Direktlänk till inlägg 23 januari 2008

Pinsamma mamman.

Av Persilja - 23 januari 2008 13:00

Har börjat denna dag med att spendera delar av förmiddagen på Djursjukhuset. Inget akut, utan en förbeställd tid. De tittade på Pommacs navelbråck, hans rinnande ögon och så kollade de om ena testikeln trillat ner ännu. Navelbråcket kan han leva med, det verkar bara vara lite fett i det, inget hål upp till buken. Skönt. Ögonen måste förmodligen opereras framöver då hans ögonfransar vill växa inåt och de skaver då på hornhinnan. Testikeln har inte trillat ner så där blir det också operation så småningom.

Vilken himla tur att vi försäkrat honom!!!


Lite senare idag ska jag skjutsa mina föräldrar till Kallax, de ska utomlands i två veckor. Jag är inte ett DUGG avundsjuk på att de får sola och bada i medelhavsblått vatten och äta på restaurang i två veckor och smutta på vin hela dagarna och inte behöva städa eller diska eller göra nåt tråkigt alls på 14 dar. INTE ETT DUGG AVUNDSJUK!!!!"!"!!!!!!! Sådetså!

Sen MÅSTE jag på biblioteket eftersom jag fick en övertidsvarning  för några dagar sedan. Och så ska 11-åringen skjutsas till skateparken, mat ska inhandlas och lagas och huset är i ett enda kaos och klockan sex är det då bloggträff och så ska sonen hämtas klockan åtta på skatehallen (hoppas att någon annan förälder kan ställa upp!). Sen får jag inte glömma att rulla fram soptunnorna!!!! Måste göras ikväll! Måste komma ihåg det!!! Gröna tunnan är överfull. Måste stoppa ner nåt barn där som plattar till soporna lite...

Maken är på tredagars jobbresa... 

Men jag har iallafall DISKMASKIN!!!

Sitter här och njuter av ljudet från den!


Jag tror faktiskt att jag är rätt ensam om att försätta mig själv i diverse pinsamma situationer.

Jag är verkligen pinsamma mamman ibland.

Idag när jag hade varit hos veterinären (där jag för övrigt glömde plånboken på bänken där jag satt så att en av sköterskorna fick gå runt och fråga folk om de tappat en plånbok) stannade jag på Ica för att köpa lite youghurt. Eller mycket youghurt. Det var ingen välsorterad affär så jag var tvungen att köpa åtta stycken enportionsburkar med jordgubbsyuoghurt. (Det enda 13-årige dödströtte sonen kan klämma i sig till frukost.) När jag skulle öppna bildörren hade den frusit fast och jag var tvungen att ställa ner påsen med mat och slita med två händer. Påsen välter och tre youghurtar rullar UNDER bilen som står bredvid. I den bilen sitter två människor med motorn igång. Jag väntar ett tag för att se om de var på väg men de sitter i godan ro och jag tänker att de säkert väntar på någon. 

Så jag måste alltså åla under bilen för att få tag i mina youghurtar. Jag är alldeles för snål för att bara lämna dem!

Men tänk om de backar iväg när jag är där under!!!!???

Jag knackar således på  bilrutan och en förskräckt tant tittar på mig och ser ut att fundera om hon ska tordas öppna dörren. Hon törs. Jag säger "hej hej jag har tappat lite varor under eran bil, jag måste åla under den för att få tag på dem, tänkte bara säga det så att ni inte åker iväg..." Hon tittar förskräckt på mig. Undrar kanske om jag är galen. "Nä, vi ska inte fara än.". säger hon sen. Så jag ålar mig in halvvägs under bilen och hämtar mina youghurtar. Vinkar till tanten och skyndar mig in i min bil och kör iväg. 

ÄR tacksam att inget av barnen var med. De hade bara tyckt att jag var så piiiinsam. Men sånt här händer mig ofta. Mina händer lyder mig inte. Jag tappar saker och jag försätter mig i de mest underliga situationer.

Varför är det så???? 

 
 
therre

therre

23 januari 2008 13:40

Haha, kan riktigt tänka mig hur det såg ut ;)

http://www.therre.se

 
Plingen

Plingen

23 januari 2008 15:05

Hahaha, du är rolig du! En sak är säker, man har nog aldrig tråkigt i ditt sällskap...
Jag måste bara säga att jag blev supertaggad när jag läste om din pimpning av sopskåpet och framför allt av bilderna!
Jag ska tvinga maken att åka iväg och köpa en bit vaxduk när han kommer hem ... Här ska det pimpas!

http://plingen.blogspot.com

 
Moster Mjölgumpa

Moster Mjölgumpa

23 januari 2008 19:53

Återigen får du mina mungipor att sträcka sig ända upp/bak till öronen.

http://www.mjolgumpa.blogspot.com

 
Moster Mjölgumpa

Moster Mjölgumpa

23 januari 2008 20:23

Du har fått en utmärkelse av mig.

http://www.mjolgumpa.blogspot.com

 
Ingen bild

Lucia

23 januari 2008 21:41

Du är så himla rolig! Tur att man kan skratta åt det efteråt för jag förstår att det kändes drygt när du var mitt uppi det : )
Tur också att du skrev det där om soptunnorna. Vi är experter på att glömma det och på fredag är det dags. Tack för påminnelsen. Hoppas du har en härligt rolig och uppsluppen kväll med bloggarna. Är riktigt avundsjuk och önskar jag bott lite högre upp i Sverige och blivit medbjuden :)


http://www.gavleveckan.se/blogg/visablogg.aspx?guid=5dae6606-65f9-41c1-ac00-ed22dfb43007

 
Helena

Helena

23 januari 2008 21:42

Hi, hi, ser hela historien framför mig...skrattade gott till ditt inlägg. Men vad fint du fick det i sopskåpet, jag vill också göra så!!! för då blir det ju riktigt kul att sortera sopor!

PS. städskrubb säger vi i Dalarna (jag i alla fall).

Ha det gott!

Helena

http://www.klarafardiga.blogspot.com

 
lilla my

lilla my

23 januari 2008 22:44

Haha...could have been me ;)

http://myslivochhem.blogspot.com

 
Maria

Maria

23 januari 2008 22:48

Hej
Alla barn tycker visst att sina föräldrar är pinsamma, ungefär från 10 år och uppåt. Det fick jag höra när författarna till boken Pinsamt berättade om boken. De hade intervjuat många barn i den. Min son låg och skrattade igår när han läste boken, så han håller nog med. Så det gör inget om du är lite extra pinsam ibland och kryper efter youghurtar. Jag tyckte förresten att det var modigt. Det verkar finns så många bloggare i norrbotten. Är det så?

http://mariasrum.blogspot.com

 
Gry

Gry

23 januari 2008 23:56

Ha,ha... du är så rolig, och berättar så bra ;-) Jag tror att jag är lite pinsam ibland. Tar mig själv inte alltid på så stort allvar och kan bli riktigt tokig om jag tycker att någon annan är löjligt snofsig till exempel. Då kan jag inte låta bli. Jag kan inte låtsas va söt och rar och bara säga ja och precis (hi,hi Magnus Uggla). Då kan barnen skämmas över att jag råkar säga vad jag tycker eller så. Är dessutom världens största vims, vilket leder till pinsamma situationer ibland.

Jag kan bjuda på en rolig historia (har tyvärr inte din berättargåva, men låt gå..) Jag lackar aldrig naglarna eller filar dom eller så. Har aldrig haft långa, fina naglar heller. Tycker det är väldigt snyggt på andra, så jag fick för mig att prova lösnaglar. Köpte hem et kit och grejade med detta precis innan barnen skulle komma hem ifrån skolan. Dottern kommer rusande in med en kompis på släp mitt i limningen. Ni som provat vet att limmet är jättestarkt och torkar skitsnabbt, du har verkligen bara EN chans att sätta dit dom rätt. Jag satt koncenterad och passade in de sista naglarna. Tjejerna kommer bort och undrar vad jag håller på med. Förutom att flera naglar satt mer än snätt, så hade det gått ganska bra. Naglarna satt verkligen fast... Någon minut senare kommer äldsta sonen in och säger att det är bråttom, det är vår tur att köra till tidiga träningen och vi ska hämta upp hans kompis typ NU! Vi slänger oss i bilen och hämtar killen. Nu känns mina naglar sååå långa och de är bara så hårda och obehagliga. Det går verkligen inte att ta tag runt ratten, utan händerna får liksom bara ligga lite divigt utanpå ratten och jag ser ut som vetintevad där jag sitter och styr med långa, sneda lösnaglar som pekar åt alla håll. Sonen skäms jättemycket över morsan som knappt kan styra bilen, och till råga på allt så börjar naglarna släppa så lösnaglar studsar kring öronen på 12-åringarna. Han skämdes över tokiga morsan, men vi skrattade gott både sonen,jag och hans kompis. (Fast kompisen tittar lite bekymrad på mig ibland, hi,hi..)

Syrran har öppnat blogg! Du hittar henne på http://www.aalerudstall.blogspot.com De bor på en hästgård och det blir säkert många trevliga inlägg framöver ;-)

Godnatt! Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
synne

synne

24 januari 2008 08:53

Jo du sånt kan hända även den bästa.Skrattade gott åt ditt inlägg.Det bästa är att man kan skratta åt det efteråt.
Synne :)

http://nabolandet.blogspot.com

 
Ingen bild

Bagarberta

25 januari 2008 22:06

Grys lösnaglar...vilken historia och sen din med yoghurtburkarna....ja vad är det som gör oss så kuliga?

Råkar också ut för en massa tokigheter. Men livet blir ju roligare när det händer sånt här.
Ha det gott.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards