Alla inlägg under februari 2008

Av Persilja - 16 februari 2008 23:30

Åååå, har mött den allra mysigaste lilla bebis!

Fyra veckor och redan en charmör. Han log och mötte blicken och var så "tidig". Eller minns jag fel?

Var det kanske precis vid en månad som det hände. Det magiska när de fyrade av ett leende som verkligen var riktat mot en. Man tog emot leendet och var i sjunde himlen.

Myyyys! Vill hålla mera bebisar i famnen. Tiden står stilla såna ögonblick.

Dottern har också suttit och hållt honom helt förtrollad och yngste sonen var också väldigt förtjust. Han fick bebben att le gång på gång.

Ikväll har vi varit på liten förfest hos närmsta grannarna. Alla grannar i närheten var bjudna plus några bybor lite längre bort i från. Ett bra tillfälle att träffa folk. Det var pubafton i byn och man hade fått köpa biljett till en buffé och lite uppträdanden. Detta hade vi dock missat, men vi var med på förfestandet som var jättetrevligt.

Där diskuterade vi (bland annat) huruvida det var rätt eller fel att ge en friande dom i ett lokalt fall där en 60-årig mattelärare haft ett förhållande med en 14-årig flicka och som börjat haft 6 med henne när hon fyllde femton. Domen sa att man inte kunnat bevisa att flickan var i beroendeställning till läraren. De hade ansett att förhållandet var av "privat natur". Han friades. (!)

Läraren var gift och ändå ansågs det vara mer en kärleksrelation än något annat.

Tycker själv att det inte borde spelat någon roll. Den äldre mannen borde ha kunnat avstå från en relation så länge han var lärare för flickan. Ville de ha en relation hade han ju kunnat vänta tills han inte längre var lärare till henne.

Underlig dom tycker jag.

Av Persilja - 16 februari 2008 09:10

Äntligen!!!

Efter snöstromar, influensor och andra hinder ska jag idag äntligen få träffa den nye världsmedborgaren i Piteå. Han föddes på tjugondaknut och det ska bli sååååå spännande att få se honom i verkliga livet!

Längtar.

Jag, tre barn och en hund drar iväg om en timme ungefär.

Igår hade vi kreativ afton här. Jag sydde tre nya väskor. (Två var nästan klara och skulle bara få slutfinishen.)  Men en kom till från scratch och blev en sån där godbit som man inte kan beskriva-den måste ses!!! Jag älskar den och det ska bli så roligt att visa den. Men det får bli ikväll.

Barnen, de två yngre och den yngstas övernattande kompis, klippte ut bilder ur tidningar och klistrade på och gjorde pratbubblor. Jätteroliga bilder som blev busigare och busigare. Det var bajshår och mögelögon och så vidare. Pratbubblorna löd "äntligen sommar nu kan ja raga brudar" eller "aaah, en hundhjärna" osv. En riktigt rolig kväll. Vi glömde helt bort att glo på dumburken. Och att blogga. Haha!

Tyvärr hade jag glömt att ladda kamerabatterierna så jag kan inte visa bilder, just nu. Men det kommer.

Däremot laddade jag ju de själsliga batterierna med råge!


Av Persilja - 16 februari 2008 08:57

Varning! Hittade detta via Gry och tycker jag kan vara med och sprida det! Läs här!

Av Persilja - 15 februari 2008 23:19

Har nu försökt samla alla tävlingsbidrag jag fått in i ett inlägg.  Har jag glömt någon så får ni hojta till! Det känns som att jag måste avsluta tävlingen snart för att kunna hantera det. Det blir så många annars. Men jag ger er veckan ut! Nästa lördag sätter jag stoppdatum.

Så pimpa på nu alla som känner sig manade! En vecka på er har ni!

HÄR kan ni se alla tävlande. Av Persilja - 15 februari 2008 17:34

Missa inte heller Gry:s bidrag.

Av Persilja - 15 februari 2008 17:23

Kolla in senaste pimpningen!

Av Persilja - 15 februari 2008 12:34

B bloggar om ordet fåtölj. Hon har såååå rätt. Hur många människor som helst skriver fotölj. Var kommer det ifrån?

När jag sökte en fåtölj på tradera för några år sen fick jag inte upp så många, men när jag skrev fotölj i sökordsrutan fanns det oändligt många. Samma om man sökte t ex pokémonfigurer, inte en träff på pokémon, men ack så många på pokemon, påkemon osv. Så jag lärde mig att tänka mig in i alla möjliga felstavningar och hittade då allt jag sökte. Jag är en sån där som har stavningen i ryggmärgen. Jag ser liksom hur ett ord ska stavas. Mina barn  verkar ha ärvt det anlaget.

Maken har svårare, han ropar jämt och frågar hur ditten och datten stavas.

Däremot stavar jag ofta fel för att mina fingrar har för bråttom. När fingrarna flyger över tangentbordet kan vissa fingrar ofta slå ner före ett annat eller trycka ner tangenten bredvid istället för den rätta och det ser jag först när allt skrivits. Ibland ser jag det inte ens. Som rubriken i förra inlägget; då skrev jag pompa i stället för pimpa. Men det får vara kvar. Det blev lite kul...pompa och ståt...i sopskåpet. 

Men jag håller med B; fotölj måste vara det mest felstavade ordet! 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se