Direktlänk till inlägg 28 februari 2008

OddMolly goes Persilja!

Av Persilja - 28 februari 2008 18:38

Har lagt ut några nya väskor. En där jag sytt om en Odd Molly kjol.

Kika in hos Persiljas Verkstad om ni vill se. 

Har inte hunnit med renoveringen idag. Vi har varit ute på isen och efter det har jag röjt i köket. Sen blev det mörkt och då känns det inget kul att stå där i rummet och greja. Fast nu skyller jag på en massa saker. Grejen är den att jag inte orkade idag. Så det får bli en annan dag när inspirationen slår till. Jag tror att min månatliga svacka är på ingående, det är förmodligen därför det känns så trögt.

Igår rymde Pommac. Han var ute fri på vår stora gård och plötsligt kom barnen inrusande. 9-åringen grät förtvivlat och de andra två var i upplösningstillstånd. Pommac hade jagat efter en häst och dragit iväg. Jag sprang ut och sökte honom och såg honom som en svart prick bredvid hästen. Jag skrek allt vad mina lungor förmådde "kooom hiiit" men han brydde sig inte. SÅ jag sprang närmare och när jag var 25 meter ifrån honom ropade jag med mina argaste röst "STANNA!". Det är ett kommando vi tränat och det brukar funka. Han kikade på mig, slutade skutta kring hästen (han ääälskar hästar) och såg ut att fundera en stund. Sen kom han springande mot mig och precis när jag skulle fånga in honom sprang han bara förbi mig istället och ut på stora vägen. Det var bara tur att ingen bil kom körande i 50 eller mer där. När jag fick fast honom var jag rejält arg för han hade skrämt mig också. FY!!!! FY!!! ropade jag åt honom och nöp till honom ordentligt i nackskinnet. Sen släpade jag hem honom och satte honom i bilen eftersom vi var på väg bort och var ganska hård med honom. Blängd eoch sa fy flera gånger. Han såg så skamsen ut! Satt och tittade under lugg och skämdes. 

Idag när vi var på isen visste jag inte om jag skulle våga släppa honom när jag sett att han kan dra iväg så där, men jag chansade och hade honom lös. Flera gånger fick jag testa hans lydnadsförmåga när det kom skotrar och skidåkare och flanörer. Jag kallade in honom, sa "stanna" och "nej" med bestämd röst när han tänkte dra iväg och det funkade!!! Behövde inte koppla honom en enda gång. Hurra! Men än litar jag inte på honom. Han har alldeles för mycket egen vilja denna vovve!

 
 
Gry

Gry

28 februari 2008 19:37

Snygg väska!!

Lydnadsproblem har vi ibland med Charlie. Just det att han lyssnar i kanske 80-90% av tillfällen. Fast det räcker liksom inte. Det är just de gångarna han MÅSTE lyssna som det hela faller. Han var otroligt lydig då vi köpte honom, fast det visste vi inte då. Han var skilsmässohund och en tjej som inte tillhörde familjen hade tränat honom och gått med honom nästan varje dag. Hon går på hundgymnasium och är riktigt bra. Då hon ett halvår senare kom på besök till oss (var på tävling i samma stad) fick vi se...Shit, vad han kunde!! Hon hade gått med honom okopplat överallt i Stockholm. När hon stannade, stannade han. Gick inte ett steg förän hon gett honom klarsignal. Lydig till 99,9!!

Vi har tränat upp honom lite, men det är det där sista och han känner nog att vi inte riktigt vågar tro att det ska funka och då går det inte. Jag fick världens utskällning av en joggare en gång och har blivit lite skraj efter det. Trots allt råder ju kopplingstvång om du inte har 100 på hunden, och 100 finns inte när det är snack om djur.

Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Ingen bild

Lucia

28 februari 2008 19:50

Kan nästan inte titta in i verkstan längre. Det gör nästan ont att se alla fantastiska väskor!! Det känns som om de är mina allihop, eller borde bli mina : ) Vilken väldigt fin tunika du har på bilden. Den passade bra ihop med OddMollyväskan. Om jag skulle bli märkesfreak så skulle det vara på grund av Odd Molly. Vissa blusar och tunikor börjar man ju dregla när man ser. Vill ha vill ha!! Men man ångrar sig när man ser prislappen.
STOR kram

 
Kicki

Kicki

28 februari 2008 20:19

Hinner knappt läsa allt du skriver:-)))

Väntar med spänning på dotterns rum, ska bli kul att se! Skulle inte ni vara med i Mama förresten!!!?? Kom på det nu i o m att jag kikade på fotograf-Lindas sida och såg dina hemma-bilder.FINA Jag har sparat dem i min mapp, bara så du vet..

Du är enormt produktiv med väsksyandet.De är verkligen fina! Själv har jag blivit såld på måleriet.

Kram

http://iverashus.blogspot.com

 
Ingen bild

/B

28 februari 2008 20:32

Solbritt är också sådär. oberäknelig och kan dra iväg eller hitta på dumheter. Så hon är kopplad när vi rör oss bland folk och fä.
Sobban ska förresten på kollo hos en annan familj i morrn. Syrran & hon har inte börjat dra jämt ännu heller... Rättare sagt: Syrran orkar inte med Solbritts dampfasoner. Hon vill ju bara sitta under en korkek och lukta på blommorna.
;-)
/B

 
Ingen bild

Persilja

29 februari 2008 07:34

Gry: Jag har en slags romantisk föreställning om att en allt för drillad hund är olycklig. Men det är nog tvärtom. Man måste iallafall ägna massor av TID för att öva in alla kommandon och vem har det, massor av tid???

Lucia: Ja! Jag gillar verkligen odd molly! Men det är för dyrt...Och så gillar jag mycket av det nygårdsanna gör, men det är tokdyrt...får väl snöa in på det sen när man har alla barn utflyttade!

Kicki: Vi skulle varit i feb-numret, men det flyttades till juninumret! Suck!

B: Skönt för syrran att vila sig, men hon kommer säkert att sakna henne iallafall...

 
Anki

Anki

29 februari 2008 11:32

Det kommer nog att gå bra med Pommac du verkar ha fått honom att hajja.Men räkna med att han kommer att testa gränser ett tag till. Än är han inte vuxen! Men om du får in dom viktigaste kommandona nu så kommer han att bli en lydig lycklig hund!
Kram Anki

http://kiosken.zoomin.se

 
Clara

Clara

29 februari 2008 13:11

Heja Persilja....URLÄCKRA väskor!!!! Du blir bara bättre och bättre...I love all your stuff :)
Jag har också en glömsk och "flummig" son.....han är 21 år nu och är fortfarande glömsk och lite slarvig...men världen får nog leva med det!
Han har ju en flummig mamma och brås på...så jag har tyvärr inga tips att dela ut! Kram på dig och ha en go helg....själv har jag jobbarhelg så jag vet vad jag ska göra iallafall.....om jag inte glömmer att gå dit, vill säga:)

http://claraslinneskap.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se