Direktlänk till inlägg 21 januari 2008

En kalott och ett impulsköp.

Av Persilja - 21 januari 2008 21:56

Jag brukar inte shoppa. Jag har varken ork, tid eller pengar. Detta sedan vi flyttade tillbaka till Luleå. För alla "sörlänningar" som tror att det vandrar omkring renar häruppe och att alla människor bara går omkring och säger tjoo åt allting (suger in luft) så kan jag härmed spräcka myten och tala om att Luleå är en världsmetropol. Nåja, iallafall en länsmetropol, och för en kirunes känns den som en storstad med alla vimlande fräcka människor och alla enormt stora affärer med sitt enomrt stora utbud. Jag trodde att jag längtade efter allt det där när jag bodde i Kiruna som verkligen är en stad där nästan renarna vandrar omkring på gatorna (iallafall renägarna haha) och man kan gå omkring i täckbyxor och mössa och dunjacka utan att se det minsta konstig ut. (Ta på en kappa och ett par tunna läderstövlar och du avviker direkt.) Jag trodde alltså att jag saknade detta stadsliv som jag utnyttjade maximalt sist jag bodde här (för över åtta år sen). Men sen jag flyttade hit är jag ALDRIG på stan. Tycker inte alls det är så roligt. Mest bara stressande. Jag ser bara köpstinna människor som springer runt med en massa påsar i händerna och vill fort hem till min lugna vrå av världen där det är mörkt och tyst och ingen stress.

Jag undrar vad som hänt? Blev omställningen från småstad till stor stad för stor, eller har jag redan blivit lantlolla på riktigt, eller har jag bara blivit klok och miljömedveten eller är det bara så enkelt att jag funnit min plats på jorden och inte behöver en endaste pryl till för att bli lycklig?

Jag vet inte. Den sista gissningen är ju den mest sympatiska.

Det kan ju också vara så att det är åldern som tar ut sin rätt. Medelåldern. Det är ändå "kört". Det hjälper inte hur mycket snygga kläder jag köper, det ser lika jäkligt ut ändå, resultatet...

Nej, den stygga tolkningen väljer jag bort.

MEN detta till trots; idag har jag shoppat lite!

Jag skulle köpa en hink med lock för att kunna förvara fågelfröna på bron utan att varken möss eller fåglar tjuväter förrän de är serverade. Har hänt mer än en gång att fåglar flugit in i den halvöppna påsen som stått där och ätit av fröna och sen förtvivlat försökt flaxa sig ut.

Så jag for på min "hataffär" nummer ett: Rusta. Jag hatar den för att den har så erbarmeligt ful logotype. Blev indragen dit för första gången nyligt av en kompis som tyckte att jag faktiskt borde se affären innan jag dömde ut den och de måste ju iallafall ha charmat någon del av min hjärna eftersom jag kom ihåg en massa färgglad plast där. Så jag for dit för att köpa en färgglad plasthink med lock.


Kom hem med detta:

Snacka om impulsköp! Två moppar i glada färger och en massa disksvampar. Vem försöker jag lura? Jag kommer inte att städa oftare bara för dessa prylar!!! Fast det är klart, de kommer ju att pimpa upp städskrubben en hel del.

(Jag TROR att skrubb är ett norrbottniskt ord. Är det det? Någon mer som säger städskrubb istället för städskåp?)

Jag var förbi Röda Korset och fick tag i ganska bra material för mina väskor som jag syr.

Hittade också en hel korg med stickade (virkade kanske?) mössor med foder och allt. Varje mössa kostade 25 kr styck och var alltså helt nytillverkade. Så här kommer ett hett tips; behöver ni en kul baskerliknande mössa, hemvirkad (eller stickad?) gå på Röda Korset!!!

Det är några frivilliga som sitter och stickar och skänker till försäljning.

Hoppade över blixten så att det blev lite skonsamt suddigt.

Jag gillade mössan skitmycket! Som en kalott!

NU ska jag sova för jag har nu varit uppe i 16 och en halv timme. Gäääääsp!


 
 
therre

therre

21 januari 2008 22:34

Tycker inte heller om att gå på stan i Luleå, mer än att göra det jag ska typ. Folk är så ytliga, ingen vågar avvika från några andra i stil typ. Folk stressar och måste springa till bussen trots att det är 3-4 min till nästa buss hem går... Jag förstår inte det där. Min syster som bara bott där i ett år har blivit likadan. Jag vill kunna ta mitt med ro! :)

http://www.therre.se

 
Ingen bild

Persilja

21 januari 2008 22:40

Therre: Jag tror inte att jag nånsin blir sån igen...fast man ska aldrig säga aldrig. Det är lite larvigt när man studerar det från "utsidan".

 
Gry

Gry

21 januari 2008 23:22

La först igen en kommentar på ditt förra inlägg, tänkte du skulle missa den om inte jag berättade.

Man blir ju bara shoppingsugen av att gå på stan, så jag försöker undvika det när jag inte har pengar som jag känner att jag vill handla för. Tycker inte det är något fel i att trivas hemma, ha det lugnt och skönt (och lukta på blommorna, ha,ha...)Det går lite upp och ner det där. Efter min cancer trodde jag att jag aldrig skulle gå in i en affär igen. Kände att jag bara behövde andas och leva, att jag klarade mig med det jag redan hade. Och den mentaliteten sitter kvar ganska mycket, fast nu handlar jag litegrann. Känns skönt att andra dimensioner i livet har fått träda fram, inte för att jag shoppade mycket förut, men det fanns ändå där; jagandet efter nyare, bättre och mera grejer. Tyvärr lever vi i ett sånt samhälle, trots mijömedvetenhet och klimathotet som tränger sig på.

Nu är det bäst jag lägger mig innan jag blir för filosofisk. Risk att jag kraschar både din och min hårddisk annars ;-)

Kram Gry

http://www.baragry.blogspot.com

 
e

e

21 januari 2008 23:49

Jo, nog säger jag skrubb!
å ostKROKAR, va säger Du om dom?
;0)

http://elaina.bloggagratis.se/2008/01/20/462302-at

 
Ingen bild

christina

22 januari 2008 00:23

Säger också städskrubb. Är dock från Göteborg.

 
synne

synne

22 januari 2008 06:10

Du har funnit din plats i paradiset, därför gillar du inte att skena runt på stan. Jag är lika dan.
I Östergötland säger vi faktiskt städskrubb.
Läckra mössor du fann på Röda korset.
Kram Synne :)

http://nabolandet.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

22 januari 2008 07:03

Gry: Tycker mycket om när du blir filosofisk! Det är många som drabbats av cancer som kommer ut på andra sidan med mången klokhet i sitt nya liv! Det kan ju faktiskt vara det också. Vår resa med vännerna genom cancerhelvetet som har ändrat på alla värderingar totalt. Shopping är så oviktigt. Så totalt oviktigt och tomt.

E: Det verkar visst vara ett nationellt ord....men klart man sägaer ostkrokar! Varför står det annat på påsen???

Synne: Ja, det kan vara så!!!

 
Dubbelörnen

Dubbelörnen

22 januari 2008 10:23

Har svårt med butiker i storstäder, men här i småstäderna är det betydligt lugnare.

Du kan få lite vårkänslor inne hos mig. Vet ju att du brukar uppskatta det *skrattar*.

Kram

http://karljohansgarden.blogspot.com

 
Ingen bild

tinis

22 januari 2008 10:42

va? inga renar? men isbjörnar måste det väl ändå finnas där, eller är det oxå nåt vi "sörlänningar" bara fått för oss?
hur som haver, jag är besviken, inget wild life i svedalas norra delar alltså.

 
Ingen bild

Persilja

22 januari 2008 10:46

Tinis; Isbjörnar på gatorna har vi självklart! Hur skulle vi annars färdas lokalt????????

 
kicki

kicki

22 januari 2008 11:01

Grattis till nya diskmaskinen, vilken lycka det måste vara...
Inte alla som passar i såna kalotter men du är snygg i allt...mitt huvud är som en boll så jag kan egentligen inte ha något på knoppen, men man måste ju ibland ändå...
Köpsuget det kommer och går ivågor tycker jag, nu för tiden när jag ingen lön har utan måste be om pengar då dkulle jag vilja ha allt...men förr när jag tjänade egna pengar och verkligen kunde köpa då kvittade det...men jag har ju själv valt bort detta med pengar och man behöver ju inte hela tiden ha nya saker, idag skall jag in och klippa och slänga i lite färg, det känns bra..och så skiner solen, det är 10 grader kallt, turen med hunden blir mycket lättare idag än igår i snöstormen...Vi säger också städskrubb här i Värmland..
Kan se grabben med ris över huvudet,,,tog du kort...kramen

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
Dubbelörnen

Dubbelörnen

22 januari 2008 11:07

NÄÄÄ... känner att jag kippar efter luft! Baddar pannan... Undrens tid är ännu inte förbi!! Högt över fjället flyger en ko... Vet inte vad jag ska säga... *gapskratt*

Men säg inte att dä ä Äster o Mamman m fl?? I så fall så krama om dem fr mig... Måste få detaljinfo via mail!!

Kramar

http://karljohansgarden.blogspot.com

 
Ingen bild

Persilja

22 januari 2008 12:20

DubbelÖ: Det är blott norrbottnikst patrask...och en utflyttad...berättar imorrn på bloggen!!! Håll ut! Haha!

Kicki: Visst var det ljuvligt med solens strålar idag. Livet blir plötsligt så mycket lättare att leva!!!!

 
Ingen bild

tina

22 januari 2008 14:07

åh, persilja, tack för informationen! trodde nästan att jag levt på en livslögn :)nu kan jag således andas ut.
snyggt städgrejs du hittade! det kanske blir roligare att städa om man har skojiga prylar, det är vad jag försöker inbilla mig själv iaf.
städskrubb säger man här oxå, med här menar jag medelpad = sörlänning?

 
Johanna

Johanna

22 januari 2008 17:06

Vi säger skubb ända nere i Blekinge! =)

http://pantarholmskajen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Johanna igen

22 januari 2008 21:23

skRubb, menar jag givetvis...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards