Alla inlägg under januari 2008

Av Persilja - 10 januari 2008 09:47

Alla kommer vi väl då och då till såna dagar då allt känns meningslöst. Jag kommer dit var tredje vecka eftersom min (j***la) menscykel är så kort. Det stavas alltså pms.

Trots att jag vet hur det brukar kännas och vet att det går över och vet att det bara är en kemisk substans som kvaddar för mig så gör ju den där substansen likafullt att jag blir deppad. Visst tänker jag att det går över ta´t lugnt osv men det är ju ändå så idag och imorgon och kanske i övermorgon. Särskilt många knep finns det nog inte. ÄVen om choklad och godis kan trösta för stunden så hjälper det ju inte. Däremot borde jag ju prova de olika naturmedel och medicintips jag fått av er i olika kommentarer. Men lika snabbt som det kommer lika snabbt glömmer jag bort känslan när den inte anfaller mig och då glömmer jag att införskaffa medikamenten. Det ångrar jag till exempel nu.

För just nu känns allt piss.

(Jaja, du som tycker att jag har allt jag önskar mig som du skrev i en kommentar-jag vet-men jag tänker ändå skriva om att jag mår piss!)


När jag var på Lindex igår och såg alla underbara kläder och såg priserna, under 100 spänn det mesta, då blir jag lite matt å mina kreativa vägnar. Att sitta och skapa barnkläder och sy själv och försöka sälja känns tämligen meningslöst. Herregud, det finns ju ett megautbud därute! För inga pengar. All min inspiration och lust att sy och skapa är på noll. Zero. Har provat sätta mig framför maksinen men inget blir gjort. Det känns meningslöst. Trist när det känns så. Av erfarenhet vet jag att det inte är någon idé att jobba med det heller för aldrig blir det så fel och konstigt som när jag lider av pms. Det är bättre att spara sig till kraften och lusten återvänder. Om den gör det. Men det där sista var nog pmsindränkt. Nog gör den det. Det brukar ju göra det-varför skulle det vara annorlunda nu.

Ska nu försöka finna någon mening med något...diska till exempel, eller bokföra, eller dammsuga...

Wish me luck. 

Av Persilja - 9 januari 2008 17:38

Det känns som att detta är premiär. Jag tror aldrig att jag visat något jag shoppat förut. Jag shoppar inte så ofta. När jag bodde i Kiruna hade jag råd att shoppa mera, men då fanns det inga affärer. Åh, så jag längtade efter shoppingmeckat Luleå då. NU kan jag shoppa vad jag vill-ja-förutom att jag inte har samma ekonomi då...så jag har inte råd att shoppa. Men jag hade KUNNAT...alltså det är inte brist på köpställen.

Det är BRA juh! Fan vad jag är miljövänlig!!! Jag kom just på att jag visst har visat vad jag shoppat. Flera gånger till och med. Begagnade tyger och en del möbler från återbruksaffärer. Men nu har jag shoppat NYTT:

Kolla kläderna! Snygga va!! De till höger är till dotterns, en superfin kjol och tröja i bästa "MeandI" stil. Och kläderna till vänster är väl helt underbara!!!

Så underbara att jag VILL HA En BEEEEEEBIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Men det kanske inte räcker som beslutsunderlag för ett femte barn?)

Det är ju också lite typiskt! I Kiruna fanns BARA Lindex när man skulle köpa barnkläder. Men var de snygga?

Nix!

NU när jag bor här har jag ratat Lindex i sju månader och minsann, då plötsligt rycker de upp sig bara för att jag inte gått in dit. Idag när jag var in där FÖRSTA gången sen vi flyttade hit (i maj) hittade jag massor av snygga kläder. I bebissortimentet hade de HUR mycket fint som helst. Hade kunnat köpa en hel garderob av bebiskläderna. Men det kanske är att överdriva till en present. Jag går och väntar på att min kompis ska få en bebis. Den skulle kommit den 28/12. (Jag hoppas hon inte har tid att kika in här nu. Så BLUNDA nu S så att du inte ser lille Gunnars present.)


Av Persilja - 9 januari 2008 10:28

Äldste sonens rum är en sorglig historia. Själv bryr han sig inte och jag har inte haft inspiration att ordna för honom. Men det behövs. Han har ett genomgångsrum på övervåningen (självvalt), med snedtak och där taket är som högst går själva genomfarten. Kvar blir alltså två sidor. Där ska datorbord, läxbord och säng rymmas. Svårmöblerat med andra ord. Och framför allt svårt att få mysigt.

Men jag ska försöka nu.

Började igår kväll med att äntligen fixa gardiner därinne. Han har bara två golvfönster. Ett på var sida.

Han vill kunna mörklägga när han sitter vid datorn och ville ha svart tyg. Det fick han dock inte utan jag fodrade gardinerna istället med ett tjockt lakan så att ljuset inte tränger igenom trots att tyget är ljust.

Jag tycker att jag kom på ett väldigt smart upphängningssystem. Jag är lite allergisk mot traditionella gardinstänger efersom jag lika ofta vill ha gardinlöst och om det då sitter en gardinstång där ser det ju bara ut som att man glömt att hänga upp gardinerna. Så jag försöker alltid finna ett sätt att hänga upp gardiner UTAN gardinstång. Nu använde jag spik och så öglor i tyget.

Tre öglor på var sida. I uppfällt läge ser det ut så här.Nu är den till hälften uppfälld. Och nu är den helt nedfälld. Eftersom den bara sitter på öglor kan man vända på den. Vill man ha småblommigt i nedfällt läge vänder man på den och får vitt i uppfällt läge.

Enkelt och om jag får säga det själv smart...

Av Persilja - 8 januari 2008 09:20

Fick veta vem jag är tack vare en länk hos Dubbelörnen.

Det här är jag:


You have the mind of an artist, even if you haven't developed the talent yet.
Expressive and aware, you enjoy finding new ways to share your feelings.
You often feel like you don't fit in - especially in traditional environments.
You have big dreams. The problem is putting those dreams into action.

Your strength: Your vivid imagination

Your weakness: Fear of failure

Your power color: Coral

Your power symbol: Oval

Your power month: November


Stämde rätt bra faktiskt!!!!!!

Konstigt.

Det stämde bra på Dubbleörnen också!


Vill du testa själv så kan du göra det HÄR.

Av Persilja - 8 januari 2008 08:57

Äntligen är man av med barnen! Mouhahaha!

Skolan har börjat igen!

Äldste sonen är sjuk och hemma dock.


Telefonen ringde och det var spisreparatören. Han undrade vad det var  för fel med spisen. Jag berättade om smällen och om eldskenet och att den var död sen.

"Märkligt", sa han. "Den funkar hur bra som helst här. Jag har testat allt och låtit ugnen gå men det verkar inte vara nåt fel alls på spisen!"

Underbart!

Vi HAR spöken i huset! haha!

Min paus från matlagningen blev inte lång. Om nu inte spöken fortsätter att skoja med oss. Hålet i köket får snart fyllas igen.

Jag önskar att vi hade 100 000 kronor över. Då skulle jag lyxrusta köket.

Med lyx menar jag då ett smegkylskåp i rosa, en likadan diskmaskin, en agaspis i cremevitt och så ljusturkos glasmosaik på väggarna. Sen skulle en snickare få snickra platsbyggda skåp i gediget trä som jag målade med linoljefärg och så skulle jag ha några öppna hyllor målade i vitt.

Som pricken över i skulle taket målas vitt och golvet ljusgrått.

Mums!!!!!!

Men nu måste jag vakna och stå ut med det skabbiga köket. Försöka gneta iihop hundratusen...

Tips på snabba pengar någon?
Av Persilja - 7 januari 2008 21:55

Spisen är på lagning.

Så skönt!!!

Barnen har ätit Billys Pizza och Tacopaj och annan mikromat. De är HUR nöjda som helst och JAG är hur nöjd som helst. Annars är sån mat nästan bannlyst här, för att jag tycker det är så onyttigt och för att det dessutom blir rätt så dyrt när sex personer ska äta färdiglagat.

Men nu har vi ju inget val.

Jag HOPPAS att den blir borta flera dagar! Det är ju helskönt!!! Jag njuter.

Mindre disk blir det också.

Tack alla spöken och gastar! Bra jobbat!

Jag har städat och möblerat om i hallen och det blev jättebra. Jag har flyttat spegeln och den där hatthyllan som ses belamrad med täckbyxor ovan. Att städa och skura hallen är roligt för det är ett ställe där det snabbt gror igen. Nu är alla vantar och mössor och hundhalsband och annat hittade efter att ha varit försvunna ett tag. Skööönt. Bra för min själ.

Förlåt huset! Det jag skrev tidigare var bara ett skämt. Jag ångrar inget!


Av Persilja - 7 januari 2008 14:12

Som jag skrivit om är diskmaskinen trasig. Har handdsikat sen den 22 december. Börjar snart vänja mig. Det är riktigt meditativt att diska. Tvättmaskinen trodde jag pajade men den hämtade sig. Kyl/frysen är dålig. Smältvattnet vill inte rinna undan utan rinner till botten och blir äckligt illaluktande och blöter ner allt som det passerar. Skunkäckligt.

spisen pajade strax efter att vi flyttade in och vi köpte en ny för några månader sen. En enkel vanlig electrolux med häll.

Idag när jag stod och diskade och hade en ugnspannkaka på gång sa det "POFF!!!!" från spisen och ett rött sken blixtrade till. Spisen smällde alltså och den är nu helt död. Maken har mätt och sett att det är ström till kontakten så ingen säkring har gått.

Spisen var ju NY juh!

Nu har han åkt till electrolux service (som inte svarar i telefon) för att kolla om de kan komma och "ta tempen" på spisen.

Ska det aldrig ta slut detta???

Centraldammsugaren pajade också bara några veckor efter vi flyttat in och vi har inte hittat felet ännu. Vanliga dammsugaren går knackigt.

Internet tjorvar (visserligen självförvållat) och tv-mottagningen funkar endast i ett rum (trots att det finns tv-uttag i fem rum).

Jag ser tusenlapparna fladdra iväg.

Jag börjar så smått förstå de som vill bygga nytt. Tänk att flytta in i ett hus där ALLT är nytt och fräscht och fullt fungerande.

VARFÖR skulle vi flytta in i detta draaaaagiga gamla hus där spökena roar sig med att förstöra alla apparater????

Jag åååångrar mig.

(INTE!)

Av Persilja - 6 januari 2008 19:44

Förra inlägget handlade om att mannen börjat tvätta. Det har han fortsatt med. Det går fint.

Men tar han hand om tvätten?

Sorterar han allt i sex högar och bär till varjes plats? Njae. Inte hittills iallafall. Men det kanske kommer som steg 2. 

JAG har däremot vikt, sorterat och burit tvätt som aldrig förr. SÅ mycket rent har vi aldrig haft så alla garderober och platser är underdimensionerade. Vi har för mycket påslakan om allt ska vara rent hela tiden. Mängden har byggt på ett mångårigt system där balansen mellan tvättkorgar, garderober och använda kläder och annat är i jämvikt. Den här obalansen som nu uppkommit skapar problem. För mycket rent.

Tänk hon blir då aldrig nöjd tänker ni säkert nu. Jorå-jag är nöjd. Det är roligt att träffa den där tröjan som jag trodde jag tappat bort efter lång borotvaro längst ner i en tvättkorg där "svårtvättade" saker legat på hög. 

Det är bara fint allt. Men faktum kvarstår. Det är knökfullt överallt. Jag tvingas nog rensa om det ska fortsätta vara så här mycket rent.

Så kan det gå.

En tillfällig ekologisk obalans i naturen. En god tanke skapade nya problem.

(Jag hoppas ni förstår att jag raljerar lite.)

Imorgon är det skollov också. Här börjar de först tisdag. Men jag och dottern måste upp i vanlig skoltid eftersom hennes kompis från grannbyn kommer hit istället för fritids.

Jag håller på att röja i vardagsrummet och återskapa min syplats. Nu måste jag göra ett ryck där. Det har stått stilla alldeles för länge. Jag har varit grymt inproduktiv. Fy mig.

Det är dålig feng shui vid min nya dataplats i köket. Dålig skrivstämning. Så jag måste nog flytta eller vrida den. Så att det känns bättre. Jag är superkänslig för sånt.

Apropå ingenting; eller kanske tvätt; vi har för tillfället 47 styckn udda sockor som inte har någon make. Någon som slår det? Ändå har jag slängt en sju, åtta stycken som jag VET är borta för evigt.

Vart tar de vägen???

Dammsugaren?

Avloppet?

Pommacs mage?  (Nej, problemet fanns före hans tid.)

Ett mysteriun som jag tror samtliga stött på. 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se