Direktlänk till inlägg 25 januari 2008

Min kärlek till hokus pokus!

Av Persilja - 25 januari 2008 09:05

Enligt Feng Shuis lära är det inte bra att ha för mycket grejor. Det är ännu sämre att inte ha ordning på sina grejor. Det ultimata är alltså att ha lite grejor och väldig ordning. För oss är det både FÖR mycket grejor och VÄÄLDIGT dålig ordning. Enligt Feng Shus regler borde vårt liv ha totallåst sig och totalkvaddat alla relationer och alla möjligheter över huvud taget. Jag läser då och då en bok som heter Rensa i röran med Feng Shui. Det är inte så väldigt mycket hokus pokus utan ganska mycket bondförnuft. Fast med en kinesisk twist som gör att det blir roligt att sätta igång. Jag måste lägga den på mitt nattduksbord för jag behöver verkligen komma igång!!!

Vårt hus är totalkaos. Det spelar ingen roll hur mycket jag städar och plockar och gormar och skäller, det är lika fort kaos igen. Jag är optimist och tror att om jag bara får ordning på allt, bestämda smarta enkla platser för allt så löser det sig. Och så rensing också.

Så jag måste lösa pennproblemet. Penn och papper problemet. Penn papper och sudd problemet. HUR många miljoner blyertspennor och sudd det än finns i detta hus så finns det aldrig någon när det är dags att göra läxorna. Sånt kan göra mig galen. Jag har köpt en hel kartong med skolpennor och en kartong med sudd.  Tar fram dem med måtta och svisch så är de försvunna.

Detta är bara ett exempel. Det gäller samma för de flesta av våra prylar. Mina tofflor till exempel. Har två par. Alltid är en toffel borta. Ja, jag vet det kan vara Pommac, men det hände faktiskt innan han fytttade in också. 

Nej, allt beror på dålig Feng Shui! Jag älskar att tro på det. Det är så underbart! Så enkelt. Städa upp i det där hörnet, sätt en ros där och lite symboler och vips blomstrar karriären, eller äktenskapet eller hälsan. Det är så underbart, positivt, enkelt, förtrollande charmigt! Förföriskt. Jag sväljer det med hull och hår. Jag vill! För det är aldrig läge att ge upp. Det är bara att identifiera problemet, läsa hur man löser det och så kan tankens kraft och trons kraft göra mirakel.

Så förtröstanfullt! Så vacker levnadsfilosofi!!!! Passar mig perfekt.

De som hånfullt förringar idéerna tycker jag synd om. Deras cynism och realism måste vara tung att bära. Undrar om det hjälper dem att städa sina garderober! hihihihi! 

 
 
Gry

Gry

25 januari 2008 11:02

Jag skulle också behöva lite Feng shui, hi,hi... Städning är ett otacksamt arbete. Jag är evig optimist gällande städning, och lär mig aldrig att det är ack så förgängelig. Blir tyvärr lika besviken varje gång som dagens verk bara rasar så fort barnen kommer hem....MEN, vi har hem som det syns att det bor och lever människor (och hundar) i. Tänk på det i den värsta förtvivlan!

Kan du inte visa lite Feng Shui i praktiken när du är klar ? ;-)

Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
synne

synne

25 januari 2008 11:30

Tror jag ska köpa den boken. Behöver lite ordning i mitt liv.Var sak på sin plats heter det ju. Inte i vårt hus....
Här ligger allt DÄR det inte ska. Sen får man leta ihjäl sig när man ska ha nått.
Lycka till.
kram synne :)

http://nabolandet.blogspot.com

 
Pippi

Pippi

25 januari 2008 13:23

Halleluja och amen om Feng Shuiandet! *hihihi*

Skönt att ni också fått "riktig" vinter nu. Inte lika roligt att vara insnöad förstås och missa tjejträffen, men i alla fall. Jag försöker att se det som att en stunds snöskottande faktiskt gör en extra (liten) Non-Stop-chokladkaka lite mer okej att äta med gott samvete *s* Fast det behöver ju inte gå till överdrift för det, man måste ju orka föra handen till munnen också *hahaha*

http://langstrump.wordpress.com

 
Lisa

Lisa

25 januari 2008 14:35

Nått som jag har tagit till mig av Feng Shui och alltid håller fast vid är att inte ha döda blommor framme. Inga torkade rosor eller utblommade tulpaner, alla bruna blad från gröna växter plockas genast bort. Och så fäller jag alltid ner toa-locket, jag avskyr att komma in i badrummet och se rakt ner i toan! Och så är det ju som du säger ganska mycket vanlig bondförnuft, det är ju tex. inte många som gillar att sitta vid ett skrivbord med ryggen mot dörren. Det mesta som känns fel, trångt och bökigt är ofta dålig FS. Jag skulle gärna lära mig mer, det här med baguan och sånt, men har inte fått nån riktig klarhet i det. Än.

http://mittlillahus.blogspot.com

 
Jenny

Jenny

25 januari 2008 14:56

Jag är också väldigt förtjust i Feng Shui, det är något med det som stämmer faktiskt. Men står det inte någonstans att det är ok att ha stökigt om man själv inte störs av det? Jag har för mig att jag har läst det någonstans.

Trevlig helg!
*kram*
Jenny

http://hallongumman.blogsome.com

 
Ingen bild

Persilja

25 januari 2008 15:38

Gry: Ska försöka!!!

Pippi: Värst vad du ar glad att det var fredag!!!! Det bara sprudlar om dig. Har du tullat på matlagningsvinet nu igen??? Det är så sant det där med skottningen!!!

Lisa: Exakt det har jag också anammat! Plus att inte ha vassa knivar framme och att inte sova under en bjälke eller mellan fönster...fast det gör vi just nu...men ialalfall- Jag ahr ritat upp bagua på olika boenendn men inte hunnit på detta, jag har dock visst hum.

Jenny: Det är säkert en del av läran!!!!

 
/B

/B

25 januari 2008 17:04

Jag försöker tänka feng shui ibland, tycker det är intressant!
PS. NU har jag fått Plaza interiör, kolla min blogg. *fnissar nervöst*
:-)
/B

http://www.lyckligagatans.blogg.se

 
Ingen bild

Persilja

25 januari 2008 17:37

Vet du! Det var hos dig jag började längta efter fria ytor och fengshuia! Du HAR en väldigt bra feng shuikänsla! Jag är impad över bristen på prylar i barnens rum!!!!!!!!!!!!!

 
Malou

Malou

25 januari 2008 17:37

Jag har också läst en del Feng Shui-böcker. Dom är jättekul att läsa, men: det verkar inte som feng shui räknar med barn! Och vissna blommor är i och för sig inte roligt, men just tulpaner får så fina former när dom blommat slut...

http://www.enjoydiary.net/no/malou

 
malin

malin

25 januari 2008 17:53

den bo´ken har jag sneglat på , men inte vågat läsa, tänkt att det bara skulle göra mig deprimerad över vår röra med prylar överallt.
Men det kanske ger inspiration!
Jag drabbas av röjar humör då och då.
Risken är dock överhängande att jag kastar alldeles för mycket.
Sist var det linne skåpet.
Nu är det kris när ungarna ska till badhuset om en omgång badlakan ligger i tvätten, har råkat kasta det mesta....Men fint blev det i skåpet :)

http://pillris.blogg.se

 
Pippi

Pippi

25 januari 2008 19:23

Ja, herregud vad galen den där kommentaren såg ut. Mest en massa skratt och fnitter, men jag lovar: det har inte med matlagningsvinet att göra - snarare lyxtillvaron jag njutit av (och njuter av) idag :)

http://langstrump.wordpress.com

 
maloppa

maloppa

25 januari 2008 19:23

*Fniss*, du beskriver precis hur jag känner det och jag kan inte annat än hålla med om att vi trots all röra o kaos har det ganska bra.
I morse tog jag och röjde ur längst ner i min garderob och ställde skorna i prydliga rader - vet vad jag tänkte? Tro vilket hörn i baguan detta motsvarar, vad är det nu som ska bli bättre....hrm. Har nog läst den boken för många gånger. Tog fram den ur hyllan förra veckan och inser att det ligger mycket bakom det. Bondförnuft med kinesisk touch, kunde inte sammanfattat det bättre själv. Jag har gått och funderat på mitt sopskåp hela dagen, vilka griller du sätter i folks huvuden...
Ps. snöstorm, perfekt om man är kvinna, då kan man knacka på hos grannen och spela dum och hjälplös och kanske få hjälp med skottningen *ha, ha*...

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Ingen bild

Persilja

25 januari 2008 19:49

Malou: Ja, de blir vackra, men det är ju just det; så länge DU tycker om det så är det god energi. Men en vissen ros som blivit brun kanske du blir ledsen av att se och så ska du ta bort den eftersom den ger dålig energi. Måste nu säga att jag verkligen int eär någon fengshui expert. Bara nosar på det och roas.

Malin: Mig ger den energi och ork att rensa. Att du har så lite handdukar är GOOOOD energi!!!!

Pippi: Haha! Ja, vad ska man tro...hahahha! Ska kika in hos dig och se vad du menar.

Maloppa: Yes! Vad skoj...ooo vad det ska glittra kring soporna. Folk kanske börjar klä upp sig för att slänga sopor! ;D

 
Annie

Annie

26 januari 2008 11:09

Vad säger Feng Shui om att köpa ett gigantiskt cerisrosa pennskrin med kodlås och sätta en sån där orange cykelflagga på? Någon jag själv funderat på att göra åt mina egna barn.

http://peek-a-boos.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards