Direktlänk till inlägg 15 februari 2008

Stajlat=trööökigt!

Av Persilja - 15 februari 2008 09:22

Har skummat igenom DN:s Bostadsbilaga. Dels läst om min IDOL Cilla Ramnek. Jag äääälskar hennes stil och hon är en stor inspiratör för mig. Hon blandar mönster och färger på ett härligt respektlöst sätt som känns nytt och coolt!

Hon har en utställning på Svenskt Tenn nu där hon fått härja fritt i deras brackiga miljöer. Önskar jag var i Sthlm och fick se den!!!

Efter den mumsiga artikeln bläddrade jag förstrött mig igenom bostadsannonserna.De är många men det är hur tråkigt som helst sen man började stajla lägenheterna. Allt flyter ihop i en tråkig intetsägande massa. Allt är snyggt och polerat. Vita soffor, trägolv, någon klatscig (lagom) fondvägg och så någon snygg matta som binder ihop allt. Mycket uttänkt, mycket matchat, mycket tråkigt. Samma, samma.

Men plötsligt dök det upp något annat. En svart hörnsoffa med en guldfärgad femarmad lampa, ett marmorbord och ett furuklaffbord med vävd duk på. Ett hem. Ett levande hem. Typiskt åttiotal. Ingen stajling. Bara ett vanligt hem rakt upp och ner. Jag stannar och tittar intresserat och ser plötsligt även själva lägenheten.

Jag vet inte om det bara är jag som reagerar så men om det är fler än jag så har ju stajlingen totalt misslyckats. De har lyckats gegga ihop allt i en enda sörja så att inget urskiljer sig.

Jo, den vanliga åttiotalsinredda lägenheten urskiljde sig. Säkert fick den mest visningar av alla.

Hör ni mäklarfirmor; sluta stajla alla lägenheter likadana. Använd de hem som finns där. Städa upp och rensa bort men förvandla inte alla hem till tråkiga möblekataloger. Lämna något åt fantasin. Visa att det är hem ni säljer!

Förresten; vad glad jag blev när jag hörde att det kommit nya regler för mäklarna. De måste redovisa buden som kommer in. Slut på fejkade upphaussade budgivningar!

Detta är väl förmodligen mest ett storstadfenomen.

Förekommer inte alls i samma utsträckning här i våra trakter. Inte ens stajlingen har slagit igenom på samma sätt här, även om det förekommer.


 
 
Hallongumman

Hallongumman

15 februari 2008 09:42

Ja, visst är det löjligt med stajlingen! Jag har aldrig stört mig på fotografier och kylskåpsmagneter när jag har varit på bostadsjakt. Och de stajlade hemmen ser så opersonliga ut. Det känns mer som om man är på en utställning än i ett hem där någon verkligen bor.
Cilla Ramnek har jag aldrig hört talas om. Jag ska googla på henne och lära mig mer - verkar vara något för mig! :)

Ha en bra dag!

http://hallongumman.blogsome.com

 
Gry

Gry

15 februari 2008 09:47

HÅLLER MED! Jag blir spyfärdig på allt samm-samma. Har (tyvärr) själv gått i fällan och lyckades skapa ett helt sterilt och intetsigande hem i huset som vi flyttade ifrån förra våren.... Nu bor vi såååå skönt i en gammal hyreslägenhet, med lite skavanker här och var. Inga moderna ytor, fönster som är väldigt icke-täta, tjocka murväggar (går inte att gå iväg för långt med den bärbara telefonen, utan man får hitta ett bra läge och stanna där under hela samtalet. Inte göra en massa annat samtidigt, utan snacka när man snackar, fniss) och så vidare...

Jag tycker dessutom att interiörboomen har gått över styr.Visst, jag gillar vitt och gammeldags och stilleben och tjusigt, MEN det fungerar inte riktigt i praktiken för vår familj. Så det där får leva sida om sida med barnens styling (som jag skrev om hos dig igår), en luspudel (fniss) och i det hela det livet vi faktiskt lever här i vårt hem.

Ha en underbar helg!!Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
therre

therre

15 februari 2008 09:50

Fatta va kul det skulle vara att jobba med styling!!!! :) Fast jag håller med om att det inte är så stort här uppe, tyvärr :/ Här går ju oftast hus också i arv, eller så finns helt enkelt inte intresse. Tråkigt. Tycker dock att de som stagar borde ha lite bättre fantasi ;)

http://www.therre.se

 
Marydel

Marydel

15 februari 2008 10:13

Kan inte annat än att hålla med....oj vad kul det hade varit att få jobba med inredning...du skriver att det inte finns "styling" "uppe hos er"...DU om någon skulle ju starta upp nå´t sån´t...eller erbjuda "makeovers" av folks hus/lägenheter för en billigare peng än jättedyrast....får man fråga vad du jobbar med? Kram, M

http://marydel.bloggagratis.se

 
Ulle

Ulle

15 februari 2008 11:05

Håller med dig i allt det du skriver. Jag har till och med tröttnat på de flesta inredningstidningarna. Det finns få personliga hem att beskåda nuförtiden.

http://bergatrollen.se

 
Dockmamman

Dockmamman

15 februari 2008 11:05

Hej!
Har funderat länge på att delta i sopskåpstävlingen och nu har jag och yngsta sonen klätt upp vårt sopskåp det ser ut som en dag för sent för det var all hjärtans dag igår men det visar kärlek alla fall :-)
Hoppas att du vill se det/Ha det så gott...

http://stickmonster.bloggagratis.se

 
Tiina

Tiina

15 februari 2008 13:04

Visst är det tråkigt när allt blir lika som det lätt blir i försäljningsstyling, men att styla personligt, så som t.ex du gör, det är ju hur kul som helst! När man genast kan utläsa lite av vad det är för människa man har att göra med! Håller ju just nu på piffar till gästhemmet med hjälp av en designer. Poängen är inte att det ska bli lika och steilt överallt, utan att gästerna ska få känslan av att de kommer hem till mig då de kommer till Pellas. Dethär gör att de olika lägenheterna får olika färgskala och olika typer av möbler, endast den röda tråden, där vi försöker uppnå känslan av tidigt 1900-tal, är gemensam. Ska bli spännande att i framtiden få spänna på det hem vi nu håller på bygga och se om man lärt sig något...

http://alandsskargard.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

15 februari 2008 13:39

Tiina: Det ska blir hemskt spännande att se resultatet! Du visar väl på din blogg???
Låter som ett underbart kul uppdrag!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se