Direktlänk till inlägg 3 februari 2008

Det hade kunnat förhindrats!

Av Persilja - 3 februari 2008 09:23

Så har det hänt!

En dödsolycka i Kirunagruvan. Förvånad är jag inte. Men förbannad att det kan få gå så här! Det hade inte behövt hända!!!

De som jobbar i gruvan vågar inte alltid uttala sig därför att det finns en slags mentalitet att man inte ska klaga för mycket för då kanske inte gruvbrytningen får fortsätta. Jag skulle inte stå ut en sekund i det klimatet men de har inte något val tror jag. Det är ettjävla arbete helt enkelt att jobba under jord. Men det är ett blomstrande företag och hela staden lever på grund av företaget.

Nu har det hänt som inte skulle ha hänt. Det blir otroligt spännande att se vad LKAB:S drag blir efter det här. Hur skakar man av sig detta för att fortsätta bryta? Hur skakar man av sig de anonyma rösterna som säger att det sett tecken hur länge som helst att det varit instabilt. Tecken som ledningen inte lyssnat på. Gruvdriften must go on! Till varje pris. Fyfan!!!

Jag tänker på de anhöriga idag och på alla kirunabor som ska leva med LKABs maktfullkomlighet.


 
 
Ulle

Ulle

3 februari 2008 10:37

Usch... :( Mina tankar går idag till de anhöriga och alla kollegor etc. Vilken tragedi...

http://bergatrollen.se

 
elaina

elaina

3 februari 2008 12:37

Det finns inte ord för detta!
Gräsligt oansvarigt, horribelt maktmissbruk,
jag vet inte vad...
>0/

http://elaina.bloggagratis.se

 
kicki

kicki

3 februari 2008 13:51

Ja visst är det fruktansvärt, håller de inte på att flytta hela Kiruna för de är rädda för ras. Tänker på de drabbade familjerna idag.
Hur gör du när du lägger in tex persilja med streck under i blått, och trycker man där så kommer man direkt in på sidan..
Här är snöskottning för hela slanten idag, ha det gott min vän, kramen

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
ugglan

ugglan

3 februari 2008 15:12

MAN blir sååååå jä... arg!! Det är fruktansvärt när inte säkerheten får gå i första hand.... Pengar, pengar och åter pengar är allt för vissa människor/företag!

Tänker på anhöriga och arbetskamrater.... Hälsningar Ugglan

http://ugglan.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

3 februari 2008 15:12

Får jag säga något som inte här med DET inlägget att göra?

Persilja, du är nog den vackraste kvinnan jag vet. Även ostylad.

http://www.recyclebee.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

3 februari 2008 16:53

Ulle: Ja Usch, de stackarna!

Elaina: Horribelt var ordet!!!

Kicki: Det finns en särskild länkknapp eller hur jag ska säga som man väljer efter att ha markerat det ord man vill länka och så kommer det upp en ruta där man skriver in url-adressen.

Ugglan:Håller med i varje ord!

Anna: Vill du gifta dig med mig? Hahaha! Du är ju inte klok! Men...öh...tack! (Rodnar). All feminism flyger ut genom fönstret och fåfängan vinner !

 
Ingen bild

Anne

3 februari 2008 19:24

Vilken ledsam nyhet. En nyhet som, om möjligt, blir ännu mera ledsam eftersom det verkar som om olyckan skulle ha kunnat undvikas om ledningen VALT att skydda sina anställda och se till att det är säkert för dem i gruvorna.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se