Direktlänk till inlägg 10 mars 2008

Energirik eftermiddag!

Av Persilja - 10 mars 2008 21:45

Dunkelidunket vek hädan, så jag har hunnit rätt mycket nyttigt idag!

Förutom allt vanligt tråkigt arbete har jag sytt två nya väskor. Ja, de var nääästan klara, men jag har färdigställt dem. Finns nu på Persiljas Verkstad, välkommen att kika mera där.

Jag har städat sonens skrivbord. Rensat upp (muchos prylos!) och dessutom räckte energin till 9-åringens totalkaos också. Så för en gångs skull är nästan hela övervåningen i ordning och till och med dammsugen och skurad. Det har nog (host host) inte hänt sen vi flyttade in i (host host) maj. (Nu glömmer ni nog att räkna hur länge sen det är när jag hostade så där finurligt mitt i alltihop, hehehe.)

Alla sängar däruppe har också fått rent. Nu kan vi klara vilken besiktning som helst! Men inte kommer någon och hälsar på oanmäld nu. Det kan man skriva i sten. Sånt händer aldrig!

Jag räknade att vi har tolv sköna sovplatser i vårt hus. Tolv sängar.

Vi är sex i familjen. (Förlåt Pommac, sju! Juh!)

Jag vet inte hur det blivit så. Jo, det vet jag ju, det var det dubbla boendet, när vi bodde i Kiruna och hade radhuset kvar i Luleå. Sen behöll vi alla sängar och det är perfekt! Det finns alltid sängplatser för övernattande. Nu står det inte sängar överallt som ett annat flyktingläger utan jag räknar in vardagsrumssoffan som är bäddbar och en annan soffa i 9-åringens rum som också är bäddbar och så våningssäng i 11-åringens rum och så vidare. Kolla in vilka snygga sängkläder jag hittade för 15 spänn på Röda Korset. Oanvända. Säkert köpta utomlands eftersom kuddmåttet var annorlunda. Men passade perfekt till Ikeas största kudde. 11-årige sonen föll pladask.

När jag dammsög sonens rum idag fick jag tokfnatt över alla kablar som ligger på golvet vid datorn. Och när jag får tokfnatt över nånting då vill jag lösa problemet. Att jag inte kommit på det tidigare?!!! Så här gjorde jag:

Tralala! En papperskorg full med sladdar och eldosor. Inga sladdar som ligger på golvet längre. Gjorde samma här vid denna dator. Busenkelt!

 
 
Edith

Edith

10 mars 2008 22:20

Hi,hi...är det huvudvärksväskor (som Mynta så fint kallade dom, fniss...)? Tjuuuusiga, som vanligt. Gillar den gröna särskilt mycket ;-) Hade varit en skön väska att ha i Rom...Hm, plånboken protesterar vilt, tyvärr....

Städa. Sa du städa? Kommer du hit en sväng i natt? Maken fyller år i morgon och jag har lyckats dra igång värsta röjet av vinterkläder här...SÅ,förhoppningsvis dyker ingen upp i morgon, utan väntar tålmodigt tills på torsdag när vi bjudit in!

Kram Edith

http://www.skrivkramp.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

10 mars 2008 22:23

Sorry Edith energin tog slut efter övervåningen...
Men prova fejka strömavbrott om någon ändå kommer. Då kan ni bara tända svaga stearinljus. Syns inte ens vinterkläder. Förresten VADÅ röjer vinterkläder????? Du menar väl inte...får ni ta bort dem....redan????

 
Edith

Edith

10 mars 2008 22:27

Mmm...precis :-) (Fast nu börjar det säkert snöa, när jag är så kaxig....) //Edith

http://www.skrivkramp.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

10 mars 2008 22:28

Edith: morr!

 
Ingen bild

Lucia

10 mars 2008 22:43

Hon är på gång igen ser jag! Bollfransar ojoj det gillar jag!! Det gröna tyget ser lite ut som duken jag köpte på Indiska, finfint. Vad skönt att få lite städat. Jag städade vårt sovrum i söndags och bytte lakan. Tänker inte berätta om allt damm jag putsade bort från både golv, hyllor och gardinstänger. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Dammning är inget jag ägnar så mycket tid åt. Men nu är det fräscht! Smart med papperskorgen till sladdarna, det måste jag ta efter.
Lucia önskar en God Natt

 
synne

synne

11 mars 2008 02:54

Skönt att huvudvärken gav med sig till slut.
Väskorna blev helt toppen.....
Ska ha mig en kik in på verkstan.....
Vill ha en vårväska.
Ingen snö, bara regn. plus, så här kan vi röja bort vinterkläder nu....
Natta kram synne ;D

http://nabolandet.blogspot.com

 
therre

therre

11 mars 2008 06:24

Haha, flyktingläger. Fick en bild framför mig med sängarna ;)

Vad duktigt att städa o greja o hålla på. Jag tycker det är nog att ta sig an dubbelsängen o dotterns säng ;)

http://www.therre.se

 
Susanne

Susanne

11 mars 2008 07:04

hm underbart det med kablarna... ska sno iden!
ja men visste jag hade jag kommit oanmäld skratt!

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mynta

11 mars 2008 07:52

Väskorna du gjorde kan ju knappast vara några huvudvärksväskor, i alla fall! Man blir på gott humör när man ser dem. Får kolla in dem lite närmre i din verkstad.

Ja, bra idé det där med att använda papperskorg som sladdgömma. Men var hittar man normalsnygga papperskorgar? Har faktiskt varit på jakt ett tag efter en papperskorg att ha i min "fixarhörna". Helst vill jag ha en av korg (säger man så - eller vad är de gjorda av för trä, egentligen....?). Har inte hittat någon än. Trött på IKEA:s i plast och stålnät.

Det där med städning; jag brukar säga att det är tur att man får gäster ibland, så att det blir städat...
Värst är förstås när man står i skit upp till halsen och det plötsligt knackar på dörren (eller att någon ringer från bilen och säger att man ska sätta på kaffet eftersom de anländer om ca 5 minuter - "hade ju vägarna förbi...") Då blir man effektiv!

 
Gry

Gry

11 mars 2008 08:29

Du har fattat grejen precis!! OCH jag MÅSTE få säga att du inte har ytliga inlägg. Jag gillar att inläggen rör sig om vardagen. Det kan inte alltid vara gravallvarligt ;-) Jag mixar också. Du har helt rätt gällande kommentarerna och artighet. Det är några jag har svarat i ren artighet och det är kanske då flosklarna får sitt liv? Jag vill säga att jag också kollar runt utan att kommentera, även hos interirbloggare (jag har i grunden ett stort interiörintresse, men det ändrade riktning och intensitet då vi drabbades av sjukdom).

Kul att vi talar samma språk ;-)

Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Clara

Clara

11 mars 2008 09:19

Du är ett geni Persilja.....så ska jag med göra...en rasande bra idé!!!!!!
Inte nog med att du är ett geni på tt skapa kabel/sladd gömmor ...du är en jäkel på att sy häftiga väskor också...I love them....but you already knew that :)
Aha.....sidenrosor...jag tror jag fattar...blink, blink :)
Förresten har du sett Mr Hyde på länge...inte jag heller...undrar var f-n han tog vägen ....han var ju rätt spännande att träffa ibland...eller hur :)

http://claraslinneskap.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

11 mars 2008 11:37

Lucia: Jag anade att du faller för bollfransar! Du är bollfranstypen! haha!

Synne: Du är så välkommen kära du! Obegripligt att det är vååår hos er!

Therre: Haha, årets mest malplacerade beröm! JAG duktig på att städa! Hahahahaha!!! Tack för skrattet!

Susanne: Nå, men du ser ju bortom stöket!

Mynta: Just den jag har där är från Åhléns i somras, men det finns nog på fler ställen. Jo, ikeas är lite tråkiga men oneklgen billiga. Såna gäster är rätt bra som förvaranar iallafall då hinner man panikrensa. Så när de kliver in genom dörren står ögonen ut ur hålorna och håret är på ända och svetten lackar, men inga skitiga trosor på golvet och inga glasspapper i soffan osv. Sen har man vääääälfigt många skåp att röja när de gått!

Gry: Jag visste väl det!

Clara: Ja, vaaaaar är mr Hyde? Det börjar dra ihop sig till en Hyde prediod va? Fast han kankse kommer ut i skapandeprocessen?

 
Ingen bild

Anne

11 mars 2008 12:02

Det här hör egentligen inte hit, men kom att tänka på det när Pippi Långstrump figurerat några gånger här på din blogg. Vi har en reklam på finsk tv för en ny tv-kanal som riktar sig till kvinnor. Kanalen heter Ava. Du kan titta på reklamen via denna länk:

http://nettitv.mtv3.fi/maksuttomat/index.shtml/maksuttomat/mtv3yleiset/ava

Klicka på Ava som står uppe i vänsta hörnet.

Tycker att reklamen är ganska roligt uttänkt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards