Direktlänk till inlägg 12 februari 2008

Trötta mammorstipendiet.

Av Persilja - 12 februari 2008 18:07

Här kommer en repris på nåt jag skrev för exakt ett år sen.

Så ni som följt mig ett år känner kanske igen er. Tänk, jag känner på precis samma sätt idag!


Tänk att få gå på spa och äta nyttigt och träna och få massage och gyttjebad och ångbastu och plocka och färga ögonbrynen och klippa och slinga håret och få snabbehandling av hälsprickorna och räta ut stortån och operera närsyntheten och få en ny stil och garderob och gå en kurs om att lära sig att inte lägga på hög och gå en charmkurs så att man kunde charma byxorna av vem som helst och lära sig yoga och meditaton så att man kunde behålla humöret alla dygnets vakna timmar. Då kunde man sen bara gliiida omkring och njuta av sitt eget sällskap.

Och medan man var på den makeovern kunde Från "Slott till koja"(eller det kanske var tvärtom) komma hem och makeovra vårt hem och när de ändå var igång kunde de skicka maken på charmkurs och stajling och barnen kunde få lite snabbundervisning i hänsyn och hemkunskap.

Det skulle finnas trisslotter för sånt...

Jag och min kompis funderade på att skapa ett hem för utröttade fruar/mammor. Dit skulle de kunna åka och vila upp sig och bara få uppassning och omsorg i flera veckor och under tiden skulle vi ta hand om markservicen i deras hem. Är inte det en bra affäridé?

Det var bara det att vi var alldeles för trötta för att orka.

Men om någon vill ha den affärsidén av mig så blir jag den absolut första gästen. Jag lovar! Sen kan man få "Fi" eller något annat parti att motionera om att det ska finnas något bidrag att söka för det...

Eller kanske ett stipendium?

Kanske Nobelkommitén kunde bidra?

 
 
Malou

Malou

12 februari 2008 18:49

Jamen, snälla, kan du inte starta det i alla fall? Du kan ta saftigt betalt, och så kan du ha en liten gårdsbutik och sälja dina alster. Vi kommer ett helt gäng, jag lovar!

http://www.wnjoydiary.net/no/malou

 
Anki

Anki

12 februari 2008 18:57

Ha, ha, ha, det vore kanske en bra bisyssla till kiosken? Nä det är jag som behöver den behandlingen.Jag skriver in mig som andra gästen!

http://kiosken.zoomin.se

 
Gry

Gry

12 februari 2008 20:15

Utmärkt idé, som du skulle kunna bli miljonär, ja kanske till och med miljardär på- om någon tyckte det var en investering då.... För vem vill väl investera i nånting som fungerar alldeles utmärkt GRATIS??

Men- jag står efter dig i kön som kund nummer två! Risk att det blir ganska farligt och ilsken atmosfär i den kön, för vem vet hur mycket uppdämmad frustration som kommer släppas loss när "massan" får upp spåret på det ljuva livet??

Ha en fin kväll! Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
SerineX

SerineX

12 februari 2008 21:24

Og jeg vil også være gjest. Noen ganger i bilen på vei til jobben, har jeg bare lyst til å kjøre forbi og fortsette og fortsette... Melde meg helt ut fra dum jobb, håpløse barn og en mann som ikke helt forstår hvorfor jeg er sur. Kanskje jeg kunne fortsette helt til slitne fruers og mammaers nye hjem?

http://www.fliff.weblogg.no

 
Gry

Gry

12 februari 2008 22:24

Kära Persilja, har du tid att titta in till mig och ge råd i ett kärleksdilemma??

Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Gry

Gry

13 februari 2008 08:27

Tack så mycket för de kloka orden. Jag tycker precis som du, och det är vad jag sagt till henne också. När någon frågar mig till råds så måste jag vara ärlig, klarar inta av att ljuga inför en vän.

Ha en härlig dag! Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

13 februari 2008 09:01

Malou: Ja, om jag bara orakde. Först måste jag själv ta in där...och det blir på tok för jobbigt...hahaha!

Anki: Ja! Du kan ha ett litet krypin (hemligt) där trötta mammor kan gömma sig. Så serverar du fika och säjer att du inte har en aaaaaning om var de är.

Gry; Ja, hu, DET tänkte jag inte på! Haha! värsta slagsmålen ser jag framfär mig med alla utschasade som köar---

Serinex: Ibland slår tanken en; vad händer om jag bara drar???

Gry: Kul att mina tankar stämde med dina. Svårt dilemma för henne dock, det är så lätt att VETA när man inte har känslorna inblandade.

 
Susanne

Susanne

13 februari 2008 09:07

Vilken LYCKA att hitta Din blogg och Din butik!!!

http://www.undersolen.se

 
Ingen bild

Persilja

13 februari 2008 09:14

Susanne: Dito! Att jag hittade dig nu! Kikade in och blev inspirerad! Kanske måste jag köpa några dammsugare av dig! De var ju bedårande!!! Och SÅÅÅÅ nyttiga!

 
Tiina

Tiina

13 februari 2008 11:45

Jösses vad grejer du skulle vilja! Hoppas du inte blir stressad av dina drömmar. Ibland får jag också sånadär ryck att jag skulle vilja göra tusen saker, och jag blir duktigt frustrerad, så då gäller det att jobba bort en del så lugnet åter infinner sig. Detdär med "husmorssemestrar" är faktiskt en uppskattad grej. Vi brukar ha grupper på Pellas, bl.a yoga och akvarellmålning, som kommer bort hemifrån och får ägna en hel helg åt bara sig själva och "helgens tema". Maten står på bordet med jämna mellanrum, och ingen tvätt eller städning finns som måste skötas, ingen hund som ska rastas... osv. De känner sig som nya då söndag eftermiddag kommer och de återvänder hemåt. Så samla du ihop ett gäng, typ 10-15 st så ordnar vi husmorssemester för er också! Och nog kan vi ta ordentligt betalt om ni vill, men annars brukar vi nöja oss med sådär lite lagom :o)
Hoppas du får möjlighet att göra någon av dina "önskningar" idag!

http://alandsskargard.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

13 februari 2008 12:40

Tiina: Jag hann fila hälarna! Det du! Jotack, vi kommer ett hetl gäng-måste bara spara ihop lagom mycket pengar först! :D Men SEN kommer vi!
Det låter alldeles alldeles underbart!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards