Direktlänk till inlägg 31 januari 2008

Irriterande saker och annat.

Av Persilja - 31 januari 2008 09:00

I vår familj har vi problem med försvunna saker. Det är ett ständigt återkommande problem hos oss.

Sakerna bara försvinner.

Men de kommer nästan alltid tillbaka.

I morse var 9-åringens läxbok försvunnen. Läxan var nogsamt gjord och tränad på, men läxboken puts väck. Det är ju extra irriterande när han ägnat stor möda och tid åt läxan och så får han inte visa det. (Okej, läxan är för hans egen skull, men det känns ju faktiskt som att det inget är värt om inte fröken ser att han gjort den. Hemskt men sant.)

Jag sprang omkring som en stressad smörklick och letade. Försökte tänka logiskt, men boken var som uppslukad. Försökte tänka ologiskt och DÅ hittade jag den. Jag tänkte var är det mest osannolika stället för hans läxbok, jo, i dotterns rum. Mycket riktigt, där låg den. Förmodligen hade han varit på väg att stoppa den i sin ryggsäck, men som så många gånger förr lockade något annat honom, och han glömde bort sitt mål. Boken blev liggande där han släppte den när det andra tog hans uppmärksamhet.

Annat försvinner också.

Det mest irriterande som ALLTID är försvunnet är den lilla, men viktiga, lösa delen till tejphållaren.

Vi har både tejp och tejphållare men vad hjälper det när den lilla snurrdelen som tejpen ska sitta i är borta. Varje gång jag städar hittar jag en sån där liten del, men just då hittar jag inte dessa tejphållare. Och så rullar det på...

SUCK! Detta är ett problem som retar mig ofantligt. Jag blir tvärilsk på det när jag behöver tejpa nåt.

För hur mycket smidigare är det inte om man har en bra tejphållare som står kvar på bordet och man kan ta loss tejpen med en hand? Mot att bängla och behöva två händer för att få loss en tejpbit.


Dottern fick omöblerat igårkväll. "Hello Kitty klubben" är riven och överkastet gör sitt jobb PÅ sängen igen. Hon var med på det. Längtade väl själv efter ordning igen.

Hennes rum ska tapetseras om och tre garderober ska kastas ut och det ska bli så luftigt och fint. Hennes 40-talsskåp som är fyllt med pussel och spel och diverse leksaker ska målas från björkförgat till vitt eller möjligtvis turkos. Lutar mest åt turkos faktiskt! (Vitt är tråkigt!) Fast jag vet att ni är många därute som älskar vitt. Och det gör jag också, ibland, men jag ledsnar så fort. Vitt är så...intetsägande. Så diskret.


 
 
therre

therre

31 januari 2008 09:52

Kan du inte visa bild på dotterns rum idag? Det ser så himla fint ut där, JÄTTEMYSIGT! :)

Haha, ja - kan tro att vitt inte är din melodi *s* Ser inte så ut. Så kul att man kan ha så olika inredningssmak. Jag älskar att kika in i ditt hem här via bloggen fast det inte alls är min stil, men jag gillar var du gör med ditt hem, det är väldigt personligt! :)

http://www.therre.se

 
Ulle

Ulle

31 januari 2008 10:16

Hahaha, åååh om du visste vad jag skrattade igenkännade nu! Detta med tejphållaren! :D Vi har flera stycken vi med, men aldrig några runda mojänger till mittdelen. Satt i julas och slog in paket med en sån där LITEN plasthållare och svor högt. Nu har jag köpt en ny stor hållare, den 4:e här i huset tror jag. Ska binda fast den tror jag, vid min pysselskänk.

Apropå min pysselskänk så ska jag måla om den...just vit...som du skriver om. Tycker att turkost i din dotters rum låter härligt! Men jag kör på den vita färgen nu när jag ska måla om för jag vägrar göra om arbetet om ett par år då jag tröttnat på rosa tex (som jag gärna skulle måla det i just nu). Underarbetet är alldeles för trist för att jag ska behöva göra om det. *s*

Tvära kast igen. Jag surfade runt på Tradera och Blocket förut och hittar så mkt fint. Då tänkte jag på dig. Har du lagt ut något där någon gång? Själv har jag hittat små unika hemmabutiker via just Tradera så det kanske är en bra marknadsföringsplats? Bara en tanke så här i morgondiset. ;)

NU ska jag sluta fylla din gästbok med bubbel babbel.

Ha en finfin dag!!! Kram U.

http://bergatrollen.se

 
Chatarina

Chatarina

31 januari 2008 11:01

Stressad smörklick???

http://gardet.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

31 januari 2008 13:52

Therre: Det är det som är kul-att se andras inredningar för att de är just olika! Vita inredningar är så snyggt men för det ska man vara ordningsaam!

Ulle: Ja, tradera kunde vara bra-fast lite sänkande för min "image" hihihi! Men där når man väldigt många människor. Jag heter Persilja på Tradera också, men det var längesen jag var aktiv där...Kanske dags igen.

Chatarina: Tänk dig en smörklick i en het stekpanna-kan det bli stressigare???

 
Ellasmamma

Ellasmamma

31 januari 2008 13:58

Hahah "stressad smörklick" jag såg framför mig hur du liksom gled omkring i en väldig fart samtidigt som du smälte och blev mindre... Jo hos oss försvinner okcså saker, men en del kommer inte tillbaka så vi har nog ett svart hål nånstans i huset som slukar saker...koppel, sockar, småsaker osv.

http://ellasmamma.blogspot.com

 
Ingen bild

Lucia

31 januari 2008 18:48

Det klart flickan ska ha ett turkost skåp. Tänk de snygga skåpen från Raja!! Något åt det hållet blir göööörfint! Men du trodde väl inte att jag skulle säga något annat heller : )

 
maria

maria

31 januari 2008 20:48

Hej
Jag har letat saker hela mitt liv och inte blev det mindre när jag fick fyra barn också. Och som de letar. De letar hela tiden. Det är faktiskt nästan synd om alla letande människor. Tänk de som inte letar, vad mycket tid för annat de har.

http://mariasrum.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

31 januari 2008 22:15

Ellasmamma: Jo, vi har också ett stort svart hål. Stackers dem på andra sidan det hålet!

Lucia: Jaaa! Rajaskåp ska det bli!!!

Maria: Vi letar nog bort 20 procent av vårt liv...i vår familj!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se