Direktlänk till inlägg 31 januari 2008

Feministiska tankar del 3

Av Persilja - 31 januari 2008 15:04

Jag kan inte lämna ämnet. Måste höra till influensan!

Här i stan har föräldrar protesterat stenhårt mot att det blev en "pojkklass" i en skola. Det var överskott av pojkar och av tre klasser fanns det kanske totalt 10 flickor eller nåt sånt. Resten dvs 70-80 stycken var pojkar.

Ledningen gjorde således en pojkklass och det blev ramaskri.

Katastrof!

Inte kan man väl göra så???

Så ledningen för skolan backade och de 10 flickorna blev uppdelade så att några får gå i varje klass.


NU är det dags för ramaskri tycker jag!!!!!

Hur kan man göra så!!???

Man offrade flickorna!


Det är lite samma sak när de alltid använder snälla tysta flickor till bänkkamrater till vilda stökiga pojkar. Man använder flickan för att dämpa pojken. Flickans väl och ve är det ingen som tänker på.


Tänkte man på flickornas bästa när man delade på de 10 för att det inte skulle bli någon särpräglad pojkklass???


Blev det något ramaskri i media över detta???

Jag läste överhuvudtaget ingenstans att det alls togs upp. Tänkte ingen på det????????

 
 
Lisa

Lisa

31 januari 2008 16:05

Skriv till Kerstin Anttila på NSD!

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Killfröken

Killfröken

31 januari 2008 16:38

Ge mig en hemsideadress till en lokaltidning så ska jag och alla jag känner ge dig ditt ramaskri. Det du beskriver är oprofessionellt på flera plan. Det är vansinne att dela på flickorna. Men det är också vansinne att högskoleutbildade experter med mångårig erfarenhet av utbildningsvetenskap ska vika sig för en samling bönder (no offence) på en insändarsida! Maken till populism får man leta efter.
Nu är jag alldeles eld och lågor. Vilka nötter!

http://www.killfroken.se

 
Gry

Gry

31 januari 2008 16:51

Slapp inte hinken, tyvärr, men ska försöka glömma bort det nu för en kort stund :-)

Måste komma med en kommentar och komplement till din historia. Personalen på ett dagis fick frågan om de tänkte på jämställdhet i den dagliga verksamheten med barnen. Joviss, de var mycket medvetna om sin pedagogik och tyckte att de med stor framgång hade implemneterat mera jämställdhet i det dagliga. De tackade Ja till att få kameror uppmonterade för någon vecka och till att materialet sen skulle studeras av den här gruppen som studerade jämställdhet på dagis. Reslutatet som visades chockade även dagispersonalen själva. Bland annat hade de sen en tid tillbaka kört varannan pojk och flicka vid matbordet, och tyckte detta gett goda resultat. Det rådde en lugn och fin atmosfär vid måltiderna. När bandet studerades kom det fram att flickorna servade pojkarna med smör, mjölk och annat!! Inte konstigt att det var lugnt kring bordet.... Åter igen flickor som offras för allas välmående :-( Finns säkert otaliga exempel i samma sjanger, tyvärr... Orkar inte skriva mera just nu, men det är ett viktigt tema som inte på något sett är färdigdiskuterad, eller hur?!!

Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
Anki

Anki

31 januari 2008 17:10

Håller fullständigt med!!! Blev oxå väldigt upprörd när jag läste det. Fattar inte hur folk tänker? Varför skulle det vara så hemskt med en pojkklass? Jag hade nog dragit min kos från den skolan om min flicka hade gått där.

http://kiosken.zoomin.se

 
Ingen bild

Anne

31 januari 2008 18:30

VA'?!? Hur kan man göra så? Vilka idioter, rent ut sagt. Kan bara tänka mig hur det känns för flickorna att vara ca. 3 flickor + 25 pojkar per klass. Buuu för den usla ledningen!

 
maloppa

maloppa

31 januari 2008 18:49

En klass med bara killar hade kanske till och med blivit lugnare än att plocka in tre tjejer i den. Då slipper de spela allan vilket lätt blir fallet när det kommer personer av det andra könet in i klassen. Oavsett vad alla jämlikhetskämpar säger så är det skillnad på killar och tjejer, varför skulle det inte fungera med en killklass. Nä, håller fullkomligt med dig.
Vet du vad? Jag har pimpat mitt sopskåp, kolla in va inspirerad jag blev av dig, tack! Har till och med hittat en "Persiljig" vaxduk *fniss* och den var helt i min smak även om det blev turkost istället för rosa som ditt....

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
/B

/B

31 januari 2008 19:19

Du har helt rätt, jag har också undrat varför INGEN, inte ens flickföräldrarna haft invändningar?
Och det där med att använda lugna barn för att stilla de stökiga ... *morr* Två av mina lugna grabbar har använts precis på det sättet. Jag har protesterat!
/B

http://www.lyckligagatans.blogg.se

 
synne

synne

31 januari 2008 19:24

Flickor är inte så viktiga i många sammanhang. Det ser man överallt. Men att göra så som man gjorde i skolan där blir för mig helt fel.
Man måste kunna lösa det på annat vis.
Har en paralell härifrån. I en skola är de för många elever i varje klass. Man bestämmer sig för att några ska flytta till en skola en bit ifrån. Hur man valt ut vilka som ska flytta förstår jag inte, men det gjorde så här.Man plockade ut ca 20 elever från skolan. En här och en där. Man struntade i om ungarna hade sina bästa vänner i klassen. MAn informerade INTE föräldrarna om det innan beslutet togs.Det här är barn i 10 års åldern som gått med sina klasskompisar ifrån lekis, dagis och uppått.Nu är det krismöte för att föräldrarna gått ut i tidningen......
Vi pratar här om att rucka på trygghet,flytta barn utan att överhuvudtaget tänka på följerna.
Lider med barnen och med föräldrarna.
Hoppas ialla fall att din kväll blir bra.
Ska fixa lite kvällgott till antikrundan nu.
Sköt om dig och lev väl.
Kram från ett blåsigt naboland.
Synne :)

http://nabolandet.blogspot.com

 
Therese

Therese

31 januari 2008 20:02

Jag är helt inne på din linje. Det verkar mycket mer rimligt att ha pojkklassar. Hur utstuderade skulle inte flickorna känna sig om de placerades ut två och två eller hur det blir? Vad skulle man vinna på att ha två flickor per klass och för vems skull gör man det!?

http://bokbloggen.bloggagratis.se

 
Hemmamamman

Hemmamamman

31 januari 2008 21:09

I mina barns skola finns en renodlad pojklass. Även där var det ont om flickor i den årskullen.
Den årskullen har 3 klasser; 2 vanliga och så 1 pojkklass.
Och där verkar det inte ha varit några större protester.

Tänk så olika det kan vara!

http://www.hemmamamman.blogg.se

 
Esters mamma

Esters mamma

31 januari 2008 21:40

Min lilla systerson går på ett dagis där det bara är pojkar i gruppen. Det är nån isländsk tanke bakom att pojkarna ska lära sig allt , även *flicksaker*. Jag har försökt leta efter info på nätet men hittade bara saker på isländska och det är lite svårt att läsa.
Min syster är iaf nöjd och tydligen lillgrabben oxå.

http://estersmamma.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

31 januari 2008 22:13

Lisa: Du menar att hon ska granska eller för att klaga eller??? Mejla mig omm det!

Killfröken: Det var en massa protestmöten och så också, men IALLFALL! Väcktes aldrig frågan om tjejernas väl och ve? Var var tjejföräldrarna????

Gry: Jag såg nåt tv-program om det. Så är vi föräldrar också, tror nog att vi inte gör skillnad men har redan olika röster till de nyfödda beroende på om de är gossar eller töser...

Anki: Ja, med så hemska pojkföräldrar hade jag inte velat he min pojkar där heller.

Anne: Idioter var det rätta ordet.

B: Håller med! Ska spana in sopskåpet! Förste deltagaren! jag länkar och lägger ut dig!!!

B: Du får lämna hemmavid ett tag och göra lite feministiskt granskande journalistik!!!

Synne: Jag häpnar!!!!!!!!!

Therese: Man sket i tjejerna.

Hemmamamman: Tur det finns sansade skolledningar nånstans!

Esters mamma: Ja, det har jag hört om förr. Det kan nog finnas bra tanke bakom det!

 
Ellasmamma

Ellasmamma

1 februari 2008 08:15

Morr, jag blev så upprörd när jag hörde detta, ingen hade en tanke på tjejerna utan det var bara killarnas väl och ve som fanns i fokus. Bra att du skriver om dina feministiska tankar, hoppas att det inte har med influensan att göra (det tror jag inte).

http://ellasmamma.blogspot.com

 
Charlotte

Charlotte

1 februari 2008 14:37

Jag blir upprörd, samma sak hände för min brorsdotter, där delade man på 6 flickor som var kompisar, några i gruppen mer och andra mindre nära kompisar. Min brorsdotter blev kvar i gamla klassen men hennes bästisar flyttades till en annan klass! Inte en enda pedagog brydde sig om att flickan blev ledsen. Mina båda söner är av det lugna slaget och tro mig under alla år det gått i skolan har det ALLTID varit dom som alla pedagoger vill ändra på så att de blir tuffare och stökigare! Jag morrar på alla flickors och lugna pojkars vägnar... mer för att flickor alltid utnyttjas.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Marina

3 februari 2008 14:02

Hejsan!
Hör till dem som tjuvläser din blogg mellan varven.På ett sätt är vi nog ganska olika du och jag.Jag är verkligen inte någon bullmamma.Jag syr inte,bakar inte.Jag jobbar(tyvärr)heltid,och om jag ska orka vara mamma,fru,och dessutom funka för mej själv,så har jag valt att lägga allt sådant som den äldre generationen hann med,därför att de inte jobbade,åt sidan.
I alla fall...det här med uppdelningen av tjejerna upprörde mej jättemycket!Jag slutar aldrig förvånas över hur idiotiskt pedagogsikt utbildade människor uppför sej.Är de totalt sönderpluggade i skallen,eller vad handlar det om??!
När min dotter skulle böörja skolan delade de på hennes dagisgrupp så att hon ENSAM hamnade i en klass med barn hon aldrig träffat.Alla de andra barnen(7st)hamnade i samma klass.Jag ringde och protesterade,då min dotter är väldigt rädd i nya sammanhang.Jag talade för totalt döva öron.Det slutade med att min dotter blev tystare och tystare,och efter 6månader i skolan satt hon och grät på toaletten.Jag ringde skolan igen,och krävde ett möte!Till slut fick jag det.Men under den tiden som vi väntade in datumet för mötet,hände något.Helt plötsligt släppte det för min dotter,och hon började leka,och vara gladare.Så när mötet äntligen var,så bestämde vi att avvakta lite till,för att se om det var tillfälligt,eller om hon faktist mådde bättre/bra.Tyvärr var det bara 3 tjejer i klassen.Så jag antar att det handlade om samma sak där.Skolan ville väl inte ha en killklass.Tyvärr blev aldrig klassen bra.Det var otroligt stökigt,och min dotter tillsammans med många andra barn i klassen for ganska illa mellan varven.Vi har nu flyttat till annan ort,och hon har hamnat i en toppenklass,med en toppenlärare! :0)Hon har fått många fler kompisar,för här är det ju flera tjejer.Det känns jätteskönt!Tyvärr så verkar det som att skolledning skiter fullständigt i att det handlar om små människor,som är oroliga inför allt det nya som händer dem i den stora världen.Det är sorgligt,och föräldrar till flickor behöver lära sej att ryta i när det handlar om deras döttrar!!

 
Ingen bild

Persilja

3 februari 2008 15:00

Hej Marina: Måste bara protestera lite för jag är ingen bullmamma heller. Har också valt bort allt som den förra generationen gjorde, dammtorka, mangla, stryka, baka, osv. Jag syr inte som hobby-utan försöker leva av det. MEN jag är dock en slags hemmamamma. Jag bakar kanske 3 ggr per år. På sin höjd. Nåväl, då var det klarlagt!
Det du skriver om dottern är så hemkt. Man blir så ledsen. Okej att hon fann sig till slut men hon hade besparats en hel del vånda om de inte hade gjort på det förfärliga sätt de gjorde. Var är empatin i besluten?????
Ja! Flick föräldarar måste höras mera! Jag har en flicka och jag tror att hon är rätt kaxig. Tre storebrorsor som hon har. Vi flyttade 40 mil till detta hus i maj.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se