Direktlänk till inlägg 31 januari 2008

Dansk tv-serie!

Av Persilja - 31 januari 2008 22:42

Något jag verkligen njuter av är bra tv-serier. Det förgyller vardagen SÅÅÅ mycket. Det händer inte ofta att jag längtar efter någon serie. Alla långkörare som finns orkar jag inte följa. Typ Cityakuten och liknande. De tar ju aldrig slut! De hittar bara på nya intriger och utvecklingar för att göra fler avsnitt. Nä, en bra serie ska ha fem sex avsnitt. Så att man hinner njuta ordentligt, men ändå inte binda upp sig en hel termin.

Den som slukar mitt totala intresse nu är den danska serien "Brottet" som går i kanal 1 på torsdagskvällar klockan 21:00.

EN SÅN GODBIT!

Jag är ett stort fan av danska serier och filmer. Har nästan allt som gjorts på danska i min DVD-samling. Jag gillar dem för att de har så många fina skådisar men också för deras enkla sätt att agera. Inga överspel. Bara äkthet liksom. Sen älskar jag det dejliga språket.

Tänk att slippa säga "JA" och få säga "jää" istället! Det är så skönt! Så avspänt.

Och som en rejäl bonus är de danska miljöerna så härligt avspända.

I denna serie Brottet har de spelat in flera scener i lägenheter som jag sett i inredningstidningar genom åren. De lånar ofta befintligt möblerade boenden och spelar in utan större ändringar. OCH DET SER MAN! Det är så trevliga hem jämt. Så jag njuter på många sätt. Ibland måste jag se filmerna flera varv för att kunna fokusera på storyn och inte se så mycket på miljöerna.

Hon som spelar mamman i Brottet, spelar så fruktansvärt bra. Hon fick mig att bryta ihop och storgråta nu ikväll. Missade säkert fem minuter för att jag grät och grät och grät.

Hoppas den går i repris!!!

Missa inte nästa avsnitt!!!!


Uppdaterat: Denna serie har 20 avsnitt (HURRA!!!!!) och den går i repris den 5/2, så ni som missat den kan hoppa på nu! 


 
 
maloppa

maloppa

31 januari 2008 23:18

Kul att du gillade min "pimpning", det var jättekul och är fortfarande när man öppnar dörrarna.
Jag följer oxå den serien men jag hade fått för mig att det bara var tre delar. Naturligtvis missade jag kvällens avsnitt då jag o maken såg på en film. Ska absolut skriva ner när den går i repris, den är jättebra....

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
synne

synne

1 februari 2008 03:43

Danska serier är suverent bra.
Tänk bara på Mordkomisjonen, Matador, Anna Phil m.m
Har missat den här serien då, men får väl leta mig fram till en kanal där den går.Gick på NRK för ett tag sen med.
Ha det bra i natten Perilja.
Kram Synne :)

http://nabolandet.blogspot.com

 
Maria

Maria

1 februari 2008 06:23

Hej
Jag tittar in här toktidigt idag. Jag missade förra avsnittet men såg halva igår och hela första. Jag bara grät när jag såg den. Vilken otrolig skildring av de sörjande föräldrarna. Nu ska jag minnas att den går.

http://mariasrum.blogspot.com

 
maria

maria

1 februari 2008 06:26

HejNu såg jag ju att du också hade gråtit. Jag läste inte ens hela inlägget innan jag kommenterade för jag började tänka på den där serien så mycket. Eller så är det för tidigt på morgonen. Jag den var otroligt hemsk och gripande.

http://mariasrum.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se