Direktlänk till inlägg 14 februari 2008

Så HÄR vill jag ha det...idag...

Av Persilja - 14 februari 2008 09:54

Den här bilden ger mig frid. Precis den enkelheten älskar jag, lite bohemstil men ändå vackert och själfullt. Det är denna känsla jag ständigt strävar efter. Så kan mitt vardagsrum bli, nån gång, nån dag, om jag bara kommer ihåg det.

Jag är på väg ibland men så får jag för mig att måla väggarna turkosa och att måla soffbordet lackrött och andra idéer som bara poppar upp i mitt färgglada sinne. Jag blir faktiskt inte klok på mig själv. Varför har jag så svårt att hålla fast vid en stil?

Eller är det så att jag faktiskt HAR en stil redan som jag slaviskt följer, fast jag bara inte märkt det själv. En persiljestil? En del kan faktiskt peka på saker och säga "typiskt dig" och jag kan bara förvånat hålla med, hur visste de det tänker jag förvirrat. Ibland skulle jag vilja komma på besök hos mig själv för första gången och se vad jag fick för intryck. Finns det nån röd tråd månne???

Bild lånad från Mette.


 
 
Gry

Gry

14 februari 2008 10:22

Ha,ha...snabba ryck! Hann knapt skicka min kommentar, sen hade du lagt ut nytt inlägg redan. Tvära kast ;-)

Jag ser hela tiden fina bilder (både som foton och i mitt eget huvud) hur jag vill ha det hemma. Men varje gång det börjar likna nåt här hemma, så är det snart fixat att återställa kaoset.... Barna har en helt egen stil, förstår du. I deras inredningsfilosofi ingår det skor som ska va lite lätt frånsparkade helst framför dörren, nån rygga här och var, glas och porslin är viktiga detaljer- som visar sin allra bästa form när de står på vardagsrumsbordet med en liten sur mjölksvkätt kvar, några intorkade cornflakes på kanten och så vidare. Textilier försår de sig på. Jodå, både jeanstyg och stickade plagg gör sig bra lite lätt slängda över stolar eller varför inte som ersättning för matta på golvet? Pennor och kritor, samt massor av papper, är en ypperlig dekoration på köksbordet. Ifall andan faller på kan ju värsta konstverket skapas i en fei.
Blöta handdukar och stinkande träningskläder sprider en hemtrevlig känsla och sånt som leksaker, DVD-filmer och spel visar hemmet från sin bästa sida om de får ligga lite lätt utspritt, sådär nonchalant fast ändå stylat.

JORRÅ, drömma på du vännen ;-) /kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Ulle

Ulle

14 februari 2008 10:36

Käre värld så fint! Ja, så vill jag oxå ha det! Hemtrevligt men ändå lugnt för ögonen. Men mina barn vill tydligen inte ha det så... :o De är mer för den röriga inredningsstilen. Vaddå? Varför ska jag gå och slänga äppelskrutten i PAPPERSKORGEN? Morsan är inte klok. ;)

Men vips så är barnen utflugna och jag sitter där i min rena soffa. Då kanske jag saknar äppelskru. förlåt, barnen???? Tror det. :D


KRAM till bästaste Persilja idag! (Pst, när jag var gravid senast så hade jag begär efter just persilja. Flera knippen om dan, haha!)

http://bergatrollen.se

 
Ingen bild

Persilja

14 februari 2008 11:01

gry: Hahaha! Bra skrivet!!!! På prick!

Ulle: Haha, jo man kommer nog att sakna skruttarna rejält. Kanske man börjar kasta sakerna omkring sig bara för att få rätta känslan...känslan av liv i hemmet. åååå vad vi har bra känsla i våra skrutthem nu! Det är nu det är som bäst! Att vi inte fattar det!!!

 
/B

/B

14 februari 2008 11:08

Jatack, så får det gärna se ut hos mig också!
/B

http://lyckligagatans.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

14 februari 2008 11:16

B: Ack...jaaaaaa!

 
Sissi i Norge

Sissi i Norge

14 februari 2008 11:21

Skulle bare ønske deg en fin Alle hjerters dag.
Synes jeg ser hvit sofa i mitt hjem etter at svart katt, grå katt og 20 kg hund har rullet rundt der når de har kommet seg inn på¨stuen uten mennesker hjemme.. Hunden er hjelpsom og KAN åpne dører...

http://sissi-mor.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Anne

14 februari 2008 11:27

Ser verkligen fint ut! Inredningen, golvet och fönstren.

 
therre

therre

14 februari 2008 11:37

Ja, det där var fint :)

http://www.therre.se

 
Gry

Gry

14 februari 2008 11:38

Mejlet kommer i retur, som olevererbart. Blev det fel i adressen? Jag kopierade den du lämnade hos mig, så jag borde inte fått in felstavning själv den här gången, hi,hi..

//Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Anki

Anki

14 februari 2008 12:14

Hallå! Så kom jag då äntligen till skott!!!
Sopskåpet är PIMPAT!

http://kiosken.zoomin.se/index/29314.html

 
maloppa

maloppa

14 februari 2008 18:04

En stor kram till dig på Alla hjärtans dag!
Den bilden gav mig ro i själen, precis så enkelt men rofyllt som jag gillar. Visst är det vackert med vitt men kanske inte bara det. Just nu längtar jag efter turkos, rosa och lime - vill ha vååååår! Ska se om jag kan rafsa fram några våriga gardiner iallafall...

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Ingen bild

Lucia

14 februari 2008 18:43

Väldigt va mysigt och fint det var!! Jag var in på Mettes blogg och höll på att krypa ur skinnet av inspiration. Den var bara så härlig! Nä nu vill jag ha bohemsommar, äventyr, laga god mat, gå barfota i växthuset och ha så där härligt rörigt hemma med massor av prylar framme mitt i mat och bakstöket och bara njuuuuuta av livet, ungarna och älskade maken!!!
PS Gävleveckan har nåt tekniskt fel ikväll så det blir nog inget skrivet för mig idag
:(( Typiskt! Jag som hade lite inspirejsjön.

 
maria

maria

14 februari 2008 20:42

Jag tycker att bilden på den där inbjudande soffan och det fina gamla bordet är otroligt fin. Men för mig blir det inte heller som jag har tänkt mig. Plötsligt har jag skaffat något som inte riktigt passar, något mönstrat som våran rutiga matta.Och så ska den plötsligt passa med annat mönstrat och till sist blir jag så förvirrad så jag inte bryr mig längre.

http://mariasrum.blogspot.com

 
synne

synne

14 februari 2008 21:19

Var glad att du är som du är. Du är viktig för många personer i din omgivning så ändra inte på någonting.
Alla hjärtans kram till dig från
Synne :d

http://nabolandet.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se