Alla inlägg under januari 2008

Av Persilja - 13 januari 2008 21:18

Dagen har präglats av att jag fått upp saker. Jag har fått upp min plåtiga lampa som flyttat runt på hyllor och golv och dörrhandtag i sisådär tre månader...eller mer. Äntligen fick jag den på plats. Jag var tvungen att skruva dit en ny stickkontakt först och att komma ihåg att köpa hem den där stickkontakten-ja, det är där problemet legat. Men nu är den uppe:

Jag har också fått upp tavellisterna som jag hade på väggen förut innan min pappa tapetserade och sen har de blivit liggande. Sen är det alltid så för mig att när en vägg är alldeles ny och fin utan skruvhål eller spikhål eller minsta fläck på, då får jag lite ångest över att sätta det första hålet. Men

nu är det gjort! Skönt!

Jag har också fått upp (och dessutom in i ramar) mina favoritfoton på familjen från Öland 2003.

NU alla nyfikna släpper jag fööööörsta bilden på min man!!!!!!! Ta fram förstoringsglasen nu!!!!

Blunda dock för den fuuuuula tapeten!

(När ska jag ta mig an att måla den eller riva den?)

Fast tapetserar jag om där då mååååste taket målas eftersom det är smutsigt och det ser ut som att någon skurat det fläckvis. Dessutom måste öppna spisen rappas om och målas vit och golvet är förfärligt nött och så vidare och så vidare. Nej, lika bra att skruttfultapeten sitter där den sitter och så får vi göra ett samlat grepp om x antal år. Jag vill riva innertaket och ta fram det gamla och riva golvet och ta fram det gamla...

Måste bara berabeta mannen först. (Att det är värt allt arbete.)

Ikväll hade vi världens norrsken. Det är magiskt att stå och titta upp mot himlen och se norrskenet dansa och röra sig. Det är mäktigt. Och det gick att fånga på bild! Slutartiden var över en minut-men jag höll den på broräcket så det blev helt okej!

NU ska jag gå och borsta tänderna och lägga mig och läsa. Har läst ut två böcker här på kort tid som jag rekommenderar: Linda Skugges "Ett tal till min systers bröllop" och så Sara Kadefors "Fågelbrovägen 32". Klart lysande böcker. Särskilt den senaste. Älskade den.

Nu läser jag Smuts av en journalist som jag i detta nu inte kommer på namnet på. Redigerar det senare. Lovande. Handlar om sexköpande män.

Jag har under lång tid bara läst kvinnoböcker och det är inte ett medvetet val, men jag tror jag ska låta det bli ett medvetet val. Detta år ska jag mest läsa kvinnor. Jag har nyligt läst Liza Marklund senaste och jag ska efter Smuts läsa Elisabeth George senaste...

Någon som kan tipsa om nåt bra (av kvinna) som jag kan ge mig an härnäst?

Nä, tandborstning

var det! Men vad nu! Något av mina skämtlynniga barn har varit framme: 

Godnatt kräk! 

Av Persilja - 13 januari 2008 10:55

Anna Stilla skriver bl a om språkliga förbistringar och när språket ställer till  med lustiga situationer.

Jag kom då ihåg en kille jag jobbade med som var nyinflyttad från Finland. Han kunde väldigt lite svenska när han flyttade hit men lärde sig ganska snabbt. Det som han tyckte var konstigast och svårast att förstå var svenskans såna där "underliga" uttryck som när vi bad honom kasta ett öga på ett papper vi höll fram. Förskräckt tittade han på oss och tänkte "Vadå? Ska jag kasta mitt öga på papperet är de galna?" eller när han gick runt med kaffekannan och artigt undrade om vi arbetskamrater ville ha en kopp till och någon svarade "ja tack, en mun." Då undrade han om det förväntades av honom att han skulle hälla i sin mun och spotta ut i  koppen eller rentav be denne gapa och hälla i dess mun.

Det är sånt man inte tänker på som helsvensk.

Min 9-åring satt och pratade engelska hela gårdagkvällen. Han översatte allt rakt av efter sin förmåga. Till exempel hette jultomten chritsmas-santa-logiskt enligt honom. Språk är intressant! Och verkligen en barriär när man inte behärskar det.

Tänk om hela världen talade samma språk. Tråkigt, då man inte fick mångfalden, men säkert skulle världen vara bra mycket fredligare om vi alla förstod varann. Fast det skulle ju behövas kulturella likheter och ekonomiska likheter och politiska likheter och religiösa likheter också...

Så det är nog inte SÅ enkelt...


Av Persilja - 12 januari 2008 20:14

Jag fick syinspiration här på lördagkvällen!

Hurra.

Sydde nya överdrag till mina fotpallar från IKEA. Så här såg de ut före:

Juligt och fint, men jag är lite less. Har vita överdrag också men de är vita högst en dag pga av Pommac och barnen...

Så jag sydde egna i favoritfärgen:

Det här är från ett gammalt överkast  som ni ser i bilden här bredvid(med rosa väggar.)

Den andra är sydd av ett tyg jag ropat in på tradera.

Det är underbara tyger tycker jag, men så älskar jag ju grönt också. Kanske syr jag ett par väskor av de bitar som blev kvar.

Dottern hade kompis som sov över här igår. Det var premiär för henne och hon var såååå lycklig. (Jag har hållt mot i det längsta. Tycker inte man ska börja för tidigt med övernattande.) De hade jättemysigt.

 Byggde koja, lekte kurragömma och tog nattmacka vid  midnatt. Jag fick läsa saga för dem efter midnatt för att de skulle somna. Men först läste de själva.

Loveböckerna är skrivna av Eva Funck (hon med barnprogrammen som förklarar sjukdomar och annat superpedagogiskt) och illustrerade av F.Widlund-tillika min syster. Skryteliskryt!

Ikväll har 11-åringen pyjamasparty!

Måste servera lite chips och läsk.

Av Persilja - 12 januari 2008 15:53

Lördag.

Roligare än så här har jag inte haft...ännu.

Men det är som sagt lite avkopplande att handdiska...

Det är mycket roligare än att tömma och fylla diskmaskinen. Det är liksom sinnligare. Det kanske jag tycker för att jag tycker om porslin och glas. Jag tycker om att diska dem rena.

Nörd!

Idag var det mycket disk. Vi hade sparat ända sen igår...

Fy fanken vad duktig jag är!!!

Diskmedalj hit!

Sist jag stod och skalade potatis lekte jag med tanken att jag skulle ställa upp i en potatisskalar tävling. Sjutton vad bra jag är på att skala potatis!

Det gäller att se sina starka sidor.

Kan man ta med det i sitt CV tror ni???


Av Persilja - 12 januari 2008 12:55

På vårt förförra boende hade vi en fårhage i närheten. Det var jättemysigt. Vi gick alltid dit och matade dem med hårdbröd och gräs och annat. Jag gillar får. Skulle gärna ha några stycken. Här i byn finns inga får. Massor av hästar. Man ser hästar åt nästan alla väderstreck. Kor finns det på en gård och höns verkar en tre fyra stycken ha. Jag drömmer om att skaffa några hönor och en tupp. Tycker det är sinnebilden av lantliv. Hönors kucklande och kacklande är för mig det mysigaste ljud som finns. Det ska nog gå bra med Pommac. Hans storasyster klarar av att leva med hönor så det ska nog han lära sig också...

Här är dottern med fårskocken 2005.


Av Persilja - 11 januari 2008 18:10

Blev utmanad av Ellas mamma häromdagen och nu ska jag ta mig an den.

Skriv sju sanningar om dig själv.

Först tänkte jag "Vad svårt!". Men efter en stund kom jag på att det måste ju inte vara SENSATIONELLA avsjöjanden utan sju sanningar, typ jag borstar tänderna varje kväll...

Men så tråkig och förutsägbar behöver jag ju inte vara.

Ja, då kör vi.

1. Jag hoppar över tandborstningen alldeles för ofta för att jag blir såååååå trött på en gång. Jag ORKAR inte bara ibland. Men jag har ändå inga hål, så det är verkar inte göra särskilt mycket.

2. Jag har hårigare ben och armar än min man. Men han har å andra sidan fånigt lite hår...

3. Jag gör ALLTING med vänster hand men måste hantera datormusen med höger. Försöker jag med vänster kan jag inte styra överhuvudtaget.

4. Jag tycker att bibliotek är spännande. Blir alldeles upphetsad av att besöka bibliotek. Vill alltid besöka biblioteken i alla städer jag kommer till. Mina barn (och min man) delar tyvärr inte mitt intresse...

5. Jag är livrädd för daggmaskar och andra ryggradslösa varelser som tar sig fram genom att töja sig.

6. Jag räknar alltid trappstegen när jag går i en trappa-har ändå ingen aning om hur många trappsteg vi har i vår trapp.

7.Om jag ska stiga upp klockan sju ställer jag klockan på 6 och snoozar till sju.


Ja, det var väl lagom tråkiga sanningar...

Nu vet jag att denna utmaning gått runt i säkert ett helt år så jag skickar den vidare till några som jag vet är relativt nya i bloggvärlden:

Maria på Mariasrum, Lucia på Lucias blogg och Gry på Madicken.

Lucias länk funkar inte för den är för lång för min ruta, men klicka på länklistan härbredvid så kommer ni dit. Av Persilja - 11 januari 2008 09:17

Idag ignorerar jag surhormonerna.


Försökte pigga upp mig själv igår och vad gör man då om inte köper nytt toalock.

JA! Nu har jag köpt nytt igen. Sökte ett gammalt på återvinningsmarknaden men hittade inget. Bara pissgula. Mouhahahahaha!!!

Nej, jag skojar bara. Det köper jag nytt. Men jag kanske borde lägga ut det gamla blå på Blocket.

"Blått inpinkat toalock säljes. Bpvsa". (Braprisvidsnabbaffär.)

Eller så anmäler ni ert intresse. Lämna kommentar så får ni det!

NU är jag väl roooolig va?

Inte?

Det är inte alla som har kiss och bajshumor...


Jag trodde inte att jag skulle bli så partiskt och subjektiv som jag blivit med min hund. När jag tittar på honom tycker jag att han är den snyggaste hunden i världen. Han är helt perfekt.

13-åringen är inte heller objektiv. Han säger ofta "medge att Pommac är snyggast av alla!"

Och jag medger.

Och inser att jag är förblindad.

Men kolla!

ÄR han inte tjusig????

RENT objektivt sett alltså?


Av Persilja - 10 januari 2008 18:12

Vad ska man med mediciner till när man har så fantastiska bloggkompisar???

Era underbara kommentarer kan ju dra upp en ur det svartaste djupa hål!

Gulliga ni!!!

Tack för att ni finns! 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se