.

Av Persilja - 17 mars 2008 12:51

Jag mår bra av ordning och reda.

Ändå lever jag i kaos. Jag vet att jag skulle vara mindre orolig om det var ordning på prylarna. När allt är i oordning och man mest springer runt och letar allt då blir det till slut en inre stress som oroar och jag känner ibland att jag bara trampar vattten. Det är ju bara en känsla, men ibland känns det som att om jag bara får ordning så blir allt bra. Då kommer jag att bli en kreativ, effektiv, glad och kanske till och med välbetald kvinna. Idag är jag bara kreativ, halvglad och halvfattig.

Fast det där är ju bara drömmar.

Det jag egentligen STRÄVAR efter är att sluta jaga.

Sluta vänta på att jag ska bli annorlunda.

Sluta tro att "om bara" så blir allt bra.

Istället finna ro. Se att jag har det bra. Jag är i mål. Njut.

Fast det kanske är dumt att sträva efter DET.

Jag är nog mer personligheten som mår BRA av att se framåt. Se visioner. Om bara.

Det är nog egentligen inte en dålig känsla hos mig.

Den drar inte ner mig (inte alltid iallafall) utan den drar mig mera framåt.

Och är inte det bra?

Äh, jag vet inte.

Detta är vanliga grubblerier för mig.

Ska jag nöja mig med den här personen jag är eller ska jag sträva efter att bli ännu lite bättre?

Ja, när ska man nöja sig?

Blir man självgod då?

Eller tappar man styrfart?

Det här är existensiella frågor för mig som ständigt upptar mina tankar.

Jag tänker för mycket. För mycket snack i mitt huvud och för lite verkstad?

Jag önskar att jag tänkte lite mindre. Slutade grubbla så förbannat. Bara var och tog för mig av livet som bara ligger för mina fötter.

Fast jag kanske gör det redan på mitt sätt?

Det här är mitt sätt att ta för mig! Det här är mitt sätt att leva fullt ut.Jag strävar.

Men när jag strävar efter förändring är jag kanske ute efter att bli som någon annan som verkar vara bättre, eller ha det bättre.

Då borde jag istället tänka så här, det här är materialet jag har, varken mer eller mindre, det är det här jag har att jobba med se nu till att använda detta så bra som möjligt.

Observera att jag inte nu tänker i materiella banor. Utan mer i personlighet, relationer, svagheter och brister och styrkor och talanger.

"Mjukvaror"?

Herregud. Livet ligger för mina fötter. Livet är perfekt! Sluta jaga kwinna!

Eller?

Om jag bara hade ordning...då skulle jag se allt! Jag ser inte skogen för alla träden! Eller rättare sagt jag ser inte alla mina "rikedomar" för allt stök!

Eller grovt förenklat jag hinner inte njuta av livet för att jag måste städa hela tiden!!! (Och trots att jag städar hela tiden har jag kaos mest hela tiden.)

Någon som förstod ett ord av vad jag grubblar om?


Nä, tänkte väl det!


Bild lånad från nätet-ett badrum in perfection! 



 
 
Anitha

Anitha

17 mars 2008 13:59

Jag förstår precis hur du menar! Jag är precis likadan, och just nu håller jag på att gå under av måsten, krav, om bara, kanske, eventuellt, vill, kan, ska, drömmar, tankar...gaaaaaaaaaaah!

Jag vill så mycket, hinner så lite, glömmer vara i nuet, strävar för mycket framåt mot...nånting...och i mål kommer jag visst aldrig. Jaja.

http://femman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

17 mars 2008 14:17

Anitha: Skönt då är vi två!!!

 
Gry

Gry

17 mars 2008 14:20

Dina grubblerier är mina grubblerier.....Fast jag har nog kommit längre i de tankarna. Jag vet att jag inte vill jaga perfektionen, som jag enbart ser som en fasad jag inte längre vill uppnå. Jag är inte utan drömmer eller mål, jag har bara ändrat riktning. Vet att du inte menar materiellt när du strävar framåt, och det är bra. Men att ha det sådär sjukligt prydligt och iordning mår sällan någon bra av, tror jag (som har haft det så och absolut INTE vill hamna där igen...).

Kram BaraGary

http://www.baragry.blogspot.com

 
therre

therre

17 mars 2008 14:26

Jag känner igen mig i det där med att man vill ha ordning o reda o ändå bara har kaos, vad gäller inredning.

http://www.therre.se

 
synne

synne

17 mars 2008 15:02

Så där tänker jag med ibland. bara jag finge ordning så skulle det bli bättre.....
Men jag har ordning.....Min ordning. Mitt organiserade kaos hehe.
Så till inlägget nedanför....
Gränserna tänjs hela tiden. Går du upp ytterligare 10 minuter tidigare så blir det bra en stund, sen är ni tillbaka där igen. Har så gott om tid.....
Vet inte riktigt hur man ska lösa det där.
Men jag hoppas ialla fall att dagen blev lite lugnare när ungarna var i skolan och det bara var du och Pommac hemma.
Kram Synne :D

http://nabolandet.blogspot.com

 
A

A

17 mars 2008 15:10

Vilket bra inlägg! Och vilka bra tankar. För jag förstår precis hur du känner/tänker.
Jag kan ibland känna att "om jag bara får ordning överallt" och "om jag bara får tid att rita" och "om jag bara...bla bla bla" så blir allt bättre och så blir jag "någon".
Alltså med "någon" menar jag personligheten. "Någon" är det jag eftersträvar. Den jag vill vara. Hon som har ordning på allt, ett städat hem, mycket tid till familjen, hinner skapa.
Jag tror jag skulle få perspektiv på allt och må bättre om jag såg mig själv utifrån ibland. Så som andra ser mig kanske.
Då skulle jag kanske se att mitt liv är underbart som det är (för det vet jag ju egentligen att det är).
Men när all oro och inre stress blir för stor, det är då jag tar till mina listor. Har precis skrivit en ny lista, en påsklista.
När jag fått alla "måsten" på pränt så lättar det lite.
Det känns lite mer ordning i kaoset och inget känns omöjligt längre.
Tänk vad lite papper och en penna kan göra. :)

http://minsoffa.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

17 mars 2008 17:00

Gry: Jo, jag tror vi strävar åt samma mål och jag tror också att du kommit längre på vägen. Så du får bli min mentala storasyster!
Jag vill ju egentligen inte ha perfektion, det ser jag nog av hos viss nära ingift släkting...och vet hur kul det är, men jag vill hinna ikapp, nå fram, ja, jag vet inte riktigt. Men det är ju faktiskt vägen man ska njuta av....om den bara var mindre rörig, lite plogad. ;D'

Theerre: Du känns annars som en ordningsmänniska?

Synne: Nä, det är som att tiden äts upp av nåt tidsmonster oavsett hur man gör.

A: Om jag bara...ja, vi verkar vara några stycken, men listor är bra! listor minskar stressen, fast jag slarvar bort mina listor innan jag bockat av dem men de har ju ändå fyllt sitt syfte...

 
Susanne

Susanne

17 mars 2008 17:57

JA suck för stök ..jag tror åxå att jag mår bättre om allt är perfekt!( det blir det inte) jag har åxå kaotiska mornar....jag har åxå visonen men det är väl den man är eller den jag är... OCH DU ÄR OTROLIGT SNYGG jämt blir alltid avundsjiuk på det!! alltid så där sval som du beskriver alltid strålande av kreativitet..
Kan bara minnas en gång jag sett dig tärd... den gången ni flyttat städat ut ett hus å lägenhet tom då var jag imponerad att du hade ork att le! Tjatar på barnen gör jag med var morgon när mins inte ens man suttit med tända ljus ock kost cirkeln till frukost.. måste varit före jag fick barn SKRATTAR då var man barn själv!
Hos dig bor krativt kaos och min mening är det är du/ ni och det är fri energi och man blir sååå glad av det!

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Jenny

Jenny

17 mars 2008 18:35

Jag känner igen mig själv i dina grubblerier, vill bara slå ett slag för en bok jag just läst klart "Samtal med Gud" av Neale Donald Walsch. Låt dig inte avskräckas av titeln, jag tyckte själv inte om den(titeln). Men det är en väldigt givande bok även om man inte är kristen (märkte jag), jag fick svar på många frågor. Och många svar är ganska självklara, men jag är helt säker på att jag aldrig skulle ha kommit på dem själv. Man är så fast i sina egna tankesätt att det är svårt att tänka på något annat sätt. Ja,ja ett litet boktips är mitt bidrag. =)

http://www.skaparhyllan.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

17 mars 2008 18:59

Susanne:Haha! Jag sval! Haha låter helt malplacerat! Men det styrker ju teorin jag har om vad vi tror om varandra. Vi tror alltid att allt är så perfekt hos andra. Jo, den gången minnsjag. Då var jag nästan under isen. Fy så nära knockout jag var då. Jag bloggade då och kan läsa hur trött och nästan apatisk jag var. Någon lyrisk glädje över huset kände jag aldrig. Orkade inte. Men le åt främmande....det MÅSTE man ju! Haha! Annars kommer de ju kanske inte tillbaka!

Jenny: Den ska jag läsa! Låter sPännande! OCh jag brukar digga dina tips så jag litar på din smak!

 
Mynta

Mynta

17 mars 2008 20:26

Vad är det du vill hinna ikapp/nå fram till?
Frågar dig lika mycket som jag frågar mig själv. Jagar också hela tiden något som jag egentligen inte vet vad det är. Mig själv?
Har trots "medveten nedvarvning" inte nått dit än. Men jag tror att jag kan vara på väg. Att liksom landa i någon sorts acceptans - att tycka man är OK som man faktiskt är.
Tror många av mina s k "passionsprojekt" är bevis på att jag liksom är ute och söker i alla hörn och kanter (samtidigt); vad vill jag, vem är jag...? Rätt så jobbigt, faktiskt. Tycker jag borde kommit längre, varandes 42 år. Grubblar också hela tiden. För mycket. Har lust att kräka på mig själv ibland - blir så trött på detta eviga ältande i mitt huvud...
Konstigt nog är jag ändå glad för det mesta, mitt uppe i "all skiten". Och det är ju en himla tur. Älskar livet.

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

17 mars 2008 21:08

Mynta: Det är som att det är mina egna tankar. Kanske är det så här man tänker i "vår" ålder? Undrar om man blir mer nöjd med åldern? Vid 60 typ, är man kanske nöjd och lugn?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards