Direktlänk till inlägg 9 mars 2008

Schlagersåpan.

Av Persilja - 9 mars 2008 19:23

Nu blev jag så inspirerad av alla era kommentarer om Carola så att jag vill skriva lite om det ! Jag håller med er om att det är snaskigt att önska ur Carola "bara för att", av elakhet, missunnsamhet. Hon är en jätteduktig sångerska, en häftig tjej som har skinn på näsan och kör sin grej och samtidigt är hon så kooooonstig och udda och pratar så stelt och tillgjort och är så annorlunda i sin framtoning och så är hon snygg och intressant för att hon alltid lyckas se så snygg ut fast hon egentligen inte alls är snygg om ni fattar vad jag menar. Hon är en STJÄRNA, en riktig stjärna som det pirrar lite kring så fort hon är med nånstans. Det blir intressant oavsett om man gillar henne eller inte. Hon har starquality och det har verkligen inte alla människor eller artister.

Så att rösta på någon annan bara för att hon inte ska få vara med verkar ju helt bisarrt. Om nu folk gjort det.

Jag tyckte ärligt talat att deras låt var svag och att Carolas röst inte alls kom fram i den. Hon lät som vem som helst och låten hade inget extra. ÄR det inte därför folk inte röstade på henne???

Är inte allt detta bara ett mediaspöke. Eller så har media planterat denna misstro mot henne. Skapat en story. "Vi skriver att Carola fått tappat förtroende hos svenska folket" (och till slut så tror vi svenkskar att vi gjort det.) 

Carola blev besviken för att hon åkte ut. Jaha? Det blir väl alla??? Måste media alltid stå där med kameran och ta 1000 bilder i minuten för att på någon av dem ska väl ändå en besviken min synas. Letar man finner man. Rubrikerna hade kunnat skrivas i förväg. "Carola förkrossad". Det spelar ingen roll om hon hade sagt att hon var glad för att ha gått till andra chansen, det skulle ändå stått så i tidningen.

Tidningarna skapar nyheterna själva. De slags tidningarna.

Titta bara på rubriken igår, på Internationella Kvinnodagen, i Expressen: "TROSCHOCKEN". Och så en helbild på att klännignen åkte upp på Mat-Tina när hon dansade. So WHAT??? Alla har väl trosor på sig? Lever vi på 1700-talet när männen svimmar av att se vristerna på en kvinna???

Jag blir så heligt förbannad på Expressen och Aftonbladet som förringar vår intelligens så mycket. Fattar de inte att vi genomskådar skiten? De bygger hönor av fjädrar hela tiden. Hittar på skandaler och chocker och skit och jag blir bara så less!!! Och ledsen. Varför säljs dessa tidningar i den omfattning de gör? VARFÖR?????

Jag också. Köper Expressen.  Varje lördag för deras Hus och Hembilaga. Lite under protest men iallafall. Jag betalar för skiten och när jag ändå betalat så läser jag. Och visserligen upprörs jag över deras förakt mot oss läsare men jag sitter ändå där och ser och läser bilderna och texten kring deras påhittade skandaler och chockbesked. 

Melodifestivalen, Let´s Dance, Idol osv har bara blivit ett tillfälle för snaskmedierna att hämta skit ifrån. De står där med sina kameror för att söka upp och tillverka "skandalerna" som bara är fjantiga subhändelser. 

Carolasåpan anser jag vara ett påhitt av media. Carola &co hade en dålig låt. Andra hade bättre. Media påstod att det var för att svenskarna fått nog av divan som hon åkte ut. Sen byggdes det på och innan "andra chansen" kan mycket väl media ha planterat de åsikterna hos många (lättpåverkade) som kanske röstade ut henne därför. Men det KAN ju fortfarande ha berott på låten!!!

Är det nån som förstår mitt resonemang!??

Hoppas det! 


 
 
Gry

Gry

9 mars 2008 19:59

Har du inget liv, Persilja? Har du inget bättre för dig än att blogga hela dagarna och kvällarna, fniss....Det är BaraGry som skojar, ifall du tror någon elaking har börjat terra dig, ha,ha...

Jag förstår vad du menar. Är ingen vidare fan av Expressen eller Aftonbladet just för att de är så otroligt sensationskåta. Viss, jag köper också ibland, men mer och mer sällan. Håller med helt och hållet om underskattningen av vår intelligens, eller har jag fel.... Det är livsfarligt att läsa en rubrik och börja skvallra om den, för det är nog tyvärr så många gör. Rubrikerna är ofta misvisande med flit, typ "Fredrik lämnar Filippa" om han ska gå ut och köpa mjölk....fånigt och oproffsigt egentligen. Men ändå går "vi" på det...."Har du hört att han ska lämna henne..." Jag kanske är krass nu, men det funkar så, enligt min uppfattning.

När det gäller Carola tycker jag som du på alla punkter!

Kram Gry

http://www.bargry.blogspot.com

 
pillris

pillris

9 mars 2008 22:02

Jamen, jag håller med!
Carola har en fantastiskt röst och jag gillar Andreas jättemycket.
Men deras låt var inte bra.

Så enkelt är det för mig, och jag hoppas verkligen att det var av den anledningen dom blev bortröstade!?

http://www.pillris.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

10 mars 2008 07:10

Gry: Ja, precis! Rubrikerna på löpsedlarna säger ju annat än det som står i tidningen. Där "får" de väl inte ljuga alltför mycket. Det värsta är att folk idag inte alltid fattar att man måste vara skeptisk mot media. Även drakar som DN. Även rapport och aktuellt har ju färgade nyheter även om de försöker iallafall gudskelov vara seriösa. Men allt buntas ihop till media och en del tror att det som står i tidningen eller sägs på tv måste vara sant. Och ta alla nätsajter där 95 procent är svammel och oseriöst men som i dag är många människors ENDA informtationskanal.
Jag tjatar jämt härhemma om vikten att vara skeptisk.

 
Charlotte

Charlotte

10 mars 2008 07:39

Jag håller med dig på alla punkter för visst är det media som skapat alla myter och elakheter runt Carola. Nu tyckte jag inte om den låt de framförde och skulle inte ha lagt min röst på den i varje fall, Nordmans var ett lite strå bättre men inte mycket. Carola är udda, visst är hon det men som du säger är hon också en stjärna fast ibland har jag funderat kanske hon borde lämna Gud utanför i schlagersammanhang, Gud framför hon så bra i sina egna program och det är väl där den biten av henne passar bäst. Jag tycker faktiskt synd om Carola och Andreas båda sjunger väldigt bra. Men visst har media skapat hela melodifestivalen och fått oss att rösta tvärtemot vad de skriver för egentligen är det väl dit media vill komma. Expressen och Aftonbladet ska vi inte tala om, jag har aldrig gillat de tidningarna men köper Expressen för Morden i Midsomers skull, så gick jag på det också och gör som Expressen vill. Aftonbladet kommer inte innanför min dörr men det beror på en helt annan anledning... när jag läste på högskolan var det EN lärare (jag tror hon var doktor eller adjunkt eller nåt sådant) och hon trodde mer på Expressen än DN!! Det ni!! Hon förespråkade Expressen som källa när vi skrev... jojo... jag tog DN kändes mer seriöst.

http://charlottas.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards