Direktlänk till inlägg 21 februari 2008

Jakten på färg.

Av Persilja - 21 februari 2008 20:20

Gick runt i mitt hem på jakt efter färg. Det var inte så svårt. Jag kan ibland känna mig färglös. Här kommer det som bevisar motsatsen. Jag har svårt för att bestämma mig för en färg så då blir det så här:

Kuddar i 11-åringens säng.

Mobil i samma rum.

Lampa i samma sons rum.

Kokböcker i köket.

Porslinshyllan i samma kök.

Pannlapp och handduk vid spisen.

Andra pannlappar.

Några brickor. 

 

Lökskålarna i fönstret. Teburkar i kryddhyllan.

Några tekoppar...

Våra vardagstallrikar.

Nog finns här färg alltid.

I en salig röra.

Testade faktiskt mest kameran som har börjat krångla. Den klarar inte av skärpan när man zoomar. Men den funkade nu iallfall. Tack och lov.

Nu är det snart torsdagens och veckans höjdpunkt; Brottet.


 
 
Gry

Gry

21 februari 2008 20:36

Persilja, ett är säkert; du är allt annat än färglös! Det bara sprudlar om ditt hem, dina kreationer, tyger, prylar mm. Hela ditt hem strålar ut alla regnbågens färgar och mönster i alla former. Det kan omöjligen bli tråkigt och färglöst då.

Du har verkligen gjort det där jag funderat på många gånger. Ha udda muggar, tallrikar, glas, övrigt porslin. Så trevligt och praktiskt. Spelar annars ingen roll vilket service du har, det känns ändå inte riktigt komplätt längre om du hade 12 tallrikar men tappar en i golvet, då är den ju inte längre en fullvärdig service og krisen är stor om det inte går att få tag i.... Vilken skön grej att befria sig ifrån!

Fina plåtburkar du har. Gillar särskilt Tintin :-D

kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Ingen bild

Lucia

21 februari 2008 20:39

Men ååååååååhhh du har så jättefint, charmigt, mysigt och personligt hemma!! Inspiration på högsta nivå för mig nu!!! Kan inte förstå att jag fortfarande inte äger kokboken HurryCurry???? Både fin och god : ) Hyllan i köket med alla burkar och skålar är superfin. Nä tänk om jag skulle få något gjort efter jobbet istället för att bara läsa om vad alla andra gör och bli inspirerad : )

 
Ingen bild

Annika

21 februari 2008 21:14

Såååå många fina färger i så många olika konstellationer och allt hör liksom ihop. Underbart. Ett bli-glad-av-inlägg!! :-) Men du Persilja...hahaha jag skrattar högt var gång jag läser ordet "pannlapp" *s*... Måste vara nån lokal benämning? *fniss* Jag ser liksom framför mig någon som springer runt med en lapp i pannan hahaha (det står helt säkert "virrpanna" på den lappen)... Och JO!! jag är trött och fnissig, värre än vanligt. (Och nu kom stora dottern och undrade vad det är som är såååå roligt *s*)...

 
ugglan

ugglan

21 februari 2008 21:30

Man blir såååååå GLAD av att få ta del av alla dina färg glada bilder. Du har så vackra saker!
Kram Ugglan

http://ugglan.bloggagratis.se

 
Gry

Gry

21 februari 2008 21:55

Du, jag måste bara visa dig, jag har hittat våran vagn... kolla in om du kan. Något för er också, kanske (vi får glömma bort prislappen för en liten stund...)

Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Emma Var Dag

Emma Var Dag

21 februari 2008 21:56

Fattar inte hur du gör?? Du har en förmåga att ha mycket färg utan att det ser ut som Pippi Långstrump bor hos dig. Hos mig tenderar det att göra det...suck!
En annan fascinerande sak är att du har lika många besök på en dag som jag har på en månad ;o)
Jag e inte förvånad för jag e ju oxå persiljaknarkare...
Vad fint du skrev om barn förresten.
Kram E

http://www.emmet.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persilja

21 februari 2008 22:10

Gry: Ja, det är nog så att det blivit så just för att det kraschas jämt och ständigt. Sen kan jag se en mugg på Indiska till exempel som är så snygg och så köper jag en istället för att köpa 6 elelr 12 eller vad man nu "ska" köpa. till slut blir de där udda samlingarna en enhet på nåt vis.

Lucia: Kul att kunna inspirera! Du vet att Du sinspirerar mig så då är det ju både ge och ta! PErfekt!

Annika: Virrpannlapp! Jaså vi säger konsitgt ! Var tvungen att tänka LÄÄÄÄNGE innan jag kom på vad det skulle kunna heta istället; grytlapp.! Haha! Har aldrig tänkt på det men det är ju faktiskt rätt skoj! Pannlapp! hahaha!

Uggllan: Tack snällis!

Gry: Kikar in!

Emma var dag: Haha, någon har sagt att det ser ut som hos Pippi Långstrump här så jag lyckas nog inte heller. Väljer kanske bilderna så att du inte ser helheten. Men ditt hem är ju underbart! Så isåfall gillar jag pippistilen!!!

 
EVA

EVA

21 februari 2008 22:47

Nu har jag mailat bilder till Dig !
***
Kram Eva

http://whiskyochchampagne.blogg.se

 
Dockmamman

Dockmamman

22 februari 2008 05:54

Åh! vad du är duktig!!

Jag blir lite avis på alla som kan sy, jag sydde ett par byxor till min äldsta son när han var 9 mån, han är 21 idag.

Jag har sedan lovat mig själv att aldrig mer prova för det blev inga normala byxor kan inteens beskriva hur de såg men jag kan ungefär beskriva att jag kan tänka mig att det skule kännas som om att ha skorna på fel fot *Ler*

Men jag får vara glad över att jag kan sticka/Kram och trevlig helg

http://stickmonster.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lucia

22 februari 2008 08:38

Måste bara säga några saker till. Blev så full i skratt här på jobbet när jag läste kommentarerna... Jag säger också pannlapp eller ännu värre...kaffelapp hahaha Guud så roligt!! Tror fler här i Gävletrakten säger det faktiskt. Sen har vi det där med Pippi Långstrump haha. Det är flera som kallar vårt hus för Villa ville kulla. Vi satt på altan en gång och hörde två som gick ute på gatan säga det. Sedan var vi med i ett hemmahosreportage i lokaltidningen och rubriken innehöll Villa ville kulla. Jaa så då gillar jag också pippistilen hahaha. Och en sista sak...vi köper alltid bara enstaka muggar. Har inte en enda som är lik den andra. När folk kommer hem till oss får de välja mugg själv, rätt roligt faktiskt.
Nä nu måste jag jobba vidare, var bara tvungen att kommentera allt det roliga och igenkännande.

 
Ingen bild

Persilja

22 februari 2008 08:41

Fy skäms Lucia! Smyga in från jobbet sådär! Det skulle vara kul att se ert tidningsreportage. Finns det kvar på nätet eller var det för nätbilagornas tid?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards