Direktlänk till inlägg 6 mars 2008

Vakthunden Pommac.

Av Persilja - 6 mars 2008 06:49

En ny dag. Det jag skrev om igår kväll är instoppat långt bak.

Det är skönt att kunna få ut det ibland.

Jag har en skjutsardag framför mig idag.

Maken åker iväg till annan stad på jobb och idag är det jag vad jag vet nu sex skjutsningar och hämtningar under dagen/kvällen. På precis så knäppa tider att man måste hem mellan. Sånt är så trist när man inte kan hjälpas åt. Upphackade dagar gör att man inte får nåt gjort. 

Laga mat blir en stressakt. Allt blir det. För man ska hela tiden iväg. Det är såna gånger det hade varit bra om barnen hållt på med mer lagliknande sporter. Och inte individuella. Då kan de ju samåka.

Kanske kan en annan mamma hämta en gång idag. Sätter mitt hopp till det.

När barnen är i skolan sover Pommac mest hela tiden för oftast har vi varit på  en rejält lång promenad på morgonkvisten. Han lägger sig alltid här, oi dörröppningen där han har koll på hall och ytterdörr, badrum och kök och vardagsrum. Jag ska inte kunna passera honom obemärkt.

Han lyfter på huvudet och spanar vart jag går så fort jag rör mig. 

 

Min vakthund.

Men han har fattat fel. Det är inte mig han ska vakta. Det är ju huset och dess invånare. Han är mer av fångvaktar typen nu.


Kollar att JAG inte smiter... 


 
 
Gry

Gry

6 mars 2008 08:52

Jag är helt tom i huvudet efter inlägget under, som jag precis läst. Vet inte riktigt vad jag ska säga för något nu....JO, tänk vad skönt det är med djurens sällskap! Min lilla ängel Charlie betyder så mycket för mig.

Pommac håller nog mera koll på dig än huset, ha,ha.... Ser på Charlie också att hans huvuduppgift, enligt honom själv, är att pejla in vart alla familjemedlemmer befinner sig. Om någon saknas är det inte riktigt OK förän alla är samlade igen :-) Puh,.... kännns bättre nu!

Måste kommentera Greys Anatomy också. Är ingen fan av sjukhusserier, och är än mera motståndare efter att själv varit drabbad. MEN just Greys Anatomy måste jag se. Det är det enda programmet (skäms nu...) som jag måste se varje vecka. Tittar annars inte mycket på TV. Tycker inte GA frossar i folks sjukdomar och hämskheter på samma sätt som de flesta andra sjuhusserier.
Lite mera om förhållanden mellan människor och kompliserad kärlek....Suck...bra...

Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

6 mars 2008 08:55

Gry: Nuuu vet jag! hon Lizzie! Liknar du! Hon som var ihop med hennes man den där mörka. Jag har bara sett det enstaka gånger så jag kan inte namnen. Men han sprang ju runt och skrek hennes namn igår. Hon liknar du! Tyckerjag. Till utseendet alltså.

 
Ellasmamma

Ellasmamma

6 mars 2008 09:08

Våran hund vaktar också oss och inte huset. Hon skäller bara när det kommer om det är någon hemma, annars bryr hon sig inte. Hundar har koll på vad som är viktigt...

http://ellasmamma.blogspot.com

 
elaina

elaina

6 mars 2008 09:47

Pst!
Tycker att Du behöver muntras upp lite:
kanske Du smygande kan smita in till mig på MASKERAD utan att Pommac märker nåt?
Fast han sku känna igen Dig direkt på lukten när Du kom tillbax, även om Du va maskerad till oigenkännlighet, eller hur...
;0)

http://elaina.bloggagratis.se/2008/03/06/552250-ja

 
Maria

Maria

6 mars 2008 10:23

Hej
Vi har många såna skjutsardagar, hit och dit. Ibland skäms jag nästan inför andra hur vi far omkring. Jag vet inte varför, kanske för att vi kör för mycket bil, för att vi inte säger nej till barnen och begränsar aktiviteterna nog mycket. Men har man fyra så blir det mycket hur man än gör. Så läser jag en bok Rik på riktigt som handlar om hur vi använder vår tid. Mycket att tänka på.
PS: Du frågade förut om jag kom från Norrbotten och det gör jag, Haparanda som nu har hamnat på kartan, Ikeakartan.

http://mariasrum.blogspot.com

 
Berglund

Berglund

6 mars 2008 12:15

Dwet gäller att vara på sin vakt även ute i cyberrymden...

Kul att man hittat en till blogg att lägga till i "Favoriter"! keep up the good work!

http://berglundbloggar.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

6 mars 2008 12:21

Berglund: Kul att fånga intresset hos en 20-årig "sportfåne"! ;D Välkommen!

 
maloppa

maloppa

6 mars 2008 14:05

Med tanke på de kommentarer du fick i ditt förra inlägg tycker jag absolut att du gjorde rätt som delade med sig. Vi behöver nog alla påminnas om livets skörhet lite då och då för att inte ta det för givet.
Jag brukar säga att vi har världens sämsta vakthund, ja hon följer mig som Båtsman med Tjorven, får inte ens duscha själv... Kommer någon, välkommen eller ej så överöses den personen med en jättevälkomsthälsning med pussar och kel. Tror inte någon potentiell inbrottstjuv skulle bli rädd om de såg henne heller *ler*. Däremot morrade hon lite hotfullt häromdagen när slamsugningsbilen kom men då hörde hon bara ljud och såg inte riktigt vad det var. Slamsugningsbilar ska man passa sig för....
Nä, vi har skaffat en familjehund och ingen vakthund - hon älskar alla!

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
synne

synne

6 mars 2008 17:51

Sådana dagar är inte skoj alls. Det blir så mycket dötid man kunde ägnat åt något annat.
Hoppas ialla fall att de du skjutsar uppskattar dig för det och inte tar för givet.
Ha en fin torsdagskväll. Antikrundan ikväll eller?
Klems Synne :D

http://nabolandet.blogspot.com

 
Ingen bild

Lucia

6 mars 2008 20:10

Nej vad massor av intressanta inlägg jag missat nu när jag inte kunnat blogga på två dagar. Här gäller det att komma ikapp. Så otroligt sorgligt med den lilla pojken som blev sjuk, orkade nästan inte läsa...Jag blev av med min egen dödsskräck för ett par år sedan genom en kompis som är lite medial. Hon tipsade om flera böcker som jag sedan läste och fick en ny trygghet av, lite som en slags tro. Så min egen död känns inte alls speciellt otäck längre. Däremot är jag fruktansvärt rädd för att det ska hända någon av mina nära och kära något. Skulle nog inte överleva något sådant.
Nu något helt annat. Skjutsningar hit och dit är vi i vår familj experter på och gärna samtidigt i två bilar. Men jag försöker se något positivt i det också. Man får ju lite ensamtid med barnet i bilen och kan passa på att prata lite. Om man nu inte i tanken redan är på nästa uppdrag. Det händer. Att man är lite okoncentrerad och ger fel svar på någon fråga från barnet. Ja ja sånt är livet. Snart får vi gå och lägga oss : )
kram från Lucia

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards