Direktlänk till inlägg 4 februari 2008

OJ!!!

Av Persilja - 4 februari 2008 10:46

Det märks att feminismen är en het fråga. Själv är jag totalt oinsatt i frågan, så till vida att jag inte har en massa fakta "på fötterna". Jag utger mig inte heller för att komma med några feministiskt politiska inlägg som står för någon annan än mig själv. Jag har bara skrivit om MINA feministiska tankar och upplevelser. Jag är kvinna. Jag lever i min verklighet. Jag skriver om den utifrån min tolkning.

Det droppar in en del kommentarer och några är från män som jag utgår ifrån inte är dagliga läsare av min blogg. De har förmodligen googlat på feminism och hittat mig.

En del är väldigt hätska kommentarer upplever jag och jag har valt att inte svara på dessa. Det känns som att de står bäst oemotsagda. Alla måste få ha sin åsikt. Jag har min. Dessa hätska män har sin. Detta är min blogg där jag luftar mina tankar och åsikter. Man behöver inte hålla med. Man behöver heller inte läsa.

Det jag reagerar på är några kommentarer som handlar om att någon måste värna männens rättigheter. Varsågoda! Värna på. Men det kan ju inte var min sak, som kvinna. Jag väntar mig inte att en man ska kämpa för kvinnans rättigheter. Han är naturligtvis hjärtligt välkommen och det finns män som gör det, men det är ju inget jag förväntar mig. Så varför är det så upprörande att en kvinna pratar feminism?

Varför upplevs det av en del som så hotfullt?????


 
 
Gry

Gry

4 februari 2008 11:35

Tråkigt att du fått dessa kommentarerna...Tror tyvärr att feministiska frågor inte bara väcker ilska hos många män, utan även hos endel kvinnor. Feminism har blivit ett negativt laddat ord, och många vill inte stå upp för det. Jag ser på feminism som en mänsklig rättighet och självklarhet. Feminism handlar inte om att kvinnor ska "ta över", vara bäst eller värst-utan feminism handlar, för mig, om att de självklara orättvisorna som kvinnor upplever på många fronter måste bort. I grund och botten handlar det om orättvisa. Det är ingen idé att vända på steken, då blir ju männen orättvist behandlade, och det är inte snack om någon vendetta, simpelt nog bara jämlikhet.

Snackade precis i telefon med en kompis. Lite om väder och vind- typ allt....Jag la märke till att hon använde sig av ord som "ställa upp" när det gällde mannens insats med deras 2-åring. Många kallar det även "hjälpa till" när männen utför något av vardagssysslorna hemma. Då har feminismen inte nått mina mål....

Vi ska INTE bli lika, utan JÄMLIKA!

Och Persilja, skaka av dig kommentarerna :-)Låt de inte få förpesta dina fina inlägg.

Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
synne

synne

4 februari 2008 11:56

En del män blir rädda när vi kvinnor plötsligt klarar av saker som de alltid gjort förr. De är rädda att bli satta på undantag.
Vi är ett hot mot dessa män.
Så tror jag ialla fall att det är.
Ha en skön måndag Persilja.
Kram Synne :)

http://nabolandet.blogspot.com

 
Jenny

Jenny

4 februari 2008 12:15

Bra talat! Jag håller fullständigt med! :)

http://hallongumman.blogsome.com

 
Kicki

Kicki

4 februari 2008 12:56

En hetpotatis det där!
Alltid intressant att diskutera, men jag är mera för diskussioner öga mot öga.Att skriva kan ibland bli SÅ fel...Nu tänker jag inte på det du skrev, för det är ju DU, utan de kommentarer det drar till sig.

Jo, svarar dig här om mina svägerskor.Jag har en endast syster.Min man däremot har 12 syskon! Hälften är systrar och de blir ju alla mina svägerskor.Fast eg har jag fler än så, för alla som är gifta med min mans bröder, det är väl också svägerskor? Jag skrev fel, det är fler! En av dem jag umgås allra mest med är makens brors sambo..hänger du med? De bor jättenära oss,så det blir väl så.

http://iverashus.blogspot.com

 
malin

malin

4 februari 2008 13:40

Jag kan inte annat än hålla med dig.

Det är fritt val att läsa eller låta bliatt läsa en blogg.

Hoppas du inte tar illa vid dig av inläggen
utan fortsätter att dela med dig av dina tankar och åsikter i din högst trevliga blogg!

http://pillris.blogg.se

 
Eva i Halmstad

Eva i Halmstad

4 februari 2008 13:48

Klart att alla ska få ha sina egna åsikter, jag gillar dina.
Ha de gott.
Eva.

http://evaihalmstad.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

4 februari 2008 13:57

Gry: Jo, det varju det jag skrev om och var inne på i mina inlägg men en del väljer ju att missförstå- Det är som att trycka på en knapp: Feminist=fram med rödljud-tutsignaler och smatter-en del blir helt förblindade och döva av ordet. Jag tänkte lite tanken att jag som är allt som en feminist inte brukar vara kunde avdramatisera ordet genom att bekänna mig som en sådan. Tack för support!

Synne: Jo, det är nog mycket rädsla.

Jenny: Bra!

Kicki: Jo. så är det! Fast visst är det tråkigt att man inte kan skriva vad man vill...
Spännande och fantastiskt med så många syskon!!!!!!!!!!! Där ligger man i lä! Vilka familjemiddagar!!!!!!!!!

 
Marlene / tolltyg &änglaströssel

Marlene / tolltyg &änglaströssel

4 februari 2008 13:59

Ja g håller i viss mån med dej, speciellt i att jag vet för lite... men jag kan inte hjälpa att bli anti mot den feminism som påstår att det bara är mellan benen olikheten sitter på man och kvinna, och de kvinnor som vill förtrycka männen i sin framfart och önskan att bli bekräftade. Jag tror på jämlighet och att inget av könen ska förtryckas men jag tror oxå att vi är man och kvinna med olika förutsättningar och att vi gemensamt kan bli ännu bättre om vi slutar trycka ner varandra... oavsett kön.
Mina ord, mina tankar totalt utan vetenskapligt belägg, däremot ett livsåskådningsbelägg.

http://blogg.marlenes.nu

 
Ingen bild

Persilja

4 februari 2008 14:06

Marlen: Visst är det precis som du säger-men det är ju ingen motsats till FEMINIST. VEM har sagt att en feminist vill krossa män? Vem har sagt att skillnaden bara sitter i könet,. Det är ju DEN bilden mot en femisnist som jag ville tvätta bort. Det var det jag menade med att feminismen blivit något fult. Att det fått en stämpel. Det är därför så många reagerar. Kanske man måste byta ord. Kvinnokraft kanske det ska heta. Jag sa i mitt inlägg att alla kvinnor är feminister. I den bemärkelsen att de vill väl inte särbehandlas bara pga sitt kön. Särbehandalas på ett negativt sätt. Man kan fortfarande ta emot en blomma eller en komplimang av en man även om man är feminist.
Hoppas du fattar vad jag menar.

 
Marlene / tolltyg &änglaströssel

Marlene / tolltyg &änglaströssel

4 februari 2008 23:20

Jo då... jag tror jag fattar, och håller väl än en gång med. Men har man gått på kvinnofolkhögskola med feministiska studier där man som sagt får lära sej en del om det plus alla dessa kvinnor som är så rädda för att vara kvinnor och skriker om kvinnofällan att få vara hemma med barnen. Det är dom jag är anti mot... Kvinnokraft är ett mycket bätre ord, för feminism har liksom gått överstyr tycker jag... man vet ju inte riktigt vad det står för idag. Och det kanske inte är antifeminist jag är utan anti-manshatare.

http://blogg.marlenes.nu

 
Ingen bild

Persilja

5 februari 2008 06:57

Marlene: Aha! Jag är nog fruktansvärt oupplyst hur en del feminster är och framtonar sig. Det kansek är DÄRFÖR det kommer så många hätska kommentarer! Det kanske finns väldigt många rabiata feminister som är sådär klichéaktiga som man tänker sig när man hör ordet. Det är synd!!!
Jag fattar precis hur du menar. De som säger att vara hemma med barnen är en kvinnofälla har liksom inte fattat nånting! De tror ju att det är en förlust! Den enda som fastnar i en fälla är ju den som väljer att inte vara med barnen. Oftast män då. Så friheten skulle vara att jobba heltid. Hahaha! Fatta så lurade de är!

 
Ellasmamma

Ellasmamma

5 februari 2008 10:36

Jag tycker att du gör ett bra val att inte bemöta de som du upplever som hätska kommentarer. Det är ju din blogg och du gör som du vill.

Jaag håller med om att ordet feminism har fått en stämpel som gör det jobbigt att vara feminist ibland. JAg jobbar med jämsätälldhet dagligen och det jag har kommit fram till är att det handlar om mänskilga rättigheter, alla har samma värde och rätt till samma förutsättningar oavsett kön. Eftersom det inte är så i samhället i dag så måste vi tillsammans förändra det. Jag tror att förändring skapar jag själv, jag har bara makt att förändra mig själv och mitt sätt att se på saker, men det kanske kan påverka någon annan.

Oj då, så mycket det blev, men du har rätt, det väcker käsnlor detta ämne.

http://ellasmamma.blogspot.com

 
Marlene / tolltyg & änglaströssel

Marlene / tolltyg & änglaströssel

5 februari 2008 22:16

Skrattar och njuter av ditt svarskommentar... trodde allt vi tyckte lika iaf. Ska snart lägga ut om en boj inne hos mej om feminism eller icke sådan, beror på hur man ser det. Talar om när du kan komma och hälsa på.

http://blogg.marlenes.nu

 
Marlene / tolltyg & änglaströssel

Marlene / tolltyg & änglaströssel

6 februari 2008 21:49

Nu har jag skrivit massor om vad jag anser om feminism om du orkar gå in och läsa... varning, det är långt

http://blogg.marlenes.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards