Direktlänk till inlägg 14 mars 2008

Tonårssöner!!!

Av Persilja - 14 mars 2008 06:53

Läste av ett mejl alldeles nyss som sa att några pojkarna i 7:an kände sig hotade av några pojkar i 9:an som nu blivit avstängda och undervisades i lokal på annat ställe. Tydligen har sonens klass blivit utsatta för någon incident när de var på studiebesök nånstans.

Nu skulle det till ett möte med en polis som skulle informera om hur man skulle hantera situationen.

Snacka om blixt från klar himmel!!!

På utvecklingssamtalet fick jag inget veta, utan istället satt jag och  berömde skolan för att det var så lugnt och tryggt. (Hon måste ju ha undrat hur stökigt det måste ha varit på vår förra skola när jag kunde tycka det, hihi!)

Min käre son småpratar med mig dagligen när han kommer hem från skolan, inte så mycket om skolan förstås, men om annat och jag upplever honom inte alls som en mussla, men han har inte sagt ett smack om detta.

Jag har levt i tron att han berättar saker för mig. Haha!

Nu fattar jag plötsligt detta jag hört av andra att man får dra ut informationen ur dem och helst ska man veta vad man vill veta också!

Nu har jag pumpat honom och jo, det är en av hans kompisar (som brukar vara här) som blivit knuffad och hotad. 

Vad lite man vet!

Jag visste inte att de varit på studiebesök ens.

Vilket uppvaknande!

Hade detta dramatiska inträffat i min värld när jag var i hans ålder hade jag babblat hur mycket som helst om det.

Jag måste alltså ändra sätt att prata med min son. Inte förvänta mig att han ska berätta viktig information för mig.

Utan jag måste vara listigare, söka mer. Fråga mer utförligt.

Men detta låter ju inte som någon nyhet i världshistorien. Jag har ju hört talas om detta fenomen med pojkar som man får dra allt ur. Det som är en nyhet för mig är att min son blivit sån! Det hade jag helt missat! 

Undrar vad mer jag inte vet!!! 


 
 
therre

therre

14 mars 2008 07:25

Usch då. Men samtidigt är det nog tyvärr rätt vanligt. Menar, tonårskillar springer nog inte gärna hem till mamma och berättar att de blivit utsatta... Tror du inte att det är så? Skönt att du fick reda på det i alla fall!

http://www.therre.se

 
Gry

Gry

14 mars 2008 08:32

Shit! Vad otäckt.... hela historien med vad som hänt. Och sen så tråkigt att sonen inte har berättat. Ja, det är nog som du säger, att det kommer som en blixt. Jag kan mycket väl tänka mig att det skulle kunna hända mig också. Har alltid trott att jag har en oerhört bra kontakt med äldsta sonen....tills nu. Det är nog lika bra att jag också blir realist och inser att jag kanske inte har så bra koll som jag tror.... Ska korsförhöra sonen efter skolan idag ;-)

Däremot vet jag att vår dotter är mera sluten. Frågar man henne hur det variti i skolan säger hon bara "bra". Inget mer. Men då är vi vana att vi får luska och lirka lite, ställa frågor och vara mera uppmärksamma. Där är nog inte faran lika stor.

Tack för att du öppnar mina ögon också i det här! Hoppas verkligen att det går bra att reda ut vad som hänt och att det slutar där sen.

//kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

14 mars 2008 10:06

Therre: Det är så, fast som förälder tror man alltid att ens eget barn ska vara det stora undantaget! Hehehe!

Gry: Min son som stått bredvid vid hoten verkar inte ett smack upprörd. Så jag vet inte hur allvarligt det är egentligen. Ofta är det när vi föräldrar får veta som vi reagerar lite panikartat. Fast det är nog bra. Ungdomarna verkar vänta hur länge som helst innan de reagerar som att de ska behöva stå ut med vad som helst. Det ska iallafall bli "spännande" att höra mer om detta...

 
synne

synne

14 mars 2008 10:07

Vad man missa hos dig när man är borta en dag hehe.
Pimla är så härligt.Det gjorde jag alltid men min far när jag var yngre.
Jag vill ha en kökssoffa jag med. men vi har inte plats för det i vårt kök.Så jag får njuta av andras hehe.
Mobbing i skolan är inget att leka med. Men varför sa ingen något på ditt utvecklingssamtal. Grabbar brukar inte vara så talföra i den åldern. Det är inte matcho att skvallra.Hoppas det vidtas åtgärder för att stävja det nu, för barnen ska kunna vara trygga i skolan tycker man.

http://nabolandet.blogspot.com

 
Gry

Gry

14 mars 2008 10:16

Pst! Kan jag be dig läsa lite i min bok?

//Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Ingen bild

Gry

14 mars 2008 10:37

TACK! Ditt beröm betyder mycket, men jag ville inte fiska fram det.....Känns i alla fall ärligt. Och JA, jag ska fortsätta skriva! Det är mentalt jobbigt, så det kommer ta tid innan hela boken är klar!

Kram Gry

 
Ingen bild

Persilja

14 mars 2008 11:01

Gry: Det är ju en terapi samtidigt så du får låta det ta hur lång tid det tar. Då blir det nog bäst också. Att varje sak är mogen när du skriver om den. Och ibland kanske du behöver vila från tankarna och bara leva. Jag tror det är bra för en sån bok att ditt ändrade perspektiv också kommer fram. För det är väldigt intressant!

 
Susanne

Susanne

14 mars 2008 12:49

ja fy ja pojkar ja.. för 2 år sedan fick jag å mannen ett brev från skolan där flickornas klass skulle rivas upp och alla klasser skulle blandas om!!! PG stora problem?!! Mobbing röra osv.. hm dagen innan var vi på kvartsamtal inget nämdes så arga vi var när man sedan ringde å skälde på lärare rektor osv så fick man det förklart flickorna då berättade inget läraren då ( vicken idiot hon var) Ursäkta mig )varför tillkännagavs vi inte innan?? för att problemet inte gällde dom? Det hela slutatde med för vi var då inte de enda ilskan föräldrarna att deras planer slopades klassen ( dubbel klass) fick hjälp mera personal samt pedagogik hjälp ÅH det hjälpte.... skolan har jag tappat förtroendet för jag är mycket kritisk i dag massa mera ska jag säga.. Barn ja tonåringar pojkar som flickor man får DRA ur dom det.. så välkommen till forsknings rådet "där vuxna agerar agenter" Kram

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Tiina

Tiina

14 mars 2008 13:06

Var kommer allt "skräp" ifrån som unga får för sig nuförtiden!?!??? Och man skulle ju så gärna skydda sina "små gull" från allt elände. Hoppas bara man kan lära dem att själva fungera som "normala" människor, fatta vettiga beslut och göra klokt! Fast om man ser tillbaka på egen uppväxt kanske man måste göra några mindre lyckade drag... Men det önskar man ju att de inte skulle behöva!!! Bävar för kommande tider... Han äldsta (10 år) har börjat ropa och slå i dörrarna hemma, men vad jag förstått "på byn" så kan han bete sig bland folk iallafall. Då undrar man ju varför han måste leva rövare hemma!?!??? Styrka och mod åt oss!

http://alandsskargard.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se