Direktlänk till inlägg 13 mars 2008

Pigg som en mört.

Av Persilja - 13 mars 2008 17:33

Det finns nog ingen bättre bot än att tycka redigt synd om sig själv. Lite äkta självömkan och man är fit for fight igen. Har hunnit skjutsa son till by en mil bort, handla, laga mat OCH hör och häpna möblera om i köket och hänga om lampor och allt. Skiteffektiv är förnamnet.

Var tog hängigheten vägen? Vet inte. Spolade ut den i avloppet. Ont i halsen har jag ännu, men kroppen i övrigt är utan krämpor.

I köket har vi en köksoffa och är det något jag hatar så är det att ha döda punkter. Den soffan har verkligen varit en död punkt. Jag har ägnat en hel sommar åt att skrapa och måla den och så står den bara mot en vägg och agerar avstjälpningsplats. Kökssoffa är något jag i alla tider hett åtrått och jag har mått illa av att se den stå där utan viktig uppgift. Så nu har jag lyckats möblera så att den går att använda som sittplats vid köksbordet. Precis som det ska vara. Den har äntligen kommit till heders igen.

Visserligen står den under fönstret där vi har ett element, men jag har helt sonika slagit av elementet och knuffat den mot det. Hoppas den andra elementet i andra delen av köket orkar värma upp matplatsen också.

Men det verkar bli bra. Jag var tvungen att plocka ur en iläggskiva så bordet är inte sådär härligt långt som vi haft det förut, men nu får man ju en sittplats på änden också, i kökssoffan. Det kommer att bli kamp om den platsen. Det har det alltid blivit när vi haft kökssoffan vid bordet.

Jag är nöjd!

Nu ska jag återigen köra en mil (två mil fram och tillbaka) och hämta sonen. 

 
 
Anna

Anna

13 mars 2008 18:09

Vill du inte tillbringa kommande sommar i Eskilstuna? Jag har nämligen en fuling till kökssoffan som behöver piffas upp. Helst vill jag bli av med soffan men ack, för Magnus är det något stort barndomsminne eller något... Men piffa upp soffan, det har han inget emot. Så? Vad sägs? Låter det inte lockande?
Tack Persilja för din uderbara kommentar hos mig.

http://www.annastilla.blogspot.com

 
Ingen bild

Lucia

13 mars 2008 18:29

Och jag som tänkte titta in och tycka synd om dig och önska krya på dig osv och så är du piggelin igen!! Härligt med så snabba sjukor. Jag blir så inspirerad av allt ditt ommöblerande. Hos oss är det inte möjligt att göra såna stora ommöbleringar, det är för litet och för få hela väggar att ha möbler emot. Men jag är grymt sugen på ett stort runt bord i köket istället för vårt avlånga. Det har alltid varit mitt drömformat. Alla kan se varann och maten kan stå mitt i. Jag kan eventuellt få ett gratisbord från jobbet, ett äkta 70-tals bord med kromade ben. Det gäller att hålla sig framme när det ska slängas. För tre år sedan förbarmade jag mig över ett stort arbetsbord som bara skulle slängas på jobbet. Det klädde jag i blå mosaik (rester från köket)och gjorde blommor av krossade kakelplattor i jordens alla färger. Jag la säkert ner hundra timmar på bordet den sommaren. Det blev jättebra och vi har det på altanen! Längtar efter att få visa det på bloggen till sommaren. Ja nu lät det ju som att jag längtade efter beröm, men jag är så klart lite stolt och det är så roligt att ha något som ingen annan har.
Kram Lucia

 
Gry

Gry

13 mars 2008 19:33

Oj, vad snabbt avklarat den sjukan var! Supereffektiv även där du :-)

Mysigt med kökssoffa intill bordet. Vi har också haft det förut, innan jag/vi fick vårt ryck där vi gjorde oss av med alla gamla möbler och autionsfynd. Blev så fruktansvärt trötta på alla unkna träslag som kändes som ingrodda i mjölk, gröt, saft med mera som ungarna spilt. Kändes omöjligt att torka riktigt rent. Köpte en massa nya, fräscha saker istället, vilket jag har ångrat många gånger.... Din kökssoffa är jättefin, och ser lite smeckrare ut än den vi hade. I alla fall en rätt så skön sittplats, och är det många barn på besök, tar den en 3-4 rumpor :-)

//Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
ugglan

ugglan

13 mars 2008 21:34

Skönt att du mår bättre nu!!!!
Visst är det hemtrevligt med kökssoffor!! Det påminner om min barndom. Det var så härligt att bara ligga där på den hårda soffan och titta på mamma när hon fixade i köket!!! Det är inte heller så dumt med all plats för förvaring...
Kram Ugglan

http://ugglan.bloggagratis.se

 
Lisa

Lisa

13 mars 2008 21:49

Jag älskar kökssffor och har en som står och väntar på att köket ska renoveras så att den får plats. Då min mormor flyttade till lägenhet så frågade hon om jag vill ha hennes gamla vita gustavianska. Jippie! Men jag måste bygga om först....

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Mynta

Mynta

13 mars 2008 21:59

Vi har också en kökssoffa vid matbordet. En avlutad. Står framför vårt största element som alltid är igång. Drar ut soffan ca 10cm från elementet, så värmen kan sippra ut. (Vet inte om det hjälper...)Soffan är jättebra - vi har allt vårt julpynt under sittlocket! När vi har många kalasgäster (brukar bli ca 25 per varje gång)rymmer soffan tre vuxenrumpor! När vi har kalas får vi möblera om i vårt lilla hus anno 1880 (118 kvadratmeter stort/litet). Gillar min soffa.

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

13 mars 2008 22:09

Anna: Njae...skrapa och måla kökssoffa igen...njeae...men det är klart, får jag strosa i skogarna kring -tuna med dig och voffsingen så kan det ju vara värt det!

Lucia: Ååå, vad det lät vackert. Väntar med spänning! Jag har gjort ett litet mosaikbord med blommor av krossat porslin. Det blev jättefint, men så har jag haft det på bron i vinter och en efter en mosaik har ramlat bort av kylan...Så nu är det inte så fint längre.

Gry. Kry är väl inte rätt ord för mig ännu men jag har en positiv inställning och kan intekänna efter så mycket och då blir man friskare. Jag är väldgit förtjust i mina loppisfyndade gamla skraltmöbler...men jag förstår argumentet med inkletad gröt osv...

Ugglan: Låter mysigt. Det var nog den känslan jag åtrådde!

Lisa: Åh, gustaviansk och vit, kan det bli bättre?

Mynta: Ja, jag får dra fram den när kvicksilvret sjunker! Låter mysigt med ert hus. Älskar gamla hus! Vi har också trångt och får ta till extra knep vid kalas. Satsar på sommarkalas då vi kan ta till vår stora trädgård.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se