Direktlänk till inlägg 1 mars 2008

Tröghet, bokfynd och pussel.

Av Persilja - 1 mars 2008 08:17

Plannja vann igår. Sista minuten gick de ifrån med fem poäng, annars låg de jämnt hela tiden. Så det var en spännande match!

Vinet drack jag två glas av och såg en skoj men gapig film "En mamma och tre systrar" med Diane Keaton. Den var okej, förutom att Diane verkade lite överaktiv...

11-åringen sitter just nu och ser den ett varv till. Antagligen för att den blev för pinsam att se med mig. Han gick och lade sig mitt i. (De var rätt frigjorda och pratade om saker som kan bli lite pinsamma när mamma sitter bredvid men sååå intressanta när man är 11, snart 12 år...)

Idag måste jag orka detta: Stön, Varför drog jag igång med det här? ÄR redan less. Men jag måste ta mig i kragen idag. MÅSTE! Mitt syrum, tillika 11-åringens rum är nämligen belamrat med alla grejer som tagits ut från dotterns rum så om inte annat för att få tillbaka syrummet måste jag lägga in en överväxel...

Sån här tapet var hela rummet tapetserat med nån gång: Tänk, vad mörkt och murrigt det måste varit. Men säkert mysigt!

Idag väljer man mer att ha såna tapeter som fondvägg. Vi är mycket fegare än de var på 70-talet!

Jag har fyllt på min bokhylla. Den är redan full, men ibland finns tillfället och jag kan inte motstå. Nej, jag har inte varit på bokrea. Jag har för första gången inte varit där. Dels har jag ganska mycket oläst, sen köper jag rätt mycket böcker som jag vill ha till fullpris året om, så att gå på bokrea känns som att jag köper det jag egentligen inte vill ha, bara för att det är billigt. Och med en redan full bokhylla tänker jag lite extra noga på varje köp.

Men när svärmor skulle slänga dessa böcker kunde jag inte låta bli att uppoffra mig för dem och ge dem ett hem:

Strindbergs samlade verk i skinnband och Tusen och En Natt i vackert inbundna band med små konstverk i varje.

Nej, det kunde jag bara inte motstå.

Sen hittade jag denna kudde för 5 kr på Röda korset, den kunde jag inte heller motstå...

Och för att göra detta inlägg riktigt långt ska jag visa vad 11-åringen satt och gjorde igår innan basketen, efter skejtingen. Det finns stunder då han sitter alldeles still:

Egentligen är det 7-åriga dotterns pussel. Hon har alltid älskat pussel och det finns många roliga femhundrabitars som hon sitter med dag ut och dag in. Det pusslet ovan har hon pusslat i flera månader. Det är en fin sysselsättning tror jag. Hjärnan får gympa, fingerfärdigheten övas och framför allt är det tålamodskrävande.

Tänk att innan vi fick barn kunde vi också sitta ner och bygga tusenbitars pussel. Tänk! Vilken massa tid man hade över då! Så otroligt osannolikt att jag skulle ha tid att sitta ner och bygga såna pussel idag! Har man den tiden över så finns det sååå mycket annat som lockar först. Eller har jag den tiden nånstans men ser den inte???

 
 
Gry

Gry

1 mars 2008 08:48

Å, din stackare....Jag känner medkänsla med dig. Vet inte hur många gånger jag kännt likadant just i det skedet som du är i nu, med renoveringen. Tänk att just nu är det som värst, sen blir det bara bättre. Du har rivit och nu är det dags att bygga upp, att SKAPA! Säker på att du känner dig mera inspirerad bara du kommer igång:-)

Pussel, ja det är avkopplande- om man har tiden. Annars är det stor risk att allt bara blir en enda stor frustration i stället!! Mina barn pusslade som riktigt små, du vet de där träpusslen med stora delar, och sen ett litet tag med pappbitar som nästa steg. Synd att de inte haft intresset på senare år, tycker jag. Samtidigt som jag inte heller har uppmanat det. Det är ju som sagt bra avkoppling, så jag ska göra en liten stöt, tror jag. Tack för påminnelsen!

Tänkte på filmen ni såg, jag har inte sett den, men Diane Keaton är OK i små doser. Hon har en förmåga att bli överaktiv....

Ha en kreativ lördag! Kram Gry

P.S har förresten påbörjat Marklund & Snickare, och har svårt att lägga den ifrån mig... Tänkvärt till 1000! D.S

http://www.baragry.blogspot.com

 
Ingen bild

Anna

1 mars 2008 09:04

Jag läste nyss i en bok om en kille som skulle ta sig i kragen, men han hade ingen krage att ta sig i hoppas det går bättre för dig ;)

 
therre

therre

1 mars 2008 09:38

Ojdå, du har det du gör idag, men det kommer bli sååååå fint!!! :)

http://www.therre.se

 
Charlotte

Charlotte

1 mars 2008 09:44

Hej, om du kommer igång med dotterns rum kan du väl skicka över lite inspirerande tankar så jag får mitt kök fixat...tänk att det ska vara så svårt att ta sig över tröskeln ibland. Din svärmor, förlåt att jag säger det är hon riktigt klok, slänga sådana dyrbarheter! Jag har för mig att böckerna med bilder "Tusen och en natt" är värda en del, men jag kan ha fel. Du får åka till antikrundan med dem. Jag har också massor med böcker, kan inte slänga en enda bok eller ens ge bort dem. Ett eget bibliotek skulle vara önskedrömmen. Jag har Selma i skinnband som jag räddade efter min mormor.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

1 mars 2008 09:46

Gry: Bra presenttips kanske? Påskharen?

Therre: Jotack! Måste fokusera på det hur fint det ska bli!

Anna: jag tror inte heller jag har nån krage!:D

 
Charlotte

Charlotte

1 mars 2008 09:48

Läste tillbaka dina inlägg för ett år sedan den om daggmaskar - du är inte ensam! Här har du en till som har fobi för daggmaskar. Larvigt som bara den men vad ska man göra, jag hatar när de kryper upp och lägger sig på asfalten så det knappt finns någon yta att gå på... då går jag in. De och myror är inte mina favorit djur precis.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

1 mars 2008 10:03

Charlotte: Tack för att det finns en till larvpotta i detta land! ;D

 
Maria

Maria

1 mars 2008 10:31

Hej
Jag måste bara säga att ända sedan jag läste att du var ute på isen och åkte skidor har jag haft Norrbottenshemlängtan. Påskarna ute på isen är bland mina bästa minnen. Men det finns ju isar i Västerbottens också förstås, kanske måste prova någon under sportlovet. Jag förstår precis hur jobbigt det känns att göra klart rummet, det är bara roligt att drömma om renoveringar.

http://mariasrum.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

1 mars 2008 11:17

Maria: Jaha! du har norrbottensrötter?
Det visste jag inte. (Eller har jag glömt?) Ja, det är härligare än härligt att vara på isen!!!!!

 
Hallongumman

Hallongumman

1 mars 2008 19:28

Jag längtar efter pussel - det var såå länge sedan jag hade tid för det. Men jag har funderat på att skaffa en sådan där matta som man lägger pusslet på och sedan kan rulla ihop. Då får i alla fall inte minstingen tag i pusselbitarna när inte jag är där ;)

http://hallongumman.blogsome.com

 
Ingen bild

Lucia

1 mars 2008 20:43

Jag gillar verkligen pussel och fick ett i julklapp av maken för flera år sedan. Tänkte väl att jag skulle sitta i lugn och ro med det några regniga dagar. Det är fortfarande olagt. Fin loppiskudde! Jag har också fyndat på Röda korset idag!

 
Tiina

Tiina

2 mars 2008 10:06

Grattis, vilka vackra böcker du fått!

När du skriver om dina "pippiryck" får jag flashbackar från min grundskoletid då jag också kämpade för att inte vara "som alla andra". Jag är uppväxt på Sottunga med 125 invånare. Alla visste allt om alla. Tänk er byssbornas fasa då jag "inte var normal" och kom dragande i hemsydda rosa ski-pants med svarta prickar och håret upptuperat i ett enda stort kråkbo! Eller när jag kom med haremsbyxor... I gymnasieåldern försökte jag väl smälta in lite, det var som en chock att komma från en skola med 12 elever till 300! Men barndomen präglade nog även mig, idag står jag för den jag är och det jag tycker, även om jag inte har samma åsikt som alla andra.

http://alandsskargard.blogspot.com

 
A

A

3 mars 2008 10:03

Åh, vilken tur att du räddade dessa vackra böcker! :)
Kudden skulle jag gärna vilja ha en likadan. Jag har nämligen en kaffe-/temugg med exakt samma motiv från Indiska. Härliga färger!

http://minsoffa.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards